PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Pepparkaksbollar doppade i choklad

Publicerad 2012-11-14 18:28:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Bestämde efter dagis att vi skulle baka lite. Blev lite test inför julen kan man säga. Finns ganska många varianter av dessa bollarna, bland annat med glögg (vilket jag tror blir ännu godare), men för lilla s skull, så gjorde vi bara vanliga, enkla idag. :)


 
 
 

Ca 15-20 st

Du behöver:
200g krossade pepparkakor
150g philadelphia
200g choklad

Gör så här:
Krossa och sedan mixa pepparkakorna till fina smulor. Ta fram en elvisp och vispa samman philadelphian med smulorna. Rulla små bollar. 
Låt dom stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa eller rulla bollarna i chokladen och låt dom stelna. 
Förvara i kylskåp.

Vi använde ljus och mörk choklad (hade lite av varje hemma). Men går även bra med vit om man hellre vill ha det.


Lilla s har redan klämt i sig 4 st sen dom blev klara, var tvungen att säga stopp. Annars hade dom redan varit slut ;)


/E


Kommentarer

Postat av: Sara Björk

Publicerad 2012-11-15 14:13:08

Åh det låter gott =)

Svar: det var gott med ;)
positivaarne.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela