PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Rosa och rött tillsammans??

Publicerad 2012-10-13 14:28:00 i Inredning,

Det är inte allt för sällan man får höra att rött och rosa inte skulle passa ihop, att det är ett BIG no, no! Men för min del tycker jag det är riktigt snyggt ihop! En vinnande kombination! Lite extra piffigt kan det bli om man dessutom adderar en gnutta orange till dessa två färger.
Så vad tycker ni?


Visste ni dessutom att RÖTT är en färg man förknippar med energi och är till exempel en färg som inte passar särskilt väl i ett väntrum hos tandläkaren, eftersom man lättare kan bli nervös då.
Inte så konstigt kanske med tanke på att rött även signalerar aggression, uppror, krig och blod med även styrka, impulsivitet, aktivitet, kärlek och passion. Så rött är en färg som lämpar sig mycket bra i till exempel en träningslokal.

Visste ni det här då? ROSA var i den västerländska kulturen tillskrivet ett enskilt kön, nämligen pojkar. Fram till 1940-talet ansågs rosa vara en lämplig färg för pojkar eftersom färgen var relaterat till rött och därför mer maskulint, medans blått betraktades som lämpligt för flickor eftersom det var en mer känslig och prydlig färg. Efter 1940-talet blev trenden den motsatta och är en vana som har fortsatt in på 2000-talet.

Tänk på det ni! Om det nu är någon trångsynt (ja, det tycker jag faktiskt verkligen att man är om man hävdar att rosa är en tjejfärg och blått en killfärg... Färg är och förblir just det, en färg!) som envisas med att bekräfta sina barn utifrån deras KÖN!.

Todeloo!
/L

Kommentarer

Postat av: marina

Publicerad 2012-10-13 15:34:18

Jag tycker inte att rött och rosa passar så himla bra tillsammans, men alla tycker ju olika. :)

Svar: Precis, alla är vi olika. Tur är väl det. Hur roligt hade det varit om precis ALLA tyckte likadant och såg likadana ut t.ex.? Fortsatt trevlig kväll och tack för din kommentar!/Lina
positivaarne.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-13 16:33:18

Jag tycker de är jättefint med de färgerna

Svar: Härligt! Då tycker vi samma i de frågan! Tack för din kommentar!/Lina
positivaarne.blogg.se

Postat av: Tessan

Publicerad 2012-10-14 12:17:40

inte i inredning men kläder funkar väl att blanda :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela