Äppelbiffar med lingonsås
4 port.
Köttfärsbiffar
400g färs
4 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ finhackad gul lök
½ dl hackad persilja
1 stort (skalat), grovt rivet äpple
2 msk smör
Sås
1 ½ dl gräddfil
½ dl lingonsylt
Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, persilja, lök och äpple. Rör ner färsen och arbeta ihop det till en smidig smet. Forma sen färsen till 8-10 biffar på en vattensköljd skärbräda.
Stek biffarna i smör på medelvärme i ca 2-3 minuter på varje sida.
Klyftpotatisen stekte jag enligt anvisningen på förpackningen. La till ½ gul paprika och ½ röd paprika i slutet av stekningen.
Smaklig måltid! :)
/E