PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Matlagning och bastu

Publicerad 2012-10-28 17:50:08 i

Har lagat mat här hemma hela dagen idag, därför jag inte haft tid att skriva. Sen har kompisar och deras barn varit här, och sen åkte vi till andra kompisar en sväng. Lilla s är fortfarande kvar där och vi passar på att fixa kvällsmat. Lille Kacper trivs bra och är otroligt snäll, är väldigt förvånad. Visst har det varit lite gnagande på byrån i hallen, och han har stulit lilla s nalle, men inte mer än så. Och han är ju valp, så lite hyss får man ju räkna med. :)

Som sagt, har lagat mat hela dagen. Har tilllagat dubbel sats av en polsk kålgryta som kallas Bigos. Eftersom den blir godare ju längre man tilllagar den, så har det resulterat i att ugnen varit igång i princip hela dagen (sen ska den småputtra hela morgondagen med) och samtidigt har solen stått på och det har blivit varmt som en bastu här inne, speciellt för mig som är gravid med (och som svettas som en gris utan att behöva laga mat i timmar).  Ett tag hade vi 27 grader här inne! :O 

Kvällsmaten görs i ordning, och sen i kväll är det massa papperfix som gäller. Sen blir det förhoppningsvis lite söndagsmys med en bra film innan det är dags för sängen :) 


 
Jag tycker det är godast att äta bigos enkelt, tillsammans med smörgås bara. Men man kan även äta det tillsammans med potatis, eller mer som ett tillbehör till maten. Det är en smaksak och beror på var man äter rätten (hemma, på restaurang osv).

Har ni smakat denna underbara polska "nationalrätt"? :) 


/E



Kommentarer

Postat av: Dafina

Publicerad 2012-10-28 17:59:07

Hej hå! Fin blogg du.

Checka gärna in min..
Tretton årig självsäker mode tjej!
bydafina.blogg.se ~

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela