PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Äppelbiffar med lingonsås

Publicerad 2012-04-11 15:18:50 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

 

 

4 port.

 

Köttfärsbiffar
400g färs
4 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ finhackad gul lök
½ dl hackad persilja
1 stort (skalat), grovt rivet äpple
2 msk smör

Sås
1 ½ dl gräddfil
½ dl lingonsylt

 


Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, persilja, lök och äpple. Rör ner färsen och arbeta ihop det till en smidig smet. Forma sen färsen till 8-10 biffar på en vattensköljd skärbräda.
Stek biffarna i smör på medelvärme i ca 2-3 minuter på varje sida. 

Klyftpotatisen stekte jag enligt anvisningen på förpackningen. La till ½ gul paprika och ½ röd paprika i slutet av stekningen. 

Smaklig måltid! :)



/E

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2012-09-06 13:30:29

Detta måste jag testa någon dag! :D
Är grymt dålig på att komma på vad vi ska äta om dagarna ... känns som om det är samma hela tiden ;o

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela