PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Turkos!

Publicerad 2012-07-31 14:46:24 i Inredning,

Snart är det dags för mig att säga "-Hej då orange och hej turkos!".
Jag pratar såklart (?) om inredningen här hemma som just nu består av orangea accenter men som alltså snart ska bytas ut till turkos.
Jag är helt såld på turkos för tillfället och hade jag inte kunnat lägga band på mig själv hade jag förmodligen gått bananas på det turkosa temat och målat, fixat och donat! Och visst, turkos är en färg jag aldrig kommer tröttna på. Däremot tycker jag det är kul att byta "färg" här hemma ibland.

Mitt drömhem är vitt och med svarta "stora" detaljer (dvs, typ ramar och sådant man kanske inte kan/vill byta så ofta). Jag älskar den kontrasten som uppstår när vitt möter svart. Det har jag alltid gjort.
Men nu är det alltså turkosa accenter som ska smyga sig in i vårt hem inom en snar framtid och jag har snurrat runt här på nätet nu och hittat några riktigt smaskiga inspirationsbilder! :)
Vad tycker ni? Jag blir helt lycklig och pirrig i hela kroppen av att se dessa bilder! Det här går jag igång på!
Todeloo!
/Lina

Debatt

Publicerad 2012-07-31 13:45:17 i

Känner att jag måste försvara mig lite när det gäller det här med att vilja veta kön. Detta är givetvis upp till person till person och så olika, och när vi säger att vi vill ta reda på könet så reagerar nästan alla negativt. Hade vi däremot kunnat se det på ultraljudet så hade folk inte reagerat så starkt som nu (när vi vill göra ett till ultraljud).  Men måste säga än en gång att det absolut inte spelar någon roll om det är en pojke eller flicka. Som Lina säger ”Barn är ingent kön, det är en individ”.
Vi vill ta reda på könet för att det underlättar för OSS, och för att VI är nyfikna.  Sen kan vi sortera ut allt det vi inte behöver beroende på vad det blir. Sen visst, jag är inte heller sån som tycker om att allt är könsindelat. Speciellt inte kläder och/eller leksaker. Min dotter har mer än gärna på sig spidermandräkter och leker med bilar. Jag inreder gärna med mycket färg, som barn tycker om. Vi har sparat mycket av dotterns gamla leksaker som kommer komma fram vad det än blir för kön! Men jag skulle ju aldrig få för mig att sätta på en klänning på bebisen om det blir en pojke.
 Sen är ju allt en smaksak, och tur är väl det. Vi tycker det är jättefint med mycket färger, medans Lina nu tycker om stjärnor/döskallar/prickit osv, och ni som läser kanske tycker någonting annat.
Men sen är det ju lite av en pengafråga med. För vi skulle vilja göra så mycket både till lilla s och till bebisen, men man kan inte köpa allt man vill ha. Eller inte vi iaf. :P 


Vi blir jätteglada oavsett vad det blir, och att bebisen är frisk. Och vi är bara glada att vi kan få barn, tillsammans! 


(Färgfyllt rum som passar både till pojke och flicka, speciellt om dom ska dela rum)
 
/E

Baken eller röven

Publicerad 2012-07-31 00:08:05 i Lina,

Emily och jag bruklar vanligtvis vara väldigt lika gällande tankar, funderingar och värderingar. Men när det kommer till tv-program eller inredning så brukar det skilja sig en heeeeel del faktiskt^^ Lite lustigt.
Som barnsängarna nedan för att ta ett ex. De föll inte mig alls i smaken, men av de alternativen skulle jag helt klart välja den enkla, vita sängen:)

"Smaken är som baken - delad!" eller "Smaken är som röven - klöven!"
-Och tur är väl kanske det? :)

När jag får barn kommer dom ungefär att få ha det så här kläd- och stilmässigt (som jag tänker mig nu):


Turkos, Cerice, Svart, Kaniner, Prickigt, Randigt, Döskallar...Mm, och med dom orden kan ni juh försöka få er en bild av vad jag gillar så förstår ni nog? :)
Jag kommer aldrig någonsin bekräfta mina barn utifrån vilket kön dom har. Det är bland det värsta jag vet... Barn är inget kön, utan en idivid. Därför kommer jag klä mina barn i sådant jag tycker är snyggt, tills de är stora nog att uttrycka egna viljor.


Godnatt från en importerad "Sörlänning".
Todeloo.
/Lina

Under reklamen

Publicerad 2012-07-30 20:31:07 i

Har ju helt glömt bort att lägga upp denna underbara bild på hjärtat, när hon var på bio för första gången för ett par veckor sen. :)

 
/E

Djungel av babysaker.

Publicerad 2012-07-30 15:31:00 i

Kollar runt lite smått på babymööbler nu, fastnade nått enormt för dessa spjälsängar. Helt underbart söta. Eller vad säger ni? :)

 
Eller ska man välja en vanlig traditionell vit IKEA-spjälsäng? 

 
 
/E

Det blir aldrig som man tänkt sig

Publicerad 2012-07-30 15:21:30 i Lina,

Det blir aldrig som man tänkt sig. Det har väl alla hört ett par gånger? Jag börjar mer och mer inse att det förmodligen till stor del är så. Som jag skrev igår, Llife's a bitch and i just wanna punch it in the face!
 
Här kommer lite bilder från vår lilla mini-semester som vi hade i Sundsvall. Staden där M och jag träffades för första gånger. Åtta år sedan är det redan.Vi besökte platsen där vi för allra första gången träffades på. parkeringen utanför IKEA. Eller snarare där parkeringen låg då. Nu ligger det ett större IKEA-varuhus där och Birsta (köpcentra)t har blivit störr). Vi besökte även platsen nere vi vattnet där vi satt och pratade, pussades och blev riktigt kära i varandra. Blandade känslor blev det av att vara där, pirrigt, bubblande, glädjefulla känslor krockade med oro, magont och illamående som stod mig upp i halsen. Någonting så rent och fint, smulades ner och smutsades ner och slösades bort...
Men nu är vi här igen, M och jag. Det är inte alltid lätt. Det ska gudarna veta, men jag har aldrig, och kommer aldrig känna så som jag gör för M för någon annan. Det är sanningen. Jag älskar honom av hela mitt hjärta, alltid.
Det här är värt att kämpas för!

Så även om tiden i Sundsvall inte riktigt blev som vi hade hoppats på, tycker jag ändå vi hade en fin tid där nere. Bättre lycka nästa gång? Nu gäller det bara raka spåret frammåt. Det här ska gå!
 

Todeloo.
/Lina

 

Teletubbies

Publicerad 2012-07-29 15:16:00 i

Lilla s har ju alltid varit intresserad av Teletubbies, speciellt när hon var liten. Då och då kommer filmerna på även nu men framför allt så vill hon se på dom när vi åker buss. 
När vi åkte buss med en kompis för ett par dagar sen så visade hon en beskrivning av Teletubbies på wikipedia. Kunde inte låta bli att skratta. :D

Här är någrauttag från beskrivningen: 
"Miljön där teletubbies lever liknar mest en golfbana, med böljande gräsmattetäckta kullar där det farligaste man kan möta verkar vara kaniner."

"Teletubbies verkar själva befinna sig på tröskeln till att kunna tala ordentligt, precis som sin publik."

"Teletubbies är tänkt att vara könslösa, men folk ser ofta Tinky Winky och Dipsy som pojkar, och Laa-Laa och Po som flickor."
 
"Tinky Winky - lila kostym, röd handväska i plast, antennen är en nedåtvänd triangel. Tinky Winky är av konstnärlig natur, samt tycker om att ramla.
Dipsy - grön kostym, svartvit "ko-mönstrad" cylinderhatt, antennen är rak. Tycker om natur.
Laa-Laa - gul kostym, har en orange boll, skruvad antenn. Teatralisk och omtänksam.
Po - röd kostym, cirkelformad antenn, har en sparkcykel. Po kan tala publikens språk"
 
"Den viktigaste birollen spelas av en dammsugare som ser lömsk ut och suger på allt den ser."


HAHA. Har man inte sett Telitubbies innan och bara läser beskrivningen så undrar men ju verkligen vad det är för typ av barnprogram :P 

(själv tycker jag om idén att figurerna är tänkt att vara könslösa och leksaker/färger inte ska spela någon roll i barnens lek, men som sagt så låter det ju väldigt galet, speciellt med en dammsugare som ser lömsk ut och suger på allt den ser)
 
 
 
Men visst är dom söta? :D

 
 
/E

Festivalyra

Publicerad 2012-07-29 13:32:51 i Emily januari 2012 - april 2013,

 Det har varit karuseller, pilkastning, ponnyridning, spelande, kollat på Sean Banan, Dora och Svambob fyrkant, glassätande och McDonalds, glassätande igen och mera karuseller. 
Summer hade superroligt och vi fick med oss världens snyggaste tröja hem ;) 

Idag är det en "vilodag" (ja, vila för oss är inte att ligga i soffan precis). Vi plockar iordning, rensar, städar. Vi går åtminstone i mjukiskläder
 
 

 
Jag och mina superbra mobilbilder ;)
 
 
/E
 

Ultraljud!

Publicerad 2012-07-25 21:19:13 i

Ja, nu avslöjar jag "hemligheten" för er som inte redan vet eller som inte förstått det med tanke på hur jag mått. Jag är gravid i vecka 19, är beräknad till den 25e december (en helt underbar julklapp detta året alltså). :) 

Har som sagt mått väldigt dåligt denna graviditeten. Under de 3 första månaderna kräktes jag 3-4 gånger om dagen och var megaåksjuk. Jag skojar inte, fy fasiken alltså. Tänk er magsjuka gånger 10 (typ så kändes det). Det är egentligen först nu som jag börjat må bra. Förutom att jag är ständigt trött. MEGATRÖTT! 
En annan sak som är annorlunda denna graviditeten mot förra är att jag tar (innohep)sprutor varje dag i magen. Detta är för att motverka att jag inte får en ny propp ny under graviditeten. För vi vet ju att risken förblodpropp ökar när man är gravid. 

Idag var vi på ultraljud. Det var både nervöst och spännande. Man är ju alltid rädd för att dom ska hitta något fel.. (Först är man rädd att man inte kan bli gravid, sen är man rädd för missfall, sen att det ska vara något fel på ultraljudet, sen är man rädd för förlossningen och sen för plötslig spänbarnsdöd)
Men allt såg jättebra ut på ultraljudet. Helt otroligt hur mycket som redan är färdigutvecklat och så mycket man kan se. Det är helt underbart med ultraljud!
Vi ville egentligen ta reda påom det är en liten pojke eller flicka som myser inne i magen. Men det gick inte alls att se. Bebisen låg i och för sig och sov, men den låg och gned med benen i kors och ville inte alls visa oss. :P Så ja, pojke eller flicka? Det vet vi inte. Men självklart är vi glada vilket som. Huvudsaken är att den lille mår bra där inne :)


Ville lagt upp en bild från ultraljudet, men scannern vill inte riktigt som jag vill. Men bild kommer. Jag lovar! :) 
Lägger istället upp en bild från 4 v sen (alltså i vecka 15)/E

Hem

Publicerad 2012-07-24 20:03:21 i Lina,

Hej igen!
Jag har precis avslutat en liten "minifika" för mig själv. Kaffe och Singoallas nya kex "strawberry cheescake", god jordgubbssmak som ger lite sommarkänsla! Gott- gotti-gott- gott!
Tänkte snart fixa ihop en liten ostbricka till M och mig, om nu mannen behagar slita sig från motorcykeln och komma in till mig. "Jag ska bara..." Det bor nog en liten Alfons i honom tror jag, hehe.

I går fixade M och jag på vinden, så himla skönt att vi äntligen har rensat ut och fått i ording där och slängt skit på tippen som bara stått där.
Idag var det meningen att vi skulle fått helt skinande rent och snyggt här hemma, men vi skjuter upp resten till i morgon då vi även ska packa inför vår mini-weekend till.... Ja, det avslöjar jag inte nu. Men vi ser båda mycket fram emot det! Av många anledningar :)
Vi ska iaf besöka IKEA under vår lilla vistelse, och vi har suttit och räknat och mätt och haft oss idag på vad vi ska köpa m.m.
 
 
Förövrigt så längtar jag väldigt, väldigt mycket söderut. Hem.
Todeloo!
/L

Morgondagen

Publicerad 2012-07-24 20:03:14 i

.. är full av förväntan, spänning och nervositet. Samtidigt kommer det bli så roligt. Och mer "på riktigt" :)

Längtar!

/E

När jag hittade "Gisen"

Publicerad 2012-07-24 18:04:19 i Lina,

Grät en skvätt idag när jag hittade "Gisen" kvarglömd här. Han hade hamnat bland smutstvätten och jag skulle precis lägga in den i tvättmaskinen när jag fick syn på honom. "Gisen" är en rosa gosedjursgris som tillhör älskade lille Kimmie-vovven.
"Gisen" gjorde mig ännu en gång påmind om hur mycket jag saknar honom. Hans snuttande på kudden, hans härliga, busiga välkomnande när man kommer innanför dörren. Hans pussar, hans skall, hans päls hans chokladprickar till ögon... Åhhh... Älskade lille vovve, jag älskar dig!(Bilder på Kimmie och mig från förra sommaren.)

Todeloo!
/L

Tillfälligt avbrott

Publicerad 2012-07-23 12:49:24 i Lina,

Hello!
Skulle bara säga att snart börjar jag blogga igen. Mammi, Lasse och Kimmie åkte hem igår. Himlen grät och jag grät, utanpå som inombords. Det känns tungt.
Men jag försöker proppa skallen full av positiva tankar och resten av kroppen med positiv energi! Att se fram emot nästa träff!
Vi hörs hörrni!
Todeloo! /Lina

Hur lyckas jag?

Publicerad 2012-07-22 20:55:13 i

Har troligen åkt på ögoninflammation, vänsterögat är rött och irreterat och nu när jag börjar bli trött är det kletigt. Typiskt. 
Hur lyckas JAG få det, men inte lilla s? (brukar ju annars vara barnen som blir smittade av sånt)
 

/E

Den underbaraste som finns

Publicerad 2012-07-20 14:54:42 i

Jag vaknar före de andra här hemma på morgonen, och när jag stod i köket och gjorde iordning frukost hör jag lilla s vakna. Stora S säger till henne att stanna och mysa lite innan dom går upp. Svaret han fick var "Nej, jag måste gå upp nu. Men jag kan hämta en nalle till dig om du vill?" - och så gick hon in till sitt rum och gav honom en nalle :P

När jag lite senare skulle så på TVn i vardagsrummet så går jag in i sovrummet för att hämta fjärrkontrollen till dekodern. Så säger lilla s en rolig sak igen. "Mamma, du måste faktiskt fråga Sylwester om du får ta fjärrkontrollen, annars vet man inte om han blir arg!" HAHAHA, hon är i en sån underbar ålder nu. :D


Nu är jag iaf ensam hemma. Ska ta mig ngt att äta, sätta mig i soffan och slå på TVn och "bara vara". Ska bli så skönt. (hoppas att jag somnar en stund med) 
 
/E

Att inte riktigt vara sig själv.

Publicerad 2012-07-17 21:21:16 i

Efter att ha varit uppe med lilla s en timma i natt (pga att hon hade ont i ögat?! :/ ), så var är jag grymt trött. Och det har verkligen märkts idag.
Somnade på väg till jobb, både i bussen och på tåget. Sen gick jag i min egna lilla värld på jobb. Kännde mig lite som en zombie. Somnade på väg hem från jobb, både på tåget och på bussen och somnade även när jag skulle natta lilla s. Så jag har kommit fram till att jag är trött idag. :P

Men i morgon är jag ledig. Får sova en timma längre (till 07.15) och ska på "möte" inne i stan vid tio. Kommer hämta lilla s från dagis redan vid halv två. Sen har vi lite tid tillsammans. Det ska bli skönt för både henne och mig. 
Nästan direkt när jag kom hem idag så sa hon till mig, "Mummy, jag är trött på att vara på dagis nu. Jag vill inte dit mer!"  Hon lät så stor när hon sa det. 
Hon vet iaf hur man får mig att le när jag är som tröttast :)


Nä, nu kallar sängen. Sov gott alla!


 
/E

Helgen

Publicerad 2012-07-15 21:47:38 i

Kom hem sent i lördags efter jobb, och sen kom några kompisar hit. Trodde lilla s skulle vara vaken länge, men hon sa själv till att hon var trött och ville sova. Sen sov hon fram till 10.15 i förmiddes. Snacka om att vara helt slut. Långa dagar för henne med nu ju. 
Idag har vi inte hunnit med så mkt. Var en sväng på familia (snarare 4 h!! :o ), och när vi kom hem var det att packa upp allting och sen blev det liten mor och dottermys medans stora S var hos en kompis. 
Jag och lilla s lekte med lera gjorde grillkorvar och hamburgare, och spelade Kalle Kunskap. Sen hade  hon knappt tid att hoppa i badet. Fick henne i säng vid åtta-tiden. Jag har sedan dess passat på att färga håret och fixat lite fruktsallad. Ska snart lägga mig i sängen och njuta av resten av söndagskvällen. 


En påminnelse till mig själv: Glöm inte ringa samtalen i morgon förmiddag!!!

 

/E

Fredag den 13e

Publicerad 2012-07-13 20:44:05 i

Ja, som säkerligen ingen har missat så är det ju fredag den 13e idag. Jag tror inte alls på såntdära, utan ser det som vilken dag som helst. Jag tror att varje dag blir vad man gör den till. Har man inställningen att allt kommer gå fel och att det är en "otursdag" så blir det så, och går man med ett leende på läpparna och inställningen att det kommer bli en bra och lyckad dag, så blir det så :)

Vad tror/tycker ni om fredag den 13e? :)


 
/E

Bokletande

Publicerad 2012-07-12 21:23:49 i

Är så himla sugen på att beställa/köpa hem lite nya böcker. En bok som garanterat kommer ner i brevlådan nästa gång är Madeleine av Kate Mccann. :) 
 
 
/E

Trots

Publicerad 2012-07-10 20:51:48 i

Har en trotslig liten 3½-åring som vägrar att somna. Vi försöker fortfarande få henne att somna själv, men det är svårt eftersom hon inte somnar förrens vid 21.30 då, och det är på tok för sent om hon ska upp 06.30. Bättre när hon somnar 19 som hon alltid gjort innan. 

Någon som har något tips på hur man får de små att somna själva? (har provat sitta på sängkanten, golvet, vid dörren osv) även att bara gå ut, men ingenting funkar. (eller är det vi som ger upp för lätt?)


/E

När ska det ta slut?

Publicerad 2012-07-09 20:45:38 i

Mår illa, försöker få i mig något att äta, hjälper inte. Försöker dricka, hjälper inte heller. 
Måste lära mig att småäta hela tiden, för det är det som funkar hyffsat. 

Ska lägga mig i sängen strax och kolla på TV och hoppas att illamåendet går över.
 
 
/E

Ja, tack!

Publicerad 2012-07-08 20:53:58 i

Helgen har varit toppen. Har fått ut väldigt mycket och har haft egentid för de som står mig närmst. 
I lördags var jag med Syster och lille Dewin som mestadels sov i vagnen. Vi hann med både minigolf vid östra stranden, lunchbuffé, promenad i stan och en fika innan vi skulle på varsitt håll hemåt igen. Vi kom fram till att minigolf inte är vår starka sida. Eller var det helt enkelt fel på banorna? ;) 
Väl i Helsingborg igen mötte jag upp stora S och vi kollade ju på Spiderman på bio. Helt klart sevärdig film. Jag tycker personligen att den var bättre och mycket roligare än den "riktiga" spiderman. 

Idag tog vi en rejäl sovmorgon Vi vaknade redan vid 07.30, men log och drog oss innan vi åkte iväg och köpte frallor till frukost. Gottis! Sedan blev det pyssel i trädgården och städ här inne, innan lilla s kom hem. Sen åkte vi in en sväng till Helsingborg. Efter det lite bad i poolen innan det var dax för henne att sova. 


Fler av dessa helger tack!


/E

Kommande bloggtorka

Publicerad 2012-07-08 17:13:59 i Lina,

Hej på er!
Idag har jag varit på loppis och fyndat en gammal veckotidning från 1959! Det är så kul att bläddra igenom och läsa reklam, annonser och husmorstips. Mannen som sålde tidningen hade massa fina saker jag skulle vilja ha... Hoppas det kommer fler chanser och att jag har mer pengar att spendera då ^^

Imorgon kommer Mammi, Larsan och Kimmie hit, vilket i sin tur kommer betyda dåligt bloggande från min sida. Jag hoppas ni har överssende med detta. Det är trots allt inte så ofta som jag träffar dom tyvärr :( Så jag ska verkligen passa på att lägga mycket tid med dom nu när dom är här!
Men Emily håller nog ställningarna så gott hon kan, orkar och känner för och jag dyker upp snart igen. Ingen fara på taket liksom ^^

Ha de gött, todeloo!
/L

                                                          (Kimmie och jag, Juni 2011)


Än en gång tänker vi likadant.

Publicerad 2012-07-06 20:52:41 i

Satte mig precis och Läste det Lina skrivit i förra inlägget, kunde inte låta bli att småle för mig själv. Det var EXAKT dom filmerna (spiderman och what to expect) som jag och stora S valde mellan, när vi skulle välja vilken film vi ska se på lördag. Inte så svårt att lista ut vem som ville se vilken. Stora S "vann" och vi köpte biljetter till The amazing Spiderman och vi kommer att se den i 3D. Är fortfarande jättesugen på att se what to expect med, men får vänta tills den kommer ut. :) 

Som sagt, en heldag med Syster (och lille Dewin) i morgon och på kvällen blir det bio och mat för mig och älskling. 
Ska försöka väcka älskling som lyckats somna i soffan nu när vi ska ha fredagsmys. Typiskt honom! 


/E

Bio

Publicerad 2012-07-06 18:06:13 i Lina,

Hello everybody, allihopa! ^^ (någon som sett Hipp Hipp?)

Blev inget bad idag, Motorcykeln tog lite för lång tid och jag blev helt otippat hundvakt i tre timmar åt grannens hund :) Men det blir bio ikväll för både mig och M. Fast på varsitt håll. M ska se spindelmannen med 3 andra killar och Malin och jag ska se komedin "What to expect". Tror den kommer vara riktigt rolig :)
Nu måste jag göra mig iordning, ska möta Malin vid åtta inne i stan!.

Todeloo!
/L

 

Grodyngel, vattenpöl och bortskämd havsdrottning

Publicerad 2012-07-06 12:26:24 i Lina,

Hej på er!
Idag är det RIKTIG sommar för första gången den här säsongen. +25 i skuggan, HÄRLIGT!
Igår var det också sommarväder, fast inte riktigt som idag. Vi åkte iväg för att bada, men ehhhh.... Nej, där ville jag icke bada. MASSOR av grodyngel och fisk och sjövatten... Jag kommer aldrig vänja mig riktigt vid det, är man bortskämd med att bada i havet ja, då är sjö ungefär som att bada i en smutsig vattenpöl typ, haha! Så det blev inget bad för mig, jag doppade bara fötterna. M och Patrik badade däremot.
Sen blev jag sur för att jag inte badat, inte för att det skulle ändra min inställning till att bada där men jag var juh baaaaaadsugen! Vi kanske drar iväg idag igen och badar. Fast inte dit, utan till ett annat ställe som vi badade på förra sommaren. Inget hav direkt, men okej iaf ^^
Annars städar M och jag idag. Jag håller på att sortera bland kaningrejerna och M pillar med motorcykeln men snart ska jag göra i ordning lite lunch till oss.

Vad pysslar ni med idag??

Todeloo!!
/L


Här har ni förresten mig i lite olika vinklar. För ärligt, hur kul är det med vanliga profilkort med ett falskt leende? Fniss* ;)


Alla är vi olika

Publicerad 2012-07-06 09:29:38 i

Sitter på tåget på väg till jobb just nu. Spanar in alla människor, inte bara här, på knutan, på bussen, på stan. Tycker det är ganska roligt. Se alla personligheter, alla klädstilar, trötta, morgonpigga, långa, korta, smala, runda osv osv. Jag kan sitta länge och bara betrakta alla som går förbi. Jag tycker det är helt facinerande att ingen, INGEN är likadan. :)

Nä, snart frame, så får packa ner datan. Hörs sen! 

Ciao!

/E

Kvällsmys

Publicerad 2012-07-05 22:27:02 i

Bode egentligen lägga mig och sova, men blev grymt sugen på jordgubbar. Så bleb lite jordgubbar med glass och ska lägga mig och läsa strax. Köpte Sankta Psyko av Johan Theorin när jag väntade på bussen hem. Redan läst 3 kapitel :D

 
 
Godnatt!

/E

Glädjande besked

Publicerad 2012-07-04 21:24:43 i

Fick en tid om tre veckor, alltså den 25e juli på sjukhuset. Grymt nervös, spänd och helt överlycklig. Kommer inom kort avslöja varför (för er som inte redan vet) ;)

Ska träffa syster på lördag, det blir en heldag för bara oss två nu innan dom flyttar till Kalix. Vi behöver verkligen detta, en heldag bara hon och jag, utan barn, utan män. Kom på världens bästa idé med att göra en syskontatuering, men det sket sig med tanke på att man inte ska tatuera sig när man är gravid/tar blodförtunnande. Typiskt.

Det blir lite minigolf eller bowlig och middag iaf, hoppas på bra väder. Men huvudsaken är att vi är med varandra och tar vara på tiden vi får.
På kvällen blir det nog bio för mig och älskling innan lilla s kommer hem på söndag igen. 


/E


 
 
 
 

Den där Malin ^^

Publicerad 2012-07-04 13:39:10 i Lina,

Jag är så jäkla glad att jag träffat den här tjejen, vi har så kuligt ihop! :D

 

 
 
Nu drar jag ut på balkongen. Bikini + bra bok = fint!
Todeloo!
/L

Paulownia Tomentosa

Publicerad 2012-07-03 21:32:43 i Emily januari 2012 - april 2013,

Våra kejsarträd börjar äntligen ta fart. Dom verkar gilla fönstret i sovrummet bättre. Det kan växa upp till 2 m på bara ett år, då ligger vi risigt till, vi vågar inte plantera ut det ännu. Blir dom 2 m så får vi helt enkelt hitta ny plats och sätta ut dom till våren. :) 
 
Kan tyvärr inte lägga upp bilder på våra kejsarträd då jag var så smart och glömde laddaren/kabeln nu i helgen, men ungfär såhär ser dom ut nu (fast typ 20cm högre) .


Och förhoppningsvis ska det se ut såhär om några år :)
/E
 

Kalix

Publicerad 2012-07-03 21:02:25 i

Av alla ställen i hela Sverige så har min älskade Syster bestämt sig för att flytta till Kalix. Kalix liksom, kan man komma längre bort? :( 
Är så klart glad för deras skull. Det kommer bli en helt ny start och ett helt nytt liv för dom däruppe. Men kommer sakna dom massor! Vi som alltid varit så nära.
 
 
Lova mig bara att inte börja prata norrlänska /norrlänskfinska, kommer ju inte höra vad ni säger då. ;)
 
 
/E

En tisdag i början av Juli

Publicerad 2012-07-03 15:41:32 i Lina,

Hej hopp!
Idag har jag varit på arbetsintervju. Magkänslan är bra, nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa! :) Håller på att tvätta och ska snart dammsuga. Malin kommer snart hit om en stund och med sig har hon Thaimat vi ska mumsa på! Hur gott?! Jag är vråååååålhungrig!
Annars är det ganska bra, det är runt 20 plusgrader ute, blåser lite väl mycket kanske... Myggbetten som nu mer ser ut som röda bulor gör mig tokig! Försvinn dumma, dumma mygg/knottbett!

Todeloo!
/Lina

                                                                 Me and Miss Malin ^^

Fy på oss

Publicerad 2012-07-02 20:33:10 i

Som Lina sa så har vi bäggetvå varit dåliga på att uppdatera här. Men har verkligen haft fullt upp hela helgen.

Lilla och stora S åkte iväg i fredags morse och började bygga altan vid 9 på morgonen, jag åkte dit direkt efter jobb. Sen har det varit bygga, laga mat, ta hand om barnen, städa och nattning. Barnen kom inte i säng förens klockan 21 hela helgen, och då var man själv helt slut. De stora pojkarna jobbade på altanen till 21-22 både fredag och lördag och den var klar vid 17 i söndags. Sen beställde vi pizza innan vi åkte hem igen. Var hemma vid 20.40. HEELT slut var vi. Men vi gick ut för att plocka jordgubbarna (fick ihop nästan 5 liter), och sen packade vi upp samtidigt som vi kollade på finalen på fotbollen. Sen kan ni tro att vi sov gott! 

Det var en liten kort sammanfattning vad JAG gjort i helgen. :)


/E

Reewkuf?

Publicerad 2012-07-02 12:29:36 i Lina,

Hej igen!
(nu ska jag prova att skriva utan att titta... Får se hur det går. Blir det alltför tokigt kommer en översättning i slutet ;)


nu ska jag koka kadde och sätta mig ner med papper som behlver sorteras icg ib u förmar. Teoa jag ska låra solsida vara på i bakgrubden, myckjer reewkuf serie! Jag örfott humlrm , ungeför som solsudan humorn! så det passae juh bra!


Ja, men så tokigt blev det juh inte trots allt, tror ni förstod det mesta men här kommer översättning på vissa ord som kanske blev lite väl obegripliga... ^^

Kadde = Kaffe
Behlver = Behöver
Ich ib u förmar = Och in i pärmar (lite som tyska;)
Teoa = Tror
Låra = Låta
Bakgrubden = Bakgrunden
Myckjer = Mycket
Reewkuf = Fattar inte ens själv vad jag skrivit där... Haha XD
Ör = Är
Fott = sånt
Humlrm = Humör
Solsudan = Solsidan
Passae = Passar

Todeloo!
/Lina

Min helg ♥

Publicerad 2012-07-02 11:34:21 i Lina,

Hej!
En hel helg har gått utan att varken Emily eller jag hört av oss. Dålig stil. Men jag hoppas att ni haft en fullspäckad helg så att ni sluppit lida så mycket av vår frånvaro, hehe ;)
Själv har jag haft en bra helg och sammanfattar den så här till er:

"Bra helg detta! Arbetsintervju imorgon. Blivt mer övertygad nu än någonsin att inte skaffa trähus efter 5-timmars skrapande av husvägg som resulterade i ont i axlar, blåsor i händerna och över 30 myggbett (slutade räkna där..). Jalla Jalla, grillat, sommardrink, karusell, thaimat, munkar och godis, provat motorcykeln för andra gången och massa mys med världens finaste M ♥
Fler såna helger tack! :)"

Det låter inte helt fel, eller hur? :) Det som kanske är rätt orättvist ändå i det hela är att jag fick över 30 myggbett och M fick inte ett enda... Jag är ett levande myggmedel för andra, tydligen ;)

Vad har ni gjort i helgen?

Todeloo!
/Lina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela