PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Köttfärsfyllda paprikor

Publicerad 2012-03-15 09:33:01 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

(jag ursäktar än en gång mina grymt dåliga mobilbilder och lovar att jag ska börja använda digitalkameran i stället).


Skär av toppen av paprikorna och kärna ur dom. Koka sedan paprikan i ca 5 minuter (tills dom blivit mjuka), ta upp dom och lägg dom i en form under tiden du fixar köttfärsen.
Bryn köttfärs och blanda i dina favoritkryddor.

Jag brukar ha i:
1gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
franska örter
timjan
basilika
½ - 1 burk krossade tomater

Man kan lägga i precis vad man vill som man tycker om. Någonting annat som är väldigt gott att ha i är tacokrydda, creme fraiche och tacochips. Eller varför inte blanda köttfärs och ris i paprikorna? Ha soltorkade tomater i? Finns så mycket man kan göra. Det gäller bara att ha fantasi. :)

Fyll sedan paprikorna med köttfärsen och lägg på lite ost på toppen. Sen in i ugnen ca 15 minuter (eller tills osten blivit lite brun). 

Serveras tillsammans med ris och en god sallad! :)

/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela