PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

På köksbordet

Publicerad 2012-05-31 21:05:43 i

har vi sommar just nu. Nu vill vi att värmen ska komma tillbaka igen! :)

 

 

 

/E

Molo

Publicerad 2012-05-30 12:57:55 i

Föresten. Fick dessa två superfina tröjorna till lilla s av en kompis, när jag passade hennes barn för ett par veckor sen. Tack igen! :)

 

 

 

 

 

/E


Sjukhuset

Publicerad 2012-05-30 10:15:14 i

Ja, fick ju en tid igår och tog massa prover och dittan och dattan (som alltid på sjukhus). Dom pratade lite om att ge mig dropp, men kom fram till att jag skulle börja med tabletter mot mitt illamående istället. 4 st om dagen. Tog en igår när jag kom hem och en i morse, och TADA!, inget illamående. Underbart. :D 
Känner mig fortfarande lite trött och yr, men hon sa att det kan jag göra någon dag till, tills jag fått i mig mer mat och vätska. 
Känns otroligt mycket bättre, och jag är glad att det finns så mycket hjälp att få. 



/E

Regn och mys

Publicerad 2012-05-29 10:23:10 i

Idag är det regnigt och mörkt, tycker det är underbart mysigt. Efter att det har varit fint väder så länge, så behövs det en sånhär dag. 
Och vi som har grillat varje dag i nästan en vecka, känner att det ska bli gott med "vanlig" mat (ja, hur skumt låter inte det?)


Förutom att jag mår pyton och det känns som jag har åkt på värsta maginfluensan (men det är det inte), så ska jag till läkaren i eftermiddag och hoppas på att det blir bättre. För just nu har jag ingen matlust och mår dåligt konstant, kan knappt dricka. Inte ens choklad eller annat sött kan jag äta, då mår jag bara ännu mer illa. 



Hoppas verkligen att jag slipper ta bussen i eftermiddag, blir lite stress då, och det orkar jag inte med när jag mår såhär. Så håller tummarna för att stora S kan köra mig! 



/E

Resultatet av shoppingrundan

Publicerad 2012-05-28 21:14:22 i

 

Blev ett par svarta leggins också. Är helnöjd, även om jag inte hann med att köpa bikini och nya skor. Lilla s var ju med på shoppingturen och tyckte inte alls att det var roligt (vilket jag kan förstå), så det var bara att ge upp. 

Blev iaf grillning, bra sällskap och Eurovision hela kvällen. Supermysig dag. :)



/E

Butter till glader... Eller prosit?

Publicerad 2012-05-28 19:32:19 i Lina,



Hej igen.
Jag känner att jag måste väga upp mitt "muntra" inlägg nedan med något roligare.
Helgen har varit väldigt bra. I fredags var M och jag på bio. Vi såg "Men in black 3" i 3D dessutom. Den var rolig, precis som de två andra. Dock föredrar jag att se filmer utan 3D. Glasögonen klämmer efter ett tag på näsan vilket gör att man stör sig på det. Plus att bilden blir lite mörkare och vrider du huvudet lite åt "fel" håll blir bilden alldeles suddig. Men generellt sett en bra film och det var mysigt att gå på bio med M såklart :).

I Lördags var vi hemma hos M&S och såg eurovision, vad var det jag sa?!
VI VANN JUH!
Loreen!
Vilken duktig och ödmjuk människa!

(Så nu du Danny Saucedo kan du juh äta upp ditt korkade tungvrickande....!)



Nu ska jag ta mig ett glas cola (tror jag...) Det skulle inte sitta helt fel faktiskt.


Auf wiedersehen!!
/Lina

I skuggan av livets ironi

Publicerad 2012-05-28 19:17:06 i Lina,

Hej.
Idag har det blåst lite mer på mig än igår, inget bikiniväder som igår med andra ord. Men varför i hela fridens namn skulle man föredra att ligga och värmas av solens strålar på en filt istället för att få ett gratis skatbo av blåsten. Det är juh så härligt att borsta ut tovor i håret!
Har hämtat tvätten också, vilken tur att tvättstugan ligger två trappor ner, ryggen blir så härligt mör av att släpa tvätt upp och ner, från och till lägenheten. Dessutom är jag ensam, jag njuter verkligen att höra mina egna suckar studsa mot väggarna som ett eko.... Vilket jag kommer fortsätta att göra fram till torsdag. Härliga liv, ja det gäller att plocka ur russinen ur kakan så att säga.
Härligt, inte sant??

Todeloo.
/Lina


Mc-olyckan

Publicerad 2012-05-26 14:52:05 i Lina,

Jag har varit lite off här på bloggen ett tag, av många anledningar.
Här om dagen åkte M och jag av motorcykeln, men som tur är klarade vi oss med några få blåmärken och några revor och små hål i mc-ställen. Änglavakt kallas det.
Mitt i en korsning, men tack vare en uppmärksam lastbilschaufför, relativt låg fart (40-50 km/h) och änglavakt så klarade vi oss som sagt med några få blåmärken. Motorcykeln fick massa revor på ena sidan, ena backspegeln trycktes in men gick inte sönder, rutan sprack och växelspaken vek sig och några lampor gick sönder men annars klarade den sig också. Men att vi klarade oss är det viktigaste.
Sjukt vad man hinner tänka mycket på så kort tid. Tar någon sekund bara men det känns som flera minuter, och vilket adrenalin man får då! M fick upp motorcykeln på två röda, den väger ändå 200 kilo typ. Jag hann skynda mig upp från vägen snabbt som tusan och bort från vägen fortast möjligt. Konstigt att man inte känner om man har ont eller att man blir chockad då. Vi var helt lugna både jag och M precis efteråt, "chocken" kom när vi kom hem. Eller chock och chok, mer "vad fan hände egentligen?!"
Jag ska inte säga att jag blivit rädd för att åka motorcykel efter det här, jag känner mig mer "avtrubbad" inför det istället.

Som sagt, jag tackar våra änglar för att dom var med oss, där och då. Tack!


Todeoloo, Lina.

Svarta Converse

Publicerad 2012-05-26 14:41:13 i Lina,

Gissa vem som nu (äntligen) är ägare till ett par svarta, höga Converse?!
Just det, JAG!
Jag är så glad! länge som jag har velat ha just ett par svarta, höga Converse!
Tack snälla Mammi & Lassus!

Jag är så bortskämd alltså.... Men lika bortskämd som jag är, minst lika tacksam är jag också!





Todeloo!
/Lina

Jordgubbar

Publicerad 2012-05-25 08:53:52 i

Såg igår att vi fått fullt med gröna små jordgubbar i landet. Så nu blir det snart jordgubbsfest! Även potatisarna är uppe mycket nu. Så härligt med sitt egna lilla trädgårdsland :)

Annars fortsätter det fina vädret. Idag är det lite kallare än de andra dagarna, men tror ändå det kommer bli tokvarmt. 

Lilla s har badat, torkat, badat, torkat hela dessa dagarna. :)

 

 

 

 

 

/E



Det underbara vädret fortsätter

Publicerad 2012-05-24 09:03:55 i

och idag är lilla s hemma med mig. Vi hade tänkt att vi skulle ta en promenad bort till Huset på landet och fika lite. Det kommer säkert bli en hel del badande idag med. Jag kunde inte låta bli att hoppa ner igår, 25 grader varmt i stora poolen. Så det var hur skönt som helst. :) Känns som att det kommer bli bra mycket varmare idag, det blåser nästan ingenting. 

 

 

 

 

Nu är det sommar!

 

 

/E

Premiärdopp

Publicerad 2012-05-22 11:05:13 i

inte lika fint väder idag, även fast det är tokvarmt. Solen är i moln och det blåser lite som tur är. 

Igår hoppade lilla s i stora poolen (hon struntar i om det "bara" är 23 grader), och strax därefter hoppade även stora S i. Jag är förkyld, så kände inte att det var så lägligt att hoppa i. men dom två tyckte det var skönt. Lilla s ville bada mer så det blev att vi tog fram hennes pool med, och där badade hon till strax innan läggning. Galenmajja!


Tiden har redan flögit förbi idag och det är snart dax att hämta lilla s från dagis igen. Hon går idag, så det kommer nog ta sin lilla stund att gå hem. det som vanligtvis tar 30 minuter, tar i stället 1h. Skyller på att det är för mycket att titta på, på vägen. Det är hästar, tuppar, hönor, bussar, lekplatser, skogen (dungen), osv. Men vad gör det? Vi har all tid i världen, och så länge hon går så tycker jag att det är helt okej. Man kan ju knappast begära att en 3½-åring ska gå rakt och ordetligt i 3 km. 

I morgon blir en lång dag för mig. Kommer vara ensam hemma hela dagen. Stora S jobbar och lilla s ska iväg till Skånes djurpark med dagis och kommer inte hem förens runt fem. Jag får passa på att tvätta och byta sängkläder, och sen bara ta hand om mig själv. :) (eller, ingen som har lust att komma och hälsa på?)



/E

Ska köpa

Publicerad 2012-05-21 20:48:04 i

 

Hitta denna otroligt söta tunikan på H&M, funderar starkt på att köpa den i helgen. Allt hänger på hur den sitter på mig :)


/E

3 in 1

Publicerad 2012-05-21 20:30:07 i Lina,

Hej,

1. Köpte "nya" loka med jordgubb/lakrits idag. Vet inte riktigt om jag gillar den eller ej. Men nja, jag tror inte jag kommer köpa den igen i första taget iallafall.

2. Förra helgen (alltså inte den som var precis) var M och jag iväg på en liten tripp till en annan stad, köpte lite blommor och strosade på stan. På vägen dit får vi en långtradare bakom oss som uppträdde minst sagt märkligt och framförallt obehagligt. Han körde J-Ä-T-T-E-N-Ä-R-A vår bil och började tuta och ha sig, han var inte många cm ifrån att köra in i bilen! Han körde 90 på alla sträckor, även där det var 70. Så jag sa till M att jag tycker vi ska ringa polisen. Så han ringde medans jag skrev ner alla uppgifter i mobilen om lastbilen, registreringsnummer, att det var en finsk bil och vilket företag han körde för m.m.
Polisen sa att dom skulle skicka en bil och efter en liten stund möter vi en polisbil som vi ser vänder efter lastbilen och blinkar in honom på en P-ficka. Efter det visste vi juh inte vad som hände men det kändes skönt att inte ha honom bakom oss längre och att polisen faktiskt tog det på allvar.
Men nu, höromdagen fick vi höra av ett par vänner som känner en lastbilschaufför som hade berättat för dom om en finsk lastbilschaufför som blivit stoppad den dagen, på den sträckan och han hade 2.26 promille i blodet!!!
Usch, obehagligt. Tänk vad som hade kunnat hända....?!

3. Har även haft en jäkla beslutsångest idag (inte så ovanligt, men ändock). Jag skulle köpa några plastbackar att ha underkläder och strumpor i till garderoben. Plastbackarna finns i fyra olika färger och jag hade jättesvårt att besträmma mig för om jag skulle ha lila, blå, svart eller vit. Jag stod jättelänge och funderade och tog till slut lila. Egentligen har det väl ingen betydelse eftersom dom ska stå i en garderob... Men ändå ;)
Beslutsångest nummer två och gånger 2 kom när jag letade solglasögon. Jag var inne i 4-5 affärer och provade 4-5 solglasögon i varje butik. Tillslut kom jag fram till tre par som jag stod och valde mellan. Jag provade säkert dessa tre bågarna 10ggr var, minst! Stod säkert framför spegeln i 20-minuter utan att överdriva. Till slut fick jag bara säga till mig själv att "Det här blir bra" och gå till kassan, fast jag fortfarande kände lite ågren då.. hahaha! Ja, jag säger då det ;)



Todeloo!
/L

Det är ingen vanlig dag

Publicerad 2012-05-20 19:04:55 i

Nä, för det är MIN födelsedag! Hipp hipp hurra till mig! 

Fast det är min födelsedag så har det inte hänt någonting speciellt. Vi har bara varit hemma och myst i solen. Lite tråkigt kan jag tycka. Men bilen är på verkstad och bor man såhär ute på landet så är man ganska beroende av den. Jag föreslog att vi runde tagit en cykeltur, en promenad eller en picknick. Men det är någonting med killar och röra sig. Latmaskar!
Nåväl, jag får helt enkelt vänta till nästa helg då en heldags shopping väntar (födelsedagspresent från gubben). Är verkligen i behov av nya kläder, så det passar bra. :)


Om ett par timmar är det iaf BB och då ska jag passa på att ta Ben & Jerrys och deras nya smak karamelsutra. Mums!

Vem/vilka tror ni åker idag? Jag tror att det är två som åker. Jag tror det blir Hanna och Amandus, men hoppas på att det är Hanna och Rodney som åker. 


Märkar att lilla s börjar plocka ut alla leksaker från hennes rum (vi som nyss har städat), så får nog ta henne och natta henne strax. 


Hörs kanske senare!

 

 

 

 

/E

Jag tog turen

Publicerad 2012-05-19 15:54:28 i Lina,

Hej,
Japp, precis som min rubrik lyder tog jag mig en tur ner till älven. Satt i båten ungefär en timme medans M och H fiskade. Efter det åkte vi och lämnade av båten, vidare till Jysk för att kolla gardinkappa och stolsdynor, kommer ut tomhänta men med en lapp på beställning av madrass. Vi får väl se om det blir något av det där.
Hemma igen, vädret har mulnat på så grillningen får ställas in och göras om till lax i ugn istället. Det går lika bra med selleri ni vet?
Är baksugen och har beslutsångest. Kladdkaka eller smulpaj? Smöret räcker bara till ett av det... Dagens I-lands?




Todeloo!
/L

Tomhet

Publicerad 2012-05-19 10:31:10 i Lina,

Hej på er.

Idag skiner solen här över det skela helvetet, som det ibland kallas. Jag myser av solen men ryser av mörkret som ständigt infinner sig trots klarblå himmel. Kommer det någonsin att.......?
M är och fiskar igen, får se om jag tar mig en tur ner till älven för att se om jag kan hitta dom.

Helt plötsligt blev allting tomt.


Todeloo.
/L

Jag lyssnar till hjärtats ensamma slag

Publicerad 2012-05-18 19:33:53 i Lina,

Jag är pysselsugen. Och då menar jag inte pysslig som att göra halsband eller kort utan måla om något? En möbel? Ett hus?! ;) hehe.
Här är iallafall en bild på mig, tagen för några år sedan när jag målade om några stolar.





Hittade andra bilder från tiden jag gick på folkhögskola och började sakna. Sakna en tid som var full av kreativitet. Som var jag. Som ÄR jag. Men det är svårt att hålla kreativiteten vid liv om man inte finner inspiration. Likasinnade människor är bra inspirationskällor.
Blir det inget jobb inom en viss framtid, då får de bli någon skola igen. något kreativt, såklart. Jag saknar färg och form, händer som är fulla av färgstänk som inte gått bort ordentligt. Längtan.




Här är tre bilder från tiden på folkhögskolan. På kortet där hela klassen är med, är det jag som lyser i turkost ;) På de andra bilderna befinner vi oss i Köpenhamn, och på bild nummer två är det jag som står andra från höger. Kul hade vi!

Todeloo!
/Lina

Regnbåge, inte regn.

Publicerad 2012-05-18 08:23:41 i Lina,

Hej!
Snart dags för praktik igen. Jag har måndag på en fredag idag, så känns det. Troligtvis för att det var röd dag igår. Kollar klart på en film jag började se igår, ingen idé att försöka sova lite till. så känns det. Fast jag hade kunnat göra det.
Just nu: regn. Kommer troligtvis vara regn och mulet hela dagen, enligt väderprognosen. Kanske, kanske att det spricker upp en aning och blir lite, lite sol frammåt efm. Vi får la se.


Höres.
Todeloo!
/Lina

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken...

Publicerad 2012-05-17 17:09:22 i Lina,

Regn idag. Jag spenderar dagen inomhus och inte som min tokiga älskepälski som ställde klockan på 6 i morse och åkte och fiskade till kl. ett ;) Han fick med sig en liten firre hem, och pizza. Fast den hade han som tur var inte hittat i älven utan köpt med sig hem. Från en pizzeria ;)
Nu ligger han och sover på soffan och jag tänkte fortsätta fixa i garderoben som just nu är utspridd över hela sängen.
Ja, alltså inte själva garderoberna, utan innehållet, kläderna som befann sig i garderoben innan. Ligger i små, (ehm...) prydliga (ehm, ehm...) högar över hela sängen. Starkt jobbat!
Vintergarderob byts nu ut mot sommargarderob ;)

-Sa någon kaffe?



Todeloo!
/L

Ledig

Publicerad 2012-05-17 12:46:26 i

Somnade väldigt tidigt igår, tror jag somnade vid sista relamen av Arga snickaren (20.45) och sov fram till åtta i morse. Ändå är jag jättetrött idag. Kanske har sovit för länge?

Lilla och stora s har åkt iväg in till stan på lite ärenden. Jag är ensam hemma och tycker faktiskt det är riktigt skönt. Dels att få vara lite för sig själv och sen dels för att dom två behöver tid tillsammans. 

 


På tal om en annan sak, i natt blev jag moster igen. Syster fick sin lille pojk 04.04 i natt! Grattis till er! :))

 

 

/E

♥♥♥♥♥♥♥♥ Nicke Nyfiken von Stampe ♥♥♥♥♥♥♥♥

Publicerad 2012-05-17 12:41:40 i Lina,

Idag är ingen vanlig dag, men det vet ni förståss redan?
(Vem bryr sig om Norges nationaldag?!)

Älskade "Nittenutten" skulle blivit hela 16-år idag! Kan inte fatta att det i januari var 5-år sedan du lämnade jorden och blev den ängel du alltid varit, även på jorden.

Jag saknar dig så, älskade kanin. Mitt hjärta saknar dig och mina tankar dras åt dig hela tiden.
Jag hoppas du har det bra där du är. Skuttar runt på gröna, saftiga gräsmattor med maskrosblad och klöver som du älskar.
Jag längtar tills vi ses igen, Nicke. Tills dess bor du i mitt hjärta och mina tankar.
Jag älskar dig



Sommaren 2004, samma år som M och jag träffades.



Todeloo!
/L

Även den som går sakta kommer fram

Publicerad 2012-05-16 19:02:04 i

Jag har spenderat hela eftermiddagen på balkongen i solen, i linne! Hur skönt?! Beautiful sun! Ur högtalarna ljuder det fortfarande musik som det gjort hela eftermiddagen också, bl.a. det här:




Todelooo!!!
/Lina

När månen om natten sätts i brand av ett isande skrik ifrån norr, är det sant.

Publicerad 2012-05-16 15:32:32 i Lina,

Idag kom våren, äntligen! Så skönt! Men bara för att bytas ut mot lägre plusgrader och en hel dag av regn imorgon igen. Praktik idag också, liten full minirulle på morgonen, men den försvann och blev obefintlig efter klockan lunch, ganska nice ändå.
Blir grillat idag, gott I hope. Kanske en vända upp på vinden senare för att plocka ner sommarkläder, sortera och upp med resten på vinden igen. Eller "vindan" som folk här uppe säger... (SAY WHAAAAAT?!)
En gratis svenskalektion vore på sin plats för dem som äro födda över Stockholmo I think ;)

Dagens I-lansproblem : Vilken jacka ska man ta när vädret är för kallt för vår/sommar men för varmt för höst/vinter??








Now you know.

Todeloo!
/Lina

Allison Harvard

Publicerad 2012-05-15 21:17:30 i

.. ska helt klart vinna Americas top model All star! Jag menar, kolla bara in hennes otroligt vackra ögon! Sen har hon en unik stil som jag tror hon kommer långt med! Gillar henne stenhårt!

 

 

 

 

/E

Övernattning

Publicerad 2012-05-15 09:59:46 i

Precis kommit hem, lämnat lilla s på dagis. Och det är äntligen dax för den efterlängtade övernattningen. Hon hade knappt tid att säga hejdå ens :P tror inte det kommer vara några problem alls. Min lilla flicka har blivit så stor nu och det märker man för varje dag som går. 

Jag ska passa på att städa lite (eller mycket) idag, det behövs verkligen. 



Var ju och tog prover igår, får se om jag får hem provsvaren idag eller i morgon. 


 

 

/E

Effektiv

Publicerad 2012-05-14 11:01:40 i

Bakar pannkakor, plattar håret och bloggar samtidigt. Inte illa :D


 

/E

Ensam hemma

Publicerad 2012-05-12 12:55:41 i

Lilla s är hos sin pappa denna helgen, och därför så låg jag och drog mig i sängen till 10.30. Sen dess har jag bara småpysslat. Väntar just nu på att stora S ska sluta och komma hem. Inget roligt att behöva vara hemma HELT själv en lördag. Vi måste även iväg och köpa present till lilla s kusin som fyllde år i torsdags. Ingan aning om vad vi ska köpa och vi ska dit i morgon. Toppenbra!

Borde egentligen städa och lite sånt, men det struntar jag i idag! :P

Ikväll ska vi hem till några kompisar och äta gott. Ska bli mysigt.

 

 

vad gör ni denna lördag?


/E

Tysta Leken

Publicerad 2012-05-11 18:04:31 i Lina,

Hej!
Idag har jag snittat blommor i tre timmar och gjort ett snittarrangemang. Kom hem och M ringde och sa att han också var på väg hem, GÖTT! Diskat, lagat mat, pussat på M och själv gått och hyrt film.
M Ska ut på älven med sin pappa och fiska ikväll så jag ska roa mig med kaffe, negerbollar (chokladbollar, whatever... -_-) och film. Ganska bra fredag ändå, fast det hade varit mysigare om M varit hemma och sett film med mig också. Men jag hyrde iaf tre filmer så vi hinner nog se någon ihop. Dessutom fick jag juh bestämma filmerna helt själv idag, så det blev dom här: "Drive", "Jango on tour" och "Tysta leken". Dom två sistnämda är svenska filmer och den jag tänkte börja med att se är "Tysta Leken". Sista filmen som Per Oscarsson var med i och så är Maria Lundqvist med i den, en av mina favoritskådespelerskor.
Jag har inga förväntningar på filmen. Jag tror knappt jag ens hört talas om den? Men jag hoppas, och tror ändå att den är bra ;)







Vad ska ni göra ikväll då?

Ha en fin fredag, todeloo!
/Lina





P.S. VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL LASSE SOM FYLLER ÅR IDAG! DS

Telefonkontakt

Publicerad 2012-05-10 12:53:31 i

Telefonsamtal hit och telefonsamtal dit. Ja, det har varit mycket ringande nu på förmiddagen. Har väl gått sådär.. (kanske därför jag hatar att ringa/prata i telefon?)

Usch vilket väder det är. Regn och blåst. brukar annars tycka det är ganska mysigt.. men inte idag när jag måste ut i det. Ska hämta lilla s från dagis och sen till en kompis och fika. Myspys!

 

Nä, nu ska jag göra det sista innan jag måste bege mig. Brrr

 

 

/E

Grattis Frigga, 15år! ;)

Publicerad 2012-05-09 15:21:17 i Lina,

Hej!
Mycket underligt har jag varit med om och något som var väldigt kul igår var att jag fick göra en valfri bukett till Frigga, en livs levande KO! :) 15-år fyllde hon och dom som gratulerade och skickade blommorna var hennes kosse-kompisar :)

Grattis Frigga, hoppas du gillade buketten! ;)




Todel-KOO!
/Lina

.

Publicerad 2012-05-09 12:49:53 i

Har precis duschat och gjort mig klar, ska strax hämta lilla s på dagis och sen vidare in till stan för lite ärenden och lite lek i stadsparken.

Sitter och sörplar i mig teét jag fick av Lina. Väldans gott faktiskt :)

 

 

 

Höres sen!

 

/E


Förbaskade kattaskrälle

Publicerad 2012-05-09 09:44:49 i

I morse när vi skulle släppa in katten så tittar vi ut genom köksfönstret, då har han fångat en megastor råtta. RÅTTA! Räligt som tusan. Och inte nog med det.. den levde! 
Han tog den i munnen, släppte den, lekte lite med den, bet i den igen osv. Usch. Sylwester gick ut och tänkte slå ihjäl den (förlåt Lina, men det var en äcklig råtta!!) , men den var för snabb och sprang under våran altan, och var inte alls så skadad som vi trodde. 
Usch och fy och blä. Kan kan sluta släpa hem allt han fångar, kattaskrälle!



/E

TV-kväll

Publicerad 2012-05-08 20:46:25 i

Idag var det avslutning för lilla s på gympan och förhoppningsvis börjar den igen i höst, beror på om dom får tag på en ny ledare. Jag hoppas verkligen dom gör det, för lilla s gillar verkligen att vara där. 

Sitter och kollar på top model just nu. 2 avsnitt av top model och sen BB. Riktig TV-kväll. Mysigt. :)


Vad gör ni ikväll? 


/E

Gamla söder

Publicerad 2012-05-08 13:16:35 i

Efter att ha mått dåligt och varit utan energi hela förmiddagen så blev jag genast bättre när jag öppnade posten. Ett brev och en tepåse från finaste Lina. Att så "lite" kan göra så mycket. Tack igen! :)

 

 

 

Var ju på läkarbesök med lilla s igår. Har tyckt ett tag nu att hon hör lite illa. Men när jag nämnt det på BVC innan så har dom sagt att "det kan bara vara att hon inte VILL höra, det är så med barn i den åldern", och så har dom sagt att det kan ha haft med förkylningar att göra. Men när både grannar och kompisar frågat om har problem med öronen så fattade jag att det inte var jag som inbillade mig. Bokade en tid hos läkaren och det visade sig att hon har övertryck i öronen och vätska bakom trumhinnan (öronkatarr), mestadels i vänster men även i höger öra. Det är därför hon inte hör så bra. Ni vet själva när man flyger och får lock, men hennes sitter alltså kvar. 
Eftersom det inte är lätt för barn att förstå hur dom ska göra med att hålla för näsan och trycka/blåsa luft genom näsan ut genom öronen, så får hon istället försöka blåsa en liten ballong genom näsan som ska göra att det kommer luft ut till mellanörat. Detta kommer hon få göra 2 gånger om dagen i 3 veckor, och sen blir det en efterkontroll hos läkaren för att se om det har släppt. Annars så blir det att dom sätter in små rör i öronen. Hon ska öven få göra ett hörseltest på fredag (om det går, vanligtvis gör dom inte det förens 4-års åldern).

Känns dumt att man har varit arg när hon inte lyssnat, när hon faktiskt inte hört. Stackarn. :( Men nu vet vi vad det är och det känns mycket bättre, och vi hoppas det har släppt till efterkontrollen. 


/E


Helt galet

Publicerad 2012-05-07 22:16:53 i

Snart dax för BB och denna veckan är det bröllopsvecka. Ett par har gått in i huset och ska alltså gifta sig där inne på torsdag. Dom andra deltagarna ska få ta hand om möhippan/svensexan och fixa och planera maten osv. För mig är detta heeelt sjukt. Men samtidigt kommer det bli roligt att kolla på. Det är rätt konstigt vad folk kan gå med på för att få vara med i TV. 

För mig är bröllop något speciellt som man bara gör en gång i livet och som ska planeras noga och framför allt så ska familj och bästa vänner vara på plats. Men det kanske bara är jag..




Däremot hade det varit sjukt roligt att göra någonting oväntat, typ en rolig dans istället för den klassiska bröllopsvalsen. Eller helt galna bröllopsfotografier, eller något.. ni fattar. :) 

 

 

/E

 

 

Horoskop

Publicerad 2012-05-07 14:57:58 i Lina,

Hej!
Kom hem för en liten stund sedan från praktien. Som jag skrev i inlägget under ska jag snart slänga ihop en banankaka och så ska jag diska...
Det var en väldigt lugn dag på praktiken idag, knappt några kunder. Några födelsedagsbuketter som vi gjorde på förmiddagen bara och vattna och putsa blommor. Jag och Karin hann prata en hel del om horoskop också, spännande det där! Så jag fick reda på att jag har månen i fiskarna, det förklarar en del ;) Plus massa annan info som jag skrev ut, kanske att jag tar upp mer om det vid ett senare tillfälle.


Vi hörs!
Todeloo!
/Lina

Banankaka

Publicerad 2012-05-07 14:48:52 i Recept,






Eftersom jag har några övermogna bananer hemma som inte känns så där "Mm,-vad-gott!-Banan!-Jag-tror-jag-tar-en-tugga" goda så tänkte jag baka en banankaka på dom.
Receptet jag tänker använda mig av är det här:

2 st  stora övermogna bananer
50 gram  smör
2 st  ägg
2 dl  socker
3 dl  vetemjöl
0,5 dl  mjölk
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  kanel


GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
  2. 2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.


    Todeloo!

    /Lina

Övernattning

Publicerad 2012-05-06 20:51:53 i

Var och köpte en sovsäck till lilla s idag som hon ska ha när hon ska övernatta med dagis nästa vecka. Sen vi kom hem i eftermiddags så har hon lekt med den hela tiden, sen frågade hon om hon fick sova i den i natt.. och det är klart hon fick. Hon blev helt överlycklig och sa "mamma, nu är det nästan som att vi sover i tält, precis som Petterson och Findus. Vi måste bara köpa ett tält.. visst?" (allt är så enkelt när man är liten) Härliga unge! :)

Och när vi bäddat ner oss i sängen med sovsäcken så säger hon "kan du inte berätta en saga om mig? När jag  sover i sovsäcken?" - så det fick det bli. Nu sover hon så gott i sin lilla sovsäck.

 

 

/E

Känslor

Publicerad 2012-05-04 14:30:53 i

Har många känslor och funderingar som yrar omkring i huvudet. Så mycket jag skulle vilja skriva här, men som jag håller inom mig istället (i alla fall för stunden). Man kan ju faktiskt inte skriva om allt här på bloggen även om det är skönt att ha sitt lilla "bollplank". Man har ju faktiskt ett privatliv också. Eller hur? 
För er som undrar så är det inga negativa tankar eller funderingar. Utan bara positiva. 
Det är lite därför jag har varit lite off med att skriva här på sistone. Hur, och vad jag än velat skriva om, så har det alltid slutat med att jag skrivit någonting som handlar om det. 
Som sagt, jag kommer säkert att skriva om det. Men inte nu. 


På tal om någonting annat.. svalare ute idag. Ganska skönt faktiskt. Dessa två senaste dagarna har varit otroligt varma. Legat ute i bikini och solat och bara njötit (njötit, njutit.. vad heter det?) . Massa fixande i trädgården, lilla s har ju fått ett lektorn och nu håller stora S på att bygga till en gungställning på den. Sen ska det även bli ett lekhus under. :) Sen har stora S även byggt ett förråd (var det någon som sa workoholick?). Han kan inte sitta still utan har ständigt nya projekt. Vilket är mysigt.. men ibland vill man bara att han ska sitta still och njuta i en halvtimma i stället. :P

 

 




Sånhär är det lilla s fått. Kommer givetvis lägga ut en bild på hennes sen när den är klar med huset under (istället för sandlåda) och gungställningen :)

 



/E


VÅREN Vauren Vören

Publicerad 2012-05-03 17:42:42 i Lina,

2:a dagen på praktiken idag och jag är (som sagt?) ringrostig till tusen, haha. Men jag har iaf gjort buketter till både begravning och födelsedag. Den enas sorg, den andras glädje. Blir väldigt tydligt när man jobbar i blomsterbutik, så är det juh.

Fuderar på lavendel på stam till balkongen...? Hm, vad tror ni?
Jag älskar lavendel, det doftar helt fantastiskt!!!


M kommer snart hem, JAAAA! Blir tonfisksallad till oss ikväll, ska strax förbereda den. Jag har precis kokat ägg och ska skära ostbitar snart, älklingens önskemål (och det är juh gott, så varför skulle jag säga nej? :9 )

Det är en bättre dag idag. Om än fram och tillbaka. Liksom vädret, ena stunden sol och blå himmel, andra stunden regn och mulet.
Måtter iaf våren vara på väg nu, på riktigt. Få bort de där fula, äckliga snöhögarna som är kvar nu! Jag blir fan tokig! Maj är mer sommar än vår, men definitivt VÅR så det här liknar ingenting.
Först NU har det liksom börjat knoppa sig så smått, smått, smått på buskar och träd! Ah, ni fattar juh att man får krupp om man kommer så långt söderifrån som jag gör...!


Må våren vara med oss! ;)

Todeloo!
/Lina






Aj aj aj

Publicerad 2012-05-02 19:57:28 i

Är röd som en kräfta efter ha legat ute i solen hela dagen. Tyckte ändå jag var noga med att smörja in mig, men antagligen inte tillräckligt noga. Så nu har jag precis smorjt in mig med after sun och det kyler sköönt på axlarna :)


Ska vara glad så länge man inte ser ut sähär iaf :D





(bilder lånade från google)


Aj aj aj vad ont det måste göra. Och det kommer säkert hålla i sig hur länge som helst!


/E

Söker efter något som gör mig hög på livet.

Publicerad 2012-05-02 16:42:11 i Lina,

Hej!
Första dagen på praktiken i dag och M åkte vid fyra i morse pga något möte i jobbet :( Men han kommer hem i morgon kväll igen! :) Tur det, hade inte orkat att han skulle vara iväg längre.
På praktiken gick det väl ok, ringrosting men kanske att det släpper efterhand?
Annars är det ganska bra, är trött och less och egentligen helt förstörd pga av text som tränger in i mina nerver och drar i dom. Trött på att aldrig vara avslappnad utan spänd på väst. Att hitta lugn och ro i en stad som känns vår, och någonting som gör mig hög på livet. Det är det som är grejen. Så bara försvinn, jag äcklas. Kräks, om än inte fysiskt så kräker jag hjärnceller och nervtrådar ända in i själen.
Kan inte bara "det" inte finnas!!!! (Det, för att det inte är värd att kallas han, hon eller den)


Tack och adjö för nu. Återvänder forhoppningsvis med en mer positiv anda i nästa inlägg ;)

Todeloo!
/L





JUST DISAPPEAR!
 I WON'T SAY PLEASE...

Varmt

Publicerad 2012-05-02 13:28:37 i

Inte konstigt att man tycker det är varmt!

 

 

 

/E

Paus från värmen

Publicerad 2012-05-02 12:22:56 i

Pheu vad varmt det är idag. Klagar absolut inte. Tycker det är hur härligt som helst. Idag är en slappedag. Suttit i hammocken och läst nästan hela förmiddagen + kollat gårdagens avsnitt av BB. 

Håller på att göra mig lite lunch nu, sen blir det en glass på väg hem från dagis och sen mer lek och bus i trädgården :)

 

 

 

/E

Jag har inte glömt er!

Publicerad 2012-05-01 09:17:59 i

Jag har bara väldigt mkt att göra just nu. Det är ju ledighet, fint väder och saker som ska fixas i trädgården. Ni vet, man får ju passa på. :)

 

Vi hörs sen!


/E

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela