PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Hemma :)

Publicerad 2012-03-30 22:25:30 i Lina,

Hej hej!
Nu har jag landat i södern, tågresan tog nästan precis 17-timmar. Men det gick ganska bra, såg mest film och jag kunde till och med sova en stund :) Min bror hämtade mig vid stationen och sedan åkte vi och hämtade upp hans fru och därefter begav vi oss ytterligare några mil söderut :)
Så nu ikväll har jag gosat med lurvig hund, andats havsluft (som jag längtat efter det!), sett knoppar, vårblommor och gröna åkrar och bönder som plöjde :)

Vi får höras, todeloo!
/Lina

Gah!

Publicerad 2012-03-30 16:31:11 i

2 panodil senare är mitt huvud fortfarande tungt. 

Snälla huvudvärk, försvinn!!

 

/E

C me

Publicerad 2012-03-30 15:04:51 i

Någon som provat C me Reflexspray? 

Det ska tydligen vara en bra genomskinlig spray som fungerar som reflex när det är mörkt ute. På dagen syns det ingenting. En flaska på 200 ml kostar 250 kr, väldigt dyr. Så man vill gärna veta om det funkar eller inte innan man köper den. :)

Man ska kunna spraya på i princip allt. Stenar, träd, skor, jackor, brevlåda, hjälmar, skottkärror osv. 

Vi hade tänkt att spraya på stenarna som ligger intill vägen vid huset. Men vill som sagt veta om det funkar först! :)

 

 

 

 

 

/E

 

 

.

Publicerad 2012-03-30 14:24:05 i

 

Är så fruktansvärt trött. Skulle vilja lägga mig och sova en timma eller två (tre går också bra). Huvudvärk och trötthet går inte bra ihop med en pigg och sprallig 3-åring. Känner mig hemsk. :( 

Dessutom ska jag och sambon ha filmkväll ikväll. Som det känns nu så kommer jag somna på en gång. 


 

Underbara fredag!

 

/E

Tv-kväll

Publicerad 2012-03-29 19:39:40 i

Blir en helkväll framför TVn, eftersom kvällen bjuder på många bra program. Först Lyxfällan, sen finalen i Biggest looser Sverige, BB och sist Criminal minds (om jag inte hunnit somna innan).

 

Vad gör ni ikväll? :)

 

/E

Mår illa

Publicerad 2012-03-29 11:41:12 i

"En 39-årig kvinna i Skåne åtalas för att ha tagit ett kraftigt stryptag på sin treårige son.

På en diktafoninspelning som gjordes av barnets dåvarande styvpappa hörs en kvinna säga att hon snart stryper sitt barn och att hon inte orkar mer. Sedan hörs treåringen hosta och gråta.

Enligt åtalet ska stryptaget ha varit så kraftigt att barnet kräkts blod, skriver Metro.

Kvinnan nekar till att ha utsatt barnet för våld och säger att inspelningen är falsk."

 

Jag mår så illa när jag läser sånt här, jag klarar det inte. Hur kan man gå på ett barn, på någon som inte kan försvara sig? 
Tycker det är sjukt att alla kan få barn. Alla är inte kapabla till det!

 

På tal om barn, och barnmisshandel. Hur faaan kan detta vara lagligt? Hur kan man utsätta sitt barn för något sånt här och tro att det är bra för barnet? Då är man ju själv sjuk. Detta är ren barnmisshandel
Jag blir gråtfärdig, förbannad och vill kräkas. Det är INTE okej!

 

 

/E

Ny favorit.

Publicerad 2012-03-29 10:34:04 i

Well I know the feeling
Of finding yourself stuck out on the ledge
And there ain't no healing
From cutting yourself with the jagged edge

I'm telling you that
Its never that bad
Take it from someone whose been where you're at
Laid out on the floor
And your not sure
You can take this anymore

So just give it one more try
To a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And you can't tell
I'm scared as hell
Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Well honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Please let me take you
Out of the darkness and into the light
Cause I have faith in you
That you're gonna make it through another night
Stop thinking about
The easy way out
There's no need to go and blow the candle out
Because you're not done
You're far too young
And the best is yet to come

So just give it one more try
To a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And you can't tell
I'm scared as hell
Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Well honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Well everybody's hit the bottom
And everybody's been forgotten
When everybody's tired of being alone
Yeah everybody's been abandoned
And left a little empty handed
So if you're out there barely hanging on

Just give it one more try
To a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And you can't tell
I'm scared as hell
Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Well honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Well honey here comes a lullaby
Your very own lullaby
/E

Tuff tuff tuff!

Publicerad 2012-03-29 09:25:58 i Lina,

Hej!

Sitter här och har en lite orolig känsla i magen. Ikväll ska jag åka tåg, i minst 17 timmar. Ensam dessutom :( Jag ska hem och hälsa på för första gången på ett halvår. Det ska bli både skönt och roligt att komma hem, men jag gillar inte att resa bort. Jag får alltid en så otrolig "separationsångest" (typ samms känsla som när man var liten och man skulle åka mellan mamma och pappa, till eller ifrån. Lite känslan av att tvingas "välja") :( Jag kommer sakna min björn, M hur mycket som helst! Önskar att han kunde följa med, men icke denna gång. Hoppas på nästa! Hatar att sova själv dessutom, sover som bäst när jag får ligga tätt intill min M, då känner jag mig trygg och så blir det så där mysigt varmt. Kommer sakna mina älskade ninis-kaninisar också!! Snuttisar! Och Kissemutt kommer jag också sakna, fast hon är en liten bitch ;)
Ska snart ner till tvättstugan och hämta upp tvätten, diska, städa kaninburarna och packa. Tänker ha med mig datorn, jag hoppas dom har trådlöst, gratis internet på tåget, då kanske vi hörs på tåget. Om inte annat kan jag fördriva tiden med att se lite film iaf.

Det är tur att jag inte ska åka tåg hem också, då blir det flyg. Går lite snabbare ;)

Höres, todeloo!

/Lina
Hittade en liten film som någon spelat in, så här ser det ut på nattåget :) Förra gången delade jag kupé med andra. Först med två äldre damer, en som snarkade ovanför mig och en som snarkade under mig. Sedan med en tjej som inte snarkade, men dock var jag förkyld och hade det jobbigt att andas så fick ingen sömn då heller. Tur jag ska ha egen kupé denna gång ;)

Nanedax

Publicerad 2012-03-28 20:36:03 i

Hur får man sin 3½-åring att somna själv i sin säng? Varje dag är samma sak, läser saga och sen vill hon att man ligger hos henne tills hon somnar. Vilket ibland är jobbigt eftersom hon vill ligga och leka med nallar eller läsa lite själv.

 

 

Vi har provat med det mesta. Att sitta på stegen, nästa dag golvet, sen nära dörren. Har provat att läsa och gå ut ur rummet och låta henne somna med öppen dörr. Men det funkar inte heller. Då vill hon ha vatten, berätta någonting, vill ha en ny bok osv.

 

Det är svårt det här tycker jag. Samtidigt som jag verkligen försöker att lägga henne, gå ut och sen låta henne somna själv, så är det svårt.. hon blir så ledsen. Mitt mammahjärta vill inte höra på gråt tills hon somnar, tycker inte det är rätt. Men vet att det inte heller är bra att jag hela tiden ligger med henne. 
Men är det närheten hon vill ha? Är hon rädd? (hon har kommit in i spöke och monster-perioden), vi har provat att låta henne ha en ficklampa i sängen så hon kan lysa där hon tycker det är läskigt, för att se att det inte finns någonting.

 

Hon säger sig ha sett spöken, men jag vet inte. Hon är 3½. Man vill gärna tro att hon hittar på. och man säger "det finns inga spöken!". Men tänk så ser hon verkligen någonting. Det finns ju dom som är väldigt mottagliga, och barn sägs vara mer mottagliga än vuxna. 
Ska man istället spela med? Det gör en kompis till sitt barn. Dom tar fram pyjamas till "spöket", låter "spöket" vara med vid köksbordet osv.Jag vet inte, vad är rätt och vad är fel? (Finns det rätt och fel?), och hur gör man med nattningen? Någon som är/har varit i samma situation?

 

 

 

/EVarning klass 1

Publicerad 2012-03-28 12:29:02 i

"...mycket hårda vindbyar, i skåne."

 

Jo tack, det märker jag allt. Hör hur det bara smäller till där ute. Då är det (den "nya") studsmattan som flögit in i containern. 2a studsmattan som går sönder under ett år. Den första hade vi 3 månader och denna har vi bara haft 1½ v. Kul. Vekligen. Verkar som själva studsmattan klarat sig, men skyddsnätet är trasigt. Det är väl bara att inse att det inte går att ha studsmatta (med skyddsnät) här mitt ute i ingenstans, där det är så öppet.

 
Verkar ju som snön ska komma tillbaka i helgen/nästa vecka. Wiiie!

 

Underbara vår. Eller hur var det nu igen?

 

/E

 

 

Hej förkylning!

Publicerad 2012-03-28 10:49:43 i

Ja, jag och lilla s har lyckats bli förkylda igen. Tycker inte vi har tagit av oss för mycket kläder.. men det är ju dessa tider nu. Det är bara att bita ihop. Det värsta är på nätterna när lilla s inte kan sova nu när hon är så täppt.. men man får se det positivt, det går över :)

 

Ska strax kolla på BB-avsnittet från igår, eftersom jag somnade strax efter det började igårkväll. Jag ska bara (haha, där kom alfons åberg-syndromet fram igen) hänga ut tvätten och diska först.

 

/E

Sommartider hej, hej!

Publicerad 2012-03-27 20:34:58 i Lina,

Hej hopp!
Jag har inte gått under jord om någon nu undrar det. Men jag har haft annat för mig och bloggen har därför inte prioriterats.
Just nu halvligger jag bredvid min fina björn som sover sött på soffan, trött är han, minst sagt skulle man kunna säga.
Det underlättar väl inte direkt (för någon??) att de plötsligt blivit sommartid också -_- jag gillar det inte! Varför kan vi inte bara ha EN tid alltid!? Mycket enklare och så slipper man hålla på och försöka ställa om kroppen, vintertid är juh lättare, då "får" du juh en exra timme, men sommartid... Vart ska jag hitta igen orken och energin från en timme som plötsligt inte finns längre? Nej, meningslöst, eller vad tycker ni??

Nu ska jag kolla klart på my favorites i Äntligen Hemma :)


Höres, todeloo!
/Lina

Kladdkaka

Publicerad 2012-03-27 20:33:23 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

 

Efter en lång dag med mycket att göra så kopplar jag av med nybakad kladdkaka och topmodel Sverige. Bara 3 tjejer kvar. Har inte direkt någon favorit, men Alice är den som jag ser mest som modell. Rebecca är söt, men hon känns lite för nervös. Klara är bra, men vet inte vad jag tycker om henne. Vem tycker ni om?


Recept på kladdiga kladdkakan

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir pösigt
- Blanda samman med resten av ingredienserna, blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form
- In i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
- Servera med glass eller grädde :)

 

 

/E

Underbara vår!

Publicerad 2012-03-27 15:04:41 i

Efter frukosten satte jag igång hög musik, öppnade alla fönster och ytterdörren, hängde ut alla täcken, kuddar och mattor på vädring och sen satte jag igång med storstädning. Nu är här rent och fräscht.

Efter städningen så gick jag ut och åt en god lunch på altanen, drack en kopp te och läste tidningar. :)

 

 

/E


En bra start på dagen!

Publicerad 2012-03-27 10:12:12 i

(Havregrynsgröt med blåbär, gojibär och mjölk)


Väldigt sen frukost idag. Men eftersom lilla s hade svårt att sova i natt så försov vi oss klart i morse, så det var bara att slänga i henne mat och ta på oss kläder. Sen var det utvecklingssamtal på dagis idag. Det gick super. Inga problem där inte. 

Som sagt, sitter och äter frukost nu. Sen måste jag verkligen städa. Här ser ut som.. som, ja jag vet inte vad. Dessa dagarna när det varit fint väder så har dörren stått öppen och man har gått in med skor på sig (snacka om lata), men det blir lätt så. Så städning står på schemat idag, även fast jag hellre hade velat vara ute och njuta av solen. 
Sen är det gymnastik för lilla s i eftermiddag! :)

 

 

Hörs sen!

 

/E

UGLY!

Publicerad 2012-03-26 20:50:10 i

Jag vet inte om det är jag som börjar blli gammal och grå? Hänger jag inte med i modet? Är jag helt ute och cyklar? Jag hajjar faktiskt ingenting, skulle detta vara snyggt?

 

(bara jag som tycker korta jeansshorts där man ser halva röven, är skitfula??)


/E

Lördagsmys

Publicerad 2012-03-24 19:52:46 i

Lilla s sitter nu och mumsar i sig sitt lördagsgodis. Att man kan bli så glad över ett kinderägg och en klubba är ju helt fantastiskt. :) 

När hon har lagt sig sen så blir det en film eller lite wii-spelande för mig och stora S. Det blir en lugn lördag idag. Skulle haft några kompisar över nu ikväll, men det blev inställt. Men mysigt att bara ta det lugnt att mysa tillsammans och trycka i sig lite godis :)

 

 

 

/E

Gårdagen i bilder

Publicerad 2012-03-24 08:43:43 i

Eftersom jag inte hade tid att vara här inne och blogga igår, så lägger jag därför upp några bilder.

 

 

Matade ankorna (fiskmåsarna)

Bakade rosa pannkakor, som vi sedan satt ute i trädgården och åt.

 

lilla s ville visa sin "nya" t-shirt, som var passande igår när vi skulle påskpyssla

 

Påskriset är pyntat och klart

 

Sen var vi ute och plockade både påskliljor och..

 

... snödroppar

 

Nästan hela dagen sprang jag och lilla s runt i trätofflor, typiskt bonne? ;)


När stora S kom hem, så röjde vi i trädgården. Massor som behövs att göra. Ska fortsätta idag, och idag kommer även trädgårdsmöblerna fram :)

 

 

/E

Jordens vackraste plats!

Publicerad 2012-03-22 21:35:37 i Lina,Där mitt hjärta och min själ bor
Och där hela jag, med både kropp och själv bor igen inom en inte allt för lång framtid.
Drömmer, önskar, hoppas.

Todeloo
/L

Miljoner

Publicerad 2012-03-22 20:20:20 i

..tankar och funderingar som snurrar runt i huvudet. Hjärnspöken heter det va, Lina?

 


Försöker koppla bort tankarna genom att kolla lyxfällan, Criminal minds och sen BB.

 

/E

Tillsammans är vi starka!

Publicerad 2012-03-22 12:52:20 i

Sipan har äntligen fått lämna BB-huset efter mycket mobbing och trakasserier i huset. Hanna R och Marcel är autonominerade tills på söndag. Så jag hoppas Hanna åker på söndag och Marcel nästa söndag.

För det har verkligen varit dagis-nivå på deltagarna i BB iår. Och mobbas, hur faaan kan man ens hålla på att mobbas i vuxen ålder? Så lågt, så vidirigt och sjukt. Förstår inte hur dom hittat många av årets deltagare, dummast kommer in?

Nåväl, en mobbare ute. 2 2 go! (Läs mer här)

 

Bråket som gick för långt. Tycker så jävla synd om Amandus

Marcel och Hanna R


Helt rätt, är så jäkla glad! Hoppas som sagt att Hanna R åker på söndag.
/E

♥♥♥♥ Heartbeat ♥♥♥♥

Publicerad 2012-03-22 10:23:35 i Lina,

♥♥♥
Ett år kan gå så fort,
att när man tänker på det öppnar hjärtat sin port
Ett glädjens rus
av kärlek och bus
En fundering och tankar så klara
men man fastnar på ordet bara
Känslor som når till stjärnornas öändliga kammare
och man hoppas "låt mig tappa min hammare!"
Jag vill aldrig ur denna bubbla falla
då kommer jag aldrig mer på mina läppar tralla
♥♥♥
Todeloo
/Lina

Morrnmorrn

Publicerad 2012-03-22 09:32:06 i

Precis lämnat lilla s på dagis och tänkte sätta igång med städning. Måste rensa ur garderoben i hallen med. Det är lite som i filmer ni vet, vill man få in någonting så måste man öppna försiktigt och trycka in det för att sedan stänga dörren snabbt igen så inget ramlar ut. Haha :D

 

 

 

 

Ska "bara" läsa lite nyheter och så först. (För er som inte vet så lider jag av Alfons Åberg-syndrom)


/E

Godnatt

Publicerad 2012-03-21 22:05:03 i

Nu tänker jag släcka ner och bädda ner mig i sängen och titta på BB ! :)


/E

Humörsvängningar

Publicerad 2012-03-21 12:06:48 i

Usch, nu är jag sådär trött och hängig igen. Sen i söndags morse så har jag mått illa, ont i huvudet, haft yrsel, är matt, lättirreterad och nedstämd. I måndags somnade jag i soffan strax efter 20.00, och igår somnade jag vid 21.30. Har verkligen ingen energi alls. Känns som jag håller på att bli sjuk (eller är det så att jag har PMS? Jag ska ju ha min mens när som helst. Uppsöka läkare?) Känner mig alltid såhär konstig före mensen.
Jag är inte alls rolig nu, någon som har något bra tips? :/

 

 

 

/EHon kommer med solsken till mig

Publicerad 2012-03-21 09:50:39 i

Jag har sagt till mig själv att jag egentligen inte ska lägga upp så mycket bilder på lilla s här på bloggen, men det är svårt. Så idag börjar jag dagen med att dela med mig, och lägger ut en bild och ett filmklipp på mitt solsken! :)

 

 

 

 

/E

I garaget

Publicerad 2012-03-20 16:18:01 i Lina,

Igår var jag inte riktigt på humör. M slutade fyra, kom hem och vi åt middag. Efter det skulle han till garaget och fixa med bilen. Jag ville varken följa med eller vara hemma. Det slutade med att jag följde med iaf, vilket jag inte ångrar alls trots att det tog lite mer än fem timmar ;)
Jag fyllde väl ingen större fuktion för M i bilmeckeriet, mest som sällskap och assistent, sprang* och hämtade skruvmejslar och andra grunkemojer han bad om, stod under bilen och lös med lampa och så där när han bad mig. Övrig tid ägnade jag åt att läsa Carolina Gynnings "Ego Girl", läste lite mer än halva under tiden i garaget.

Han är så dotti, så dotti min darling!
I LOVE YOU M!

Todeloo!
/Lina

Oboy!

Publicerad 2012-03-20 15:22:01 i

 

 

Efter att ha varit och hämtat lilla s på dagis, så värmer vi oss med lite varm oboy och mellis innan det är dax för gymnastik. :)/E

Nostalgi. Kommer ni ihåg 90-talet?

Publicerad 2012-03-20 11:09:40 i

Häromdagen när jag och lilla s tog bussen hem från ÖF så hörde jag ett pipande ljud, kollade sedan på tjejen jämte oss. Gissa vad hon hade? Jo en såndära tamagocthi. Haha. Kommer ni ihåg dom?

Sånna små elektroniska husdjur i en liten plastdosa som alla hade ett tag och som förbjöds i klassrummen.
Minns att dom började som små ägg, och man fick passa dom extra noga när dom knäcktes, annars skulle dom dö. Jag minns att jag fick en hund. Sen var det ju kört, även fast den pep typ en gång i timman så var jag där. Den skulle matas, badas, lekas med, och man skulle plocka upp bajset. Höll man inte den vid liv så försvann den och ett nytt ägg kom. 

Sen minns jag att det fanns flera olika varianter av tamagotchis. Dom som bara hade ett djur, och dom som man kunde välja djur. Jag har haft båda varianterna. Minns också att min favorittamagotchi gick sönder och jag skulle få en ny, men så hade dom bara sånna med fem knappar. Och man skulle ju ha dom med tre, och jag blev jätteledsen.
Men ett tag hade jag flera stycken. Snacka om att man hade mycket att göra med allt pipande hela tiden, riktigt krävande var dom! :P

 

 

 

 

Andra saker jag saknar, eller kommer ihåg från barndomen:

* När man spelade king eller med kulor på varje rast
* När man tyckte det var läskigt när Madicken hoppade med paraply
* När man hade med sig sin CD-spelare och skivor överallt.
* Markoolio, S club 7, A-teens, Spice girls, Backstreetboys, Westlife, Matin Svensson, Aaron Carter, Smurfhits, Hit for kids-skivorna
* Lilla melodifestivalen. Sofie- med superduperkille
* Jojo-perioden. När alla hade jojos och skulle göra trick med dom
* Haha, när man kollade på mysteriet på greveholm och man tyckte den var jätteläskig
* REA-testar på TV
* Gameboy
* När man var kaxig att man hade snake 2 på mobilen
* När man knappade in egna ringsignaler på telefonen
* "S-s-s-s-s stövlar som fixar allt"
* Pogs som man samlade i såna långa plaströr
* Ebba och Didrik
* När man fick vara ute på internet en halvtimma om dagen (efter klockan 18)
* Hockeykort (även om jag inte alls var intresserad så minns jag att jag samlade)
* Gamla nintendos 64 och SNES

 

 

Min allra första telefon, Ericsson T10. Utan Kamera, utan färg, och typ ingen display. 
Haha, man kan ju fortfarande alla låtar utantill! :D


Och min lilla 3 åring sitter och spelar på Iphone...

/E

As(s) if you care ;)

Publicerad 2012-03-19 14:18:13 i Lina,

Intagandet av en kiwi alldeles nyss fick mig att börja bejaka mig själv. Jag är rätt lik en kiwifrukt. Till fägern åtminstonde, och utseendet. Brun och lite taggig på utsidan men med ett klart och grönt inre. Men smaken? Nej, den där blandningen av sött och syrligt infinner sig icke.
Borde göra en inventering av mig själv, smakar av. Tar en tugga av min arm.
Nej, ingen syrlighet där inte och inte en gnutta sött heller. Snarare i gränslandet till rutten, åtminstonde halvrutten.
När smaken är i gränslandet till halvrutten befinner mig mitt självbejakande jag i gränslandet mellan hopp och förtvivlan. Att slitas som ett gammalt tuggumi, det håller ihop men det är också nätt och jämt.
När ska jag gå från frukten kiwi till att få ben och bli fågeln kiwi?

Just wondering! ;)As(s) if you care! ;)


Todeloo!
/L

Mornmorn

Publicerad 2012-03-19 08:10:27 i

Sitter halvdöd i soffan. Har sovit så otroligt gott i natt, ville inte gå upp ännu. Men det ville lilla s. (Kan man vara mer morgonpigg än henne?)

Vi skulle lekt och fixat i trädgården idag, men så blir det nog inte. Det blåser på tok för mycket. Blir nog bara att mysa här inne tills vi ska till ÖF.


Fast först en dusch för att piggna till!/E

Nitlotter

Publicerad 2012-03-18 19:49:33 i

Ja, det blev inga miljoner ikväll inte. Bättre lycka nästa gång (hoppas vi). Spelar man inte så har man ju aldrig chans att vinna heller. 

 

Lilla s sitter och kollar på Pettersson och Findus, hon får nog kolla klart på den innan jag lägger henne.

 

 

 

/E

Dålig

Publicerad 2012-03-18 18:09:52 i

Jag vet, dålig uppdatering här. Men helgerna brukar bli lite så.. man har ju så mycket annat för sig då visst?

Igår grillade vi för första gången i år, iof bara korv (med potatissallad till) men grillat är godast! visst? :)

 

 

Söndagar är det bingolotto och sen BB. Jag hoppas på att Sipan åker idag!

 

 

 

 

Vad gör ni ikväll?

 

/E

kattaskrälle!

Publicerad 2012-03-17 08:20:17 i

Promenaden ner till byn igår gick bra, vi stannade och vilade några gånger, men lilla s gick/sparkcyklade hela vägen utan problem (även fast det tog 2h) :)

När vi kom hem satte vi upp lektältet där ute och hade picknick därinne. Sen blev det att röja i trädgården medans lilla s lekte med sina "bebisar".
När vi kom in såg jag att jag var rosig om kinderna och mina fräknar har kommit fram ännu mer. Älskar vårsol :)Vaknade idag av inte alls lika trevlig sak. Katten (som blev kastrerad i torsdags och som nu går runt med krage) hade kissat precis nedanför min säng. Mysigt! 
Håller på att bli tokig på honom, kattaskrälle!

 

 

 

Idag hoppas vi med på fint väder. Ser dock väldigt grått ut just nu. Men blir det fint, så blir det grillning! :)

 

 

/E

The Knife

Publicerad 2012-03-16 19:27:52 i

Två låtar som ljuder ur högtalarna ikväll :)Ha en myspysig fredagkväll!

Todeloo!
/L

Fredagsmys!

Publicerad 2012-03-16 16:34:46 i Lina,

Tjofräs!

Idag har M och jag varit och kollar MC-prylar och sedan åkte vi och handlade mat och M köpte även två par jeans och en röd vårjacka för dryga 700kr! alldels lagom. Dressman hade öppnat en ny butik och har därför 40%rabatt på allting. Toppenbra juh!
Nu sitter jag och fikar lite och ska snart börja på maten. Kycklingsallad ikväll och efter det ska vi mumsa på chokladen vi köpte när vi handlade, nam nam!!
Mörk choklad med hallon och apelsin.


Todeloo!
/L

Fredag

Publicerad 2012-03-16 09:54:32 i

Och som vanligt blir det städning då. Sen ska jag och lilla s ut i det fina vädret. Hon ville ta sparkcykeln ner till affären. Vi får se hur det går. För er som inte vet så är lilla s 3 år och ner till affären är det typ 3 km enkel väg. Så det är ganska mycket, men det blir nog en del pauser så hon orkar med. :)

 

Blir inte så mycket bloggande idag, men bjuder på en bild som stämmer så jäkla bra så länge.
 

Hoppas ni får en härlig fredag! :)


/E

Arg katt

Publicerad 2012-03-16 08:10:38 i

Varför kan man inte snooza en hungrig, jamande katt på morgonen?

 

 

 

/E

Tröttis

Publicerad 2012-03-15 21:02:51 i

Nu får det vara nog med dator för idag. Bäddar ner mig tidigt och kollar på biggest loser sverige och BB.

Hörs i morgon igen!

 

/E

Påskpyssel

Publicerad 2012-03-15 19:18:46 i

Händelserik dag med massor av påskpyssel, sång och lek på ÖF (öppna förskolan), och Tiger har varit hos veterinären och blivit kastrerad. Så nu går han runt med krage, vilket han inte tycker om alls. Han är enormt klumpig med den, men ja, det blir att ha den på sig ett par dagar. Får även ge honom lugnande i 3 dagar. 

Som sagt massa påskpysslande idag, bland annat gjordes dessa supersöta ljuslyktor. 

Gamla barnmatsburkar, keramikfärg, en tumme och en pensel så vips! :)

 

 

 

 

 

 

 

/E

Min morgon

Publicerad 2012-03-15 10:22:35 i Lina,

Godmorgon!

Ätit frukost precis och sitter nu och kollar ett avsnitt av en favoritserie "cold feet/Kalla fötter".
Minns att jag längtade hem från skolan (när jag gick på gymnasiet) för att se nästa avsnitt när det gick på tv, verkligen dagens höjdpunkt då. En mysig serie som handlar om tre par och deras liv, intriger, kärlek, vänskap! :)

Se den om ni inte gjort det!

Te, juice, ägg, avokado och knäckebröd

Och...MORGONFRILLAAAA! :D


Todeloo!
/L

Köttfärsfyllda paprikor

Publicerad 2012-03-15 09:33:01 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

(jag ursäktar än en gång mina grymt dåliga mobilbilder och lovar att jag ska börja använda digitalkameran i stället).


Skär av toppen av paprikorna och kärna ur dom. Koka sedan paprikan i ca 5 minuter (tills dom blivit mjuka), ta upp dom och lägg dom i en form under tiden du fixar köttfärsen.
Bryn köttfärs och blanda i dina favoritkryddor.

Jag brukar ha i:
1gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
franska örter
timjan
basilika
½ - 1 burk krossade tomater

Man kan lägga i precis vad man vill som man tycker om. Någonting annat som är väldigt gott att ha i är tacokrydda, creme fraiche och tacochips. Eller varför inte blanda köttfärs och ris i paprikorna? Ha soltorkade tomater i? Finns så mycket man kan göra. Det gäller bara att ha fantasi. :)

Fyll sedan paprikorna med köttfärsen och lägg på lite ost på toppen. Sen in i ugnen ca 15 minuter (eller tills osten blivit lite brun). 

Serveras tillsammans med ris och en god sallad! :)

/E

Vårdag

Publicerad 2012-03-14 20:44:05 i

Idag har det med varit en helt underbar vårdag. Barnen sprang utan tjocka jackor och termobyxor på dagis, fåglar kvittrade och det blev en glass efter dagis idag med. Sen vidare till kompisar för massor av bus :) Helt underbart!

 

 

/E


Tack för Teet, Emily!

Publicerad 2012-03-14 15:14:27 i Lina,Idag har jag fått brev av Emily!
I Kuvertet låg det en påse av Emily´s favoritte som jag är så nyfiken på att få prova! Tycker jag också om det kanske det blir en liten beställning ;)

Jag har även målat naglarna limegröna, hejar på våren litegrann!

Todeloo!
/L

Modern Toilet

Publicerad 2012-03-14 12:34:18 i

Nästa gång ni besöker Taiwan eller Hong Kong kan ni alltid ta och besöka denna lyxiga restaurant. 

Jag personligen skulle inte besöka den. Man sitter på toaletter (som ska vara stolar) och bordet är ett badkar eller hadfat med en glasskiva på bara. Sen kan man få desserter som är formade som bajs och maten serveras i små minitoaletter/pissoarer. Även om jag inte är äckelmagad och kan prata om precis vad som helst  vid matbordet så tycker jag detta är lite för.. mycket. Känns liksom inte helt rätt.

 

Vad tycker ni?

 

 

/E

 

 

 

 

Spelas just nu!

Publicerad 2012-03-14 10:07:26 iTrettiotusen meter upp i stratosfären

Jag var påväg mot jorden, i hundranitti knyck
Om man ska krascha ska man, göra det riktigt snyggt
Ville va hög på livet, men gjorde självmål
Letade sextondelar, hitta bara en, två
Jag var ett mörkt moln, du var en ljusblick
Jag stirra in i vägen, men du hade utsikt
Du segla sju hav, jag satt i en ankdamm
Jag var ett löv i kuling, men du var ankrad

Där är en sjöjungfru, här är ett odjur
Där blommar fyrklöver, här växer otur
Du är känsosvall, jag är känslokall
Du förändrar allt!

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Vatt en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt
Kanske var det tur, att jag föll så djupt
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Jag ville se hela baletten utan snedsteg
Och sluta dansa mellan raka rör och mened
Inom fall från höga höjder är jag "bet the bomb"
Du fånga mig i kragen, fem i tolv på sjätte dan
Du var guld i djungeln, jag låg som grus i parken
Men du flydde aldrig, jag var så djupt i knarket
Jag var vaken men jag, drömde att jag sov
Och önska att jag glömde, det du kom ihåg

Men väckarklockan ringde, mitt i mitt "zombie mode"
Botade närheten, som jag var långt ifrån
Du var känslosvall, jag var känslokall
Du förändrar allt!

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Vatt en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt
Kanske var det tur, att jag föll så djupt
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Du renoverade min syn, du gav mig nya penslar
Knuffa mig in i nuet, fast jag bad att få vänta
Du sa att tiden fattas, för hur jag lever på risk
Du målade mig en karta, markerad med ett kryss

Där är en sjöjungfru, här är ett odjur
Där blommar fyrklöver, här växer otur
Du är känsosvall, jag är känslokall
Du förändrar allt!

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Vatt en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt
Kanske var det tur, att jag föll så djupt
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Vatt en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Vatt en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt

Du förändrar allt!


/E

Min manlighet

Publicerad 2012-03-13 21:58:35 i Lina,

Gjorde testen Emily länkade till här nedan och fick detta resultat:


Ola Salo
Den androgyne och eftertänksamme. Mannen som skrämmer och fascinerar alla runt om sig då han inte kan läggas i något fack. Han tillhör den mansgruppen som omvandlar hetrosexuellamän till homosexuella bara för att han är så tuff och samtidigt så mjuk.


Haha, ja det stämmer nog ganska bra ;) ?

Todeloo!Madde och jag bejakar vår manliga sida?

Todeloo!
/L

Erik och Mackan

Publicerad 2012-03-13 21:04:27 i

 

 

 

Ja, det är vad jag ska titta på just nu.


Undrar du hur manlig DU är? Gör manlighetstestet HÄR! :)

 Dom är så jäkla härliga!

 

/E

Vårkänslor!

Publicerad 2012-03-13 20:15:15 i

Idag har det varit sol hela dagen. Jag och lilla s passade på att köpa glass och gotta oss i solen på vägen hem från dagis. Sen mös vi massor i trädgården. Gungade, lekte i sandlådan och läste sagor i hammocken. Hur härligt som helst. Nu är våren äntligen här!

 

 Lilla s har även börjat få fräknar precis som sin mamma :)

 

/E

Äntligen hemma!

Publicerad 2012-03-13 20:05:23 i Lina,

Favoritprogrammet är på! Så nu ska jag kika på en av mina stora inredningsidoler, Lulu Carter!Todeloo!!!!
/L

Vackert!

Publicerad 2012-03-13 18:21:15 i Lina,♥ Det är något speciellt med mörk hy och blåa ögon ♥


Todeloo!

/L

Jag saknar dig!

Publicerad 2012-03-13 15:06:54 i Lina,

Idag saknar jag mina fina vänner, extra mycket.
Speciellt min kompis M (nu tror ni att alla i min omgivning heter något med M snart va? ;)

Jag saknar promenaderna och samtalen i timtal, längs stranden, skallen, skogen... Men vi har "dealat", vi flyttar "hem" om några år och blir det som M önskade, så har vi korta människor med oss (barn alltså).
Men nu bor hon i Tyskland och jag här uppe i norris.
Hon har fått en skitroligt jobb som jag är APIGT avundsjuk på! Nu jävlar är jag så jävla trött på min rädsla! Det är den som hämmar mig, i allt! Jag har allt imon mig! Jag har energi och kreativitet till tusen, men är rädd för att använda den?

Det får vara slut på det nu! (Bara att skriva det skrämmer mig lite grann)

Men iaf Jag saknar M, våra promenader som sagt, bläddrande i inredningsböcker i timmar, vin in på småtimmarna till fågelklocka, fnitter och fika på stan!
Vi gillar samma saker, kläder (oftast), måla, inredning, samma tv-program m.m.


JAG SAKNAR DIG M!!! VI MÅSTE SES SNART!!!!En av de vackraste, finaste, roligaste och mest inspirerande människor jag känner!

Saknar dig!


Todeloo!
/L

Saker som gör riktigt ont!

Publicerad 2012-03-13 12:07:18 i

* Bita sig i tungan
* Skära sig på papper
* Bränna tungan/gommen på något varmt
* Tandvärk
* Slå i armbågen eller knät på en bordskant eller liknande
* Slå i tårna i sängen eller bordsben
* Bita sig i tungan eller kinden
* Få en smäll på näsan

* Trampa på lego

 

 

 

Vad tycker ni gör riktigt ont?

 

/E

Bråkiga katters dag?

Publicerad 2012-03-13 10:34:53 i Lina,

Läste precis Emily´s inlägg om hennes bråkiga Tiger... Jag har en bråkig KF här också. När jag gick upp i morse så hade hon rivit ner massa grejer ur badrumsskåpet och krossat en glasburk som jag har hade toffsar/hårspännen i.
Jädra katta! Blir ingen "gomat" idag inte! Grrrrr -_-Todeloo!
/L

Bråkstakar

Publicerad 2012-03-13 09:54:00 i

Lilla s är inne i en sen 3års-trots (eller är det 3½års trots?) . Hon testar mig hela tiden, och kan inte göra någonting själv längre. Inte ta på sig kläder, inte leka själv, inte gå på toaletten själv, inte äta själv, inte sova själv. Allt detta kan bli väldigt frustrerande i längden. I går tog det 2h att lägga henne och sen kom hon in till oss vid 01, därefter vaknade hon fyra gånger. Ca 02.30 ville hon gå upp och äta frukost (jag och stora S var inte lika sugna på det), hon somnade till slut om och var lagom trött när det var dax för dagis i morse.
Som tur är är detta bara en fas, och det går över och oavsett hur mycket vi tjafsar så kommer jag alltid älska henne lika mycket.
Oftast slutar det med att vi sitter och myser i soffan eller i min och stora S säng. (Betyder det att hon har vunnit?)

Sen har katten varit ute och slagits igen. Kattaskrälle. Nya sår på öronen och på huvudet, nu när dom andra läkt så fint.. så nu får han inte gå ut tills han ska kastreras på torsdag. Han är sådär lagom arg och galen på oss. Hela morgonen har han suttit vid dörren och jamat, när vi inte kom och släppte ut honom så gick han till sovrummet och jamade nedanför sängen. Det slutade med att han protesterade och gjorde behov nummer två utanför lådan. Tack för den! Inte nog med det, när jag och lilla s skulle gå till dagis så försökte han smita ut när vi skulle gå ut genom ytterdörren. 

Verkar som han gett upp nu, för just nu ligger han brevid mig här i soffan och sover.
(Ha! Där vann jag!)
/E


Fat babies

Publicerad 2012-03-12 19:06:55 i Lina,

Inspirerad av bilden i föregående inlägg kunde jag inte låta bli.

Jag tycker verkligen synd om dessa barn.

/L

Forskarna om barnfetma:

- Barn som ökar mycket i vikt de första månaderna löper större risk för fetma.

- Hur aktiva hungerhormonerna blir under uppväxten avgörs under det första året.

- Vart fjärde barn i Sverige väger för mycket.

- Redan i fyraårsåldern har flickorna dragit på sig 90 procent av den övervikt de får i puberteten.

- 80 procent av de sjuåringar som väger för mycket blir överviktiga som vuxna.

källa: AftonbladetTodeloo!

Saker jag funderar på ibland...

Publicerad 2012-03-12 18:46:23 i Lina,

Ja, som t.ex vart man gör av armarna när man ska sova? På något sätt är dom liksom alltid, litegrann i vägen. Som knölar på var sida om kroppen. Och eftersom jag föredrar att sova på mage alternativt på sidan så är det lite bökigt. Så vad gör man?
Rullar ihop dom som korvar och stoppar dom under sängen till nästa dag? Räknar får eller riskorn på en kinesisk mattallrik och försker glömma bort dom? Sover ståendes? Antingen med huvudet i bott eller topp?

Dagens I-landsproblem kanske?


Några förslag??? ;)


Todeloo
/L


Kaffesug och norrsken

Publicerad 2012-03-12 18:22:42 i Lina,

Mm, doftar nybryggt kaffe i lägenheten nu som jag strax ska dricka :) Har längtat efter kaffe typ hela dagen, så jag förstår inte varför jag väntat så länge med att göra mig en kopp? ;)
Pratade precis med M, han längtade hem. Och jag längtar efter honom!!!!
Känns som en lång period till torsdag, men med positivt tänkande så går det juh "sketa snabbt" till dess eller hur?!

Det har blåst jättemycket här idag, typ storm. Men förövrigt har det varit jättefint väder, soligt! Funderade ett tag på att gå ut en runda, men avstod när "rädslan" eller snarare funderingar om att man kanske rent av skulle få något flygandes i skallen tog överhand.
Men i går var vi ute och gick en stund, M&jag och S&M, sen satt vi ute i solen en stund och njöt :)


Nej, nu blir de kaffe.
Förresten! Gissa vad jag sitter och lyssnar på? Musik alltså... Ni kan få en ledtråd: Melodifestivalens vinnare ;)


Todeloo!
/L


Glömde förresten berätta en sak. Igårkväll var det norrsken på himlen! Tyvärr kunde jag inte fånga det på bild :/ Det var andra gången i mitt liv jag såg det, förra gången var det inte lika mycket som nu men färgen var klarare och starkare. Men det är riktigt mäktigt!


Jag får inte nog

Publicerad 2012-03-12 13:28:48 i Lina,

Jag får inte nog av Loreen!! Galet! Jag har verkligen fastnat för henne och hennes musik. Kommer ihåg när hon var med i första säsongen av IDOL 2004 (D.v.s. den enda jag kollat på egentligen, eftersom jag är ganska trött på det programmet). Fina, fina Loreen! Min IDOL!
Jag ska döpa mina barn efter henne ;) Blir det fler än ett blir det "Loreen 1, Loreen 2, Loreen 3" osv. Hahaha.  (nästan iaf ;)

Loreen är helt enkelt så jävla bra, hon är ödmjuk, rolig, söt/snygg, cool, fantastisk klädstil (hur snygga kläder som helst, iaf det jag sett) och hon är sig själv!!

Inte så konstigt att hon är så fantastisk egentligen, hon är juh våg! Precis som jag! :9(2004)
Jag blev så himla glad när hon vann! Jag satt och spände mig och kunde inte riktigt sitta still, satt i M´s knä och han skrattade och sa till mig att jag skulle lugna ner mig lite flera gånger, haha :)
Jag har inget minne av att någon låt jag hejat på vunnit innan, det här var verkligen kul!
Jag kommer ha gåshud när hon framträder och tävlar för Sverige i maj (är det väl?)!!


Todeloo!

/L

I´m back

Publicerad 2012-03-12 10:55:45 i

Efter att internet har krånglat med oss sen i går eftermiddes, så är jag nu tillbaka (efter många samtal till telia). 

Har haft en mysig helg iaf. Lördagen var lugn, gjorde inte speciellt mycket. Men igår kom Sanna, Johan och Noah på besök. Var nästan 2 år sen vi sågs sist, så det var kul. Lilla s var blyg i början, men sen så var det inte en lugn stund med barnen. :) Nästa gång blir det nog busfabriken!

Idag blir det ÖF med lilla s. Skönt med promenad idag känner jag! :)

Vad ska ni hitta på idag då? 


/E

I think I've made my point, but still...

Publicerad 2012-03-10 14:03:17 i Lina,

LOREEEEEEEEN!!!

Det finns bara en vinnare! LOREEN!
Bra sång, melodi, framträdande, grym tjej som inte försöker vinna med några jävla plasttuttar, platinahår eller glittriga kroppsstrumpor!
HEJA LOREEN!!!!!!! ;)

(jaja, jag ska sluta tjata.... snart.... kanske...)TODELOO!!!
/L

Mysebyssor

Publicerad 2012-03-10 10:01:17 i Lina,

Idag strattar jag runt i M´s mysebyssor, iallafall ett tag till ;) Hur skönt som helst! Förövrigt lyser solen idag och jag får vårpirr i kropp och knopp! :D Rätt nöjd med livet i sin helhet just nu, låt det fortsätta så.
Snart dags att ta en tango med Fröken Golvmopp och sladda runt lite, vi får gäster ikväll, M&S kommer hit. Först ska vi ut och äta en bit sen hem hit och titta på melodifestivalen, HEJA LOREEN!!!!!!


Have a nice saturday!


Todeloo!
/L

Fredagsmys

Publicerad 2012-03-09 18:39:37 i

Kvällsmaten är uppäten, disken är diskad, lilla s tittar på "i drömmarnas trädgård" och jag ska snart gå och duscha. Sen blir det fredagsmys resten av kvällen :)

 

 

 

/E

Det finns få saker...

Publicerad 2012-03-09 17:11:04 i Lina,

...Som doftar så gott som nya tidnigar och böcker. Det första jag gör när jag kommer hem med en ny bok eller det dimper ner en ny tidning i brevlådan är att sticka nosen i dom, bläddra och låta mig fläcktas av den lilla "vind" som uppstår.
Jag blir lite "nybladshög" kan man säga, Jiiiiiihaaaaa! ;)Nu drar jag till "knöleböl" och lagar middag, på återseende!
Todeloo!
/L


(P.s. Det regnar och smattrar så mysigt mot fönstret, jaaaaaaa! Som jag längtat! D.s.)


Årets BB + Rapattack!

Publicerad 2012-03-09 12:32:16 i

Ja, det kommer ett inlägg om BB igen, blir mycket av det nu.
Nu har deltagarna snart varit i huset i 3 veckor, och man har fått en bild av hur alla är. Jag har fortfarande ingen riktig favorit som jag känner är värd vinsten.. men har de jag tycker mer om än andra. 

Så här tycker jag om alla deltagarna

Sipan: Tyckte han var helt okej i början, men han sjunker bara längre ner. Och att aldrig ställa upp på utmaningar/tävligar utan bara glida runt och göra som han vill, då tycker inte jag att han är någon vinnare. Hans "bus" (ollade de andras tandborstar), var bara så jävla vidrigt.

Annica: Hon har varit en av de jag tycker bäst om i huset, kanske för att jag känner igen mig mycket i henne (eller gjorde innan). Men att bli svartsjuk på Marcelo när hon säger att hon inte är intresserad utav honom är bara löjligt. Och varför hånglar hon med alla tjejer hela tiden för?

Marcelo: Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga om honom. Men är han nu intresserad av Annica, så varför inte ha staka att säga nej när Hanna W är på honom hela tiden?

Hanna W: Skulle kunna säga hur mycket som helst om henne. Men jag tar det kort. Visst, hon gör "TV", men inte på något positivt sätt. Och att hoon hela tiden söker uppmärksamhet och gör allt för att synas gör mig galen!  Sen att hon får allt hon vill ha hela tiden av BB är sjukt dåligt. Hon är fan ingen prinsessa (snarare tvärt om). BB gör allt för henne så att hon ska vara kvar. Men jag ser mer än gärna att hon försvinner ut från huset.

Hanna J: Hon känns lite som en 14-åring som härmar allt Kija gör. Springa runt i underkläder/duscha naken inför hela svenska folket (hela världen när klippet kommet ut på youtube) när man har 2 barn hemma gör man inte!

Hanna R: Oj, ja.. Hanna R, Hanna R. Hon säger ju verkligen vad hon tycker och tänker, kanske lite för mycket ibland kan jag tycka.. och sen vill hon alltid lägga sig i alla samtal. Och spotta i mjölk/smör/sylt och lägga ägg i andras sängar bara för att man är med i BB (precis som det skulle vara okej bara för att man är med där?)

Tenny: Snubben från min lilla hemort. Han är ju verkligen annorlunda och kör sitt race. Men han kan bli lite för mycket ibland, speciellt när han dricker. 

Jimmy: Han säger med vad han tycker och tänker och kan kännas ganska hård ibland. Men jag gillar honom på något sätt. 

Kija: Morsan i huset. Och springer ofta OFTA runt i endast underkläder och även om har barn hemma. Om sjunker med i mina ögon för varje dag nästan..

Camilla: Härlig tjej. Hon har hållt sig ganska mycket i bakgrunden och låtit dom andra ta ganska mycket plats. Vilket är ganska smart.. ingen ser henne som något vidare hot och ingen stör sig på henne. Tror hon kommer vara en av de tjejer som är kvar längst.

Amandus: Vet egentligen inte vad jag tycker om honom. Ibland hatar jag honom, men för det mest tycker jag att han är rak och ärlig.. och går och ber om förlåtelse när han insett att han sagt/gjort något fel, vilket jag tycker är väldigt bra.

Marcel: Tyckte om honom från början. Men tycker mest han är tjurig och tråkig hela tiden, och klagar på allt. Synd. För jag tror inte riktigt han är sån. Han påverkas för mycket av dom andra.

Joe: Haha. Han är också en kille med sitt egna race och egna personlighet. han är skön i vissa stunder och har rött skön humor. Men ingen jag vill ha som vinnare.

Lars: Vad ska jag säga. Han syns aldrig.. så skriver bara.. vem är han?


Hade kunnat skriva så himla mycket mera om varje person. Men det går lite fram och tillbaka vad jag tycker om dom. Men sen kan jag samtidigt säga att jag tror inte det är lätt att vara sig själv till 100% i ett hus med 13 andra deltagare runt om en hela tiden. Tror det är väldigt påfrestande, och man blir nog väldigt lätt frustrerad. 
Sen tycker jag att det är väldig dagisnivå på de flesta i huset. Man undrar ju hur dom hittar alla.

Men som sagt, har inga riktiga favoriter ännu (just nu tycker jag mest om Amandus, Jimmy, Camilla och Annica).. men jag får får vänta ett par veckor till och vem som är favorit. Vem tycker ni bäst om och varför?


Sen en annan sak. På söndag så kommer ingen röstas ut på det traditionella sättet, deltagarna har lagt sina nomineringar som vanligt. Men vad tror ni kommer hända?
Jag själv har många tankar där med. 

* Antingen så går någon ut självmant. Både Hanna W och Kija har ju pratat om att åka hem.
* Vi reda på först på söndag vilka som är nominerade och tv-tittarna får bara en viss tid på sig att ringa in och rösta.
* Den som fått mest poäng under nomineringen åker ut?
* Sipan får lämna då han varit autonominerad och inte klarade uppdraget i söndes och han skulle få yttligare konsekvenser? och med tanke på att han inte deltagit i tävlingar och ollade tandborstarna.

Vad tror ni händer på söndag?

:)
 

 

/E

Fredag igen

Publicerad 2012-03-09 09:10:35 i

Vad tiden springer iväg, och nu är det helg IGEN :D
Vad har ni för planer?

 

 

 

/E

Fetafyllda färsbollar

Publicerad 2012-03-08 20:50:10 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

 


(ursäktar för mina grymt dåliga bilder nu för tiden, men glömmer lägga batteriet till digitalkameran på laddning)

 

 

Detta underbara recept hittade jag i Må bra - tidningen. Alla tycker det var supergott, och lilla s tyckte det var roligt med "grönt potatismos" :)

 

4 pers (i tidningen står det för 2 pers, men jag dubblade receptet)

Färsbollar
500 g mager nötfärs
1 riven rödlök
salt, peppar och basilika
60 g fetaost
1 msk smör/olja till stekning

 

Mos
300 g potatis i bitar
400 g broccoli
2 tsk kalvfond
2 tsk smör
svartpeppar


Gör så här
Blanda färsen med lök och kryddor. Forma 10-12 stora köttbullar. Gör ett hål med fingret och peta in en fetaostbit i mitten av varje boll. Jämna till ytan så att osten inte tittar ut. Bryn bollarna i fettet och efterstek cirka 5 min så att de blir genomstekta. Koka potatisen 10 min. Lägg ner skalade broccolistjälkar och buketter och koka 5 min till. Mixa med fond och smör. Krydda.


Vi serverade det med tomater som vi delat i tärningar och stekt lätt i smöret där köttbullarna stekts och kryddat lite med basilika. Men i tidningen står att man kan servera tillsammans med skivad tomat med några droppar balsamico och basilika.

Man gör ju lite som man vill :)

 

/E

Lördag i Stockholm

Publicerad 2012-03-08 11:30:28 i Lina,

 

 
Lördagen i Stockholm innebar incheckning på hotell med en av världens skönaste sängar! (Dessutom med världens skönaste kuddar!) Träff med Linnea medans M var på möte med sitt jobb, vi njöt av vårsolen i Kungsträdgården. Hamburger Börs på kvällen med 3-rätters middag och "REA-show".

Todeloo!
/L

Vad hände?

Publicerad 2012-03-08 08:10:11 i

Vaknar av att stora S går runt och säger "oh fuck!", visste inte riktigt hur jag skulle tolka det, så fick gå upp och kolla vad han höll på med.. och oj vilken chock när man kommer upp och tittar ut. SNÖ!

(Men det verkar som det ska regna bort under dagen)

 

Dagen idag är ganska lugn. Just nu är det morgonmys i soffan, men ska strax ta tag i morgonsysslorna och sedan plocka iordning lite innan vi får besök i eftermiddag av Leo, Ossi (dagiskamrater) och deras mamma.

Sen om det fortfarande är snö, så blir det nog lite snögubbebygg!

 

Vad ska ni hitta på idag? :)

 

/E

Fuskbyggarna

Publicerad 2012-03-07 21:41:15 i Lina,

Hej,

Sitter och kollar på "Fuskbyggarna", ett annat favoritprogram. (Okej så här är det, nästan alla program som handlar om hus och hem tillhör favoriterna ;) Ett lärorikt program och är intressant att titta på, brukar ni se fuskbyggarna?

Det har varit en ganska bra dag idag ändå, mer sånt!
Imorgon kommer M hem igen, det ska bli så skönt att slippa sova ensam, ja att vara ensam överhuvudtaget! Jag är glad att vi har ninisarna och katten (fast hon är jävlig ibland, sterelisering på henne?).

Tänkte lägga mig när Fuskbyggarna är slut, kanske läsa lite eller försöka sova bara :)

Hörs imorgon!
Todeloo!

/L


Vardagslyx

Publicerad 2012-03-07 20:47:32 i

Tänkte bädda ner mig i soffan och läsa lite tidningar. Riktigt sugen på godis, men jag ska inte. Gör lite te i stället, och hoppas det tar bort sötsuget (jag sa hoppas).

 

 

 

 

/E


En bok som MÅSTE läsas

Publicerad 2012-03-07 18:56:41 i

Den 22a mars kommer boken "Madeleine" av Kate och Garry McCann, och handlar om när då 3-åriga Madeleine McCann försvann från ett hotellrum i Portugal. Det har gått fem år sen hon försvann och föräldrarna har inte gett upp hoppet än. 

 

"Boken bygger på hennes egna dagboksanteckningar och skildrar hennes kamp för att hitta dottern – men också den enorma mediebevakningen.

Föräldrarna drog i gång en enorm kampanj för att hitta Madeleine och reste världen runt för att få människor att hjälpa till i sökandet. Ett tag anklagades de dessutom för att själva ligga bakom kidnappningen.

I boken skriver Kate McCann att hon stundtals kämpade mot självmords­tankar.

– Jag hade en överväldigande önskan att simma ut i havet, så snabbt jag kunde. Att simma och simma till jag var så utmattad att vattnet skulle dra ner mig och befria mig från denna plåga, skriver hon.


Kate McCann är fortfarande övertygad om att dottern kidnappades och att gärningsmannen finns någonstans där ute. Natten då Madeleine försvann såg hennes väninna en man bära iväg på ett litet barn – ovetande om att Madeleine några minuter senare skulle vara försvunnen. Det är ett av flera spår som polisen har arbetat intensivt med men som hittills inte har lett någonstans.

– Den här personen som stal en liten flicka ur sängen och tog henne från hennes familj har varit anonym alldeles för länge. Om inget mer görs kommer han att fortsätta att gömma sig i skuggorna, undgå rättvisan och vara fri att slå till igen, skriver Kate McCann."


(Källa Aftonbladet)Hur skulle man själv reagera/vad hade man gjort om ens egna barn försvunnit? Vad gör man om man blir falskt anklagad? Alla historier som media får till.  
Och det jag mest undrar är hur kan Madeleines försvinnande fått så mycket uppmärksamhet? Det försvinner 100 000-tals barn varje år, och 10 000-tals kidnappas (som antingen säljs, mördas eller behålls av kidnapparna), hur kan just denna kidnappningen blivit så stor?
ALLT är intressant i detta, och som sagt. Detta är en bok som jag MÅSTE läsa!


 

/E

Positivt för dagen

Publicerad 2012-03-07 12:18:34 i Lina,

Hämta ut paket på macken
Gå en liten runda till stan
Massa korsord att lösa
Fuskbyggarna ikväll
M kommer hem imorgon igen!! Längtar!!
Snart är det vår (redan inne i första vårmånaden!)
Jag har kladdkaka i kylen


Hörs senare!
Todeloo!
/L

Puma body train

Publicerad 2012-03-07 12:02:34 i

 

 

 

"Dom allra bästa promenadskorna. Den vita sulan är mjuk vilket ger en medveten instabilitet och hjärnans reaktion är att snabbt spänna ben och fotmuskler och på det sättet öka muskelaktiviteten och ge dig ökad träning i vader, lår och rumpa"


Jag tycker dessa skorna är perfekta. Det känns lite som att gå i sand, eller lika jobbigt iaf. Och man känner verkligen att det ger extra träning för benen. Tycker dom är snygga och använder dom ibland även som vardagssko. 


Så går ni ofta och mycket och vill ha mer träning, så är dessa ett bra alternativ. :)(jag köpte mina på outlet för 400kr, vanligtvis ligger dom på mellan 800-1200kr)


/E

Upp och ner

Publicerad 2012-03-07 10:35:00 i

Vet inte hur jag kom dit, men hittade en sida där man kan vända på texter (så dom blir upp och ner), men även skriva baklänges upp och ner med. :D

 

¡ʇʞsıʇʞɐɟ ʇƃıןoɹ ɐʞsuɐƃ

ƃɐusʞɐ ɹoןıƃʇ ɟɐʞʇısʞʇ¡

 

Vill du prova själv, så är det bara att kika in på http://www.skrivuppochner.com/ (såklart) :)

 

 

/E

Fredag i Stockholm

Publicerad 2012-03-06 19:15:00 i Lina,
Flög på morgonen till Stockholm, gick runt i gamla stan, åt jättegod thaimat (friterad fisk med sötsursås och krispiga grönsaker), Mötte M´s faster, gick en runda till i stan, åkte till Globen och kollade in utsikten över stan från "Sky View" - häftigt! Åt varma mackor, blev spådd av M´s faster och slaggade där på kvällen :)
En solig och fin dag!

Bilder från lördagen och söndagen kommer också :)


Todeloo!!
/L

P.S. Jag rekommenderar verkligen "Sky View", och för er som kanske går i giftastankar kan juh ta en titt på den här videon och kanske inspireras? :)

Snyggt från H&M

Publicerad 2012-03-06 18:17:24 i Lina,

Jag har alltid gillat färgglada byxor :)
"Tyvärr" har juh det blivit mode nu också, vilket gör att typ alla kommer trippa runt i färgglada byxor, som jag själv redan gjort sedan flera år tillbaka.
Skillnaden är att när denna trend är över så kommer jag fortfarande gå runt i mina färgglada byxor medans dom hos andra hamnar längst in i garderoben, kanske med "skämskudden" över sig.
-Hur kuuuuuuunde jag ha på mig det där?!

Nu när vi var i Stockholm var jag inne (med M såklart;) i en "H&M Home-butik" för första gången. Kul att se det på "riktigt" så att säga. Men den fungerade inte riktigt som övriga H&M, utan där var alla grejer utplacerade i butiken så man kunde se och ta på dom precis som kläderna. Men ville man köpa något fick man ta en "bricka" som man satte magneter med bilder av det man ville köpa på brickan, och så gick man till kassan. Vi köpte inget dock, men där fanns en hel del fint :) T.ex. det här:
Todeloo!!
/L

Skrattighet

Publicerad 2012-03-06 15:30:08 i Lina,Korsord, kaffe med mjölk såklart och kladdkaka <3
Kaffe utan mjölk är som kärlek utan kyssar - Vilken tur att jag både har mjölk och M :)

Dessutom blev jag lite extra glad när jag var borta till affären. Där var nämligen två killar och den ena pratade göteborgska och den andra skånska. Åh det var fint för mitt hjärta och jag fick lite extra hemlängtan :)

Sen var där en annan rolig gubbe, svårt att förklara sammanhanget nu, eftersom ni inte var med. Men iaf så var där en äldre dam som knuffade till gubben varpå han säger -Vill du mig något?
Haha det både lät och såg så roligt ut och hela jag fylldes av skrattighet ;)

Visst är det härligt? Att fyllas av skratt :)

Todeloo!!!!
/L

Stockholmspirr by the queen

Publicerad 2012-03-06 12:55:05 i Lina,

Hej!

Idag har jag tankarna (lite) på fel ställe, så för att försöka rätta till det ska jag gå och köpa mig en korsordstidning tänkte jag, det brukar hjälpa mig att lite lättare komma in på rätt spår igen. Solen skiner och fåglarna kvittrar, hoppas på varmare väder också så att snön smälter. (Desvärre, enligt väderprognosen ser det ut att bli mulet imorgon och snö längre fram i veckan...)

För övrigt har jag fortfarande lite Stockholmspirr kvar i kroppen, det är bra för det sporrar mig och ger energi, härligt!

-Vad hittar ni på idag?

Hörs senare, todeloo!
/L


I´m the queen of the world!
(Bild från sommaren 2011)

Trött.

Publicerad 2012-03-06 10:31:58 i

Usch, har knappt sovit någonting alls i natt. Har vaknat från och till hela tiden, är jättetrött nu. 

Tänkte jag skulle tränat, men det hoppar jag.. funderar på att lägga mig och vila någon timma innan lilla s ska hämtas från dagis igen och sen tar jag en längre runda dit ist.

 

 

 

/E

Monday!

Publicerad 2012-03-05 20:00:14 i

Oj, har helt glömt av att uppdatera här idag, skäms på mig!

Lilla s sov till nio i morse. Det tar lite längre tid för henne att somna nu när vi tränar att jag inte behöver ligga med henne till hon somnat. Så därför sover hon lite längre på morgonen med. 

 

I alla fall, åt i princip bara frukost och tog på oss kläder.. sen begav vi oss till biblioteket och läste i 1½ h, hann med en hel del böcker :P Sen vidare till ÖF (öppna förskolan) där hon hittade nya kompisar idag. :)

 

Nu har hon precis somnat och jag ska sätta mig och kolla på Sofias änglar tänkte jag.

 

/E

Lunch

Publicerad 2012-03-05 12:37:09 i Lina,
Sallad, tomat, gurka, purjolök, creme fraiche, ägg, makrill i tomatsås och citronpeppar :)
Todeloo!
/L

Back on track

Publicerad 2012-03-05 10:47:54 i Lina,

Hahaha, höll på att skriva "back om crack" först som rubrik ;) Tokigt.
Men nu är jag hemma från hufvudstaden, härlig helg har vi haft, dock alldeles för kort. Varför går tiden så jäkla snabbt när man har roligt och inte tvärtom?
Vi hann med en del ändå, gamla stan, god mat, rea-show på Hamburger börs, kungsan med Linnea, blivit spådd, njutit av solen, ahh härligt helt enkelt! Och nu känner jag ännu mer längtan! Jag känner mig så levande i en stad som Stockholm, valmöjlighet!!

Försöker att istället för att "deppa ihop" att tänka på vilka möjligheter jag har framför mig, bara att undersöka och ta för sig! Men jag kände mig lite moloken igår när vi satt på tåget till Arlanda, men som sagt jag försöker hålla blicken rak och huvudet högt!

Dessutom, både på planet till Stockholm och hem igen var Brolle med :) Med båbe bebis och fru ;) (Vet inte om dom är gifta dock ;)

Bilder från vår helg kommer :)Jag är redan sugen på lunch, blir nog en sallad idag tror jag. Hmm, men får vänta lite till, lite tidigt ännu kanske ;)


Höres, todeloo!
/L


Lat-söndag

Publicerad 2012-03-04 20:39:09 i

För oss blev det en riktig latsöndag. Sov till 9.30, gick upp och åt frukost sen mös vi ner oss i soffan istället. Lata som vi är :P 
Vid två-tiden åkte vi ut en liten sväng innan lilla s kom hem igen vid fyra. 

Sen dess har det bara varit mys och bingolotto-spel igen (vann en ny lott).

 

Snart dax för söndagsfinal i BB och jag hoppas verkligen Jessica åker. Frågan är.. kommer någon komma in och ersätta Petronella som valde att gå ut själv förra veckan, vad tror ni?

 

Hur spenderar ni era söndagar?

 

/E

Lördagskväll

Publicerad 2012-03-03 18:52:34 i

Har varit ute på äventy ny i eftermiddes, kom precis hem nästan. Varit mysigt att bara var jag och stora S lite :) 
Inväntar nu en kompis som ska komma över ett stund. 


Tiger har varit borta i 1½ dag, men idag när jag satt ute och läste så hörde jag honom jama någonstans ifrån.. märkte att det kom från containern. Stackarn, han har varit instängd där, och blev överlycklig när jag släppte ut honom. Får skälla på mig själv, var ju jag som var inne där i förgår.  Men nu har han fått massa gott och varit inne och sovit i vår säng, så nu är han glad igen (och jag tror jag är förlåten).

 

 

/E

 

Sol och läsning

Publicerad 2012-03-03 13:22:14 i

Har suttit ute i hammocken nu i 1½ timma och läst. Läser just nu Mörkrädd av Andreas Roman. Läst halva snart.. lite seg i början, men nu så. Ska strax ut och fortsätta läsa.. den är riktigt spännande just nu. (Tur att det inte är mörkt ute!) 

/E

.

Publicerad 2012-03-03 11:41:41 i

 

 

Idag mår jag bra! :)

 

/E

Underbara morgon!

Publicerad 2012-03-03 09:01:17 i

God morgon (eller egentligen god förmiddag), vilket underbart väder vi har idag igen. Klockan är bara strax efter nio och solen skiner redan. Detta kommer bli en bra dag, det känner jag på mig! :) 

Ska strax gå upp ifrån sängen och börja småpyssla, sen blir det nog en promenad i det fina vädret. 

Hörs sen!

 

Ciao! 

/E

Vår!

Publicerad 2012-03-02 16:25:14 i

Åh vilket underbart väder det är idag. Solen har lyst hela dagen, så vi (jag och lilla s) har vatit ute hela eftermiddagen. Vi har varit på cykeltur, lekt i sandlådan och klättrat på stenarna. supermysigt har det varit. 

Hon åkte till sin pappa för bara en halvtimma sen, och som vanligt är det tomt utan henne. Men som tur är kommer ju stora S hem snart, och då blir det fredagsmys. Sen får vi se vad vi hittar på i morgon kväll. :)

 

 

(Dålig bild, jag vet. Men den är tagen med mobilen)


Tills stora S kommer hem så tänkte jag att jag skulle sätta mig och läsa lite. 

 

/E


Filippa och Benjamin ska bli föräldrar

Publicerad 2012-03-02 10:25:00 i Lina,

Just nu är jag på väg på ett litet äventyr tillsammans med M :) Ska bli kul att komma iväg lite grann, se något annat för ett tag! Men tills dess får ni hålla till godo med det här:

Lina´s humor på hög nivå, älskar Filippa Bark!

Lägger upp några avsnitt från när hon pch Benjamin ska bli föräldrar här idag, några i morgon och några på söndag. Så underhåller jag er lite iaf tills jag kan blogga på riktigt igen ;)
(jag vet inte varför det sista klippet här inte ville hamna i mitten, skitsamma ;)

Todeloo!
/L

Helg!

Publicerad 2012-03-02 08:13:09 i

Det är fredagsmorgon, och jag och lilla s sitter och äter frukost framför TVn. Mysigt med helger, då man kan springa runt i morgonrocken och bara ta det lugnt halva förmiddagen. :) 

Idag blir det massa mys eftersom lilla s åker till sin pappa i eftermiddag, och stannar där till på söndag.

 

Inte så ofta vi är barnlediga, så vi ska passa på att hitta på något. Bowling kanske, eller varför inte en sväng till Danmark? :)


Ha en skön helg alihopa!

 

/E

Tankar

Publicerad 2012-03-01 11:17:30 i

Tankar och funderingar
Prat och samtal
Möten och disskusioner

Nytt blir gammalt
Förvånad och glad

Besvikelse och hopplöshet
Snurrig och bestämd


Mycket som går runt i huvudet just nu. Jag får ta det som det kommer helt enkelt!

 

(Det var ju det där med positivt tänkande)

  

/E

snabbis

Publicerad 2012-03-01 11:04:26 i Lina,

Hej hopp!

Idag är det mest förberedelser på dagsschemat eftersom jag ska med M på ett litet äventyr. Rätt skönt om saker är fixade och lägenheten städad innan dess. ;)

Kort, kort inlägg här nu.
Men så får det bli och så blev det. Sticker ut ett tag, hörs senare!
Todeloo.
/L

Nattugglan önskar (tidiiiigt) godmorgon!

Publicerad 2012-03-01 05:15:00 i Lina,

Vädigt tidig godmorgon!

Förhoppningsvis ligger jag och sover nu (om jag nu någon gång kan lära mig att slappna av -_-) Ville bara hinna säga godmorgon, på riktigt. Oftast blir mitt första inlägg på dagen runt, eller efter tio och det räknas väl till förmiddag? ;)  Men jag är juh nattuggla så för mig är det iaf morgon, kanske lite i senaste laget dock^^

Hörs senare idag, har lite småärenden jag tänkte uträtta idag. Vi får väl se hur de går, stay tuned!


Todeloo!
/L "nattugglan"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela