PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Skogstur och husbilder!

Publicerad 2013-04-23 21:29:00 i Huset, Lina,

Hej på er!
Idag har M och jag varit ute och kollat i skogen som följde med huset. Mycket att göra där.
Kallt som tusan var det. Massor av snö i skogen och vatten under snön, så man trampade ner rätt djupt ibland och fick massa snö och vatten in i stövlarna, heeeela tiden! För M gick det ju hyffsat. Dels har han ju längre ben än jag och dels så var hans stövelskaft högre^^. Så jag frös rejält om tassarna när vi kom hem, och fick kasta både byxorna och strumporna i tvätten, dyblöta!
Jag ställde mig i duschen och värmde upp mig lite grann^^

Ikväll har vi tittat på Äntligen hemma. Som M sa: "Nu är det ju ännu roligare att titta på Äntligen hemma när man bor i hus!". Jag håller med. Det har alltid varit roligt och intressant. Men nu kan man ju faktiskt få lite mer praktiskt användning av tipsen också :)

Tog förresten lite nya bilder på huset idag. Dom hittar ni här, på bloggen "Linas husliv".
Imorgon blir det lite jobb igen, spännande ^^

Vi i skogen idag :)

Todeloo!
/L

Så himla skönt!

Publicerad 2013-04-18 17:30:58 i Lina,

I skrivande stund är M på väg hem! YEEEEES!
Vet ni vad det bästa är? Jag behöver inte köra och hämta honom ikväll eftersom han ska jobba hemma från och med nästa vecka så kör han hem själv idag! :D
Vilket också betyder att vi kan se Fuskbyggarna ikväll. Inte för att det är någon större sensation men ändå, vi gillar det programmet.
Imorgon ska jag jobba några timmar och under tiden ska björnen klippa pälsen lite grann. Han har samlat på sig ett rejält burr nu så frissan får lite att göra ;)
Efter det har vi inga större planer. Hämta ett paket från söder som mest är till M eftersom att han har fyllt år men en fågel viskade i mitt öra att där kan gömma sig någonting till mig också...^^
Det blir kanske lite födelsedagsfika i helgen också...
Ikväll tänkte jag iallafall att M ska få öppna paketen ifrån mig, och så köpte jag jättefina rosor till honom idag :)

Titta vad som väntar på dig darling! :) Puss puss <3

Todeloo!
/L



Positiva Arne blir min

Publicerad 2013-04-17 14:10:00 i Lina,

 
Hej på er!
Det gick rätt bra med jobbet idag, tror jag :P Imorgon är första gången på mitt "riktiga" ställe och då ska jag också vara själv. Det känns ännu läskigare! Men men, jag överlever väl det med^^
Förövrigt så har Emily och jag kommit överrens om att jag ska ta över den här bloggen själv. Så den är under "ombyggnation", hehe. Så om den verkar lite rörig eller om ni tycker att någonting inte stämmer är det för att jag håller på och ändrar om i kategorierna och så där. En ny design är tänkt ska komma upp så småningom också. Men om ni vll läsa alla Emily´s inlägg ligger dom under "Emily januari 2012 - april 2013" :)
Todeloo!
/L

I thought I would be like candy

Publicerad 2013-04-17 13:53:00 i Lina,

Det här inlägget skrev jag egentligen igår, men eftersom att det strulade med att få in bilderna så blev det aldrig publicerat då =)

Hej!
Igår jobbade jag första gången på nya jobbet. Jag fick jobba längre än vad jag skulle eftersom att jag fick hoppa in på ett annat ställe först för en tjej som var sjuk. Oj, vad det är mycket att hålla reda på, men men jag hoppas att det reder sig. Ska hoppa in imorgon och på fredag också för tjejen som är sjuk och så ska jag jobba på torsdag på mitt "vanliga" ställe som det var tänkt från början. Jag ska dessutom vara själv nu från och med imorgon, gulp! Hur ska det gå? Jag hoppas att jag kommer in i allting snabbt iallafall!

Idag har jag suttit ute på trappan, druckit kaffe och myst med Swante. Underbara lilla kanin! I Love you!



Tre flickor kom förbi när jag satt där på trappan och sålde majblommor till mig. Jag köpte en att sätta på min jacka, en på M´s jacka och en på mina arbetsbyxor (Jag var ju "tvungen" att köpa av alla tre, annars hade det blivit orättvist ju ;)



För övrigt är det en ganska bra dag idag. Jag har massa inredningsidéer och känner mig allmänt ganska glad. Jag har även pratat med min bästaste kompis Lollsan i över en timme i telefon (igen)^^ Vi hörs i princip varje dag antingen på sms eller facebook eller liknande och pratar i tele ungefär 1-2 ggr veckan. Hon är en sådan där vän som jag känner, hoppas och tror kommer att vara den jag ringer och pratar med och träffar på samma sätt (fast betydligt oftare då och att vi bor betydligt närmre varandra) om typ 40 år. En äkta vän! <3 Förhoppningsvis kommer hon snart hit också :)

Ikväll är det äntligen hemma på tv och på torsdag är M äntligen hemma! ;)

Todeloo!
/L

Hipp Hipp Hurra!!!

Publicerad 2013-04-16 11:38:18 i Lina,

Idag fyller världens bästa björn år, min björn! Grattis grattis grattis!
Det är synd att du inte är hemma så att jag kunde fira dig ordentligt idag, men det får bli på torsdag/fredag istället! :)
Du är världens bästa kille och jag älskar dig av hela mitt hjärta!
Puss och kram hela dán! :D

Grattis önskar Lina, Swante, Ozzy och Ninja!

Jag ska måla hela världen lilla mammaaaaa!!

Publicerad 2013-04-13 18:11:14 i Huset,

Hej hoj!
Jag sitter och kollar på film för första gången i huset :) Adam&Eva blev det :) Den är så himla bra!
M är iväg och kollar hockey med några andra.
Hockey, eller sport över huvudtaget intresserar inte mig alls! Det hade varit mer intressant att konstant sitta och kolla på hur ett frö växer upp ur marken...
Men iallafall, taket har blivit målat en gång idag, snyggt blir det! Jag längtar tills vårt sovrum är klart!! Det kommer bli jättefint!

Todeloo!
/L

Jag är hemma ♥

Publicerad 2013-04-12 16:14:00 i Djupt, Lina,

Utanför fönstret yr snön likt en dag i december fast att vi snart är inne i mitten av april. Jag funderar på om jag ska knåpa ihop en önskelista till tomten redan nu, han kanske blir lika förvirrad som jag av detta väder?
Jag sitter uppe på övervåningen och drar mig undan ett tag, tar en paus från verkligheten. Det doftar nybakat i det lilla röda huset. Kärleksmums närmare bestämt, eller fiffirutor som dom kallades i skolkafeterian på högstadiet.
M bankar och dånar från rummet precis under mig och jag känner i golvet hur han slår i taket. Spikarna måste in, små hål ska fyllas. Taket har jag redan tvättat. Nu väntar jag bara på att få börja måla! Bort med det mjölkade fulfurut och fram med det heltäckande, fräscha vita!
Jag ska strax återgå till verkligeheten igen, men jag behöver dra mig undan ibland. Skriva. Meningar. Ord. Just nu befinner jag mig någon helt annanstans än i det lilla röda huset i norrland. I tankarna är jag över hundra mil söderut. Min blick dras ut över det böljande blå som smeker den fem kilometer långa sandstranden. Jag är hemma
Todeloo.
/Lina

Allmänt pladder

Publicerad 2013-04-11 17:24:00 i Lina,

Hej alla ni tappra! Tänk att ni fortfarande tittar in här, fast att här är fullkomligt sketatrrrrrriiiiist!
Det måste bli bättring på det.
Emily har hus och renovering av sovrum att tänka på plus två barn att hålla reda på och känner att det räcker, och jag förstår henne! Det kanske blir så att jag tar över denna bloggen själv, vi får se :)
Jag har heller inte haft fokus på bloggen, som ni märkt^^ Men jag saknar att skriva.
Men som ni säkert också redan vet och förstår upptas min tid av djur, jobb/praktik, hus och allt nytt som det innebär.

Min dag har idag bestått av lite allt möjligt. Här kommer lite onödig fakta.
Igår skulle jag bara posta ett brev. Det slutade med att jag mättade mitt extrema gottissug med både cola, chips och godis, det enda nyttiga som följde med hem var isbergssallad. Vilket i sig ändå mest består av vatten så, så himla nyttigt vet jag ändå inte^^
Men till saken hör att jag knappt ätit av varken godiset eller chipsen. Colan har jag tagit ett halvt glas av... Jag fungerar lite så. Har jag inget godis hemma kan jag bli så jäkla sugen så att jag håller på att spricka. Men så fort jag kommit hem med nävarna fulla med godsaker, släpper suget... Med M är det precis tvärtom, så det fungerar inte så bra det där för oss. Han blir inte sugen om vi inte har något hemma, men kan inte låta bli att äta om vi har godis hemma. Vilket stessar sönder mig typ. För han hinner nog knappt känna vad den ena godisen smakar innan han tar nästa. Så det blir lite som en tävlig för att jag ska hinna äta något också pular jag i mig bäst jag kan och fast att jag kanske inte är särskilt sugen och får ont i magen istället^^
Mer onödig fakta kommer här:
Idag när jag satt ute på trappan och njöt av mitt eftermiddagskaffe (bästa stunden på dagen!) utomhus, så blev jag irriterad på min näsa! Man tänker ju vanligtvis inte på den, även fast att man vet att den liksom är där, men den går liksom inte rikigt att tänka bort när man väl börjat fokusera på den!! ^^
Jag har även upptäckt att innerfodret på min lila jacka är mörkblått och inte alls svart som jag hela tiden trott, eller snarare antagit. Betydelse? Ingen egentligen..
Jag har målat mina avbitna stumpar till naglar. (Ett av dom många tecken som gör sig fysiskt påmind när jag är stressad). Konstigt nog har jag inte lika lätt för att bita på naglarna när jag har lack på dom. Dessvärre är det fulaste jag vet när någon har nagellack på ûberkorta naglar, därför fick det bli ett ljust, diskret lack. Närmare bestämt "metallicvitt".
Tyvärr förstördes min stund i solen av ett spindelas! Gaaaaaaaaah! Det är andra spindelaset jag stött på sedan vi flyttade in i huset. Dom jävlarna.....


Jag har dessutom fått en finne på näsan. En liten dock, men ändå. Näsan som redan varit ett irritationsmoment idag ;)
Todeloo!
/Lina

Äntligen internet!

Publicerad 2013-04-02 15:04:00 i Lina,

Hej!
Det här är första inlägget som jag skriver i huset :) Fick igång internet idag efter några om och men^^ Men nu så!
Här är en jäkla röra, eller i huset börjar det vara någorlunda ordning men man har fortfarande inte riktigt koll på vart alla grejer är någonstans. Speciellt inte då det varit flera inblandade som burit och ställt in grejer i huset :P Men det reder sig snart hoppas jag!
Det blir också första natten jag kommer att sova själv i huset. Fy fan! Det ser jag inte fram emot! Dagtid gå det ju bra :) Det är skönt att inte behöva bry sig om några grannar och att det är lugnt och skönt här, lite väl ensamt kanske..
När jag kom hem idag efter att ha lämnat M vid tågstationen gjorde jag upp eld i kaminen för att få upp värmen i huset, mysigt.
Jag är rätt trött idag, tror jag ska slumra en stund på soffan nu, precis som kattan^^

Höres!
Todeloo!
/Lina

P.s. Uppdatering om huset kommer ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela