PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

(Motor)Cykeltur

Publicerad 2012-04-29 11:57:48 i Lina,

Hej!
Igår var en fullspäckad dag minsann, vaknade av sol och värme käkade frukost, klädde på oss cykelkläder och åkte hem till Bölis för att hämta cyklar. Cyklade iväg och jag sa när vi körde iväg att jag kommer trilla av (eftersom skorna/fötterna sitter fast i pedalerna) och mycket riktigt, vi ett tillfälle när vi skulle stanna för att dricka så hann jag inte få ur vänsterfoten och trillade såklart ;) Konstigt hur mycket man hinner tänka på kort tid: "Hur ska jag trilla?! Hoppas inte det kommer en bil!" Hann jag tänka innan jag slog i marken, fick ett litet skrapsår i handen trots att jag hade handskar, men slaget var värre (jag tog i marken med handen). Det kändes/känns ut i armen fortfarande!
Slog i höften också plus att jag tappade andan, men det är tur att det inte blev värre. Hade jag trillat åt höger hade jag juh kunnat ta emot med högerbenet :P Aja, vi cyklade iaf vidare och fick ihop en runda på 2 mil.
Efter det cyklade vi hem, duchade. Tog motorcykeln och åkte till M´s kusiner som fyllt år och blev bjudna på middag och tårta och när vi varit där en stund så åkte vi hem igen, tyvärr hade det börjat regna då så det var inte lika kul att åka hem, 8 mil på motorcykeln blev det ungefär iaf.
När vi kom hem åkte vi till Bölis igen och bastade (jag gillar verkligen inte att basta) en liten stund, duschade igen och åkte hem. Började se filmen "In time" men jag somnade mitt i filmen så jag ska se färdigt den nu tänkte jag medans M är ute och kör motorcykel en stund. När han kommer hem ska vi gå en liten promenad, köpa glass och njuta av solen! Äntligen!


Må gott hörrni!
Todeloo!
/Lina




Myr-invasion

Publicerad 2012-04-28 09:40:15 i

Trevligt när man vaknar upp och går förbi vardagsrummet och ser att det kryllar av myror. Har dammsugit upp i vardagsrummet. Men ville få i mog lite frukost innan jag fortsätter.. så snart blir det dammsuga hela huset och försöka se vad dom kommer in någonstans. Antar att det är i vardagsrummet under fönstret. Gah, hatar sånt här. Ni vet när det kliar överallt och får panik. Hade jag aldrig sett dom dära myrorna så hade det aldrig kliat! Usch!


Skulle gått på loppis idag egentligen. Men har massa annat att göra, så det blir nog inte (eller?)

Nåja, får sätta igång och få bort alla myrorna nu innan dom är precis överallt. Såg att här kröp några i köket nu. 

Tips för att få bort dom? :)


/E

Dataförkylning?

Publicerad 2012-04-27 13:55:04 i Lina,

Tjo!
Gick sista dagen i skolan idag och fick dessutom sluta tidigare (eftersom jag ändå inte hade något att göra). Så när jag slutat tog jag bussen och hoppade av tidigare för att möta upp M och S som skulle kolla på en eventuell motorcykel till S. Jag hann inom Willy´s och Arken Zoo innan dom kom så jag köpte lite lax + fredagsgotta till ikväll och fröstänger och någon tonfiskmousse till katten (men vi får se om hon får den, så som hon har betett sig nu... :P )
Ska städa lite strax, vänta på att M och S ska komma tillbaka från en "mini" motorcykeltur...

Har inga direkta planer för helgen, kanske kolla en MC-hjälm till mig, cykla en runda... Beror lite på vädret. Är lite sugen på att grilla också :)

Vad ska ni själva göra?



Tyvärr är min dator typ förkyld eller nått, den vägrar iaf att starta så jag måste blogga från M´s dator vilket innebär att jag inte kan lägga upp några bilder eller så, men ni får vara nöjda med det lilla (så länge) som flickan sa ;)


Må gott hörrni!

Todeloo!
/L

Fredag (igen)

Publicerad 2012-04-27 13:31:21 i

Åh, vad tiden springer iväg. I eftermiddag så ska lilla s hem till sin pappa och stanna där tills på söndag. Så jag och stora S ska hinna med att göra så mycket som möjligt i trädgården (så nu vill vi ha bra väder igen). Annars en ganska lugn helg faktiskt. Inga planer alls, trots att det bara är vi två hemma. Får se vad vi hittar på annars. :) 

Vad hittar ni på i helgen?

 

/E

Regn

Publicerad 2012-04-26 10:50:10 i

Ännu en dag med mörker och regn. Som jag sa igår så tycker jag det är mysigt när det är såhär. Håller på att städa. Hög musik och städning :)

 

 

 

 

/E

På tal om en annan sak.

Publicerad 2012-04-25 20:15:11 i

Har suttit lite med polskan idag. Är rätt duktig (om jag får säga det själv), men fy fasiken vad svårt det börjar bli. Fattar inte varför dom måste ha så mkt z, ż, o, ó, e, ę,  ł, ś, ć, osv osv. Helst ska dom krångla till allt typ scz, sz, zcz osv med. Typ bara ett hej på polska är krångligt för en nybörjare (cześć) haha.

Nu håller jag på att lära mig servisen.. alltså typ tallrik, gaffel, sked..
Tallrik - talerz
Kniv - nóż
Gaffel - widelec
Sked - łyżka
Glas- szklanka
Kopp - filizanka
Tesked -  łyzeczka do herbaty
Bestick - sztućce
Duka - nakryć 

Ja, ni fattar. :P Men det är kul samtidigt. Man lär sig så mkt. Även om jag har problem att lära mig prata språk, så förstår jag ju mer. Vilket är bra :) 


/E

Snälla Åke!

Publicerad 2012-04-25 19:50:07 i

Lina var lite inne på reklamer innan. Jag tycker ju alla bra och roliga reklamer fanns när man var mindre (förutom Ö&B-reklamerna), bland annat dessa!

 

 

 

 

 

 

 

Har ni någon gammal favorit-reklam? :)

 

/E

Mastercard, visa, MX (am-ex)!!!

Publicerad 2012-04-25 11:55:35 i Lina,

Hej!
Är hemma från skolan idag (precis som igår) eftersom jag känner mig lite krasslig men känner dock att det är på rätt väg så det blir nog skola imorgon igen.
Idag skiner solen här och det känns för en gångs skull som vår! (Förutom de där dumma vita som fortfarande ligger kvar här och var på marken... Men den får allt solen smälta bort idag!)
Känner mig pysslig idag, sådär byta-gardiner-pysslig typ men jag vet inte om det blir av att jag gör det idag eller om jag väntar lite till?
Jag ska iallafall städa lite idag och senare blir det samtal på borta plan, känner egntligen inte för det så jag hoppas inte det tar mer än en halvtimma idag.
Ikväll blir det Bygglov på tv såklart! Jag har precis tittat på förra veckans avsnitt på tv4-play, sista dagen att se det gratis idag, så ni som liksom jag missade förra veckans avsnitt får skynda er att titta på det idag så att ni inte missar något :) Ska bli spännande att se vart dom är ikväll och vad dom ska hitta på!


Tänkte på den här reklamen häromdagen, ankan är så cool! Ibland får jag upp den där frasen i huvudet
"-Mastercaard, viiisa MX (am-ex)- alla får tanka hos björnen!" haha!





Todeloo!
/Lina



(P.s. Min handledare ringde precis och sa att det är klart med praktikplatsen, så på onsdag nästa vecka börjar jag praktisera i en blomsterbutik här i stan. Back to basic så att säga, ska bli kul! :)

Mysväder

Publicerad 2012-04-25 10:44:44 i

Mörkt och regnigt ute och idag kan man sitta inne framför TVn eller med en bra bok hela dagen utan att få dåligt samvete. Älskar sånna här dagar, då man bara kan mysa ner sig och ta det lugnt. 

Måste dock hämta lilla s som är på dagis, hon går ju på uteförskola så hon är i skogen idag. Usch. Men hon tycker om det. Plaska i pölar - vilka barn tycker inte om det? :)

 

 

Har lite blogg-torka. Vad tycker ni att vi ska skriva om? kom gärna med tips och ideér :)


/E

TV-kväll

Publicerad 2012-04-24 20:17:07 i

Två avsnitt av top model och sedan BB. :)

Vad gör ni ikväll?

 

/E

Rummet

Publicerad 2012-04-24 11:20:56 i

Här är bilderna på lilla s "nya" rum. Kommer lägga upp bättre bilder vid ett senare tillfälle :)

 

 

/E

Filmer

Publicerad 2012-04-24 10:08:10 i

Ja, har sett väldigt många filmer på sista tiden. Helt otroligt. Jag och stora S som alltid brukar somna annars. :P 
Kommer bara skriva lite kort om varje, och vad jag tyckte om dom. Orkar inte skriva stora recensioner när det är så "många". 

Paranormal activity 3.
Syskonen Katie och Kristy skaffar sig en osynlig kompis och familjen både hör och ser konstiga saker, det gör att pappan bestämmer sig för att sätta upp kameror i huset. 
Jag har både sett paranormal activity 1 och 2 innan, så för mig känndes den väldigt förutsägbar även om jag hoppade till några gånger (i slutet av filmen). Känns lite som att det är en sammanfattning av 1an och 2an som dom har gjort. Så mitt tips är att inte kolla på dom andra 2 först. Då blir den nog läskigare :) 
2/5

 

I rymden finns inga känslor
Handlar om 18-årige Simon som har Asbergers syndrom. Simon delar lägenhet med sin bror Sam. I och med att Simon har Aspergers syndrom så måste han göra ett schema när det gäller allt, och måste ha samma rutiner varje dag, varje vecka. Han tycker inte om föränringar. Och när allt blir för jobbigt så gömmer han sig i en tvättunna, fylld med lysande stjärnor. 
När hans bror sam blir dumpad av sin flickvän så vill Simon hjälpa till att fixa en ny flickvän till Sam. Men det blir inte lätt..
Tyckte denna filmen var otroligt söt och rolig. Är inte så mycket för svenska filmer.. men detta är verkligen en "måbra-film" :)
4/5


Hur många lingon finns det i världen?
Handlar om Alex som misslyckas i det mesta. inget jobb och inte så bra kontakt med sin flickvän. 
När han blir dumpan av tjejen så jagar han jobb och får tillslut ett jobb med att ta hand om utveckligsstörda personer. Han får se livet med andra ögon och lär sig att hålla löften och att alla människor är lika mycket värda och alla har samma valmöjligheter bara man visar förtroende och respekt. Alex lär sig med att tillsammans med andra så är man starkare.
Detta är också en "måbra-film" som jag skrattade mycket till. Man får sig verkligen en tankeställare och i slutet kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Så fin. Önskar att fler kunde bli som Alex.
4/5



 

/E

Gófika

Publicerad 2012-04-23 20:00:29 i

Åkte in en sväng till Helsingborg tillsammans med lilla s i förmiddes. Det blev gófika hos Susan och lille Kevin, så mysigt att ses igen. :) Efter fikan tog jag och lilla s en promenad ner till stadsparken för lite lek och mys i det varma vädret innan vi tog bussen till ÖF och lite sångstund där. Till slut tog vi bussen hem och nu har det bara varit massa mys innan nattning.

 

Ska kolla på "På bar gärning" om ca en timma. 



/E


Ett vanligt, hederligt pling-plong! ;)

Publicerad 2012-04-23 15:12:01 i Lina,

Hej hopp!

Slutade tidigare i skolan idag p.g.a. två anledningar, huvudvärk och att dom andra hade uppgifter att göra som inte jag fått (och inte heller kommer att få eftersom att jag började senare) så jag fick åka hem. Ska alldeles strax ta tag i ett arbete till svenskan, om filmgenrer.
Min handledare på arbetsförmedlingen skulle ha tagit kontakt med min eventuella praktikplats idag, men en annan från arbetsförmedlingen ringde mig idag och sa att min handledare är sjuk... Hoppas hon är frisk snart så hon kan kolla upp min praktikplats så fort som möjligt... :/

Väntar på att M ska sluta jobba, vilket han gör snart (vid fyra) och att han ska komma hem till mig! Längtar efter honom och jag är kramissugen ;) haha!

Vår vaktmästare var här och satte upp en ringklocka till dörren för en liten stund sedan (som ni kanske läst innan har vi fått en ny ytterdörr och man hör inte lika tydligt om någon knackar på längre så nu har vi fått en trådlös ringklocka. Hoppas inte den tar emot signaler från grannens klocka under bara, haha! Kan juh bli lite spännande då ;) Fanns jättemånga ringringsignaler att välja på, we wish you a merry christmas b.la. om man känner för det i juletider eller så, haha! ;)
(Jag föredrar nog ett vanligt, kort och enkelt pling-plong dock ;)


Dags för skolarbete nu som sagt!
Todeloo!
/L




(Bild från argalappen.se)

Tråk

Publicerad 2012-04-22 21:42:51 i

Usch vad denna veckofinalen av BB är tråkig, sitter och surfar runder under tiden jag "tittar" på BB. Tror och hoppas som sagt att Hulda åker.

Efter BB så ska jag och stora S kolla på paranormal activity 3 (om jag får liv i honom), just nu ligger han och sover i soffan. Hör honom snarka. :P Kommer ju inte sätta igång den själv precis..

Har någon av er sett paranormal activity 3? vad tyckte ni om den isåfall? :)

 





 

/E

Lillans rum.

Publicerad 2012-04-22 13:59:02 i

Har inte haft tid att skriva i helgen. Har hänt en hel del, men mest har vi pysslat i lilla s rum. Kommer komma upp bilder här i morgon eller på tisdag. :) 

Nu är det ganska segt. Lilla s leker på rummet. Jag försöker hitta ny musik till lilla s, men det är inte det lättaste. Har ni några tips? 

Vad gör ni denna söndag?

 

och vem hoppas ni åker ikväll i BB? själv hoppas jag på Hulda!

 

/E

Nu är det fredagsmyyyys!

Publicerad 2012-04-20 20:12:43 i

Lilla s har precis somnat, väntar bara att hon ska sova lite djupare så vi kan sätta igång en skräckfilm (så man bara MÅSTE hålla om varandra), lite naturgodis och kanske till och med en bit kladdkaka. :) 
Vi får se hur vädret är i morgon. Om stora S åker och fiskar eller om vi ska fixa i lilla s rum. Ja, jag är fortfarande sjukt sugen på att fixa och donar där. Klii i fingrarna! :P Annars ingenting planerat i helgen. Vi tar den lite som den kommer. :)

Frågar er, precis som Lina redan gjort; Vad gör NI i helgen? :)

 

 

/E

Tenacious D - Rize of the Fenix

Publicerad 2012-04-20 19:28:48 i

Hejsan!
Fredagsmyser för fullt med en ny låt från Tenacious D, Vet ni inte vad det är för ett band kan ni lyssna på låten nedan (den jag lyssnar på just nu med andra ord ;)



Förövrigt har vi levt Svennson-liv ikväll, med tacos såklart. Fast på ett lite annorlunda vis. Det visade sig nämligen att tacobrödet vi hade i skafferiet hade börjat mögla :( Så vi värmde lite vanligt rostebröd  i ugnen och åt "tackomackor" istället, inte alls tokigt!
Snart blir det lite chips + dipp och film, ett bra avslut på denna vecka och en bra början på helgen.
Imorgon ska vi iväg på något skojsigt, M och jag och fyra andra ;)

Vad ska ni göra i helgen?

Må gott, lev väl, ät choklad!
:9

Todeloo!
/Lina


Huset på landet

Publicerad 2012-04-20 08:43:47 i

Fredagsmorgon och jag och lilla s sitter i myskläder och tar det lugnt än så länge. Det blir lite städning och en runda ner till byn senare. 

Tänkte mest bara tipsa er om en Huset på landet. En butik/café som öppnar här i Ekeby den 28 april (alltså nästa lördag). :)

"Mellan de böljande sädesfälten och jordgubbsplantorna, 
vid kanten av Skånska Ekeby, hittar du oss.
Här finner du en butik med roliga presenter,
inredning och kläder i även lite större storlekar.
Slå dig ner i vårt Café eller i trädgården och njut
av en kopp kaffe med hembakade godsaker.
Upplev en lantlig och mysig semester med cykelutflykter
och picnickkorg med övernattning i vårt Bed and Breakfast.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till oss!

Maria & Anette"





Besök gärna deras hemsida eller facebook för mer inormation. Jag kommer garanterat gå dit någon dag! :)

 

/E

Kvällsmys

Publicerad 2012-04-19 20:41:37 i

Nu har lilla s precis somnat. Sitter just nu och tittar (läs lyssnar) på lyxfällan. Sen är det Criminal Minds och BB. Får se om det blir lite läsning efter det med, eller om jag hinner somna :P

 

Var ute och letade musik till lilla s innan, och kom in på massa låtar jag lyssnade på när jag gick typ i mellanstadiet. Haha oj vilka minnen det skapar. :D




 

 

/E

Panta mera med familjen!

Publicerad 2012-04-19 18:01:49 i Lina,

Tjolahopp!
Har varit hemma ett tag nu, duschat och ätit lite mellanmål. Väntar på M som jobbar över lite idag, tråkigt. Men då kanske han kan sluta lite tidigare imorgon (nog för att jag inte är hemma förrens vid 15 men ändå ;)
Har förövrigt en praktikplats på G istället för skolan hoppas jag, beror på om allting kan lösa sig rent praktiskt, hoppas hoppas! Berätta mer när jag själv vet mer om detta ;)


Har ni sett "panta mera" -reklamen? Låten och videon som "Familjen" gör är lite smårolig och får mig att fnissa lite grann ;)




Todeloo!
/Lina

Det här med att läsa

Publicerad 2012-04-19 12:38:24 i

Många kan fråga mig hur jag kan gilla att läsa, och vad som är spännande med det. 
Mitt svar till er är; Hur kan man INTE gilla att läsa? Alla har vi olika åsikter. Men jag föredrar att läsa en bok på 300 sidor där man själv bygger upp bokens handling i huvudet. Samtidigt som man sitter i trädgården och samtidigt få färg, än att sitta instängd framför en stor skärm med högt ljud där filmen är slut efter 1½ timma. 

Missförstå mig inte. Jag gillar filmer också. Det är mysigt att göra båda. Men det är extra mysigt att gå ut och sätta sig (som idag) i hammocken med en extra filt, en kopp te och höra fågelkvitter samtidigt som man läser. Man kopplar av på ett helt annat sätt. :)

 

Så nu ska jag ta och leta upp en bok, gå ut och sätta mig och läsa en halvtimma - 45 minuter, innan det är dax att hämta lilla s.



Talk to you later!

 

/E

Hallojsan

Publicerad 2012-04-19 09:48:29 i

Lilla s är på dagis och stora S jobbar. Jag ska passa på att dammsuga och göra lite andra småsaker här hemma innan det är dags för ÖF i eftermiddag. 

Vaknat på helt rätt sida idag. Känns underbart! :)

 

 

Hittade denna superfina stenen när vi var på stranden för någon vecka sen. :)


/E

 

 

 

 

Schizofreniväder!

Publicerad 2012-04-18 19:33:35 i Lina,

Tjena mittbena!

Här har snöat hela dagen med början igår kväll, blir knäpp snart! JAG VILL INTE HA MER SNÖ NU!!!!! När jag gick till bussen i morse hade jag både mössa och huva på jackan upp över huvudet plus att jag höll för med händerna så att jag inte skulle få massa snö i ansiktet, ÄNDÅ fick jag det och min mascara började rinna. KUL, inte... Tur att jag var förutseende nog och hade med mig topspinnar och mascaran med till skolan iaf så det gick att rätta till någorlunda. Next: waterproof mascara?? Jag vill ha vår, sitta med bara ben på balkongen med nosen vänd mot solen och en kopp kaffe i handen! Just det, precis så!

Idag har dom varit och bytt vår "ytterdörr". Jag vet inte om den är så mycket snyggare än den förra (den var skitful!), jo lite kanske men den släpper inte in lika mycket ljud iaf och det är juh positivt!
Snart ska jag lägga mig i sängen, bädda ner mig under täcket och titta på arga snickaren/bygglov. Förhoppningsvis får jag med min kära björn upp från soffan också där han just nu ligger och snusar sött ;)

Vad har ni gjort idag?? :)






Todeloo!
/Lina

you become what you think

Publicerad 2012-04-18 10:19:40 i

Hade jag stött på en sån här lapp på stan så skulle jag bli hur glad som helst, att något så litet kan göra så mycket för någon annan. :)

 

 

 

/E

Top model 17

Publicerad 2012-04-17 20:03:17 i

Snart börjar Americas nex top model - All stars på 3an. Får inte missas.
Det är favorit-deltagare som varit med i tidigare säsonger som får chansen igen. 
Dom som är med är: 

Angelea Preston (säsong 14), Laura Kirkpatrick (13), Bianca Golden (9), Lisa D’Amato (5), Bre Scullark (5), Brittany Brower (4), Dominique Reighard (10), Sheena Sakai (11), Isis King (11), Kayla Ferrel (15), Allison Harvard (12), Camille McDonald (2), Shannon Stewart (1), Alexandria Everett (16).

 

Om man utgår från tidigare säsonger så är Alexandria min favorit. Men det kommer säkert ändras både en och två gånger :P

 

Tyra har kallat in superstjärnor som La Toya Jackson, Nicki Minaj, Tyson Beckford, familjen Kardashian, Ashlee Simpson, Kristin Cavallari och många fler till att vara modellernas montorer.

 

 

Alexandria Everett



/E

Pink Panther

Publicerad 2012-04-17 15:08:51 i

Frukt framför Rosa Pantern (som är lilla s nya favorit), innan det är dax för gymnastik!

 

 

 

/E

Snack om väder

Publicerad 2012-04-17 11:16:02 i

Det haglar ute. Fattar ni, HAGEL i slutet av april?? Min syster säger även att dom fått snö uppe i Halland. Wierd!

Förra året i april såg det ut såhär:

 

 

 

 

/E

Du är vad du läser.

Publicerad 2012-04-17 10:51:25 i Recensioner,

Läste ut boken igår som jag sa att jag skulle göra.

David har varit totalt, uppslukande, hysteriskt och sjukligt mörkrädd sen en händelse när han var barn. Han är alltid sist kvar på krogen, och tar gärna med sig tjejer hem - inte för att ha sex, utan bara för att slippa vara ensam när mörkret kommer.

Efter ett tag bestämmer sig David för att gå i terapi eftersom rädslan har tagit kontrollen över hans liv. Som ett sista steg i sin terapi så ska han flytta från storstaden och bo ensam (förutom hans katt Trassel) i en stuga i Norrlands skogar, nästan helt avskärmad från resten av världen och utan täckning på telefonen - tills hans skräck är borta.

Han tar med sig vad han tycker är det nödvändigaste, dvs katten Trassel, TV-spel och alkohol. Just för att hålla sig sysselsatt och bedövad, dessutom känner han sig mindre rädd när han har alkoholen i blodet..
För att få täckning på mobilen så måste han ta sig till en kulle på flera kilometers avstånd. 
David har alltid stått sina föräldrar nära, men dom dog i en bilolycka 2 år tidigare så nu har han bara sin syster Anna som han bara pratar ytligt och snabbt med över telefon, och Nina som jobbar på ett hotell en bit bort från stugan där han bor. Kan dom hjälpa honom? Och är han verkligen ensam i stugan om nätterna?

Andres Roman skriver så tätt, intimt och man kan verkligen känna Davids stigande skräck när man läser. Att leva ensam ute i en skog och utan täckning på mobilen skulle inte ens jag vilja. Alla knackningar i väggarna, skuggor i fönstren och i hörnen av väggarna. Varje litet ljud som David hör förstoras upp och analyseras tills man är övertygad om att det är någonting där. - men vad är det i så fall?


Även om boken kan sammanfattas med "David sitter i en stuga och är rädd" så känns den aldrig tunn eller lång, mer jobbig och klaustrofobisk. Hans skräck spred sig till mig och jag ville inte läsa den i sängen innan jag skulle sova. Är man redan lite mörkrädd så känner man igen sig mycket. Just känslan att någon står och tittar på dig när du sover, eller som förföljer dig när du är ute och går.

Det jag tyckte om mer med boken är att slutet är väldig oväntat. Det är inte sådär solklart som det kan vara i andra böcker, utan man får tänka efter lite och bilda en egen uppfattning. Var han psykiskt sjuk? Var det demoner? Orsakade han allting själv? Var hans syster likadan? - Vem vet? :)


Jag ger boken 3/5

 

 

 

/E


Die sonne scheint!

Publicerad 2012-04-16 21:12:20 i Lina,

Hej!
M fyller år idag, HURRA HURRA HURRAAAA!!! Vi hade lite kalas igår och nyss gick M´s mormor och morfar hem. Dom hade med sig sockerkaka och tulpaner :)

Har även fått tv-bänken ommålad i helgen och resultatet blev superbra!

Gick dessutom första "riktiga" dagen i skolan idag. Känns okej. Synd att det inte finns någon att prata med/hänga med bara :( Det hade gjort det hela lite roligare.



Nu är jag trött, GODNATT!

Todeloo!
/Lina

 

Lugn

Publicerad 2012-04-16 20:05:05 i

Blev en väldigt lugn dag trots att jag ville möblera om. Tror jag gör det till helgen istället eftersom jag behöver hjälp av stora S till att flytta möblerna.

Precis nattat lilla s, så jag tänkte passa på att läsa de sista kapitlerna av boken (Mörkrädd-Andreas Roman), innan CSI och BB.

 

Vad gör ni ikväll?

 

 

 

 

/E

Möblera om

Publicerad 2012-04-16 09:05:16 i

Vaknade och blev grymt sugen på att möblera om i lilla s rum. Vill fixa, rensa ut och göra fint där. Men (det kommer alltid ett men) Expediten måste vara på den väggen där den är och sängen där den är.. Skulle vilja ta de små expediterna vi har i köket och sätta i lilla s rum istället för den stora. Men då kommer problemet med den stora. Hum. Känns som jag måste tänka igenom detta först. 
Men städa och rensa ut går ju, så det kommer jag nog göra. 

Får ni någongång sånna ryck? :)

/E

Njuter

Publicerad 2012-04-15 21:36:38 i

Att vara en megatrött liten gottegris så här en söndagskväll framför BB är faktiskt tillåtet! :)

 

 

 

 

/E




Funderingar

Publicerad 2012-04-15 20:36:08 i

Funderar på det varje gång vi spelar bingolotto.. Finns det ingen åldersgräns på att köpa/spela bingolotto? Jag vet ju att dom får sälja.. men finns det några regler? kan tex en 10-åring vinna på miljonhjulet? en bil? en resa? 
På andra lotter är det ju 18-års gräns.

 

Jag är inte så insatt i det här.. men på svenska spels hemsida så står det
"Varför inför vi 18-års gräns?"

- Vi tycker att spel om pengar är till för vuxna. Ambitionen är att minimera minderårigt spelande var det än förekommer. Den som börjar spela i ung ålder löper ökad risk för att drabbas av spelproblem."


Borde inte det gälla folkspel med? Eller är det någon skillnad? :S


Någon som vet hur det funkar?


 

 

/E

Söndagstrubbel

Publicerad 2012-04-15 14:25:33 i

Hade massa planer för dagen, men som sprack. Det ena efter det andra krånglade och ingenting blev som planerat. Men men.. Nu sitter vi och tar det lugnt istället. Då kan inget gå fel eller krångla :P

Ikväll blir det som vanligt bingolotto och BB. Ikväll hoppas jag Joe åker ut. Vem hoppas ni på?

 

/E

Akuten - Alltid är det något när vi planerat för annat.

Publicerad 2012-04-14 16:06:57 i Lina,

Blev akuten idag eftersom M´s öga inte blev bättre och sjukvårdsupplysningen (vilket långt jäkla ord...) tyckte det var bäst att han åkte in. Så jag fick köra. Sen satt vi där i 2,5-timme. Han har troligtvis någon infektion och hade små blåsor på näthinnan. Usch, låter så obehagligt! Han fick iaf någon bedövning och några droppar med sig hem ha ska ta morgon och kväll i några dagar och så får han inte använda linser. M funderar på att skaffa glasögon istället, inte kul om det skulle fortsätta så här och han ändå inte kan använda sina linser och det finns juh faktiskt fina glasögon också, så det blir nog bra :)
Efter akuten gick vi och åt hamburgare och kebabtoast och efter det gick vi till en mysigt, litet gammeldags kafé och tog en latte, vatten, äpplekaka och jättegod pekannötspaj (dock började det klia lite i gommen på mig, misstänker att det kan ha varit pajen. Men det var inte så farligt ändå och god var den som sagt ;)

Ska se lite film ikväll istället som vi hyrde, så behöver vi inte gå ut om ögat skulle kännas värre för M men det är juh mysigt att bara vara hemma också :)

Hoppas ni får en bättre lördag en vad vår start på denna dag blev iaf ;)

Todeloo!
/L


Hej lördag!

Publicerad 2012-04-14 10:08:45 i Lina,

Goddag goddag!

Igår hämtade vi hem motorcykeln M köpt (eller iaf 1/3 är hans ;) och åt kvällsmat hos hans päron. Efter det åkte vi hem, duschade och kollade på "Farsan", filmen som gick på SVT 1 igår. Det var vår fredag typ.
Idag har vi tvätt men har även tänkt ta en fika i stan och kanske bio eller bowling. Beror lite på hur M känner sig. Han har nämligen problem med ögonen, speciellt det ena som är rött och irriterat. Kan beror på linserna. Själv känner jag mig lite smått, smått förkyld. Hoppas INTE det bryter ut, jag varker har tid eller ork till det!

Som sagt, vi får se vad som händer, men bio hade juh inte varit fel :)


Vad ska ni göra idag?





Todeloo!
/L

Morgonmys.

Publicerad 2012-04-14 09:14:16 i

Jag fick lite sovmorgon idag (klockan 8 är faktiskt sovmorgon här), vaknade runt halv åtta och såg att lilla s fortfarande sov. Så jag passade på att läsa lite ur Andreas Roman - Mörkrädd. Började läsa den för länge sen, tappade suget.. men nu är jag fast. Så himla spännande :) 

Strax frukost och sen får vi se vad som händer idag!

 

 

 

/E

 

 


Kan bara hålla med!

Publicerad 2012-04-13 17:06:31 i

Kan erkänna att lilla s har mycket rosa och "tjejiga" saker. Men hon har även saker som bilar, lego, radiostyda bilar, och andra "pojksaker". 
Hon tycker om att klä ut sig. Men inte till prinsessa som andra tjejer, nej. Hon vill vara tiger, spindelmannen eller Handy manny. Hon gillar att hamra och bygga saker. Hon gillar att bygga tågbana.
Jag skulle aldrig, ALDRIG någonsin hindra henne från att leka med något som anses vara "pojkigt". Så länge hon själv tycker det är roligt. 
Det som jag kan tycka är lite synd är att när barnen fyller år och dom har barnkalas, så köps det leksaker efter kön - Rosa puttinutt, barbie, dockor och hästar till tjejer och bilar, tågbana, svärd och lego till killar. VARFÖR?
Det kan ju aldrig bli barnens fel. Det är föräldrarnas. Varför är samhället så uppdelat? Det är sjukt, riktigt sjukt!

Låt barn få klä sig i dom kläderna DOM tycker om, och leka med leksaker DOM tycker om. Låt dom smutsa ner sig. Låt dom får vara med och bestämma. 

Förstår inte de föräldrar som blir arga när sina barn smutsar ner sig. Är det så svårt att sätta igång en maskin tvätt eller stoppa ungen i badet?
Eller alla jävla regler hit och dit. Jag har skrivit om det innan i min privata blogg, och det tåls att säga igen. 
Att man MÅSTE ha UV-dräkt på sina barn
Att man MÅSTE ge barn grönsaker vid varje måltid, varje dag.
Att man MÅSTE ha rutiner så barnen lär sig efter det.
Att man ALDRIG ska ge socker (dvs bullar, glass, godis, kakor osv) - barnen SKA följa viktkurvorna på BVC, annars är dom överviktiga.

osv osv. och följer man inte dessa "regler", så stämplas man som en dålig förälder och därmed också dålig förebild. 
Ska jag vara ärlig så tror jag att dessa föräldrarna är osäkra och rädda. Rädda för att vara annorlunda. 

Men det finns ingen, INGEN som känner sitt barn bättre än föräldrarna, och det är dom som väljer vad som är rätt och fel från deras egna situation. För vi lever alla olika. 
Lilla s får både kaka, bullar, glass, godis och annat gott. Så länge hon inte är överviktig eller tar skada av det, så är det inget fel med det.
Och herregud vad vi kan se ut efter en heldag i trädgården. Vi har gräsfläckar och sandfläckar på kläderna, grus i håret och skitiga naglar. Men vad fan gör det? 
En dusch och nya kläder, sen är man ren igen! :)


Låt barn vara barn!

 

 

 

 

/E

 

Från en mycket klok kvinna!

Publicerad 2012-04-13 15:30:22 i Lina,

"En sak som fachinerar mig är att de flesta föräldrar är mer konservativa med sina barn än med sig själva.

Många skulle aldrig ge sin dotter en leksaksbil, trots att mamman i familjen har både körkort och bil. Många skulle aldrig ge sin son en leksaksspis, strykbräda eller dockvagn. Trots att pappan i familjen lagar mat, stryker tvätt och går ut med barn i vagn. Jag undrar vad det är vi är så rädda för? Varför ger vi barnen färre valmöjilgheter än vi vill ge oss själva? Vissa pyntar ut sina döttrar i klänningar, glitter, lackskor och snäva små jackor. Trots att mammorna själva helst går i bekväma jeans och converse.



Jag blir jätteglad när jag ser att företag som Leklust utmanar föräldrars stereotypa tänkande. Självklart kan Spindelmannen köra dockvagn! Hur svårt kan det vara liksom? Heja Leklust! Hoppas andra företag tar efter."





Jag blir så glad när jag läser sådant här! att det finns fler som verkligen har förstått att man INTE SKA begränsa sina barn och bekräfta dom utifrån sitt kön. Det är juh sjukt!

Heja "Underbara Clara"



Än finns det hopp för mänskligheten! :)
Todeloo!
/Lina

Tankar från en nöt.

Publicerad 2012-04-13 12:50:27 i Lina,

I en hall full av smutstvätt känner jag mig distraherad. Distraherad i mina tankar och det är bra. Ibland. Andra känslor som provkation, koncentration och ren och skär ångest gör sig också påmind. Svart, grått, vitt och en och annan färgglad topp tränger sig på när mina armar jobbar som robotar, färgsorteringen går av sig själv. Att leva ett liv på en annan, inte för en annan det är som toppen på ett isberg, i negativ bemärkelse. Det där berget är spetsigt och inte alls lika rymligt och plant som det borde vara. Halt är det också. Och kallt. Jävligt kallt. Att känna sig utanför men tvingas vara med i ett spel, just bara för överlevnadsinstinkten finns där. Grottmänniska i 2000-talet, det kanske är något nytt. Vad vet jag? Just den tanken slog mig när jag en dag på stadens få och korta gator fick frågan av en man som på knagglig men ändå klar svenska frågade mig "Vad tror du är meningen med livet?". Han var engelsman, det hörde jag klart och tydligt. Jag skyndade mig snabbt att säga att jag hade bråttom, det var åtminstonde halvsant, och sen gick jag därifrån och sa högt, fast lågt för mig själv "-ja, vem fan vet...?!"
Att solen lyser in genom oklara fönster och skänker värme och ljus spelar ingen roll idag. Ingenting spelar någon som helst roll nu fast att allting spelar huvudrollen i mitt liv så orkar jag inte bry mig. Jag är en nöt idag. Instängd i mitt skal. "-NI KAN INTE KOMMA IN!!!" skriker jag så högt som jag bara kan och fnissar sedan hysteriskt åt mig själv. Ingen kan ändå höra mig och även om någon nu mot all förmodan skulle råka höra mig, vem skulle då lyssna på en nöt?







Todeloo.
/L

8-månader igen!

Publicerad 2012-04-13 08:34:39 i Lina,

Godmorgon godmorgon!
Bloggar ifrån sängen idag :) Skönt att ligga och dra sig lite extra under ett perfekt varmt täcke! M åkte till jobbet för lite mer än en timme sedan, cirkus.
Funderar på frukost snart. Synd att det inte är varmare ute, då hade jag satt mig på balkongen och ätit frukost *längtar*.
Fredag den 13:e idag, känner ingen större oro över det där men ändå finns tanken där "fredag den 13:e se upp, se upp ;)
Roligare med detta datum är att M och jag har 8-månader igen! (för er som inte vet det har M och jag varit tillsammans förut i lite mer än två år).

Nu kurrar magen, dags för frulle!
Ha en fantastisk fin dag hörrenini!

Todeloo!
/L



28-06-2011
Världens största mjukglass?
(OBS! Bara hälften av glassen syns på bilden ;)

Sömnlös i Skåne

Publicerad 2012-04-13 08:13:31 i

Ännu en sömnlös natt. Känns verkligen att det är ett tag sen man sov ordentligt. Trött och huvudvärk. Inget roligt alls inte. 

Men antar (hoppas) att närheten och behovet av att vi ska ligga med lilla s tills hon somnar, och när hon vaknar på natten, bara är en fas.

 


Hur är era barn att lägga, räcker det med en saga eller ligger ni också kvar hos dom tills dom somnar?

 

 

/E

Gynning och Berg = Två favorittjejer :)

Publicerad 2012-04-12 12:56:37 i Lina,



Gynning och Berg, en perfekt kombination om ni frågar mig:)
Jag skrattar så gott när jag ser dessa tjejer ihop. Även var för sig men det blir något speciellt när dom är tillsammans, det syns att de trivs i varandras sällskap på riktigt:)
Kommer ni ihåg "Förkväll" som gick på tv4 för något/några år sedan? Då var både Gynning och Berg med och det var väl egentligen då jag upptäckte hur bra dessa tjejer kan få mig att må, konstigt men sant! :)


Vad tycker ni? Gillar ni Gynning och Berg?

Todeloo!
/Lina

Ta igen lite "tv-tid" :)

Publicerad 2012-04-12 09:25:29 i Lina,

Hej hej!

Snart ska jag äta frukost, något sent. Är sugen på rostat bröd så det blir det idag! :) Tänkte jag skulle sätta mig och kolla på några program jag missat på tv bl.a. dom här:





Hörs senare!

Todeloo
/L

Onyttigt ÄR godast!

Publicerad 2012-04-12 08:47:32 i

Vi brukar äta ganska nyttiga och rejäla frukostar i vanliga fall, men idag ville lilla s ha rostade mackor (vilket händer väldigt sällan). Så fick hon syn på nutellan i skafferiet. Så Rostade mackor med nutella blev det idag.

Tror inte jag har ätit det sen jag gick i skolan ungefär, men oj vad gott det är. Speciellt med ett stort glas mjölk till! :)

 


 

 

/E

BB

Publicerad 2012-04-11 21:59:36 i

Ska ta och bädda ner mig i sängen nu och kolla på BB. 

Godnatt alla!

 

/E

Communitys

Publicerad 2012-04-11 19:52:30 i

Haha, kommer ni ihåg alla communitys man hängde på i (unga) tonåren? Vissa var man inne på mer än andra, jag var mest på Lunar och Bdb. Nu är det Facebook och bloggar som gäller, men även istagram och twitter.

Undra vad som gäller om sådär 10 år?

 

 

Snuttis
Bananaisland
Lunarstorm
Nattstad
Ungdomar
Bilddagboken
Kamrat
Snyggast


Vilka communitys hängde ni på? :D

 

 

 

/E

 

Kinectimals

Publicerad 2012-04-11 16:41:02 i

Just nu är det detta som spelas hemma hos oss.
Både jag och lilla s tycker det är superroligt! :D

 

 

 

 

/E

Äppelbiffar med lingonsås

Publicerad 2012-04-11 15:18:50 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

 

 

4 port.

 

Köttfärsbiffar
400g färs
4 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ finhackad gul lök
½ dl hackad persilja
1 stort (skalat), grovt rivet äpple
2 msk smör

Sås
1 ½ dl gräddfil
½ dl lingonsylt

 


Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, persilja, lök och äpple. Rör ner färsen och arbeta ihop det till en smidig smet. Forma sen färsen till 8-10 biffar på en vattensköljd skärbräda.
Stek biffarna i smör på medelvärme i ca 2-3 minuter på varje sida. 

Klyftpotatisen stekte jag enligt anvisningen på förpackningen. La till ½ gul paprika och ½ röd paprika i slutet av stekningen. 

Smaklig måltid! :)



/E

Jag har universums finste kille ♥

Publicerad 2012-04-11 13:37:03 i Lina,

När jag kom hem i måndags kväll hade M lagat god mat till mig, lax med pestotäcke som han hade gjort själv, pressad potatis, sallad med fetaost, kall sås och massa citron! Han hade dessutom bakat en hel tårta till mig!


Världens finaste och godaste tårta!

(Tyvärr hade kattmaran varit uppe på bordet och slickat i sig grädden på halva tårtan så vi fick skära bort en stor bit :( Jädra katta! )


Älskade M hade även köpt ett litet citronträd till mig, eftersom han vet att jag älskar citroner så mycket! Hoppas jag kan klara av att sköta om det :)


Todeloo
/Lina

Tröttisar

Publicerad 2012-04-11 13:00:35 i

Trötta efter en natt full med hosta och gråt, och därmed en vaken mamma. Så dagen spenderas framför TVn och lek med "pippi-gubbarna". 

Vad gör ni idag? :)

 

 

 

/E

Alltid vid min sida ;)

Publicerad 2012-04-11 13:00:03 i Lina,

Hej alla glada!

Har varit lite segt på bloggen från min sida, men eftersom jag varit hemma och hälsat på har jag inte velat ägna så mycket tid åt bloggen, men det förstår ni säkert. Men nu kommer jag ta mig mer tid för bloggen igen.
Började skola igår, genom arbetsförmedlingen. Känns okej, bara en dag denna vecka och börjar "på riktigt" nästa vecka.
Tänkte iaf ge er ett litet tips, som jag nästan inte "kan" leva utan, iaf så är jag "beroende" av lipsyl och använder det flera gånger om dagen. Men min favorit är iaf "The Body Shops - Lip butter". Jag har alltid en sådan där liten burk vid sängen och smörjer in läpparna innan jag ska sova (på dagarna också, men då använder jag även annat lipsyl men alltid lip butter på kvällen).

Nu har jag doften/smaken "pink grapefruit", fantastisk!
Har även provat kokos, citron och papaya (finns TYVÄRR inte längre i sortimentet :( ) .


75:-

Men förutom att den här produkten är superbra och värd varenda krona så är ändå det bästa att ingen av "The Body Shops" produkter är testade på djur!


Det bästa av det bästa helt enkelt!

Todeloo
/Lina

Frisyrer

Publicerad 2012-04-10 22:01:56 i

Jag tycker det är så himla svårt att göra något med mitt hår. Känns som att jag bara kan ha det rakt. Men jag vill kunna göra så mycket mer. Slarviga knutar, lockar, flätor. 

Har ofta inbakad fläta i luggen. Men vill lära mig utbakad. Verkligen älskar flätor (speciellt slarviga)! Övning ger färdighet, eller? Jag har ju inte tålamod för att träna så mycket på mig själv, får nog be lilla s att ställa upp :P

 

 

 

 

Det är nu jag saknar mitt långa hår...

 

/E

Top model Sverige-final

Publicerad 2012-04-10 20:44:58 i

och kladdkaka är vad som gäller nu! :)


Efter att ha städat hela dagen och lilla s lekt själv på sitt rum, så säger jag inna kvällsmaten "Vad du har varit duktig och lekt så mycket själv idag, älskling". Så svarar hon mig "Du har också varit jätteduktig, mamma". :)

Man blir ju bara så glad!

 

 

(Mammas lilla flicka har blivit så stor!)

 

 

/E

In time

Publicerad 2012-04-10 14:51:07 i Recensioner,

 

Såg yttligare en bra film igår, som jag har tänkt att dela med mig av till er. Och än en gång.. har ni inte sett den, så tycker jag att ni ska göra det!


"Det finns inte längre några sjukdomar. Man blir automatiskt minst tjugofem år gammal, såvida man inte drabbas av något så livsfarligt som att ramla nerför ett berg eller blir ihjälskjuten. När man blivit tjugofem år börjar en klocka som sitter inbyggd i varje människans arm att ticka. Den visar hur lång tid man har kvar att leva, vilket från början är ett år men sedan snabbt ökar eller sänks beroende på vilket liv man lever. Det är nämligen den klockan man håller fram när man ska köpa lunch eller betala bussbiljetten. Med andra ord är tid pengar. På riktigt. Med enkel logik kan du nu räkna ut att de rika kan leva för evigt och de fattiga riskerar att dö varenda liten minut, varje gång priset går upp eller lönen går ner.


Det finns så mycket filosofi i konceptet att det närmast känns pinsamt att filmen ligger under genren thriller. Men det är klart att det är en thriller. Spänningen ligger på topp och vändningarna är ofta riktigt snabba. Amanda Seyfried och Justin Timberlake är lika snygga som alltid och spelar med precis samma snygghet. Seyfried spelar en kvinna som är uppväxt i en familj som har allting i överflöd medan Timberlake är en man som växt upp i ett getto med ständig kamp för varje dags överlevnad. De träffas, rubbar varandras världar och sluter samman för att kämpa för målet att ta från dem som har mer än vad som borde vara rimligt och ge till de som knappt har något alls. En underbar Robin Hood-story i grunden med lager av filosofier ovanpå.


Jag tänkter på hur det skulle vara om man kunde leva som tjugofemåring i femtio år istället för att rätt och slätt bli sjuttiofem år. Jag funderade på vad som skulle hända om alla kunde leva för evigt, var alla människor skulle få plats, vad alla skulle göra. Och om man ens vill leva för evigt."


/E

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2012-04-10 09:29:43 i

Under påskhelgen har man haft fullt upp och inte ens varit sugen på att städa. Det har ju resuterat i att det sert ut som f*n här. Så idag är musiken igång och städningen är påbörjad. (Antar att det blir städning hela dagen).

Blir ni någonsin sugna på att städa? Eller är det bara jag?

 

/E

The experiment

Publicerad 2012-04-09 18:16:29 i Recensioner,

 

Har inte sett denna filmen innan, och vi är inte dom som ser nya filmer eller går på bio. Men igår kväll blev det alltså denna filmen. Så otroligt bra. Har ni inte sett den, så tycker jag att ni ska göra det.


Filmen är baserad på "Stanford prison experiment" som utfördes 1971. En grupp män med pengabehov ställer upp i ett socialt experiment. Där dom under två veckor delas in i grupper. Dom ska vara fångar och vakter i en fängelsemiljö. 
Ett antal regler måste följas och om några av reglerna inte följs tänds en röd lampa som visar att experimentet är över (och männen blir utan pengar).

"från början tar ingen scenariot på allvar, förutom vakten Barris, som snabbt intar ledarpositionen. När fången Travis ifrågasätter hans överdrivna metoder, sätts en spiral av sadism, våld och vansinne igång. Frågan är hur långt det får gå innan experimentet avbryts."

 

Filmen är riktigt spännande och otäck på ett psykologiskt plan. 
Det är skrämmande hur människan förändras i vissa situationer.

 

Helt klart sevärd!

 

 

/E

Långledigt

Publicerad 2012-04-09 17:02:37 i

Har inte haft tid att blogga så mycket nu under påsken. Lilla s var sjuk 2 dagar och sen har vi passat på att dona och fixa i trädgården. Varit på badhuset och busfabriken. 
I morgon börjar allt det vanliga igen och långledigheten för stora S är slut. Men har varit supermysiga dagar och lovar att blogga lite mera nu :)


/E

Sjukpåsk

Publicerad 2012-04-06 18:14:33 i

Det är så himla typiskt. När sambon har långledigt och vi har saker vi vill göra, så blir lilla s sjuk. Stackarn har feber och blivit förkyld.

Denna långfredag spenderas i stället med mys, Tom&Jerry och påskgodis!

 

/E

Trötta är vi allihopa!

Publicerad 2012-04-05 19:57:31 i

Har precis nattat lilla s, och när jag kommer ut från hennes rum så ligger stora S och sover i soffan. Jag är med supertrött och kommer säkerliken somna tidigare än vanligt. 

Men strax dax för lyxfällan!

 

Grymt sugen på cola. Eller jag tror det är cola... Ni vet när man är riktigt sugen på någonting, men inte vet vad.. just så är det nu för mig. Tror det är cola.
Någon som kan skicka hit? :)




/E

Påskfest

Publicerad 2012-04-05 15:15:55 i

Har inte haft tid att blogga förrens nu. Jag och lilla s var på påskfest i förmiddes och sen har vi lekt i trädgården. Fint och soligt väder idag, så ikväll blir det grillning! :)

Här är min coola påskkärring!

 

 

 

 

Vad ska ni göra i påsk?

 

/E

Kärlek

Publicerad 2012-04-04 14:24:04 i

Bjuder på en gammal men fin bild på mig och lilla s :) <3

 

/E

Vardagslyx

Publicerad 2012-04-04 07:58:32 i

Stora S har gått till jobbet och lilla s sover fortfarande. Inte konstigt, med tanke på att hon var vaken 45 minuter i natt och tjatade om att gå upp eller titta på TV. Men nej tack, det var inte jag så sugen på. 
Resulterade som sagt i att hon fortfarande ligger och sover. 
Jag ska passa på att göra mig iordning och äta frukost, har möte lite senare. Sen får vi se vad lilla s och jag hittar på i eftermiddag. Lite lek i trädgården kanske? :)


/E

Soffpotatis!

Publicerad 2012-04-03 21:48:28 i

Efter att ha mumsat i mig både 1 och 2 cupcakes, så är det soff/sängläge för mig. Ska inte röra mig mycket mer idag. Ska strax släcka ner och lägga mig och kolla på BB. 

Vad gör ni ikväll? :)

 

/E

Cupcakes!

Publicerad 2012-04-03 19:24:29 i

Hittade ett recept på cupcakes igår när jag läste bloggar. Det såg så himla smarrit ut, så jag var tvungen att prova. Det var cupcake med snickers, dumle och mini marshmallows (kan det bli bättre?). Så idag blev det bakning och gófika. Supersmarriga och supermäktiga!
Vill ni ha receptet, så hittar ni det här http://cookiesndreams.blogg.se :)

 

 

 

/E

Kycklinglår med basilikapasta

Publicerad 2012-04-03 08:41:07 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

 

 

 

4 personer

Ingredienser
4 kycklinglår
2-3 dl sweet chilisås
Salt
Peppar

Basilikasås
1 finhackad gul lök
2 klyftor pressade vitlök
1 kött eller kycklingbuljong
3 dl grädde
ca 3-4 msk basilika

4 portioner tagliatelle


Gör såhär:
Blanda kycklinglåren med sweet chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt dom sedan stå så en stund. 
Bryn löken i lite smör. Lägg till buljongen, grädde, vitlök och basilika. Låt puttra några minuter.
Stek kycklingen ca 12 minuter på varje sida (tills dom blivit genomstekta) Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
Innan du serverar såsen kan du köra med en stavmixer i den så den blir fluffig. Välj själv om du vill hälla såsen direkt över pastan eller om ni serverar den vid sidan om. 
Servera med en god tomatsallad. 

Smaklig måltid :)

 

/E

Att ha det bra.

Publicerad 2012-04-02 22:17:53 i Lina,

Hej!
Dåligt bloggeriande från min sida nu, men jag är som sagt hemma och hälsar på och eftersom det var ett halvår sedan jag var hemma senast vill jag självklart lägga tiden på annat än bloggande, men det förstår ni säkert? :)
Jag har det iaf väldigt bra, bläddrar i inredningstidningar, träffar människor jag inte träffat på länge (och djur ;) Äter gott, vegetarisk pasta idag (ja, pasta är och förblir väl vegetarisk ;) Menar mer att det var en pastaSALLAD med massa gott-gott i som valnötter, ruccolasallad, solrosfrön, fetaost och oliver nomnomnom!
Tyvärr är det inte så varmt som jag hade hoppats på, men solen är framme mest hela tiden och det hoppas jag den fortsätter att vara! :)
Imorgon får vi se vad vi hittar på, kanske fikar med en kompis eller åker in till stan och spanar in några affärer?

Todeloo!
/Lina

Skor!

Publicerad 2012-04-02 09:46:23 i

Hittade dessa underbara skor på ellos. Funderar på att köpa någon utav dom (eller någon snäll själ som vill ge mig i födelsedagspresent?), men kan inte bestämma mig för vilka.

Vilka tycker NI är finast? :)

 

 

/E

Påsklovsvecka

Publicerad 2012-04-02 09:34:24 i

Påsklovsvecka denna veckan, så lilla s är ledig från dagis. Men vi har en del inbokat ändå. 

I eftermiddag är det fotografering på ÖF, onsdag ska jag på möte och på torsdag är det Påskfest. :)

 

Just nu leker lilla s själv på rummet, inte ofta hon gör det.. så jag ska inte störa henne. Men senare ska vi gå ut en liten stund i trädgården (och hoppas det inte börjar regna/blåsa).

 

/E

Söndagsfinal

Publicerad 2012-04-01 21:00:08 i

I BB snart (som alltid varje söndag vid 21).  Idag är det mkt som händer, nya BB-låten, någon av de jag tycker om åker ut, blir det något straff för Marcel och Jennifer när dom pratade om nomineringarna (och Jennifer berättade vilka som är populära osv)? och kommer Annica tillbaka?

Tror det blir att jag tar mig en bit kladdkaka med. :)

 

Hörs kanske sen!

 

/E


Söndagsmys

Publicerad 2012-04-01 13:53:12 i

Syster, hennes kille och deras lille har varit här sen igår. Det har varit jättemysigt som vanligt när dom är här. Grillningen får vi ta en annan gång :)

Idag är det en slappedag, eller jag och lilla s har varit ute och hjälpt stora S med veden, sen gjorde vi iordning picknick och åt ute. Men det var liiiite väl kallt. Men mysigt ändå! 

Just nu sitter jag och lilla s och värmer oss och tittar på Nalle Phus film :)

 

 

 

 

/E

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela