PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Fiskgryta 4 port.

Publicerad 2012-01-29 13:12:34 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

400g fiskfilé. Tärnad eller i kuber (jag brukar använda djupfryst torsk)
1 st finhackad gul lök eller purjolök
2 morötter
1 msk smör
4 dl vatten
1 fiskbuljong (eller motsvarande mängd fiskfond)
1½ dl matlagningsgrädde

Redning:
1½ msk vetemjöl eller maizena utrört i lite av vätskan

Smaksättning:
Finhackad dill, gräslök eller dragon
1-2 msk färskpressad lime eller citronjuice

Gör så här:
Skala lök och morot och hacka det fint (gärna i tärningar).
Värm smör i en stekpanna och fräs sen det finhackade tills det blivit mjukt och glansigt. Det får inte ta färg.
Häll på vatten, lägg i buljongtärning (eller fonden) och låt det koka kraftigt under några minuter. Under tiden det kokar kan du skära fisken i stora tärningar. Tillsätt sen matlagningsgrädde i grytan och låt småkoka. Ta bort ca ½ dl vätska som ska användas till redningen. 
Rör ut vetemjölet i den vätskan i en shaker eller liknande, och rör ut det tillsammans med det andra sen.
Tillsätt den färdigtärnade fisken och låt småkoka under lock i några minuter.
Smaksätt med färskpressad citron eller limejuice, salt och peppar samt någon av smaksättningarna (jag föredrar dill).

Servera med kokt eller pressad potatis. Gärna lite vitlöksfrästa ärter och cocktailtomater till också, så blir det extra mums! :)


Smaklig måltid!


/E






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela