PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Snäckan

Publicerad 2012-12-31 12:38:55 i

fick en lång och välbehövlig sovmorgon idag. Lilla N tycker det är roligt att vara vaken på nätterna och mysa den lille busen. Sen tar det ju sin lilla stund att amma. Ammar ca en timma åt gången. 

Nyårsafton idag, och inga större planer. Lilla s ser fram emot raketerna och att få vara vaken "megalänge". :) Mina föräldrar och flickornas mormor och morfar kommer hit en stund i eftermiddag. 




/E
 

Gott nytt år!

Publicerad 2012-12-31 07:00:00 i Lina,

Gott Nytt år! Nu hoppas vi på att 2013 blir ett helt magiskt år!

Här är några bilder på M och mig från nyårsafton 2004/2005, vår första nyår tillsammans :) Vi har nog vuxit till oss lite sedan dess, inte sant? ;)

Todeloo!
/L

Stolt storasyster

Publicerad 2012-12-30 18:33:00 i

Har inte lika mycket tid att blogga just nu som ni kanske märker, och som ni förhoppningsvis förstår. 
Men har jag någon lucka över så uppdaterar jag. :) 

Igår kom ju lilla s hem igen och fick träffa sin lillasyster för första gången. Hon tyckte det var lite var lite konstigt att bebisen bara fick dricka mjölk och inte äta någon mat. Men hon är jättestolt och vill vara med hela tiden. Hon vill hjälpa till med blöjbyten, ta på henne kläder, hålla, ge napp och trösta. Lilla s är verkligen superduktig. 

 
 
/E

Tacksamt!

Publicerad 2012-12-30 14:59:59 i

Tvättade fönsterna innan, verkligen tacksamt med tanke på att det nu regnar... Nu lyser solen också vilket är helt underbart! Men fönsterna ser inte lika rena ut längre... Jaja^^
Dricker lite kaffe och tar mig en chokladbit eller två som tröst ;-) Hehe.
Sista dagen på 2012 imorgon, känns lite märkligt men hopfyllt! Jag hoppas att 2013 har mycket spännande med sig och som sagt så känns det mycket mer hopfyllt än vad jag kände inför 2012 :-)

Todeloo!
/L

Återbesök

Publicerad 2012-12-28 16:46:31 i

Var på återbesök idag på sjukhuset. PUK-provet gjordes, kollade öronen igen (hon hade fostervatten i dom igår), och kollade vikten. Hon har bara gått ner från 3910g till 3690g. Helt klart godkänt! :) 

Allt går fortfarande superbra. Amningen flyter på som den ska, och brösten växer och stramar. Stora S är jättestolt och tar hand om oss jättemycket just nu. Känns jättebra att ha honom hemma. 

I morgon kommer lilla s hem och får träffa sin lillasyster för första gången. Ska bli så spännande. :)




Väntar med spänning på en kompis som är inne på förlossningen just nu. Hoppas allting går bra och att er lilla bebis snart med är ute :) 

/E

Borta bra, men hemma bäst!

Publicerad 2012-12-27 21:27:04 i

Varit hemma sen kl 12 ungefär. Nu ligger lilla Nela och myser mellan oss i soffan. Hon är helt underbar. :)

Känns helkonstigt att inte ha henne i magen längre, att hon är här med oss. Helt klart värd all smärta.

Åkte in så vi var på förlossningen runt 00.30 och var öppen ca 3cm. Barnmorskan vi fick då var inte alls trevlig, hon var stöddig och ointresserad. Hon frågade om vi ville åka hem igen, och jag frågade när jag skulle komma in isåfall, eftersom jag hade värkar med 4 minuters mellanrum. Men då sa hon bara "det får du avgöra själv, det är svårt att säga". Men valde att stanna kvar eftersom jag visste att jag ändå inte kunde sova. Fick lavemang som skulle sätta igång det hela. Vid 03 Var värkarna tätare och jag fick tillgång till lustgasen. På morgonen bytade dom personal och vi fick dom underbaraste barnmorskorna man kunde få. Helt annorlunda mot den förra. Dom "nya" brydde sig jättemycket och verkligen brann för sitt jobb och ville det bästa för oss. Kändes så mycket bättre och allt gick så mycket lättare när dom kommit. Fick min epiduralbedövning och än en gång så var den min räddning. Herregud, vad hade jag gjort om jag inte fått den? ;) 
Försökte slumra till lite mellan värkarna, men det gick inte alls. Så var vaken hela natten. Men efter varje värk fick jag tänka att det var en värk närmre tills vi skulle få se vår lilla flicka. Att barnmorskorna kom in och kollade till oss och sa att vi var jätteduktiga hjälpte med. Vid 11.45 började krystvärkarna och 11.58 var hon ute. 3910g och 53cm lång. När jag fick henne på bröstet var all smärta glömd. Helt underbart och jag och stora S började störtböla. Finare bebis finns inte. :) 
Amningen går jättebra förutom att jag under dagen idag fått sår på brösten, aj aj aj. vi får helt enkelt hitta på en annan ställning att amma i och smörja lite, så ska det nog gå bättre :)
Annars är allting hur bra som helst med oss. Lite trötta, men det är man ju klart efter en förlossning och sen har jag lite eftervärkar. Men inte mer än så.

Nu väntar vi bara på att storasyster ska komma hem från sin pappa så hon kan få träffa sin lillasyster. :)
 



Nu ska jag gå och lägga mig på magen och sova, som jag har längtat efter det! ;)


/E

Lilla lilla du!

Publicerad 2012-12-26 18:33:46 i

Idag kl 11.58 kom äntligen väl lilla flicka till världen. Vi är helt överlyckliga. :) Allt har gått super och vi mår alla jättebra!




kommer uppdatera mer så fort vi åker hem :)

/E

Snörvlar

Publicerad 2012-12-26 12:10:41 i

Sitter här och snörvlar som bara den och ögonen rinner, så jobbigt! Men *peppar peppar* jag känner mig iallafall ändå ganska pigg.
Igår var vi på bio och såg "Mammas pojkar", den var rolig men ganska konstig. :-p
Slutet var dock dåligt^^!

Vi har inga större planer för dagen mer än att vi nog ska ta en liten sväng till Elgiganten och spana in rean :-) Vad gör ni idag?

Todeloo!
/L

Middag

Publicerad 2012-12-25 18:19:13 i

Har precis kommit hem från grannarna. Var ditbjudna på kalkonmiddag idag. Underbart gott :) 

Nu väntar en slappekväll i soffan med stora S.  

/E

Haha oj vilket roligt inlägg detta blev ^^ , men har inte så mycket att skriva om faktiskt om jag ska vara ärlig. :P

Anonym fegis, vet ej vad "hen" snackar om!

Publicerad 2012-12-25 14:41:55 i

Hittade en kommentar som jag missat. Som gjorde mig duktigt irriterad! Så himla onödig kommentar. "Det märks att du inte har barn".
Anledning till det är tydligen för att jag inte gillar "inredning" med barntryck m.m. och tycker det är onödigt och fult att ha i ett barnrum som jag skrev i ett inlägg för ett tag sedan och att jag inte kommer inreda mina barns rum så.
Det betyder INTE att mina barn inte kommer trivas, utan bara ha en mer smakfull miljö! Att dessutom inte våga kommentera utan att göra det anonymt det är löjligt! Vi tycker olika, vill du inreda dina barns rum så att det ser ut som "hejconbejconhejkomochhjälpmig" gör det då.
"Det märks att du inte har något sinne för inredning" och det kan jag ju uppenbart säga också eftersom jag ÄR CERTIFIERAD INREDARE!

Todeloo!
/L

The big day!

Publicerad 2012-12-25 10:32:42 i

Eller? Det återstår att se i alla fall. BF är idag, men som jag nämnt tidigare så är det bara ungefär 5% som föder på utsatt datum. Jag hoppas såklart. Även om det är mysigt att vara gravid så börjar jag bli trött på det. Vill ha henne här hos oss nu. Förkylningen är borta, julafton är förbi, lilla s är hos sin pappa, och jag har fått sova ut. Så nu är det fritt fram :) 

17e Syster
18e Denise
19e Linas mamma
20e Mamma
21a Mathilda, Diana
22a Jennie, Pauline
23e Rebecka, Lina H
24e Lina, Karolina, Helen, Pia
25e Malin
26e Monica
27e Anna
30e Nina
31a Maria P
1a jan Ann
 
 
Förra veckans bild. Men har inte tagit någon nyare. Än. Kanske kommer senare!
 
 
 
Vad gör ni andra nu? Är julfirandet över eller ni fortsätter ett tag till? Eller ni kanske är ute på mellandagsrean? :)


/E
 
 

Julafton

Publicerad 2012-12-24 22:36:43 i



Vi hade typ hur många paket som helst (hälften syns på bild), trots att här inte är några småbarn^^ Men snälla måste vi iallafall varit! :-)
Jag är jätteglad och nöjd med alla julklappar. Jag fick bland annat ett underbart halsband från Efva Attling av min älskade björn! :D ♥
Todeloo!
/L

Julaftonskväll

Publicerad 2012-12-24 22:23:30 i

Har som sagt varit en lugn och mysig dag och vi har bara tagit hand om varandra.
Hoppas ni haft en lika mysig jul som oss :)




/E

Johanna

Publicerad 2012-12-24 17:06:38 i

Sitter och kollar på "Kan du vissla Johanna" nu :-) mysigt! Mår dock lite illa och känner mig yr, men hoppas det går över snart. Har tomten varit hos er ännu? Här har han inte varit, men hela vardagsrummet är fyllt av paket, konstigt^^
Tycker det är så kul att ge julklappar, speciellt när man planerat så länge och ser att det uppskattas :-) Men det är ju roligt att få också, att någon tänkt på lilla mig också^^ Haha!

Jag som trodde Emily skulle få en bebis i julklapp, men det verkar som att jag har fel. Fast det är klart, dygnet är inte slut än, du får skynda dig bebis! ;-)

Todeloo!
/L

Julafton

Publicerad 2012-12-24 11:44:17 i

Jag och stora S tänkte att vi skulle ta oss en rejäl sovmorgon idag, just bara för att vi kunde. Men han var redan vaken när jag vaknade vid 06.30. Så himla typiskt så fort man har chansen att verkligen sova ut. Men vi låg och mös och gick inte upp förens runt 10. Härligt. :)

Idag blir det bara en stor mysdag för oss, inte ofta vi är ensamma bara vi två. Så vi ska riktigt passa på att njuta, göra lite julmat ihop, dricka glögg, äta pepparkakor och bara vara med varandra. Ska faktiskt bli väldigt mysigt att fira julen så här ändå. :)

Det enda jag saknar är såklart min lilla älskling. 




BF är i morgon, och bebis har nog fortfarande inga planer på att komma ut. Hon kommer säkert när vi minst anar det. :P


 
GOD JUL allihopa, hoppas ni får en riktigt mysig dag! :)
 
/E

GOD JUL!

Publicerad 2012-12-24 10:00:00 i Lina,

God Jul önskar jag er!
Snart kommer kanske tomten, ni har väl varit snälla?

Annars har ni något viktigt att jobba på tills nästa år :)

Här är Swante och jag, hans första jul 2008 :)

TodelooHoHoHoHooo!
/Lina

Fullt upp

Publicerad 2012-12-23 14:07:08 i

Blir inte så mycket bloggande dessa dagarna som ni kanske märkt, och kanske förstår. Även om vi inte har så mycket planerat så gör vi annat kring jul än att sitta här. 
Har precis varit över hos grannarna några timmar och pratat. Lilla s och Kacper har fått busa av sig. Kacper ligger helt utmattad och sover nu, och lilla s väntar spänt på att få åka till sin pappa. Kommer bli så otroligt tomt här, och framör allt tyst. Kommer sakna henne så otroligt mycket. 1½ vecka är länge för oss. Men vi ska nog klara det. :) 

Jag och stora s har inga planer för resten av dagen/kvällen. Blir väl mest bara mys och kanske att vi hyr en film ikväll. 

/E

Till mig

Publicerad 2012-12-22 18:21:24 i

Var som sagt och handlade innan, och stötte på en bok jag velat ha länge. Så nu ska det äntligen börjas läsas igen. :)

God jul till mig, från mig ;)
 


/E
 
 

Bakom lucka 22

Publicerad 2012-12-22 10:56:05 i

Hittar vi en genomförkyld, förstörd, höggravid mig. Har inte så mycket ork, men vill göra massor. Har inte heller så mycket julkänsla alls ännu. Ska iaf iväg och köpa lite julmat idag. Så vi har lite att gotta oss på, på julafton :) 
Imorgon åker lilla s till sin pappa, kommer bli fruktansvärt tomt här. Men hon ser fram emot det, och det är det viktigaste! 



Förra julen. 
 
 
 
/E

Äntligen hemma

Publicerad 2012-12-21 14:30:13 i

Är äntligen hemma efter besöket hos bm. Allt såg bra ut och magen växer för fullt. Hjärtljuden låg på 145 och sf-måttet låg på 38.5 cm. Så ligger högt på kurvan nu. Min bm sa att det antagligen blir en stor bebis (eller stor för lilla mig). Lilla s var ju "bara" 49 cm lång och vägde 3150g. Tyckte det räckte gott och väl :P 
Huvudet är fortfarande ruckbart, men låg långt ner. Bokade upp en tid till nästa vecka med, så får vi se om lillan bestämt sig för att komma ut tills dess eller inte. 

Precis satt igång Nicke Nyfiken - En Apkul-jul till lilla s. Så ska lägga mig i soffan och vila ögonen tänkte jag. Börja kännas att man har varit vaken sen 3.
 
 
 
Lilla s i väntan på bussen hem.
 
 
 
 
/E

Rocky Road

Publicerad 2012-12-21 10:15:00 i Lina, Recept,

Jag brukar göra Rocky Road till jul, det där smarriga julgodiset ni vet? Med maaaaassor av gottigotti!
Här är iallafall receptet jag brukar använda:

 
Tidsåtgång 40 min
Ingredienser:

600g mörk kvalitetschoklad 70 %
påsardumlekola
nävar minimarshmallows
3d lsalta jordnötter
1dl skalade pistagenötter

 
Gör så här:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Lycka till!

Todeloo!
/L

Sömnlös

Publicerad 2012-12-21 08:39:21 i

Ja, har inte sovit sågonting alls sen ca klockan tre i natt. Efter inte ha kunnat somna om till klockan fem, så satte jag igång TVn och väntade mer eller mindre på att stora S klocka skulle ringa så vi kunde gå upp och äta frukost tillsammans. Nu har han åkt iväg till jobb. Lilla s har inte fått i sig frukost eller fått på sig kläder än, och vi ska ta bussen om en timma. Lite smått panik? Eh, ja! I "värsta" fall så får hon äta en macka på bussen. 
Som sagt ska in till barnmorskan, och jag hoppas det är sista gången dit nu. Vill ju träffa lilla bebis snart! Fast hon får gärna vänta till förkylningen är helt borta och tills jag fått sova lite ;) 

Måste ta tag i min oehört morgonpigga 4-åring nu om vi ska hinna med bussen. 
 


Höres sen! 

/E

mobilbloggande mitt i natten

Publicerad 2012-12-21 03:30:04 i

Har inte provat blogga på mobilen innan, så vet inte alls hur detta blir. ;)

Ligger iaf och är dunderförkyld. Förkylningen kom i går kväll.. eller egentligen kom den för ett par dagar sen, men trodde den försvunnit (dum som jag var). Så nu ligger jag med täppt näsa, ögon som rinner, halsont och kan inte somna om. Perfekt verkligen!

Och jag som ska till min bm på förmiddagen. Vi får väl se hur det blir med det.

nä, får väl försöka mig på att somna om så jag orkar vara vaken i morgon.


/E

Bilder och fler strykningar

Publicerad 2012-12-20 18:36:21 i

Har även fyllt i mina gravidböcker och kollat igenom bebiskläderna idag, mest för att försäkra mig om att dom ligger kvar liksom ;) 



 
Får väl ta och bocka av lite på "gissa-listan", iof så är inte denna dagen över. Men tror inte hon kommer komma ut inom 5½h ;)


17e Syster 
18e Denise
19e Linas mamma
20e Mamma
21a Mathilda, Diana
22a Jennie, Pauline
23e Rebecka, Nina, Lina H
24e Lina, Karolina, Helen Pia
25e Malin
26e Monica
31a Maria P
1 jan Ann
 
/E

NEJ! Jag har inte fött. Än.

Publicerad 2012-12-20 17:04:28 i

Har bara inte haft igång datorn förrens nu. Har suttit hela dagen med lilla s och pysslat, och vi har varit en runda på dagis och hämtat hennes saker. Tänkte att det är likabra att ta hem allt och tvätta det. Sen tror jag lite av extrakläderna är för små. Så ska rensa ut det med. 

Nä, lillan har nog inga funderingar alls på att komma ut. Jag går rastlös om dagarna och försöker hitta minsta lilla tecken på att det är på G. Det är lite frustration att hon inte vill komma ut ännu. Självklart vet jag att det är 4 dagar kvar till BF, och kan kan gå över 2 veckor med. Men har hela tiden varit inställd på att hon kommer tidigt. Det har kännts så. Men nu tror jag hon kommer runt jul. Mellan den 23-26e.
Vill hon inte komma i morgon eller absolut senast lördag, så får hon allt bli kvar till januari tycker jag ;) Även om det blir svårt att planera jul och nyår då bara. 
Haha, ja, jul. Vi har inga planer alls. Lilla s åker till sin pappa på söndag och stannar till över nyår. Så det blir bara jag och stor S här hemma. Vi ska väl ha lite mysjul för oss själva och bara ta hand om varandra. Vi vågar inte åka iväg någonstans. Ifall att liksom. 

Nä, måste sätta igång med kvällsmaten. Ville mest bara få sagt att det inte kommit någon bebis. Än. 
(Väldigt många som frågat)


/E

Onsdagkväll

Publicerad 2012-12-19 20:11:48 i

Precis nattat lilla s, och hon råkade ge mig en armbåge rätt över ögat, svider rätt bra nu ska jag säga. Hoppas jag slipper blåtira iaf. Hur skulle det se ut om man behövde åka in till förlossningen? ;)

Har mestadels bara slappat idag. Förmiddagen städade jag undan lite. Efter lunch, efter lite skrivande i skrivboken och en ganska lång promenad så lekte lilla s en stund själv på rummet. Så jag passade på att slå igång Tvn och bara slappa i soffan. Utan dator och utan mobil. Haha. Har inte alls varit lika aktiv "online" som jag brukar vara. ;) 


Nu är det bara kvällsmys som gäller. 

/E

Hjälp mig.

Publicerad 2012-12-19 17:05:04 i Lina,



Är inte alls på humör. Har massor av saker jag vill och behöver göra men som jag inte har energi till. Åh, nej! En sådan dag igen. Får sådana skuldkänslor också för att jag inte får någonting gjort... Hur vänder man det här? Varför hamnar jag här för? Det är för mycket nu. Även saker jag ser fram emot känns mest jobbiga nu. Jag vill att M kommer hem nu, det gör han ikväll någongång vilket är bra, men jag skulle ju vilja att allting var färdigfixat och städat när han kommer hem, men det ser inte ut som att det kommer bli så tyvärr..

Hjälp miiiiiiiiig!
Todeloo.
/L

Ut- och invänt babianarsle

Publicerad 2012-12-19 13:14:00 i Lina,

Måste skriva av mig lite trams som finns inne i mig innan jag kan ta tag i den här dagen känner jag. Vilket jag borde gjort för länge sedan... Borde borde borde, måste, måste, måste... Äääääähhhhhhh! Varför då? Vem är det som sätter dom kraven på mig? Ja, till största delen jag själv.
-Lugna nu ner dig Lina. Du vet ju om att du är mer av en nattuggla än någonting annat och får oftast mer lust och därför mer gjort på den senare delen av dygnet, och det är också bra. Alla är vi olika, acceptera det så känns det bättre.
Ahmenjustejaaaa.... Så vare juh! ;)
Hehe, ja som ni ser, bara massa skit som skrivs ner nu, men som ändå är nödvändigt, kind of...
Jag har dragit i gång Alesso i högtalarna så det är värsta partyt här i lägenheten, vem vill städa och annat tråkigt då liksom ;)?! Hehe...

På tal om något helt annat råkad jag (ja, råkade!) hamna in på ett klipp där en kvinna helt plötsigt födde barn. Den skulle jag aldrig sett. Så jävla intensiv video att jag blev helt paralyserad och kunde inte förmå mig att gå därifrån. Fy fa-an säger jag bara! Det är ju inget man ska se om man inte vill bli rädd för att föda barn vill säga. Det såg ju för fan ut som ett ut- och invänt babianarsle och fick mig till att nästan vilja krypa in i min egen livmoder och bara: -AAAAAAAAAAJ, nej förihälvääättääää rör määäj eeennteeeeee! Och sedan dra mig till ett liv som nunna, kloster nästa! (Sorry björnen...^^) Hahaha!
Jag är inte avundsjuk på dig Emily gällande den biten, inte ett dugg. Men uppenbarligen får man ju ut något väldigt, väldigt fint och ovärdeligt av det.
Men liksom, när är det killarnas tur undrar jag?! Dom får ju ut samma sak av det hela men har bara fått del av det roligaste av processen liksom och lämnat över den tickande bomben till kvinnan, tack tack tack! Eller borde jag skriva tick, tack, tick, tack, oj vad jag sprack!? ;9 Uffa!


Kanske kan det bli något av den här tösen också, eller vad tror ni? Mihihihi!



Nej, nog pladdrat för nu, tjobbalobba!
Todeloo!
/L

Beroende

Publicerad 2012-12-19 11:24:04 i

Jag tror jag är fast i ett beroende. Ett beroende som jag tror dom flesta utav oss lider av. Nämligen Facebook och blogg-beroende. Helt galet alltså. Facebook är det första jag kollar på mobilen när jag vaknar och det sista jag kollar innan jag somnar. Bloggen är direkt när jag startat datorn och sen är den i princip på hela dagarna, och kommer jag på något att skriva. Ja då står den där och talar till mig "skriiiiiiv" Haha.
Jag har försökt flera gånger att göra mig av med mitt beroende, iaf facebook eftersom jag inte tycker om alla "vänner" som man inte träffat på flera år tror att man är bästisar. Eller som går in och snokar på min profil.
Fast sen är jag ju likadan ibland, så ska väl egentligen inte klaga, jag går in och snokar jag med. Jag beundras över dom som hela tiden har det så jävla bra, eller som utspeglar att dom har det så jävla bra för att dom inte vågar visa annat. Allt ska vara en dans på rosor hela tiden. Blö, jag spyr över sånt! Man kan inte alltid må bra. 
Jag hatar att folk verkar veta mer om mig, än vad jag själv gör. Och folk som bara fjäskar och gör sig till. Vad är det för mening med det egentligen? Är det för att det ska se bra ut utåt? För vissa av dom som håller på är ju knappast så annars. 
Men samtidigt är jag rädd.. eller inte rädd.. men vet inte hur jag ska säga,. Rädd för att bli "bortglömd" om jag inte har facebook. Det är ju faktiskt där alla hör av sig. Glömmer folk att man har en telefon, eller var man bor om man tar bort facebook? Jag tror tyvärr det blir så. 

Fast jag avskyr (facebook) så mycket, så dras jag till det. Det är bra underhållning när man inte har någonting att göra och det är som jag sa i början, det första jag ser när jag vaknar och det sista jag ser innan jag lägger mig. (och däremellan kollar jag väl facebook på datorn och mobilen sådär 61524 gånger om dagen)
Kan nog kalla det beroende.
 

Har ni med facebook-beroende? Eller hur lyckas ni avstå? :)


 


/E

Onsdag

Publicerad 2012-12-19 09:40:00 i

Sitter som vanligt och äter frukost framför TVn, mysigt så. Och man får faktiskt lyxa till det när man är ledig. :) Har sovit sidådär i natt, bebis har inte velat ligga i dom ställningarna som jag har velat, så det resulterade i att jag var vaken typ 2h i sträck i natt. Var nära på att gå upp och ta mig någonting att äta, men var rädd för att väcka dom andra här hemma, så låg snällt kvar.
Inte så mycket planer idag. Känner mig fortfarande lite förkyld, men ändå lite bättre än igår. Hjälpte citronteet måtro? Ska iaf få gjort lite småsaker som jag skulle gjort igår. Dammsuga, plocka i ordning och posta lite julklappar. :) 

Stort lycka till till Denise idag, som ska in och se om hennes lille bebis vill titta ut idag, efter ha haft värkar hela natten. Hon har egentligen BF den 29e. Är så glad för hennes skull och hoppas allt går bra för henne.
Sa jag inte att du skulle få innan mig? ;) 



Snälla bebis, jag är så nyfiken på vem du är. Kom ut nu! :)


/E

Bästa asken!

Publicerad 2012-12-18 21:53:11 i Lina,


Chokladaskar hör ju julen till och min favorit är Aladdin Mörk! Muuums, alla praliner är ju goda! Nom nom nom! Vilken ask föredrar du?


Och snackar vi pepparkakor så föredrar jag nog Annas, gärna med mandel i, Åååååh Julen! Underbart är tjockt ;) Mihihihi*
Todeloo!
/L

Inte rätt tidpunkt

Publicerad 2012-12-18 18:47:30 i

Har känt mig halvkrasslig hela dagen. Ögonen och näsan är rinniga och det känns som en riktig brakförkylning kommer komma när som helst. Kan säga att jag varken har tid eller lust med det just nu. Tänk att ligga inne på förlossningen med värsta förkylningen. Förlossningen är ju jobbig i sig, och sen att vara trött och hänging på grund av en förkylning är nog inte det bästa. Sen är det ju faktiskt jul om en vecka. Jag vill helst slippa ha förkylning då!
Har försökt kurera mig med varma drycker och tee med massor av citron i. Skulle ha städat och så idag, men vilade upp mig för att inte göra förkylningen värre. Får väl ta det lite pö om pö, för städas behövs verkligen.



/E


Vad tror ni om det?

Publicerad 2012-12-18 14:44:21 i Lina,

Vet ni en sak? Nästa år ska jag bli en framgångsrik kvinna^^! Det enda som gäller för mig nu är att komma ihåg att man kommer fram även med små steg. Nu ligger början framför mig och bara väntar på att jag ska greppa tag och klamra mig fast och det tänker jag minsann göra också!
Tumblr_m2a60m5obi1ro8wbwo1_500_large
Todeloo!
/L

IKEA

Publicerad 2012-12-18 12:59:47 i

- "Mamma, kan vi inte åka till IKEA?"
- "Nej inte idag. Varför vill du dit?"
- "Så jag kan leka med alla barnen och sen äta korv" 


 


Tror någon tycker det är tråkigt att vara hemma ;)


/E

Vecka 40 (39+0)

Publicerad 2012-12-18 10:09:00 i

En vecka kvar nu till BF alltså. Som vanligt så springer tiden bara iväg och kan knappt fatta att lillan snart ska få se ljuset. 
Går lite i hopp varje dag och inbillar mig att det är på G, men sen blir det inte mer. Hur gärna jag än vill att hon ska komma nu, så vill jag samtidigt att jag går över en vecka så hon kommer i början av januari istället (fast tror inte det kommer hända). 
Känner fortfarande ingenting. Mer än att det är mindre plats för henne och lite, lite "mensvärk" på kvällarna eller nätterna. 






Lägg märke till hur tydligt ådrorna syns på magen (eller syns inte jättemycket på bilderna). Jätteläskigt. Speciellt när jag ska ta sprutorna eller när man leker med Kacper. Känns som att bara man råkar riva sig lite, lite så skulle jag ta hål på dom ;) 


Kul att så många fler vill vara med och gissa på när lillan kommer. :) Nu ser listan ut så här; 

17e Syster 
18e Denise
19 Linas mamma
20e Mamma
21a Mathilda, Diana
22a Jennie, Pauline
23e Rebecka, Nina, Lina H
24e Lina, Karolina, Helen, Pia
25e Malin
26e Monica
31a Maria P

1 jan Ann
 

Någon som känner sig glömd?
 
/E

Ger upp!

Publicerad 2012-12-18 06:43:22 i

Jag har försökt somna om nu i över en och en halv timme, men jag börjar inse att det inte är lönt...
Jag har sovit apan-kasst i natt och M likaså. Kanske beroende av beskedet från igår och ovetskapen om det?
Jag hoppas iallafall jag kan få slumra lite till snart innan det är dags att gå upp och ta tag i den här dagen och vad som hör den till, jag har lite på schemat.
Uff...! Huvudvärk har jag också, vilken underbar start på dagen, tjohoo, jippi, tjolahopp, tjohej!!

Todeloo!
/L

skräckblandad förtjusning

Publicerad 2012-12-17 23:23:13 i

Hej och hå!
Tomteverkstan tog upp mer tid än vad jag tänk att den skulle göra idag och så kom Ingrid, M's syster hit en stund och jag behöver inte alls sova själv ikväll! Ändrade planer och ett besked som gav mig skräckblandad förtjusning och en halvbitter smak i munnen, så jag har levt livet i taket idag... Alltså lite upp och ner och bakvänd. Helt oväntad! Så kan det gå när livet tvingar in en på vägar man inte vill men med visst innehåll man vill ha.. Haha, det kommer klarna för er också då jag delger er på bloggen, tids nog^^
Hörs imon!

Todeloo!
L

Egentid

Publicerad 2012-12-17 20:34:00 i

Lilla s är nattad i vår säng ikväll, då jag lovade henne det igår. Hon har ju haft sitt Bame-plåster i pannan i säkert 3 veckor och jag frågade om vi inte kunde ta bort det. Men svaret var enkelt från hennes sida "Nej", så fick komma på något som gjorde att jag fick dra bort det. Och då kom vi på att hon kunde få somna i vår säng. Herrejesus vad dom Bamse-plåsterna sitter hårt. Stackars liten blev helt röd i pannan efteråt. Så dom plåstrerna sätts inte i ansiktet något mer, det kan jag lova. 
Hon var helt överlycklig när jag sa att det var dax att sova, och hon kom på att hon skulle få sova i vår säng. Nu sover hon gott tillsammans med vovven och grodan (hennes favoritnallar).

Stora S fixar med datorer, Kacper sover och jag tar en stund för mig själv. Brasan är tänd, teet är fixat och Vi Föräldrar-tidningen i knät.
 
 


/E
 

Udda julklappar till en 4-åring

Publicerad 2012-12-17 16:00:27 i

Ja, jag har lite problem när det gäller julklappar till lilla s. Hennes önskelista är inte så vanlig om man säger så ;)

  1. "En superdator med JÄTTEmånga spel"
  2. "En docka som är upp till taket"
  3. "Supertandborste"
  4. "Snygga kläder"
  5. "Träffa Spiderman"
 
Haha, Supertandborste eller snygga kläder känns ju som de lättare (och billigaste) alternativen om man säger så. Hon har kommit in i en liten spelperiod på datorn nu när det varit sämre väder. Man kanske skulle köpa något datorspel. Kalle Kunskap, Dora, Lek & Lär eller Josfine är ju några kunskapsspel.. Sen Spiderman.. ja det får väl bli Spiderman-tröjan då kan vi stryka 2 saker på en gång. Snygga kläder och träffa Spiderman. Undra om hon nöjer sig med det? ;)

Den svåraste är väl den dära jättedockan. Jag skulle ju själv bli livrädd om jag hade en sån :P 


 


/E

Julfest

Publicerad 2012-12-17 14:31:04 i

Så, kom hem för ca en timma sen från julfesten. Jättemysigt. Massa glögg, julfika, dans runt granen, och sen såklart Tomten. :) 
Hade hoppats på att vara ute en runda nu i eftermiddag. Men vädret är ju absolut inte det roligaste. Det typ öser ner här. Snön är nästan borta. Typiskt :/ 
Lilla s ville iaf pyssla i pysselboken och spela UNO nu. Så ska inte sitta här mer. Bara en snabb uppdatering!
 


/E

Mamlö, hahaha!

Publicerad 2012-12-17 12:59:17 i Lina,

Halloj!
Här sitter jag och pysslar i min egna lilla tomteverkstad, ;) lite julförberedelser så.
M är hos tandläkaren, igen för att fixa till sina tänder som blev lite knas i helgen men snart ska han åka iväg och jobba igen vilket betyder att jag får sova själv några nätter nu igen, snyft!
Men snart är det jul och lite ledighet, verkligen något att se fram emot! :)
Tillbaka till tomteverksta´n så att jobbiga tankar håller sig väck så att jag istället kan tugga knäck!
Todeloo!
/L

"Jag har ju alltid älskat Mamlö" Hahaha, jag kissar på mig!

Morgonfix

Publicerad 2012-12-17 08:24:25 i

Jag och lilla s ska på julfest nu under förmiddan/lunchen. Så hon sitter just för tillfället och äter frukost framför bolibompa och och jag fixar mig i ordning. 
Ska inte sitta här och slöa, har massor att göra innan vi ska gå. Vi hörs senare istället :)


/E

Bättre uppis imorgon!

Publicerad 2012-12-16 23:55:44 i

Tja tja bloggen!
Dålig uppdatering från min sida idag, men har knappt varit hemma. Fika på Tomtebo, hämta skotrar och bio! Bra dag, men bättre uppdatering imorgon, nu ska jag fortsätta kolla julkalendern! ;-)
Godnatt och todeloo!
/L

Nedräkning

Publicerad 2012-12-16 21:01:00 i

I morgon börjar vi på listan som ni gissat, i morgon och en vecka framåt. Syster är den som gissat att lillan kommer i morgon. Sorry sis, men tror du gissat fel ;) Vi får väl se om det är någon som gissat rätt. Ingen utav er har gissat på själva BF-datumet (den 25e), eller att jag går över tiden. 
Själv tycker jag hon kan komma måndag, tisdag eller får hon vänta till efter nyår (för hennes egna bästa). Men hon kommer garanterat komma mellan den 23e och 26e. Skulle inte förvåna mig ;) Haha.


Syster 17e
Denise 18e
Linas mamma 19e
Mamma 20e
Mathilda 21a
Jennie 22a
Rebecka, Nina 23e
Lina, Karolina 24e


97% avklarat, 8 dagar till BF :)
 


Måste tillägga att hon klart är välkommen när som, och när hon känner sig redo! :)


Lilla s bara någon dag gammal


 
/E

Kläderna

Publicerad 2012-12-16 20:03:57 i

Här är bilder på kläderna vi köpte till lilla s. 




Sen hittade hon denna Spiderman-tröjan (på pojkavdelningen, men vad gör det?), men fanns givetvis inte i hennes storlek. Ska se om jag kan hitta den i stan eller ngt innan jul så hon får den i julklapp. :)



/E

Mysdag

Publicerad 2012-12-16 16:31:04 i

Nej, då. Fortfarande ingen bebis. Söndagar blir lite slappa här på bloggen då stora S är ledig. 
Har gått en runda på familia (köpcentret i närheten av oss), och småkollat lite. Lilla s fick sig en ny klänning och ett par nya byxor. Sen lite haklappar till bebisen. 
Tomten och tomtemor var där idag med och delade ut lite smått och gott till barnen. :) 



Lilla s sitter just nu i badet och stora S tar hand om maten. Så själv passar jag på att slappa ;)

/E

Vandrande vattenballong

Publicerad 2012-12-15 19:39:38 i

Känner mig verkligen som en vandrande vattenballong nu. Det är helt galet. Händer, fötter, ansikte, benen.. ja överallt har det samlats vätska. Jag som annars har små spinkiga händer har nu, små tjocka istället. väldigt obehagligt. Sen att jag dallrar och gungar precis som en vattenballong gör det inte bättre. 
Snälla bebis, kom ut!

 
 
/E


Ingen solskensdag

Publicerad 2012-12-15 13:05:31 i Lina,

Hello sunshine... Eller NOT!
Nej, jag har ingen bra dag idag. Jag ville inte gå upp idag, inte för att jag är trött, eller jo det också men mer av anledningen att jag inte är på humör som sagt...
Tråkigt med tanke på att vi förmodligen ska ha lillejul med Samuel och Moa ikväll... Aja, hoppas det blir bättre snart. Helst skulle jag vilja lägga mig i sängen igen och dra täcket över mig och bara glömma bort den har dagen typ.
Gaaaaaah! Jag blir inte klok på mig själv! Finns det fler som jag?
För det känns inte så, det känns som att jag är ensam i världen om att ha det så här. Upp, ner, upp, ner som en jävla berg-och-dal-bana och rolig är den fasen inte!

Nu ska jag dricka upp kaffet och äta mackorna M gjorde till mig innan han gick idag (ja, han är i skogen, som den björn han är...) och virka lite, kanske det kan lyfta upp den här dagen lite.


Todeloo!
/L

Regn

Publicerad 2012-12-15 12:03:47 i

Tänkte gå ut innan, men det  började givetvis regna, och lilla s var inte så sugen på att gå ut. Nu har vi legat och myst hela förmiddagen i stället. Nu sitter hon och spelar lite bolibompa på datorn och jag ligger i soffan och kollar på Musikhjälpen. Haha, vi har knappast piggnat till än. ;)



Ska strax ta ut hunden, som har lite problem med att kissa i trädgården. Stora S rullade en stor snöboll (typ snögubbeunderkropp), i morse och han är rädd för den. Skällar och ryggar. Haha, inte lätt att vara liten och mesig ;)



/E

Ofräschast i världen

Publicerad 2012-12-15 09:57:26 i

Ja, känner mig så just nu. Håret spretar åt alla håll, har på mig sambons t-shirt (då alla mina helt plötsligt blivit magtröjor), leggins och är helt nyvaken. Eller, är inte nyvaken... men det känns som det
Är nog fortfarande lite seg sen gårdagen. Men har bestämt mig för att detta ska bli en bättre dag. 
 
Har inte varit ute med lilla s och lekt på ett par dagar nu, eftersom det blåst storm typ. Men idag är det lite bättre, och det är plus ute nu, så det är kramsnö ute. Vilket resulterar i att man kan göra snögubbar och lyktor. Har lovat henne sen snön kom att vi ska bygga en snökoja uppe i hennes lektorn, så det kanske med blir ett projekt för dagen? 
Först och främst ska frukosten ätas upp och jag ska försöka fräscha till mig lite, så jag vaknar till och blir piggare. 

10 dagar kvar tills bebis är beräknad, och jag börjar mer och mer tro att hon kommer runt jul. Antingen dagen innan, eller dagarna efter. 



/E

Att inte känna sig tillräcklig

Publicerad 2012-12-14 13:22:13 i

Att vara höggravid, ha en pigg, busig 4-åring hemma och en 4 månaders valp är inte alltid det lättaste. Speciellt inte dom dagarna man bara vill krypa tillbaka ner under täcket och somna om, för att sedan vakna och somna om igen. 
Idag är lite av en sån dag
Inte nog med att jag har dottern, hunden och är höggravid.. jag blir så himla stressad av allt som "måste" göras. Jag hatar att jag har så svårt för att koppla bort det och bara fokusera på mig, magen och dottern. Hatar att mina standardord de senaste dagarna varit "Vänta!" , "Nej, inte nu. Mamma är trött", "Mamma ska bara" och "Kan du inte leka lite själv?
Jag vet att jag behöver min tid att vila, och att det inte är fel med att vara trött. Men jag känner samtidigt att jag måste vara med lilla s nu innan bebisen kommer. För sen när bebisen kommer, så kommer det inte finnas lika mycket tid över för henne. Just nu är det leka lite, vila, pyssla, vila, leka, vila osv. Varken hon eller jag är vana vid att ha det så här. 
Ibland har hon lätt att sysselsätta sig själv. Som nu till exempel, nu sitter hon på sitt rum och leker helt själv (efter ha tjatat på mig hela förmiddagen). Hon tröttnade nog på mig. Känner mig lite som en dålig mamma. Fast jag vet att jag inte är det. Så svårt att förklara. :(
I förmiddes sa jag att hon och Kacper kunde leka eftersom jag inte orkade. Och oj vilken fart dom fick. Och inte för att dom är jobbiga eller så, men det blir så himla intensivt i vårt lilla hus. Leksaker kastades från ena sidan av huset, till den andra sidan. Hunden sprang, dottern sprang och skrattade. Kacper hittar hennes leksak, blir ännu mer busig och lilla s ännu mer galen. Slutade med att dom störde sig på varandra. Till slut blir jag galen och det blir tjat igen "Låt henne vara!" och "Låt Kacper vara!". 

Men nu är det tyst och lugnt iaf. Kacper sover och lilla s är som jag sa på sitt rum och leker. 
Ska ta mig en snabb kopp te tänkte jag och sen fråga lilla s om hon vill pyssla med något, spela något spel, pussla, rita, pärla eller göra något annat som inte tar allt för mycket energi. Men som vi ändå gör tillsammans. Det är det viktigaste. 


Jag älskar dig. Alltid!
 
 
 
/E

Busted!

Publicerad 2012-12-14 09:57:00 i

Lilla s lekte på rummet med stängd dörr och jag var inne och tvättade mig på toaletten.. kommer ut och får se Kacper i soffan, BUSTED!




Han passar på den lille hundrackarn. Men det är och blir knappast en liten hund. 


/E

Fredag igen.

Publicerad 2012-12-14 09:05:08 i

Vaknade av Kacper vid halv fem då han ville ut. Märkte att lilla s inte låg i vår säng. Var tvungen att kika in i hennes rum och kolla, eftersom hon vanligtvis kommer in till oss varje natt. Men hon låg och sov så gott. Gick ut med Kacper och smög tillbaka till sängen. Tänkte att "nu kommer hon säkert vakna och komma in till oss, bara för att". Men det gjorde hon inte. Istället hör jag henne strax efter att stora S gått upp och säger hur stolt som helst "Jag sov heeeeeeela natten i MIN säng" :) 

Gick upp för lite mer än en timma sen. Är väldigt trött och seg. Lilla s har redan börjat leka på rummet. Orkar knappt gå upp härifrån, ser allt som "måste" göras. Disken, sängen ska bäddas, städa, tvätta och vika ihop den torra tvätten. 
Måste hitta orken. Har dessutom börjat få väldigt ont i ryggen på kvällarna nu.. 
Snälla lilla bebis. Kom ut nu!
 


/E

Bra Lucia-dag!

Publicerad 2012-12-13 22:58:00 i Lina,

Det har varit en bra dag idag och kvällen blev ännu bättre när M äntligen kom hem! Efter att jag kommit hem från hästpysslandet, där jag idag åkte/körde hästhoppla och vagn så kände jag mig bara så glad.  Bestämde mig för att bara tänka positivt. Njöt av att köra bilen hem, visst har jag sagt att jag älskar att köra bil? själv. ^^ Hihi, körde en annan väg hem, bara för att. Var osäker på om jag skulle hitta, men jag kände igen mig rätt bra så det gick bra hela vägen.
Det har liksom inte hänt något speciellt idag eller att jag gjort något speciellt, alltså jag menar extra ordinärt men jag har bara mått så bra idag. En härlig känsla, som jag gärna behåller längre. Jag har mått bra en hel dag!
För er kanske det inte låter så märkvärdigt, men för mig, av många anledningar är det i sig lite extra ordinärt. Tack för det.
Imorgon ska vi klä julgranen och baka pepparkakor har vi tänkt, myspysigt! Jag känner mig rätt trött nu, kanske att vi går och lägger oss snart, eller ej. Vi får se. Bläddra i senaste numret av Allt i hemmet eller virka lite till, Åh! Livet, ibland är det bara så fint.
 
 
Glad Lucia-kväll till er!
Todeloo!
/L

Min lilla lucia

Publicerad 2012-12-13 17:09:57 i

Nu har vi varit ute i nästan -10 minus i skogen och tittat på lucia. Jättemysigt och dom hade riktigt tur att det var så bra väder. 
Fina små tomtar, pepparkakor, lucior och tärnor. Sen lite varm choklad och lussebulle efteråt. Behövdes i kylan :)





 
 
/E

Energi, tack!

Publicerad 2012-12-13 13:18:16 i

La mig i soffan efter att ha lämnat lilla s på dagis.. det skulle jag aldrig ha gjort. Nu är jag hur seg som helst. Orkar knappt gå upp för att gå på toaletten. Illa, jag vet. 
Jag som skulle diskat, dammsugit och gått ut en runda med Kacper nu innan vi ska på lucia i skogen. Ser ut som att det får bli ett senare projekt. 



Min lilla lucia förra året i regn och storm. Men alltid lika glad! :) 

/E

Lucia

Publicerad 2012-12-13 08:27:12 i

Ligger kvar i sängen just nu. Lilla s har sovmorgon och börjar inte förens 11. Skönt. 
Sen i eftermiddag är det lucia i skogen för dagis. Sen bjuds det på lussebulle och varm choklad ute i skogen med. Mums :)

Några bilder från igår morse.





På måndag börjar gissningarna från er, när bebis kommer. :)

Syster 17e
Denise 18e
Linas mamma 19e
Mamma 20e
Jennie 22a
Rebecka, Nina 23e
Lina, Karolina 24e


/E

Sitter inlåsta just nu

Publicerad 2012-12-12 15:08:33 i

Kollade Aftonbladet innan jag skulle hämta lilla s från dagis. Det första jag ser är "Sköts till döds utanför bostad. Två personer beskjutna vid flerfamiljshus utanför Helsingborg" - Klickar och läser.. det är ju för fasiken i EKEBY! Läser vidare och ser att det har hänt bara ett par hundra meter från lilla s dagis. Ringer panikslagen till dagis och frågar om barnen vet eller sett någonting. Men dom hade inte hört någonting. Phu. Dom stora barnen hade åkt hem tidigare från skogen och alla barnen hade hållts inomhus. 
Skottlossningen har tydligen varit inne i en lägenhet och på en parkeringsplats. På parkeringsplatsen nära lekplatsen där barnen brukar vara.
Det värsta är att gärningsmannen fortfarande är på fri fot och polishelikoptern flyger runt och letar. Lilla s frågar varför hon inte får vara ute och leka. Men jag (hönsmamma som jag är) vill att vi ska vara inne. Man vet ju faktiskt aldrig. Vet inte vem gärningsmannen är eller hur han ser ut, så tycker faktiskt det är jobbigt. 
Har inte sagt ngt till lilla s. Vill inte skrämma upp henne. Har bara sagt att vi kan vara inne idag och mysa. Som tur är så har hon inte ifrågasatt mer. 

Läs mer om dådet här: 
Aftonbladet
Expressen
HD




Skrämmande. Detta är ju bara sånt man läser om.. man tror aldrig att det händer så nära. :/

Kanske detta gör så förlossningen startar. Jag menar, stressad och nervös har man ju allt varit! (och är fortfarande, men nu är åtminstone lilla s hemma)

/E

Mamma-bloggar och BB-väskan

Publicerad 2012-12-12 11:57:46 i

Det är tur att man läser andra mamma-bloggar, så man inte glömmer någonting. 
Läste Denises blogg för ett par dagar sen, och då hade hon packat en väska till sin son eftersom han behöver barnpassning när dom är inne på förlossningen. Själv har jag inte alls tänkt på det. Eller, vi har ju såklart barnvakt till lilla s, men har inte tänkt på att att en väska behöver packas till henne. Så det måste jag göra idag, så den är klar att bara ta när det är dax. Lite ombyten, någon leksak, tandborste. :) 

Packade ner en tandborste, tandkräm och sprutorna i mina väskor nu med. Så nu är ALLT klart (tror jag). Inte värre än att sambon kan åka hem och hämta något om det skulle vara så. Men det viktigaste är med.
Så här ser mina väskor ut: 

Till bebis
* Kläder. Packade ner 3 bodys, 2 byxor, 1 tröja, 1 pyjamas, strumpor och bomullsmössa.
* Inotynol. Salva mot röd rumpa. Man får säkert med någon salva på BB, men inotyolen är bäst.
* Napp
* Snutte
* Overall
* Filt
Blöjor och våtservetter får man på BB. Så det behöver man som tur är inte knöka ner.

Till oss:
* Snacks, dricka
* Mapp med viktiga papper (Blodgrupp, förlossningsbrev och id)
* Lipsyl. Man blir väldigt torr om läpparna av lustgasen.
Kamera
* Bindor
* Amningsinlägg
* Kläder. Mjukisbyxor, underkläder, strumpor och 2 t-shirts.
* Toalettartiklar. Tandborste, tandkräm, totte, schampo, borste.
* Små handdukar (till amningen och att lägga över axeln när bebis rapar)
* Vattenflaska
* Sprutorna

Sen mobilen har jag alltid på mig, och jag ser till att den är laddad varje natt. Laddaren måste med. Men jag hoppas vi inte glömmer det. :P 
Babbyskyddet är i bilen.
 

Tror som sagt att jag fått med allt som behövs. Eller?. :)
 





/E



12-12-12

Publicerad 2012-12-12 11:01:55 i Lina,

Ja, idag är det den 12:e i 12:e - 12 ^^. Lite smått häftigt är det ju. Såg på nyhetsmorgon innan och på paren som gifte sig i direktsänd TV :) Man blev ju lite tårögd, konstigt med tanke på att jag inte ens vet vilka dom är, Hej HSP! ;) Hehe.
Visst är datumet speciellt, men lika speciellt blir det ju inte att gifta sig eller förlova sig idag, eftersom ganska många andra också gör det idag. Eller också så är det just det som är det unika, att det inte är så unikt? Haha!
Hur som haver, kärlek är vackert och 12-12-12 är tydligen ett bra datum enligt numerologi :)
Här är de tio mest populära bröllopsteman, enligt Allt om bröllops undersökning.
1. Romantik och kärlek
2. Klassiskt och glamour
3. Rosa som färgtema
4. Sommar
5. Paradisö
6. Vinter
7. Havet
8. Guld
9. Höst
10.1700-tal


Dessa bilder lånade jag här.
Så himla vackert med vinterbröllop tycker jag :)
Todeloo!
/L

38+1

Publicerad 2012-12-12 10:00:00 i

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.
Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.
Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.
Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.
Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Ja, tung känner jag verkligen mig. Men samtidigt (som jag skrev igår), så har man blivit så van vid att gå runt med magen och att vara "tjock". Jag tycker detta är en jättemysig tid eftersom man verkligen känner hur bebisen ligger och man känner om det är en hand eller fot som sticker ut. :)
Känner ingenting, ingenting alls ännu. Vilket är lite tråkit. Jag vill känna att det är på g, att hon snart vill komma ut. Men vi hoppas på innan jul, det är ingen (inte ens min BM) tror att jag kommer gå över.
Men samtidigt så vill jag att hon ska vara inne till den 1 januari iaf. Haha. Svårt. Men hon kommer så klart ut när hon är redo! 


/E

Fin tapet!

Publicerad 2012-12-11 21:12:57 i Inredning, Lina,


Den här tapeten är ju bara så grymt nice! Jag kanske inte hade valt den till ett sovrum åt mig själv, men till ett barnrum passar den perfekt! Eller som en rolig detalj i en hall t.ex. :) Gillar ni den?
Todeloo!
/L

Inte än.

Publicerad 2012-12-11 20:59:54 i

Nej då, ingen bebis har kommit ännu (hon får gärna titta ut i morgon istället 121212) . Har bara haft fullt upp idag :)
Går ju in i vecka 38+0 idag, och var hos barnmorskan i förmiddes. Huvudet var fortfarande ruckbart. Tog de vanliga kontrollerna och allt ser bra ut. Bokade en tid till nästa fredag och min bm säger samtidigt "ja, vi får väl se om vi ses då". När hon sa det så fattade jag verkligen hur nära det är nu. Det har på något sätt blivit en vanesak att gå runt med den stora magen och känna att det sparkar och har sig. Känns konstigt att magen snart är borta och att lillan snart är här.
Känner fortfarande ingenting. Men allt kan ju hända. När som helst

Efter mötet mötte vi upp Nina. Strosade runt lite i stan innan vi åkte hem till oss. Mysigt, mysigt. Nästa gång vi ses kanske våra bebisar är här. :)

Stora S kom hem och vi sa först att vi inte skulle åka och handla idag, men det blev så iaf. Märkte att vi inte hade så mycket mat hemma. Vilket kan vara en fördel om man ska äta. ;) Har precis nattat lilla s nu och jag är helt slut. skönt att sätta sig ner och bara koppla av. 

I morgon måste jag lägga upp lilla s lucialinne och fixa kronan och laga min favorit BH som lyckats gå sönder. Ska även lägga upp en magbild från denna veckan och skriva lite om vad som händer och vad jag känner nu. :) 



/E

Typiskt...!

Publicerad 2012-12-11 15:56:00 i Inredning, Lina,

Som jag skrev i ett tidigare inlägg idag så var jag sugen på att beställa ett överkast, men eftersom måttet inte stämde så blev det icke det... Då kom jag att tänka på en annan sak jag velat ha i flera år men inte haft pengar eller plats att ställa den på men nu så tänkte jag att med 50% rabatt måste jag ju passa på! Men tror ni inte då att den är slutsåld.. :( Typiskt! Men det var väl någon himla meningen med det också... pffffft!

Golvljusstake, så himla fin!


Todeloo!
/L



Pssssssst, Emily! Man blir ju lite nyfiken, vart håller du hus? BB? ;) Vi kan ju hoppas det för dig och Bebis skull men då har ju jag gissat helt fel, julafton sa vi ju ;) fniss!

Det går framåt!

Publicerad 2012-12-11 14:12:34 i

Jag virkade så mycket igår att jag fick ont i fingrarna och händerna^^ men det går framåt! :D


Todeloo!
/L

Provar från mobilen

Publicerad 2012-12-11 13:58:06 i

Hej! Provar att blogga från mobilen, praktiskt om det fungerar bra :-)
Todeloo!
/L





Hmm... det gick ju bra att lägga in en bild, men varför blev den som den blev? någon som vet?
Tog den iallafall idag när jag gick hem från stan! :-)

Överkast till Tomtebo

Publicerad 2012-12-11 13:46:48 i Inredning, Lina,

Typiskt!
Jag hade tänkt beställa ett superfint överkast som jag sett på nätet och eftersom jag fick en så himla bra rabatt i brevlådan igår så tänkte jag passa på, men nähe.... Då stämde naturligtvis inte måttet överrens på överkastet med måttet på vår säng... :( Jaja, då var det väl inte meningen.
Kanske hittar något liknande på rea i mellandagarna? Hoppas det! Det är ju inte så att jag måste ha ett överkast, jag har ju, men inget sådant... Och det vill jag ha om jag nu ska flytta till "Tomtebo" , vi får väl se..


Todeloo!
/L

Hon börjar bli stor.

Publicerad 2012-12-10 22:01:51 i

Vid nattning av lilla s så hade vi ett ganska bestämt och känslofyllt samtal.

Jag: "Städar du upp på rummet så vi kan lägga dig sen?"
lilla s: "Jag vill inte lyssna på dig!"
Jag: "Det spelar ingen roll, för städas och sovas ska det. Vill du att jag ska hjälpa dig?"
lilla s: "Nej, för jag tycker inte att du är snäll nu"
Jag: "Det är så ibland. Du har rätt att tycka som du vill, och det är bra att du säger vad du känner, men det är dagis i morgon och du måste upp tidigt"
lilla s stänger dörren till sitt rum och kommer tillbaka 5 minuter senare. - "Mamma, får jag leka lite med nallarna i alla fall?" (Som hon alltid brukar göra en stund i sängen innan hon somnar).
Jag: "Ja, en liten stund, bara du städar först."
lilla s blir överlycklig och kommer springandes och ger mig en stor kram och puss och säger: "Tack mamma, jag älskar dig!

"Jag älskar dig med, gumman!"



/E
 

Skotertur i skogen

Publicerad 2012-12-10 14:10:51 i Lina,

Igår vid den här tiden var M och jag ute på en liten skotertur i skogen. Aw, vad jag längtar efter honom. Min björn...
Mysigt var det och jag hann se ett rådjur, eller iallafall gumpen på den eftersom den sprang så snabbt! Men där var tydligen tre, där var fler spår och M hade skymtat dom alla tre. Hörde en hackspett också, men fick tyvärr aldrig se den.



Det här är alltså inte sveriges farligaste rånare utan bara lilla jag.^^
Todeloo!
/L

Nu får du komma!

Publicerad 2012-12-10 13:54:00 i

Har ju fått in vagnen och bäddat rent den. Det som ska göras är att pumpa hjulen och åkbrädan ska sättas på. Men den står inne och samlar vår doft nu. Har ju lagt ut väskorna och babyskyddet i bilen. Mobilen ovanför spjälsängen ska sättas dit idag. Fick hem gåstolen för några dagar sen.. vet att det egentligen är väldigt tidigt, men när man får ett bra pris, så får man ju slå till. En sak mindre att tänka på sen. :)
Nappflaskorna tänkte jag att jag skulle koka idag, napparna har jag redan kokat. Ja, sen är nog allt klart. Väntar mer eller mindre bara på att hon ska komma nu. Känner inga förvärkar, inga sammandragningar.. ingenting ännu.. mer än lite foglossning på kvällarna. Känns som magen sjunkit enormt  sen sist jag var hos BM, så hoppas hon säger att hon är fixerad nu. Då känns det som att det är lite närmre iaf. Även om jag inte tror att jag kommer gå över så är det MAX en månad kvar. (25e är det BF, alltså 15 dagar kvar).  Men tycker att du kan komma till oss nuuu! :)






Era gissningar
Syster 17e
Denise 18e
Linas mamma 19e
Mamma 20e
Jennie 22a
Rebecka, Nina 23e
Lina, Karolina 24e

Och åter igen, ni som inte har gissat än. Var gärna med! :)

/E

By myself :(

Publicerad 2012-12-10 11:13:00 i Lina,



Hej.
Här sitter jag i soffan och deppar. Typ.
M åkte tidigt, tidigt imorse iväg på jobb. Fan! Om han fortfarande hade jobbat hemma (som det var sagt...!) Så skulle han snart kommit hem på lunch till mig :( Uff! Äta själv.... Kul på hjul liksom. Not!
Aja, det får gå helt enkelt. "bara" tre nätter ensam... Hatar att äta själv, hatar att SOVA själv!
Oj, vad gnälligt det blev, men det måste man väl också få göra :)
Längtar till torsdag nu, Heja heja heja tooooorsdaaag!

Todeloo!
/L

Lucka 10

Publicerad 2012-12-10 09:43:23 i

Ja, bakom lucka nummer 10 så hittar vi åter igen snöoväder. Men vi hittar också morgonmys och frågan om vi ska ta oss till ÖF i eftermiddag, eller om vi ska stanna hemma och mysa och småstäda?




/E

En viktig detalj

Publicerad 2012-12-09 19:23:06 i

Hemkomna igen efter en liten tripp till lilla s kusin. Och vilket väder alltså, värsta stormen! Körde 60km/h hela vägen hem på motorvägen. Höll allvarligt på att somna.
Kom hem senare än beräkat och Kacper fick vara hemma ensam längre än vad vi räknat med. Men ingenting hade han gjort, inte bitit eller gjort sina behov någonstans. Helt jäkla galet vilken duktig han är :)

Satte förresten ut BB-väskan, förlossningsväskan och babyskyddet i bilen innan vi åkte. Kom på en väldigt viktig detalj jag glömt packa ner. Nämligen mina innohep-sprutor (ska ju ta dom 6v efter förlossningen med). Så har lagt dom på bänken i köket nu och jag ska lägga ut dom i väskan i morgon.



Blir nog lite advetsmys ikväll. Lite glögg i detta vädret är ju inte fel. :)


/E

Klass 2-varning

Publicerad 2012-12-09 11:52:30 i

Här nere i Skåneland är det just nu klass 2-varning. Det har redan börjat blåsa upp och dom säger att det kan bli upp till 2 dm snö under eftermiddagen och kvällen. Och vi ska åka till lilla s kusin. Känns... tryggt. Hade det inte varit för att det blev inställt förra veckan, så hade vi nog inte åkt idag. 
Kommer nog inte vara borta så länge ändå pga att det är en bit att åka och Kacper kan inte vara hemma allt för länge själv. 

Tills jag uppdaterar mer, så kan ni ju läsa denna artiklen. Helt jäkla sinnesjukt! Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget
Idioti enligt mig!





/E

Kläder på nyfödd

Publicerad 2012-12-08 22:19:15 i

Kom och tänka på en sak. 

Hur kommer ni klä era små nyfödda i vagnen nu i vinter? Jag minns faktiskt inte hur jag gjorde med lilla s, tror jag hade vanliga kläder (långärmat och långbyxor), overall och täcke. Sen föddes ju i oktober, men borde i princip vara samma. 
Eller ska man ha vanliga kläder, overall och åkpåse? - Vilket jag tycker låter väldigt varmt.
Sen såklart, mössa, vantar och tossor. 

Som sagt, hur har ni tänkt? Man vill ju inte att det ska bli för kallt, men inte heller för varmt. 

Annars får man väl prova sig fram helt enkelt. :) 

/E

Passar på

Publicerad 2012-12-08 21:02:52 i

Trots lite sömn i natt så har vi fått gjort mycket nu under eftermiddagen och kvällen. Julgranen har kommit upp och pyntats. Får se hur mkt godis som försvinner därifrån (tänker på både stora S och lilla s) :P Ja, sen om Kacper får för sig att granen är god att tugga på med. Det återstår ju att se. 
Sen har vi tagit in det sista till bebis från "förrådet". Vagnen har kommit in och bäddats rent, babyskyddet ska in i bilen i morgon, samt BB-väskan (eftersom vi ska på långfärd och fira lilla s kusin), Men sen ska BB-väskan in igen och packas om lite. 
Har även fått skötbädden, blöjhinken och mobilen ovanför sängen på plats. Är klara och väntar bara på att hon ska komma ut nu. :) 

Lilla s sitter just nu och äter sitt lördagsgodis och tittar på Dora. Jag och stora S smaskar i oss Rocky Roads, lite frukt och en kopp te var. 



/E

Underbara Änglagård

Publicerad 2012-12-08 11:42:11 i Lina,

Hej på er!
Sitter och kollar Änglagård och virkar (eller, jag ska strax göra dess två saker när jag skrivit klart detta inlägg, hehe^^). Jag älskar verkligen Änglagårdsfilmerna, speciellt miljöerna, Love Love Love! Svårbeskrivlig känsla, men så där vill jag bo! :) mys-pys!
Ja, och Björnen är i skogen, hoppas han kommer hem snart!

Gör ni i da' rå? ;)
 
 
 
 
 

Underbara hus, kom till mig "Änglagård"!

Todeloo!
/L

Rubbad sömn

Publicerad 2012-12-08 09:37:26 i

I natt har jag verkligen inte sovit bra. Har jag inte vaknat av lilla s, så har det varit hunden som vill ut eller börjar leka. När båda (hunden och lilla s) somnat om igen, så började bebisen i magen leva loppan istället och jag kunde inte hitta någon bra sovställning. Så från 04.30 har jag knappt sovit. 
Men ska väl egentligen inte klaga. Lilla s sov sen till nio. Så har inte behövt gå upp och göra frukost fören nu. 

Idag blir det bara lite småplock (lägga upp lilla s lucialinne, kolla igenom BB-väskan, plocka fram blöjhinken och skötbädden osv). En runda till skogen med Kacper ska nog hinnas med också.


Kom och tänka på en sak innan.. Ska ju till BM på tisdag igen, vem vet.. det kanske är sista besöket? ;) 


Haha, och jag som tyckte jag var tjock här, i vecka 14 ;)



Vad ska jag säga att jag är nu då? ;)

 


/E

Vitt, vitt, vitt

Publicerad 2012-12-07 22:36:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Inredning,

Åh vad jag drömmer mig bort när jag går i butiker. Helt jäkla galet. När huset är färdigrenoverat vill jag ha mycket vitt. Det känns så fräscht, stort och ljust. Det som är prio ett just nu är sovrummet och byta fönster. Sovrummet ska målas vitt och vi ska sälja byrån(a) vi har, och köpa vita istället. Sängen är redan målad. Sen vill vi givetvis ha färklickar i allt det vita. Typ kuddfodral, filtar osv som bryter av. Lite chabby chic/lantstil. Har lyckats övertala sambon att behålla bjälkarna i taket. Frågan är om dom med ska målas vita eller om vi ska behålla dom bruna?
Sen skulle vårt soffbord (av någon anledning) gå sönder, så kommer vi göra ett nytt av lastpallar och sen måla det vitt. 
Vårt hus kommer bli så jäkla fint när det är klart. Fast jag har en byggare till sambo och han klarar mycket själv, så kommer det ju ändå ta sin lilla tid. Det är ju knappast gratis att renovera.

Som sagt drömmer mig verkligen bort. När allt är klart så till den julen skulle jag vilja ha allt silver och vitt (kanske lite röda detaljer), så jäkla fint. Och en vit julgran. Gah så fint!! :)













Nä, dax att gå från dom ena drömmarna till dom andra, nu är det nämligen dax för sängen. 

/E

Magmålning

Publicerad 2012-12-07 15:28:00 i

Har varit en innedag med pannkakor, doktor-lek, legobygge, spel och mys. Bara för någon timme sen så roade sig lilla s med att måla magen. :) 



Så här blev slutresultatet: 

 
Lite senare fick bebisen även mustach (ovanför näsan).. 



Haha. Underbart. :D 
Magen är tvättad igen..
(hade iof varit ganska roligt om jag hade fått åka in med den snygga målningen).

Har precis satt igång TVn och myser lite i soffan innan kvällsmaten. En varsin bit Rocky Road slinker nog ner med :)
 
/E

Don´t Worry Be Happy

Publicerad 2012-12-07 11:36:00 i Lina,

Men ååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.............!
M ringde nyss och sa att han äter lunch ute idag med en arbetskollega :( humpf! Jag som såg fram emot en liten lunchdejt med honom nu... Speciellt med tanke på att vi inte kommer kunna äta lunch tillsammans nu på länge, igen :( Han ska börja jobba borta igen redan på måndag, snopet eftersom han hade blivit lovad att vara hemma fram till jul... Snyft!
Aja... Vad ska jag nu äta då? Hatar att äta själv...
Får kolla över dagens "To Do List":

Ah, ja men just det ja... Så var det ;)

Todeloo!
/L

Frukost

Publicerad 2012-12-07 10:24:38 i

Te och pepparkaksfil med nötter och russin :)

Todeloo!
/L

Morrn

Publicerad 2012-12-07 08:28:15 i

Är lagom seg. Vovven har fått för sig att vakna klockan fem varje morgon och sen leka och springa rundor. Snark. Så har legat halvvaken tills nu. Lilla s har med kommit in hit och vi ligger och kollar på Bolibompa. Vi ska väl upp snart och äta frukost, sen får vi se vad vi gör idag. Kanske skulle varit ut en runda i snön, men frågan är om vi verkligen ska det. Hon är snorig och hostig.. men ingen feber eller så, så kanske inte är så farligt? Åh vet inte alls. Känns tråkit för henne att bara sitta inne när det är fullt med snö ute. 
Vi får se när vi kommit upp ur sängen, ätit frukost och gjort klart morgonslysslorna.

Vad gör ni idag?



/E

Leilas Rocky Road

Publicerad 2012-12-06 16:08:32 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Lilla s ville egentligen varit ute nu i eftermiddag. Men märkte på hemvägen från dagis att hon blivit hostigare, och eftersom hon varit ute hela dagen med dagis så tyckte jag att vi kunde vara inne lite nu i eftermiddag istället. När jag sa att vi skulle baka godis, så var det inga problem ;)

Läste runt på nätet lite, och många rekomenderade Leilas recept på Rocky Roads, så provade att göra dom. Och jag kan bara hålla med, Herre guuud vad goda, dom kommer ta slut snabbt. :D

LEILAS ROCKY ROADS
Färdigt på ca 40 minuter

Ingredienser
600 g mörk kvalitetschoklad 70 % (eftersom jag inte är så förtjust i mörk choklad, så bytade jag till ljus).
2 påsar dumle
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter (jag tog mandlar istället eftersom jag hade det hemma)

Sen la jag till en liten påse med rosa/vita skumtomtar

Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad.
2. Dela dumlen, mandlarna och skumtomtarna i lite mindre bitar och blanda sen med alla andra ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp (jag klädde formen i bakplåtspapper så det inte skulle fastna). 
4. När kakan har stelnat, skär upp den i önskade stora bitar.



Perfekt när man är höggravid och har en fyraåring hemma. Supergott och superenkelt! :D

/E


Vinteridyll

Publicerad 2012-12-06 15:14:59 i Lina,

Åååååååååhhhhhhhh!!!! Jag hade precis skrivit klart ett inlägg som bara försvann... Grrrrrrr!

Dagen idag började inte tio-i-topp om man säger så^^ Jag gick ut till bilen direkt efter att jag klivit upp ur sängen och satte på motorvärmaren, trodde jag... Men det visade sig att den var inte ikopplad i bilen -_-
Jag fick även borsta av ca 3dm tung snö innan jag kunde bege mig.
Småsladdade flera gången på vägen dit, men det gick bra :)
Väl framme vid stallet blev det hästpysslande och idag red vi och det var så himla mysigt och riktigt idylliskt att rida i skogen :)

Nu väntar jag på att M ska komma hem. Då ska vi äta och sen ska vi kanske jogga ikväll, beror lite på om jag hunnit tina upp tills dess eller ej, jag fryser fortfarande och det gör faktiskt ont när fingrarna slår mot tangenterna :( Isch!

Visst der det mysigt ut? :)


Det finns jättesöta får i samma stall som hästarna, förra gången jag såg dom var dom typ lamm. Oj, vad fort dom växer, söööötnosar!
 

-Får får får?
-Nej, får får lamm ;)
Och avslutningsvis en bild på världens finaste lilla snöboll^^ Kimmie <3


Todeloo!
/L

Beslutsångest

Publicerad 2012-12-06 13:02:55 i

Ja, fick inte mycket mer gjort nu under tiden lilla s är på dagis. Fick en liten idé om att jag skulle lägga mig och vila i soffan. Slutade med att jag sov i en halvtimma. Inte mycket, men jag somnade. Det är inte ofta det händer ska jag säga. Nu är jag nästan mer trött än vad jag var innan. Piggnar väl till strax när jag ska ta ut Kacper på promenad i snön. 

Ska hämta lilla s snart med. Frågan är vad vi ska hitta på när hon kommer hem. Vara ute och bygga snögubbe/åka pulka, vara inne och göra Rocky Roads (som jag nämnde i förra inlägget), eller om vi ska bygga lite med lego. Behöver i så fall lite legoidéer. Finns det någon hemsida eller så där man kan få tips om hur man kan bygga saker som inte är allt för svårt för en 4-åring? Vet att det kommit ut en bok, men smidigare om man hittar här ;) 

Nåja, får kanske fråga henne vad hon vill. :)



/E

Rocky Roads

Publicerad 2012-12-06 10:20:32 i

Sitter och försöker få i mig lite frukost. Men har börjat få lite sura uppstötningar.. har inte haft det alls mycket innan under graviditeten, så hoppas det bara är något tillfälligt. Vill inte få massa trams så här på slutet.

Klockan är redan över tio. En timma sen jag lämnade lilla s på dagis och vad har jag fått gjort? Ingenting! Eller jo, var i affären, bryggt kaffe till stora S och hans jobbarkompisar.. och slängt i en maskin tvätt. Men inget utav det jag skulle vilja få gjort. 

Blev väldigt sugen på att göra Rocky Roads när jag var i affären, så det blev att jag köte hem lite ingredienser till det. Lite dumle, nötter, minimarshmallows, skumtomtar och choklad.
Hur brukar ni göra dom? Bara smälta chokladen och hällla i det ni vill, eller följer ni något recept? :)




/E

Trams

Publicerad 2012-12-05 21:20:00 i

Stora S har eldat som en galning ikväll. Jag som svettas som en gris i vanliga fall, när vi har runt 20 grader här inne, kan ju tänka er hur jag känner mig nu när det är 26 grader varmt. Håller med andra ord på att svettas ihjäl. :O Om jag fick bestämma skulle det vara 19 grader dygnet runt här inne. Mycket skönare, fräschare och behagligare. Nu blir man ju bara trött och hänging. 

Nattade lilla s vid halv åtta. Hon är fortfarande vaken, gick precis in till henne och sa till att hon allt fick ta och sova nu, då det är dagis i morgon. Då sitter hon med precis ALLA nallar hon har och leker med dom. Tokfisen. Hon har kommit in i en "Jag-bestämmer-i-mitt-rum-period" just nu. Men riktigt så funkar det inte. Inte än. 


Bebis lever loppan och försöker tänja ut min mage ännu mer. Sparkar och rör sig som bare den. Men det är mysigt :) 

Nä om man skulle få i sig någonting att äta, är jättehungrig. men vad? (den där eviga frågan)
 

/E



Äntligen

Publicerad 2012-12-05 16:45:20 i

Behöver inte längre svära, bli arg och skrika åt mina vinterstövlar att dom ska passa mina vattenfyllda fötter. Har skaffat mig ett par nya som jag kommer bättre överrens med, och som inte tar 10-15 minuter att ta på sig. :)
 



/E

En bunt ekivoker!

Publicerad 2012-12-05 15:05:00 i Lina,

Jag sitter och drömmer mig bort i inredningsvärlden för ett tag. En liten välbehövlig paus från den verklighet jag lever i. Hur lång tid ska man behöva vänta på den där vändpunkten? Eller den där, eller den där? Humpf!
Ge mig russin, jag börjar bli otålig!
Jag borde fortsätta "stöka bort" (som dom säger här uppe... Men det dom menar är att man plockar bort/städar... Varför säger man inte det då? Snacka om att vara tvetydliga...Haha!) alltså städa lite. Men jag ska bara vara i drömmarnas värld en stund till, bara en liten stund... Okej? ;)

Todeloo!
/L

Dansa, Pausa

Publicerad 2012-12-05 11:38:00 i

Blev ingen julmusik. Spelar hög musik på VIVA istället. Man behöver lite "go"-musik när man ska städa. :) 
Ja, lite paus nu. Ska bara tvätta golvet och städa ur kaminen innan lilla s ska hämtas igen, + att jag hinner med en rätt så lång lunch. Frågan är bara vad man ska hitta på? Humm. 

Medans jag funderar njuter jag av ett glas varm choklad med massor av grädde. Tjockis som man är :D



/E
 

A quiet moment

Publicerad 2012-12-05 10:10:05 i

Har precis lämnat lilla s på dagis. Var lite i valet och kvalet om jag skulle lämna henne i dag, då hon blivit förkyld. Men eftersom hon inte har feber eller är slöare än vanligt, så fick hon välja. Hon ville dit. 
Så nu sitter jag här. Kacper sover och här är helt knäpptyst. Väldigt skönt faktiskt. Det enda jag hör är när jag trycker på tangenterna här på datorn. 
Har bestämt mig för att inte göra allt för mycket i dag heller. Dammsugning och damma av lite lätt bara. Annars ska jag bara vila, (tror att jag lärt mig hur man gör nu). Så ska sätta igång lite julmusik strax och få lite "städkänsla" tänkte jag. 

Ruskigt kallt ute idag. Solen skiner men det blåser och är säkert flera minus ute. Termometern har gått sönder, men tippar på runt -4 iaf.
Och eftersom jag varit så lat och inte tagit några riktiga vinterbilder ännu, så får ni nöja er med förra årets ;) 

 
 
 
 
 
 
 
/E
  
   
 
 
 

Hairy-scary

Publicerad 2012-12-04 19:15:00 i

Haha. Har följt ett forum inne på BliMamma ett tag nu, och måste få dela med mig. Kan inte låta bli att skratta eller tycka till om detta. 
Det är alltså en tjej (blivande mamma) som frågar hur alla gör med "frisyren" "där nere", nu under graviditeten. Man kan ju inte se själv längre, då man har en stor mage i vägen. Speciellt vig är man ju inte heller. 
Så här börjades tråden: 

"Hmmm, det här är kanske en konstig fråga... Men hur tusan gör ni när/om ni rakar bikini-linjen?!?! Jag ska göra en gyn-undersökning idag och tänkte att jag borde fräscha till det lite (ni vet... :-)). Det hela slutade med att jag satt på huk inne i duschen och ändå inte lyckades helt. Man ser ju inte vad man gör!!!

Någon som har ngt tips på hur man kan frissera utan att slå knut på sig själv? Eller låter ni männen hjälpa er?!

 KRAM"

Vissa sitter med spegel i duschen, andra ber sin sambo, några går och vaxar andra kör på "känsla". 
Tycker detta är väldigt roligt, dels att det är ett lite känsligt ämne som man egentligen inte delar med sig till andra. Och sen läsa om hur alla gör. Men det är som man säger, "Alla sätt är bra utom dom dåliga" ;)

Jag personligen skulle ju aldrig, ALDRIG be (eller låta) min sambo raka mig där. Känns ju helt galet konstigt att låta honom göra det, och sen skulle jag vara livrädd att han skulle skära mig. Nej, vet ni vad. Det där sköter jag själv!

Sen dom som sitter med spegel, okej. Men vafan. Orka hålla på med det nu? Även om man har en spegel så är ju magen i vägen och det blir bara jobbigt. Jag går på känsla och tar bort typ bikini-linjen, får det vara hairy-scary tills lillan kommit ut. Sen får jag "frisera om" när det finns ork och energi till det, och magen är borta :)




Hur gör ni, vågar ni dela med er eller är det ett för privat ämne? :)

/E

.

Publicerad 2012-12-04 13:16:38 i

Fick köpt mig en snutte och skallra till bebis i helgen förresten. Kunde inte låta bli! 


H&M 99:-
 


/E

Vecka 38 (37+0)

Publicerad 2012-12-04 11:15:00 i

Det är helt jäkla galet vad tiden går. Tre veckor kvar nu, 21 dagar. Fattar det inte, så ofattbart att vi snart får se vår lilla flicka. Är lika spänd och förväntansfull nu som jag var när jag väntade lilla s.  :)

Magen har verkligen sjunkit den senaste veckan och jag har stora problem med att ta på mig skor (speciellt vinterstövlarna) och strumpor. Det är även jobbigt att hitta någon bekväm sitt- eller liggposition. Är trött konstant. Men mår bra och har inga förvärkar eller sammandragningar ännu. 
Har sagt att lillan gärna får komma denna eller nästa vecka, annars får hon snällt vänta till januari ;) 




"Nu väger bebisen kring 2.8kg och är nästan 49cm lång. Bebisens huvud ligger förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa. 
Det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet. Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs. 

Nu kan du få förvärkar som kommer oftare, varar längre och kan göra lite ont. Eventuellt har du mer flyningarfrån slidan. Om du märker en slemmig massa i trosorna eller toaletten, kan det vara slemproppen. När den stöts ut så dröjer det inte länge förrän förlossningen börjar. 
Om du får blödningar bör du kontakta din BM genast.

I slutet av graviditeten är det inte lätt att sova gott. Magen är för stor för att det ska vara bekvämt. Du kan prova att sova på sidan med en kudde melan knäna, under magen och bakom ryggen.
Det är vanligt att drömma intensivt nu. Det undermedvetna kan ha en massa märkliga saker för sig, under en tid då tankar och oro inför det förestående föräldraskapet kan spöka."


Med BF den 25e december så har ni gissat att lillan kommer: 

Syster 17e
Denise 18e
Linas mamma 19e
Mamma 20e
Rebecka, Nina 23e
Lina, Karolina 24e

(var gärna med och gissa)


/E

Spännande

Publicerad 2012-12-04 09:39:37 i

Lilla s är lämnad på dagis. Helt överlycklig att dom skulle åka på åklappar, och att det var kramsnö så man kan göra snögubbar idag. 
Under morgonkvisten med frukost och Mysteriet på Greveholm så satt både hund, dotter (och jag) som fastklistrade i TVn. 


Har egentligen mycket jag borde få gjort nu under tiden hon är på dagis. Men känner att allt få vänta. Först har jag tänkt att bara ta det lugnt, sitta och lata mig här och sen kolla på senaste avsnittet av Solsidan.

/E

Perfekt avslut på dagen

Publicerad 2012-12-03 22:49:30 i

Ligger och kollar på Raw comedy club och skrattar så jag bölar. Danny Bhoy var helt jäkla klockren. Det här var ett bra avslut på denna dagen!

Kommer somna gott i natt! :D
 
/E

Allt eller inget

Publicerad 2012-12-03 20:21:27 i

Har varit på ganska gott humör idag faktiskt. Vaknade på "rätt" sida och allt. Men (det kommer alltid ett men) mitt goda humör slutade när jag och lilla s kom tillbaka hem efter ha varit i pulkabacken en timma. Öppnar våran ytterdörr och ser att Kacper ätit på vår stora växt, under tiden jag städar upp det ser jag även att han varit på vedkorgen. Hundjäkel. Vad trotsar han för? För att han inte fick följa med ut? Visst, han är bara valp och man får räkna med sånt. Men (där kom det igen) han har klarat en timme innan, utan att röra någonting alls. Vi har till och med varit borta 2-3 h utan att han varken rört eller gjort sina behov inne. Därför blev jag frustrerad. Han är ju så snäll annars. 
Nåja, släppte ut honom i trädgården tillsammans med lilla s så jag kunde städa upp. Sen när jag ska gå ut igen så får jag inte på mig mina vinterstövlar. Panik! Irriterad över att magen är i vägen och svär åt fötterna för att dom är fulla av vätska. Svettas som en gris för att det inte går, och för att jag ska klara det. Börjar nästan lipa när 10 minuter har gått och jag bara fått på mig ena stövlen. Är väldigt nära på att skita i det och ta på mig gympaskorna istället, men  går det. Såklart.
Kommer ut till lilla s och Kacper och vi leker ute ett par timmar. Till en början var Kacper lydig och busade snällt. Men sen började han hoppa på det lilla s byggde, tog hennes leksaker och inte lyssnade. Slutade med att jag blev irriterad på honom (igen) och satte fast honom i kopplet runt lektornet. 
Efter yttligare någon timma går vi in. Torkar av Kacpers tassar, och jag och lilla s hinner precis klä av oss och gå in till köket så ser jag Kacper sätter sig på vår nya hallmatta och kissar. GAAAAAHH! Ut med hunden igen. Försöker tvätta av mattan men ger upp och slänger den istället, fan 19kr kan vi nog slänga ut på en ny.

Efter kvällsmaten har han ändå dragits till mig. När jag och lilla s kollade på bolibompa så låg han precis brevid mina fötter och när jag nattade henne så låg han utanför hennes rum och väntade. 
Jag har tagit en lång varm dusch nu och känner att irritationen rann av i duschen. Skönt. 
Sitter just nu och kollar Projekt Runway Sverige och det enda som fattas är Ben & Jerrys. 

Längtar tills jag är mig själv igen (inte så lättirriterad) och min kropp inte är full av vatten. 

I morgon är en ny dag, hoppas på att den är bättre!
 



/E
 

Om jag fick välja fritt...

Publicerad 2012-12-03 13:55:39 i Lina,

Hade vi fått bestämma fritt om hur vi vill ha det i vårt badrum hade jag valt det här:
Miiih! Jag viiiiill!

 
Åh! Jag vill ha ett större badrum, gärna med plants för tvättmaskin också... Och inredning som man valt själv! :)
Todeloo!
/L

Livets sura andedräkt!

Publicerad 2012-12-03 13:12:53 i Lina,

 
Tar mig nu en kopp kaffe och några bitar choklad ur Aladdin-asken som vi fick igår av M´s föräldrar när vi hade dom här på adventsmiddag/fika igår :)
Imorgon väntar nya "äventyr", jag hoppas fasen att det lossar snart. Tack så mycket livet, nu vet jag hur det är att vara "arbetslös" (jag vägrar dock se det så... Jag är "mellan två jobb" som Fredrik i C/O Segemyhr säger ^^), det är ju sisådär halvkul, jag fattar det. Tack så mycket. Men ibland har jag snarare lust att säga som Filippa Bark: BORSTA TÄNDERNA LIVET! :D




Todeloo!
/L

Tomten kom tidigt i år!

Publicerad 2012-12-03 11:04:19 i Lina,

Tack snälla "tomten", jag ska tydligen få två prenumerationer i julklapp, på tidningarna Nära och Lantliv! Åh, Tack! :D


Todeloo!
/L

Frulle på sängen och snöskillnader!

Publicerad 2012-12-03 10:53:00 i Lina,

Igår var vi hemma hos M´s f.d. arbetskamrat och lämnade igen en förstärkare vi hade lånat. Vi blev kvar där längre än vi hade tänkt för det blev så att vi såg en film.
Men det är ganska lustigt, dom bor ca 2 mil ifrån stan och dom hade fått 80cm snö på 20 timmar! Medans vi i stan har fått ca 10cm. Men det räcker. Det blir så bökigt annars, jag vill bara ha snö för känslan och mysfaktorn, inte för att skotta, ha svårt att få ut bilen eller vara rädd för att få sladd på bilen, eller klä mig i 15kg kläder :P Nej, usch och fy!
(Men visst, köra skoter är jäkligt kul så då behövs det en del snö, men man kör ju ändå inte inne i stan så här kan den hålla sig på 10cm gränsen^^) Men tydligen ska det komma mer snö ikväll och imorgon, jag tror iallafall att snön är här för att stanna nu.
När vi kom hem därifrån ställde jag mig och gjorde frukost^^ Så himla skönt att bara gå upp, koka te och plocka fram mackorna ur kylen. Sedan kröp jag ner i sängen igen och åt frukosten där^^ Mys-pys!



Todeloo!
/L

Kallt!

Publicerad 2012-12-03 08:18:57 i

Somnade igår när jag kollade på TV. Vaknade och hade grymt ont i ryggen, vilket gjorde det svårare att somna om igen. Men när jag väl somnade så sov jag gott. Drömde faktiskt att du Nina, fick din lille bebis. :) 
Runt tio minus ute idag. Lilla s har redan sagt att hon vill ut och åka pulka idag. Tror jag får låna stora S termobyxor, tänker knappast gå ut i bara leggins. Fast nu när jag skrev det, kom jag på att det kanske kan bli ett problem. Han har knappar i byxorna. Frågan är om jag kan knäppa dom runt/under magen.. tveksamt! 



Ska göra i ordning lite frukost innan julkalendern börjar. 

/E


Scary santa

Publicerad 2012-12-02 20:12:57 i

Fått massor av julstämning under dagen. Dels med snön och julmarknaden, men nu ikväll har det spelats julmusik på radion med. Mysigt :) 
Lilla s var överlycklig att vi skulle åka och träffa "Tomten" nu ikväll, men när vi var framme så sa hon "mamma, jag är lite rädd. Håll mig i handen!", fick snällt berätta att Tomten är snäll och att han ger paket till alla barnen. "Men jag känner ju inte honom". Sant. Hur ska man nu förklara detta? Har ju börjat prata smått om fula gubbar och främlingar (för det är ju faktiskt inte alltd gubbar som lockar med sig barn), och nu ska hon helt plötsligt få tillåtelse att krama och få godis av en "gubbe" hon inte känner. Blir ju helt fel. Förstår att hon är rädd.

Men hon överkom rädslan till slut och stora S höll henne i handen hela tiden. 


Efter en tur till affären, vandring i skogen och att träffa "Tomten", så var hon helt slut. Hon har somnat för kvällen tillsammans med tre av hennes favoritnallar.

Nu ska jag och stora S hålla adventsmys med glögg, lussebulle och pepparkaka! :)


 
 
 
Bara 22 dagar kvar tills lillan är beräknad. Nu har den riktiga nedräkningen börjat på allvar :)

/E
 

1a Advent och massor av snö

Publicerad 2012-12-02 11:27:34 i

Under natten har det kommit en hel del snö, och lilla s blev överlycklig när hon vaknade och jag sa åt henne att titta ut. Direkt efter frukosten ville hon ut, så hon var ute med Kacper en timma ungefär. Dom sprang rundor som bare den. Haha. Just nu sitter hon ute i trädgården och bygger kakor av snö (ja, hon använder formerna till sandlådan), och Kacper är inne och vilar upp sig. 

1a advent idag alltså, helt galet. Det känns inte som julen är här snart, och att lillan faktiskt kan komma när som helst. Men så är det, det är bara att inse faktum.
Julkänslan har kommit lite, tack vare pyntet och att snön kommit. Senare i eftermiddag ska vi till julskyltningen här i byn, då blir det dans runt granen och gottepåse från tomten. Men innan dess ska vi gå en runda i skogen och kanske åka in en sväng till Familia. Behöver få köpt nya vinterskor. Tog fram mina vinterskor igår, men har nog en hel del vatten i fötterna, för jag fick inte på dom :O 

Ikväll blir det adventsmys med glögg, pepparkakor och lussebullar. 
 
 
 
/E

Ekologiskt

Publicerad 2012-12-02 11:00:00 i Lina,

Igår köpte jag en del ekologiska saker. Jag brukar oftast välja det. Även om det kan kosta mer så brukar jag tänka: "Ja, men gör det verkligen det?".
Nej, man får vad man betalar för och alla tjänar på att vi väljer ekologiskt. Jag som konsumet får en bra produkt som oftast smakar mer och bättre. Den innehåller inga bekämpningsmedel eller annat skräp vilket naturligtvis är bättre för miljon och då i sin tur bättre för mig. Människorna som jobbar med att framställa den här produkten slipper få i sig skadliga ämnen osv. Och det blir också bättre för djuren.
T.ex. är jag jättenoga med att välja kvar/eko-ägg. Stackars hönorna som bara värper och värper och sitter i en bur med ljuset tänt hela tiden för att dom inte ska ha någon koll på om det är natt eller dag så att dom fortsätter att värpa. Ingen tillgång till utevistelse, inte ens frigående inomhus... Bara en trång bur där det i allra, allra sämsta fall inte ens finns en sittpinne. Ingen bra mat får dom heller. Ja, då förstår ni kanske själva att äggen "ni" väljer att köpa från dessa stackars höns egentligen bara är skit. Det är inga ägg.
Jämför gulorna någongång på ett sådant ägg och ett eko/kravägg så ska ni se en stor skillnad, detta gäller även smaken!

Hur väljer du?
Med hjärtat eller egot?

Todeloo!
/L

Bombnedslag.

Publicerad 2012-12-01 22:23:00 i

Kompisen och hans barn åkte för ca en timma sen, sen dess har vi i princip bara städat lilla s rum. Att ge dom lite chips inne på hennes rum, kanske inte var det smartaste draget jag tagit. Men nu är det rent igen och ungarna var överlyckliga. Så det var tur det iaf. :) 
Lilla s fick kolla på TVn medans vi städade undan det sista här i vardagsrummet, sa att hon fick gå och lägga sig när vi var klara, men nu låter det "Jag ska bara kolla färdigt på Musse". Jaja, tio minuter till skadar väl inte. Det är egentligen redan på tok för sent för henne. Men känns som vi alla kommer sova gott i natt efter en riktigt lång men mysig dag tillsammans. Önskar vi hade fler sånna här dagar. 

Min tur att natta lilla s idag, som varje kväll så har hon sina rutiner. Det är borsta tänder, kissa, klä av sig, få klistermärken till hennes belöningsschema, läsa saga, klias på ryggen och få massage. Just i den ordningen. Sen kan hon sova. :) 

Så ska sätta fart och natta henne så jag med kan hoppa i säng sen. Hoppas på en lång sovmorgon i morgon! 
Godnatt!

/E

Snö och tjocksock!

Publicerad 2012-12-01 19:57:45 i Lina,

Det kom en del snö idag... Och idag har jag gått runt i tjocka-myssockar hela dagen och en lång kofta ;) Kallt är det... Burr!

Todeloo!
/L

Julstök

Publicerad 2012-12-01 19:31:00 i Lina,


Imorgon blir det glögg! Köpte en glögg som stödjer världens barn och söta glöggmuggar :)
(Ja, det är snö man ser mot fönstret :)


Idag har jag bakat hela dagen. Pepparkaksmuffins, Knäck, Choklad med nötter/russin/kokos (ej med på bild). Gott gott gott :)
Jag gjorde knäcken i micron, perfekt! Slippa stå och röra hela tiden och passa så att den inte bränner vid eller kokar över. 80st blev det och jag gjorde i ischoklasdformar istället, då fastnar det inte lika lätt och välter inte lika lätt då man ska fylla dom :)

Todeloo!
/L

Utedag

Publicerad 2012-12-01 18:04:00 i Emily januari 2012 - april 2013,

Ja, har varit en riktig utedag idag. Lilla s var överlycklig över den lilla snön som kommit och ville ut direkt efter julkalendern och frukosten. Fick tvinga in henne, för att få i oss lite lunch.
Sen nu i eftermiddag har vi varit en hel den i skogen och gått med Kacper. Båda två är jättetrötta nu. Eller jag med för den delen. Men har ett par kompisar som ska komma över ikväll. Ska försöka att inte somna :P 




 
/E

Avsnitt 1

Publicerad 2012-12-01 09:56:07 i Lina,

Mysigaste julkalendern är den här, trolltider :) Titta och njut!


Todeloo /L

Nu är det vinter på riktigt

Publicerad 2012-12-01 09:51:17 i Lina,

1 december idag och det betyder vinter och lagom till det kom snön. Nu känns det ändå okej och det är mysigt att ha snö till första advent och allt :)
Jag ska åka och handla lite nu så att jag kan julbaka sen :) Känns lite olustigt att köra i det här vädret bara, men det är ju inte så långt till affären, tur det iallafall :)

Todeloo!
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela