Banankaka
Eftersom jag har några övermogna bananer hemma som inte känns så där "Mm,-vad-gott!-Banan!-Jag-tror-jag-tar-en-tugga" goda så tänkte jag baka en banankaka på dom.
Receptet jag tänker använda mig av är det här:
2 st | stora övermogna bananer |
50 gram | smör |
2 st | ägg |
2 dl | socker |
3 dl | vetemjöl |
0,5 dl | mjölk |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
1 tsk | kanel |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
- 2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.
Todeloo!
/Lina