PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Jag är inte klok...

Publicerad 2013-01-30 17:11:00 i Lina,

...Eller så är det just det jag är, klok alltså eftersom jag inte handlar till överpris. När jag handlade på Coop innan stötte jag på dessa godingar, för endast 100kr styck!!
Stod tre sådana här kvar och en lite högre, men den var inte lika ljust "silvrig". Jag stod väldigt länge och funderade fram och tillbaka, fram och tillbaka.... Olikt mig va? Not! Haha!!
Det såg nog ganska roligt ut när jag gick runt och släpade på dom, haha. Tungt var det!


Tjusiga va? :)
Todeloo!
/L

Mina kära nagellack

Publicerad 2013-01-30 13:49:00 i Lina,

Det här sysslar jag med just nu:

Rensar lite bland mina kära nagellack... Lite jobbigt faktiskt ^^, men varför ska jag ha kvar flaskor som där knappt är någonting kvar i? Eller sådana som tråkigt nog lyckats bli trögflytande så att det inte går att få ett snyggt resultat...
Nej, rensar ut så får jag plats med nya^^ hihi
Todeloo!
/L

Till alla "norrisar" ;)

Publicerad 2013-01-28 19:19:10 i Lina,

Det här är en SNOWRACER, INTE en bob.Det här är en bob. 
 

Det här också =)


Och det här:


Så, nu var det avklarat och jag hoppas jag slipper höra någon säga bob när dom egentligen menar SNOWRACER! =D

Todeloo!
/L

Ledtråd nummer två! =)

Publicerad 2013-01-28 17:19:00 i Lina,

Här får ni en ledtråd till om den där bollen...^^

Fniss! Är ni med på noterna? ;D

(Okej, den här var kanske liiiiite väl svår? Eller? ^^)
Todeloo!
/L

Snygga pärmar gör mycket!

Publicerad 2013-01-28 17:12:09 i Lina,

Nu har jag suttit och sorterat papper i flera timmar... Nu börjar jag äääntligen vara färdig! Det ska nog bli ordning på den här tösen också...^^

För mig är detaljer viktigt, inte bara funktion som för vissa och det kan jag förstå. Men jag kan lova er att jag blir mer motiverad att göra saker (fixa, dona och sortera etc.) av fina prylar, som i det här fallet mina fina pärmar från Marimekko.

Är ni likadana, eller är funktionen alltid det viktigaste? :)


Todeloo!!! :D
/L

Den där kattan alltså... ^^

Publicerad 2013-01-28 15:54:30 i Lina,

Ninja satt och försökte få ihop en insändare till tidningen om att hon tycker att hon får för lite fisk av sin husse och matte^^, men...


...Hon fick skrivkramp och lade sig för att sova på saken istället^^


Todeloo!
/L


Krasslig =/

Publicerad 2013-01-28 10:36:49 i Lina,

Började känna mig lite krasslig i går. Lite irriterat i halsen och var alldeles rosig om kinderna på kvällen och mycket riktigt vaknar jag upp med en elak hals i dag... Men jag har tagit echinagard så jag hoppas inte att det blir värre och att det snart går över!
Blir inget hästpysslande för mig i dag tyvärr, men det är nog klokt att inte gå dit i dag, bli kall och kyla ner sig utomhus eller i ett stall. Även om det vore väldigt mysigt att mysa med hästhopplorna i dag, det var ju ett tag sedan nu. Men men, då får jag väl pyssla och rensa lite här hemma i den mån jag orkar och kan, för det behövs! =P
Nu ska jag ta mig en sen frukost... Borde kanske säga frunch?
 

Todeloo!
/L

tiden går för snabbt

Publicerad 2013-01-27 19:55:00 i

Oj, vad det har blivit svårt att få tiden att räcka till helt plötsligt. Just nu får N mest tid, vilket inte är så konstigt. Börjar tro att mjölken rinner till för snabbt när hon äter och att det är därför hon sväljer luft och får ont i magen. Stackaren. Häromdagen ville hon bara somna vid bröstet vilket resulterade i en trött mamma, och igår gick jag och la mig redan vid halv sju. Vaknade bara och gav N mat och sen somnade vi om igen. Det märkte att vi båda var trötta. Men nu har vi fått sova ut och idag har det varit mycket bättre. Försöker att vara med lilla s så mycket som möjligt när N sover och försöker även passa in med promenader till Kacper, så N kan sova i vagnen. Hemmet får vara sista prioriteringen just nu. Städning får man ta pö om pö, eller en snabbstädning när man har tid och sen mer noga under helgen då stora S är hemma och kan hjälpa till. Svärmor är fortfarande hos oss och stannar ett par veckor till. Lite med blandade känslor känner jag faktiskt.Har så mycket jag vill skriva om och få ut, men som jag backar för.. finns några personer som läser här, som gör att det blir svårare för mig att skriva av mig. Tyvärr.Nåja. Ska natta min stora tjej nu innan den lilla vaknar och vill ha mat. Båda två växer så det knakar :) ♥ / E

Wrapp - EM-möbler

Publicerad 2013-01-27 16:55:02 i Lina,

Vet ni vad? Jag tycker ni ska ladda ner wrapp-appen till er mobbefon^^ Den är superbra!
Minns ni när jag berättade om väggprydnaden ("hjorthuvudet") som M och jag hämtade ut gratis eftersom vi hade 100kr var hos EM-möbler?
Vi hade 200kr där nu igen så nu plockade vi hem det här i från affären:


Bokstäver 10:-/st
Dofthänge 19:-
Knäckebrödslåda 159 :-


Tackar, tackar!
Todeloo!
/L

Jag sa faktiskt kaaaaanske^^

Publicerad 2013-01-27 16:38:00 i Lina,

Jag tänkte ju att jag kanske skulle avslöja en av bollarna jag pratat om som i dag, stannat precis där vi vill^^ Men jag göra inte det ännu utan jag håller er på sträckbänken ett litet tag till och ger er en liten ledtråd istället:

;)

Vad tror ni det här handlar om? Kom igen, ni vågar gissa! :)
Todeloo!
L

GRATTIS BLOGGEN 1-ÅR!

Publicerad 2013-01-27 07:00:00 i Lina,

Idag fyller PositivaArne 1-år!
Hjälp vad fort detta året har gått ändå. Med både berg och dal och svart och vitt, positivt och negativt.
Nu kör vi framåt och satsar på mer ljus, kärlek och positivitet för detta året! :)
Hipp, hipp hurraaaa!


Todeloo!
/L

Nu är det nära^^

Publicerad 2013-01-26 15:12:01 i Lina,Vi har precis avnjutit varsin avokado, jag och M. Jäsiken vad gott det är alltså! :) Nyttigt också^^
Vi har varit på lite små äventyr idag, nu är det nääääääääära! Kanske att ni kan få höra om boll nr.1 redan imorgon. Men jag säger kanske^^

Ikväll blir det tacomys här hemma, Sveriges nationalrätt, haha XD

Todeloo!
/L

Paketet = Väskan!

Publicerad 2013-01-25 22:22:14 i Lina,

Paketet jag skulle hämtat för några dagar sedan var väskan som kommit. Ni vet att jag berättade om att min väska gick sönder i hanteringen av SAS när vi kom hem från ledigheten i julas?
Jag fick ju tillslut en ny, likvärdig väska... Men han kunde ju inte lova att den skulle bli rosa, som min fina väska var... Utan trodde att den kunde bli röd. Men vet ni vad?!
DEN ÄR ROSA! :DInte riktigt så stark cericerosa som den förra var, den här är ljusare och metallicfärgad. Men väldigt fin!
(Färgen på bilden är liiite missvisande:) Men visst är den tjusig?

TACK för det SAS!

Todeloo!
/L

Mina älskade ninisnosar ♥

Publicerad 2013-01-25 15:02:00 i Lina,

Jag är så himla glad att jag har mina älskade kaninisar. Vad skulle jag göra utan dom?
♥♥♥Jag ääääääälskar er!♥♥♥

Ozzy och jag igår kväll ♥


Swante klättrar på mitt ben ♥ (19/12-2012)

Tasseloo!
/L

Läbbig mask!

Publicerad 2013-01-25 12:51:00 i Lina,

Jag hade ansiktsmask i förrgår, en sådan som man ska dra av sedan. Såg för jäkla läskig ut alltså! :9
Det följde med lite hår också när jag drog bort den, jag hade visst råkat kleta ut den för långt ut mot håret, haha^^
Läskig som sagt, men huden blev fasen len som en babystjärt efteråt alltså! :D

Men ärligt, lite rädda hade ni väl blivit om ni mött mig sådär? :9Eeeeeeeuuuuuuuuuwwwwwwww!!!

Todeloo!
/L


Min energidagbok :)

Publicerad 2013-01-25 11:29:00 i Lina,Jag har fått en energidagbok från ett av många ställen jag är på och har varit på och försöker lära mig hur man beställer från livets postorderkatalog till mitt Jag AB^^
I den fyller jag i vad jag ätit under dagen, hur jag sovit under natten och hur dagen varit och hur mycket energi jag haft under dagen. Den är bra eftersom man får en helt annan överblick över saker och ting. T.ex. kan jag bläddra tillbaka och kolla varför en dag rent ut sagt varit skit... Kanske berodde det på att jag inte sovit någonting? Eller inte ätit någonting? Eller fått ett tråkigt besked eller vad som helst, ja då kanske det egentligen inte är så konstigt?
Eller om dagen varit toppenbra, vad var det jag gjode då? Jag kanske ätit bra under dagen, sovit bättre och ägnat mig åt någonting som jag älskar, t.ex. att måla. Då kan man försöka få fler av dom bra dagarna genom att efterlikna dessa dagar som varit bra i energidagboken. :)
På framsidan av denna bok står ett klokt citat: "Om du bara gör som du alltid gjort, kommer du bara att få det du alltid fått".

Det känns ju väldigt sant, och det är nog väldigt sant också^^
Eller vad tror ni?

Todeloo!
/L

Saker som är

Publicerad 2013-01-24 12:07:00 i Lina,

Solen skiner. Det är kallt. Jag är hungrig. Jag är orolig. Jag är glad. Det är torsdag och M kommer hem i dag. Det är vinter. Jag vill ha vår. Jag vill känna värme. Jag är trött. Jag behöver städa. Jag vill städa. Jag är jättesugen på Coca-cola. Vi har naturligtvis ingen hemma... Luften är extremt torr. Mina händer likaså. Nu ska jag se Solsidan och dricka varm chokladmjölk under tiden som jag också funderar på vad jag ska beställa till mitt liv ur postorderkatalogen för mitt Jag AB.

Todeloo.
/L

Vinterväglag i Norrland

Publicerad 2013-01-23 19:32:04 i Lina,

Ja, vinterväglag ja... Ska man köra bil har man ju inte mycket till val direkt. Man måste liksom ge sig ut bland snökanter och hala vägar och här är ju vintersäsongen Så. Jävla. Lång också. Jag kan ju inte låta bli att köra bil på typ ett halvår bara för att det inte är så jävla roligt att köra när det är vinterväglag liksom (eller jo, kan kan jag ju, men det komplicerar ju saker och ting mer än vad som är nödvändigt ibland då).
Vår bil har ingen fyrhjulsdrift som hade varit att föredra här uppe. Vår har bakhjulsdrift och t.o.m. framhjulsdrift hade ju varit att föredra tydligen vad jag förstår gällande "sladderifrågan".
Jag vet inte hur många gånger jag fått sladd på biljäkeln utan att knappt röra "gasen i pedalen"^^ "fördelen" är ju att man efter ett tag ändå börjar lära sig hur bilen känns innan det går tokigt tidigare och tidigare (jag menar ju oftare det händer). Nej som sagt, vinterväglag är inte att föredra. När du gasar och märker att hjulen liksom snurrar fortare än du kommer framåt, ja då fattar du att det är jävligt halt och då är det bara till att sakta ner. Det är liksom inte så att du behöver anstränga dig för att få sladd på biljäkeln heller. (Okej, nu är inte däcken på bilen världens bästa heller, ehum, ehum M! Men så jäkla farligt är det inte). Men som idag t.ex. Jag behövde knappt vrida på ratten när jag körde i cirkulationsplatsen (ja, jag vet... Lite fjollvarning på den, men jag kan ju inte skriva att jag körde i rondellen heller haha :P).
Men jag måste nog ändå ge mig själv en liten eloge för hur lugn jag faktiskt är i trafiken. I synnerhet när jag kör själv (som jag älskar förövrigt och tjatat om här på bloggen X-antal gånger^^). Är det andra med i bilen är det snarare deras närvaro eller egna känslor som dom utstrålar som smittar av sig på mig. Yepp, jag är en energislukare utan dess like så inget undgår mig hörrni, ni kan säga att ni mår bra men jag känner det motsatta osv. -Hej HSP-drag! ;)

Men iallafall, efter snart två vintrar i norrland börjar man ju typ bli van vid det här skitet, (nog för att vinterväglag råder även hemma, men långt ifrån så här lång tid...) men fasen vad jag längtar efter rena asfaltsvägar! Heja heja våren! :D
Men tills den kommer håller jag ännu längre avstånd till framförvarande bil, bryr mig inte om jag blir omkörd och glor på andra bilister som också får sladd på biljäklarna, både ofrivilligt och frivilligt!

Todeloo!
/L

Mahauwagaaa!

Publicerad 2013-01-23 17:46:37 i Lina,

 
Nu har jag precis skickat in en ansökan till ett jobb. Igen. H.O.P.P.A.S.
Jobbet är inte utannonserat men jag chansar iallafall. ;)

Håll nu alla tummar, tassar och tår ni äger är ni snälla!

TODEWAGGAWOOO!
/L

Mia på Grötö

Publicerad 2013-01-23 17:23:00 i Lina,


Ni glömmer väl inte Mia Skäringer program ikväll? Klockan 21.00 på 4:an :)


Mia på Grötö
Mia på Grötö
Todeloo!
/L

Bollarna

Publicerad 2013-01-23 15:59:00 i Lina,

Minns ni att jag snackade om några bollar som är satta i rullning? Nr.2 jobbar på för fullt och snart är det inte så lång tid kvar innan jag "vågar"/kan/vill berätta om det^^
Och Nr.1.... Ja, jäsiken vilken hastighet den är uppe i nu^^
Snart... Kanske.... Jag kan berätta mer^^

Det här kan ju ni fundera på och undra över ett tag, alternativt pilla navelludd eller ägna er åt någon annan trevlig aktivitet^^
Todeloo!
/L

Tre söta :)

Publicerad 2013-01-23 14:12:33 i Lina,


Kattan godkände sin gottisburk med en gång^^
Det står "For all sweet things" på burken. Tycker det passar eftersom kattan har sitt godis där i nu^^
Det här är alltså tre söta saker som fick följa med mig hem idag från min lilla handlingstur :)
Todeloo!
/L

BVC och promenad

Publicerad 2013-01-23 11:47:00 i

Det märks att vi kommit in i vardagen igen. Det är fullt upp hela tiden, det blir ju så när inte stora S är hemma och kan hjälpa till längre på dagarna. 
Lilla s är lämnad på dagis. Gick lika smidigt att gå upp, klä på sig frukost och ta på sig kläder idag. Det märks att hon saknat att vara där. 
Har varit på BVC med N. Allt gick jättebra och hon växer på bra. Idag på 4v kontrollen så väger hon 4570g och är 57.5 cm lång. Vi pratade lite om hennes sugbehov. Om att hon vill amma hela tiden, gärna varannan - var tredje timme. Vilket gör att jag blir helt slut. Hinner ju inte med någonting annat. Får hon inte bröstet så blir hon hysterisk. Nappen funkar bara ibland. När hon blir hysterisk och inte får bröstet så är det bara jag som kan trösta henne. Vilket med är jobbigt, då skulle det vara skönt med lite avlastning ibland. Men BVC-sköteskan sa att N nog är inne i en period då hon vill ha mammas närhet och att hon kanske växer extra mycket nu, och därav äter mer. 
Bara att kämpa på helt enkelt. :) 

Det är kul att se hur mycket hon förändras hela tiden. Tiden går ju så snabbt och det händer så mycket när dom är så små. Hon fokuserar blicken jättebra och kämpar på när man lägger henne på magen. Hon är mer och mer vaken och är "med" oss. 
Lilla s tycker fortfarande att det är roligt att ha en lillasyster och är hur stolt som helst. Vill gärna hålla så fort N är vaken. Hon är duktig och hjälper mig ibland med, om jag gör annat, genom att stoppa in nappen eller sjunger för henne. Världens bästa storasyster är hon. :) 
Det enda lilla s tycker är jobbigt är att jag inte riktigt har samma tid för henne som innan. Hon vill gärna att jag ska vara med och leka och pyssla hela tiden, vilket inte funkar nu. Men det är något som kommer bli bättre, hon kommer lära sig att man faktiskt kan leka själv med (hoppas jag).

Jag känner mig ganska trött i och med att N har sina vaken-perioder på nätterna. Så känner därför att jag inte har så mycket energi, men försöker ändå göra det bästa av situationen. Kan jag inte roa lilla s och N, så så försöker jag be jag svärmor om hjälp, gå till ÖF eller ringa till någon kompis så lilla s kan leka.  

Som sagt, lilla s är lämnad på dagis. Gick till BVC med N sen tillbaka hem och mata N och sen tog jag med Kacper, svärmor och N på en promenad i det fina (men kalla) vädret. N sover fortfarande i vagnen. Ska passa på att slänga igång en maskin tvätt till, dammsuga och äta innan jag och N ska ta en promenad för att hämta lilla s igen. 


/E
 

Liten handlingstur

Publicerad 2013-01-23 09:43:15 i Lina,

Tjipp!
Nu drar jag i väg och handlar lite. Ingen sådan rolig "kläder, smycken, nagellack och inrednings-"shopping direkt, men ändå "välbehövligt" och roligt att göra något annat ibland^^
Vi hörs senare, ha en bra dag!

Todeloo!
/L

Paket!

Publicerad 2013-01-22 14:12:59 i Lina,

Hej! Sitter här och dricker kaffe och mumsar på en macka. Jag gick bort till macken för en stund sedan för att hämta ett paket men på vägen dit kom jag på att den nog står i älsklings namn men att vi skrev mitt mobilnummer (därför jag fick sms om att det kommit) men jag gick dit iallafall men naturligtvis behövde jag leg. för M också och det hade jag ju inte med mig men trodde att hans skoterkort låg här hemma men jag hittar det icke, så vi får väl vänta med att hämta paketet tills M är hemma igen. Den som väntar på något gott.... Väntar alltid för länge! ^^

Nu är ni allt bra nyfikna va? ;)

Hmhuhuuum! Spännande! ^^

Todeloo!
/L

Sabla fetknopp!

Publicerad 2013-01-22 11:25:11 i Lina, Vlogg och Video,

Sablar och fetknopp är två ord som fått mig att skratta så att jag nästan fick ont i magen tidigare idag. Det är rätt härligt att jag är så lättroad, även om min humor ofta (konstigt nog? :p) ses som konstig och udda. Men skit i det, det roar ju mig iallafall och ett gott skratt förlänger livet så det gäller att skratta så mycket man kan! :D

"Jag är Alex kompiiis!"
Haha, det roligaste med det här klippet är ändå att jag själv ibland håller på så där, redan innan detta klipp kom ut så det blev liksom lite extra komiskt^^ Hahaha!


Todeloooooooo!
/L

Vardag

Publicerad 2013-01-22 10:49:52 i

Igår var det träff med Nina och Rebecka med deras små bebisar. För att Lilla s med skulle få roligt så gick vi till ÖF och mös där. Mycket trevligt och jag hoppas vi gör om det snart igen :) 

Idag går vi lite in i den "vanliga" vardagen igen. Stora S börjar jobba på allvar idag och lilla s börjar dagis. Svärmor är fortfarande kvar. Känns bra, hon hjälper till så gott hon kan :) Lite svårt när vi är själva hemma bara eftersom hon varken kan svenska eller engelska, och jag är inte bra på att prata polska ännu. Jag förstår ganska bra, men hade varit bra om jag kunde prata med. Nu blir det mycket kropps- och teckenspråk, och pekande. Men det funkar. :D

Har haft en jobbig natt i natt, N har varit vaken mycket och jag har nog bara fått sammanslagt 3-4h sömn. får ta igen det ikväll och lägga mig tidigt. 
Allt går jättebra och hon växer så det knakar. I morgon är det nytt besök på BVC och då ska hon både vägas, mätas och kolla hur bra hon fokuserar med blicken :) 

Men nu tillbaka och vika tvätt, sätta igång ny maskin och skala potatis innan N vaknar igen.
 
/E

Måndag

Publicerad 2013-01-21 16:59:28 i Lina,

Hej!
I dag har jag varit och träffat den nya gruppen jag ska hästpyssla med^^ Det verkar vara en bra grupp så det känns bra :) Jag köpte med mig nya tulpaner på vägen hem. Jag ska försöka köpa tulpaner varje vecka nu, tulpansäsongen är så kort så det gäller att njuta så länge man har chansen att göra det av denna vackra blomma! :D
Har även hämtat ut paket i dag med roligt innehåll i, tack tack tack!

Nu "väntar" jag bara på att städlusten ska falla över mig så att jag får städat lite här. Det är tyst och tomt här hemma och jag saknar M hur mycket som helst. Han åkte ju tidigt på jobb i morse.
Den här veckan känns det ganska tungt, men jag ska försöka göra en bra vecka av den här också!

Katten låg nyss i mitt knä, först tyckte hon det var mysigt men sedan blev hon missnöjd^^ fniss!


Todeloo på er!
/L

En ko, en häst eller en tupp?

Publicerad 2013-01-20 22:06:35 i

Sitter i bilen och plötsligt säger lilla s "Jag vill ha en kossa!"
"det går inte" svarar jag, "dom är för stora och skulle inte få plats i trädgården", Hon ser en aning besviken ut, men efter en stund så säger hon; "då vill jag ha en häst i stället!". Jag förklarar att en häst behöver ryktas, matas, ridas och att även hästar behöver mycket plats. Helst ett stall och en hage. "Men mamma, vi kan bygga ett stall" säger hon och sträcker ut armarna precis som att det inte skulle vara något problem alls. Förklarar att en häst och att bygga ett stall kostar mycket, mycket pengar. Än en gång blir hon besviken.. funderar ett tag och säger till slut "men då vill jag ha en tupp i alla fall."
Sa denna gången att det kanske inte var så smart att ha en tupp i trädgården tillsammans med Kacper. Att han kommer nog äta upp tuppen eller leka med den. 
Än en gång har hon ett enkalt svar; "men då bygger vi en bur till tuppen, så inte Kacper kan ta honom. Bara en liten bur, mamma." Behöver jag säga att jag gjorde henne besviken en tredje gång?/E

Mys

Publicerad 2013-01-19 20:14:00 i

i förmiddes satt jag och lilla s och byggde lego.Blev stall, bilar, scen, clown och en doktor. Så nu är hela hennes bord på rummet fullt med lego som vi byggt ihop. Hennes golv ska vi inte prata om. . hela backen med smålego ligger upp och ner. Men det är så det ska vara. Det går inte ha med rent inne på ett barnrum. :)Rebecka, hennes mamma och Noel var här en snabbis. Kul att få se lille Noel med. :)Sen kom bror, svägerskan och lilla s kusiner hit och lekte och åt pizza. Nu sitter jag och flickorna och har lördagsmys :) /E

Hans lilla revbensspjäll! ^^

Publicerad 2013-01-18 22:54:46 i Lina,

M (tittar på mig och utbrister:) -Mitt lilla revbensspjäll!
Jag - ....? Skulle det där vara romantiskt?
M - Ja. Eller jag vet inte, men dina revben syntes nyss! :)
Jag - Jaa..haaaa..??...!? :PTyp sär här såg jag ut efter den konversationen:

Allt i sin ordning. Inte sant? ^^

Todeloo!
/L

Rulla in en boll och låt den rulla^^

Publicerad 2013-01-18 16:40:00 i Lina,

I går skickades boll nr.1 i rullning, nu bara avvakta och se till så att den fortsätter rulla och hålla alla tummar och tassar som vi äger!
I dag sattes boll nr.2 i rullning och den är det verkligen full rulle på :D Wiiiie! Jag är så glad!
Spännande det här^^ hihi!

Nu ska jag bläddra i Lantliv som damp ner i brevlådan i dag och senare i kväll blir det fredagsmys med mitt hjärta :)
Trevlig helg!


Kvällsmys sommaren 2012 :)

Todeloo!
/L

Det där med att vända saker till det positiva....

Publicerad 2013-01-17 15:13:53 i Lina,

Ohhhh! Jag blir så jädrans grinig! När en bajshög snor platsen framför mig, speciellt med tanke på att jag var där först och att jag är fan så mycket bättre. Du fattar ju inte ens vad dom säger, ditt kålahue!
Grrrrrr.....!
Jag ska nog se till att köra om dig! Alternativt köra över dig!

Så! Nu har jag kräkt av mig lite på bloggen, så nu lämnar jag det här och återgår till mitt mer positiva jag! Tjipp! :D

Todeloo!
/L

Kallt motar Björnen! :)

Publicerad 2013-01-17 13:45:49 i Lina,

Buuurrrr vad kallt det är i dag! Jag ryser i hela kroppen! Tur att björnen kommer hem i dag, då ska han få order om att värma mig, haha^^
Allting är så krispigt vitt ute nu och det är magiskt vackert när solen lyser på allt det vita. Det gör det lite lättare även om jag mest längtar efter vår och värme nu.
Tänkte snart ta mig en tango med dammsugaren här hemma och skulle behöva en vals med golvmoppen också. Jag ska bara virka lite först, nu är Alfons framme igen ;)

Funderar typ allvarligt på att ta på mig fingervantar att ha på mig inomhus nu, jag har tänt några ljus som förhoppningsvis skänker lite värme också. Om inte annat är det väldigt mysigt! :)

Må gott så länge!

Todeloo!
/L

Oväntad effektiv dag

Publicerad 2013-01-16 17:23:59 i Lina,

Det blev en ganska effektiv dag idag. Jag har både tvättat, bakat frukostbullar och kladdkaka och dessutom lagt in tvätt i garderoben. Så nu tänkte jag faktiskt sätta mig och virka några rutor och sen måla naglarna, röda tror jag att dom blir (haha konstigt nog med tanke på att jag precis ratat den färgen. Okej, inte ratat kanske men den faller mig inte riktigt i smaken i inredningsväg iallafall^^) eller så blir dom kanske cericerosa :)
M ringde nyss och vi fick snickesnacka lite. Oh! Den björnen gör mig varm i hela kroppen alltså! Längtar tills i morgon då han kommer hem <3 och ikväll börjar Mia Skäringers egna program på tv, very nice! Jag diggar den tjejen :)
Todeloo for now!
/L

sommarkläder

Publicerad 2013-01-16 13:20:15 i

Fått massor av kläder av stora S släkt till N. Bland annat dessa söta kläder som kommer passa perfekt till sommaren :)/E

Ingen röd-diggare^^

Publicerad 2013-01-16 10:43:06 i Lina,

Det blev varken virkning eller Bygglov med Malin i går, men några timmars tjötande och tittande på roliga youtubeklipp blev det :)
Jag fick städat hela lägenheten i går och plockat bort alla julsakerna och allt det röda, skönt! Jag trivs inte alls med massa rött omkring mig, det stressar mig på något vis. Det här var ett "försök" med att ha en röd jul, men det blir det garanterat inte nästa år iallafall, då kommer jag förmodlien att återgå till mitt vita/silvriga/svarta tema :)
Nu har det turkosa landat i lägenheten igen och det känns skönt, jag gillar att vila ögonen på den färgen. Den känns fräsch och avslappnad :)

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och se om den är ledig så jag kan starta en maskin med tvätt :)
Todeloo så länge!
/L

Tulpanens dag

Publicerad 2013-01-15 19:54:00 i Lina,

Ja, som rubriken lyder är det tulpanens dag i dag så jag begav mig till Coop innan i dag och köpte mig två buntar, som jag nu delat upp i två vaser, en i köket och en i vardagsrummet. Så fint! Jag äääääälskar tulpaner! Dels för att det är en otroligt vacker blomma och dels för att den inger så mycket hopp och glädje, riktiga vårkänslor! Vintern har ett slut trots allt^^
Jag hade tänkt mig vita och cericerosa tillsammans, men det fanns inga vita så det fick bli två olika nyanser av rosa, tjusigt värre!Snart kommer Malin hit och virkar med mig^^ Och så ska vi se säsongspremiären av Bygglov som börjar ikväll, härligt! Men jag undrar vad Mija Kinning har för sig eftersom det ska vara med en annan inredare i programmet? :) Ska bli spännande att se om den nya tjejen, som jag har för mig heter Madeleine, är lika bra som jag tycker att Mija är :) Åh, dessa tv-inredare... Jag vill ha deras jobb! Ur vägen Lulu, Mija och alla andra inredare där ute, här kommer jag!


Todeloo!
/L


Psssssst.... Inte för att det gör någon skillnad för er, men fick precis ett sms från Malin om att hon kommer nio istället, så det blir Bygglov för mig själv^^

Att vänta tills båten är i land.

Publicerad 2013-01-14 15:31:00 i Lina,

Jag tog en runda på stan idag i det fina vädret. Jag ville tänka på något annat och bryta tankemönstret jag börjat bli van vid de senaste dagarna. Tänkte köpa tulpaner, men jag tyckte dom var för dyra, så det blir nog att jag köper imorgon på Coop istället^^
Jag har precis druckit kaffe och sitter nu i soffan och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan gå ner och starta en ny (eller snarare två^^).

M åkte alldeles för tidigt i morse för att (enligt mig) ens få kallas för morgon. Jag hade svårt att somna om efter att han hade åkt och låg mest och halvslumrade några timmar till, så jag är rätt sliten nu.
Så ensamt när M inte är hemma, men jag hoppas att veckan fram tills på torsdag går snabbt! :)

Jag är ledsen att bloggen inte får så mycket uppmärksamhet just nu. Det finns så mycket jag vill berätta för er men som det är lite för tidigt för ännu, det kliar lite i fingrarna men jag får hålla mig tills båten (båtarna..) är i land så att säga. Då ska ni få veta mer! :)

Vi höres!
/Todeloo!
/L.

Inte glömt

Publicerad 2013-01-13 19:39:08 i

Nej då. Har absolut inte glömt bort bloggen eller er, men det är fullt upp nu när svärföräldrarna är på besök. :)

Igår var vi en sväng ute på Familia. Vi åt Thai-buffé och handlade lite nödvändigt i matväg. Precis när jag tagit min mat och skulle börja äta, så vaknade givetvis N och ville ha mat, så fick smita in till amningsrummet och amma henne. Jag som trode hon kunde hålla sig till jag hade ätit. Men där trode jag fel ;) 
Idag har vi varit en sväng på tropikariet och gått i stan för att visa stora S pappa runt. Stora S mamma med givetvis, men hon har varit i Sverige ett par gånger innan. Medans det är "premiär" för hans pappa. 

Nu är det kvällsmys och vi sitter och kollar på Tom & Jerry allihopa. 
I morgon ska julen städas bort och någon dag nästa vecka ska vi ta en tur till Köpenhamn. 


Detta blev ett snabb-inlägg men jag lovar att uppdatera så fort jag får mer tid. :)

/E

Vispad grädde, men ingen mjölk.

Publicerad 2013-01-11 15:42:11 i Lina,

Bridget höjde humöret en aning. M var också en bidragande orsak. Nu är det däremot kaffet och chokladen som bidrar till ett uppåtgående humör^^ Men mjölken var slut, typiskt. En mini-panik utbröt där för en liten sekund, men jag hade lite vispad grädde i kylen, det fick duga till att ha i kaffet.
Nej, ingen mjölk, men vispad grädde minsann... Det ni! ^^

Nu ska jag fortsätta virka vitt runt alla mina 144 färgglada mormorsrutor, tjusigt blir det!
Todeloo!
/L

Färgerna gör sig dock inte rättvisa på bilden, inte ens i närheten tyvärr ;)
 

Me and miss Jones

Publicerad 2013-01-11 13:00:58 i Lina,

Jag sitter här och är lite sur och butter. Något besviken på livet kanske, men inget allvarligt... Ledsen för att jag inte kan åka slalom, men det kan faktiskt inte Bridget Jones heller och hon fixar ändå biffen. På tv just nu faktiskt. Lovely Bridget! Tänker förmodligen snart ta mig ett glas cola, den cola som legat på kylning sedan förra helgen och frestat mig men som jag lyckats hålla mig ifrån... Men idag är det ju trots allt fredag.
Det känns som att jag missar livet på något vis och att jag är världens tråkigaste tjej, eller rent av människa. Härlig känsla verligen. kul!
Jaja, nu ska jag se klart på Bridget och förmodligen ännu en gång slås av hur lika hon och jag är, lika klumpiga och bra på att jämföra oss med alla andra. Tur man inte är ensam ialalfall...^^
Todeloo!
/L

By the way. Jag hatar dig, No haka med big nose!


Lilltjejen

Publicerad 2013-01-10 20:57:00 i

Lilla s har varit hos två kompisar idag och jag och stora S har städat hela dagen, och trots att vi har städat hela dagen så är vi fortfarande inte klara. Men det sista tar vi i morgon innan stora S föräldrar kommer.  Känns egentligen ganska onödigt att städa med tanke på att vi ska städa ut julen på söndag. Då kommer det bli massa strykande, dammsugning och annat städ igen. Men då är vi två vuxna till. Vill inte be dom att städa, men passa barnen gör dom nog mer än gärna :) Och lite rent vill man ju ha när dom kommer. Innan vi städade idag såg det ut som "kom och hjälp mig.."
 
Stora S nattar lilla s nu och jag sitter med N i famnen och kollar lyxfällan och sitter här. Precis haft ett samtal med försäkringskassan med. (N är bara 2 veckor och redan problem.. wiii)
 
Ska kolla klart på lyxfällan och sen ska jag leta upp några bilder till Syster. Sen kommer jag nog somna i soffan. 
 
 
 

N tidigare idag.
 
 
 
/E

Trött mamma

Publicerad 2013-01-09 18:55:42 i

Oj oj oj, vilken skillnad det är att ha två barn istället för ett. Man har inte många minuter över om dagarna. När jag väl har tid så väljer jag att göra annat än att blogga. Sorry för det. 

Var på BVC idag med N. Hon har gått upp från 3710g till 4030g på en vecka. Känns som hon blivit riktigt stor nu. Mer bebis liksom :) 
Kvällarna och nätterna har vi fått rutin på. Hon somnar lagom till lilla s ska läggas och vaknar runt 22 och då ammar och myser vi lite innan vi går och lägger oss tillsammans. Sen brukar hon vakna 2-3 gånger på natten och äta lite, sen somnar hon om igen. Så det har blivit mycket bättre.
Häromnatten var det lite jobbigt bara. N somnade inte förens 00.10 ungefär. Hinner i princip bara släcka lampan så gråter lilla s på sitt rum av växtvärk. Hon fick komma in till oss så jag kunde massera hennes ben lättare. N vaknade igen runt 02.30 och stora S fick ta över och massera lilla s så jag kunde amma. Tror jag somnade första gången runt 03.00 den natten. Så var lagom sleten dagen efter. 

Var i stan idag och träffade Nina och hennes lilla bebis. Från att vara stora tjockisar, till att gå runt med dom små i barnvagnarna var lite märkligt. :) Var jättemysigt som vanligt att träffa henne. Och tack en än gång för overallen/sparkdräkten. Supersööt! 


Som sagt, har inte så mycket tid att skriva här nu. Tiden bara flyger iväg med två små underbara flickor, en hund och ett hus som ska skötas. (Ja, och så stora S förstås, men han sköter ju sig själv) ;)


Nu ska jag mysa lite med lilla s, natta henne, klippa stora S hår, och kolla upp lite saker med försäkringskassan innan N vaknar igen. 

Fullt upp var det ja!
 
/E
 

Tankar om 2013

Publicerad 2013-01-09 09:20:00 i Lina,

Jag har gett mig fanken på att 2013 ska bli ett bra år. Ett Lina-år där jag kommer utvecklas i den riktning jag vill. Jag ska inte ställa höga krav (hehe, bara det är väl ett krav i sig^^?) utan istället sätta mål och delmål för att nå mina mål. Jag har sått några frön och jag märker att dom har börjat att gro lite grann, bara för mig. Tack <3
Jag gick upp ap-tidigt idag och var zombie-trött -_-. Jag är ingen morgonmänniska alls och ville helst bara dra täcket över huvudet och låtsas som att det inte fanns en värld utanför som väntade på mig.
Men trots det klev jag upp. Jag orkade inte äta frukost då, det var alldeles för tidigt för det, så det gör jag nu istället. Tänkte att det är bättre att vänta ett tag så att jag kan äta mer och inte behöva känna att den vill komma upp igen till samma ställe den kom ifrån...
Gillar inte att vara uppe innan det är ljust ute, än mindre att vara ute när det fortfarande är mörkt ute och dessutom kallt! Jag var sur och butter och hatade vintern och tidiga morgnar och gick och muttrade för mig själv! Nu har det lättat lite och okej, jag hatar inte vintern och tidiga morgnar men det är kanske inte riktigt min grej... ^^

Todeloo på er!
/L.

Klipp för inspiration!

Publicerad 2013-01-07 13:29:00 i Lina,Jag är den personlighetstypen som behöver inspiration till allt. Ja, för att över huvud taget resa mig ur soffan, eller iallafall flytta mig en millimeter eller två. Ja, så "illa" kan det alltså (nästan) vara. ^^
*Ingen städning utan inspiration.
*Ingen middag utan inspiration.
*Ingen motion utan inspiration.
Ja, ni fattar nog. Så nu tänker jag göra det som jag tänkt göra så många gånger men som aldrig egentligen blir av (och många med mig). Ni vet, sådana där små projekt som man tänker att: "Det gör jag sen".
Jag tänker sätta mig ner och klippa ut inspiration från mina tidningar, jag börjar med inredningstidningar. Det börjar bli ont om plats under mitt sängbord där jag hittils samlat dom.
Så nu, fram med glasögonen och saxen så kör vi! (okej, jag...) :D
Todeloo!
/L

Tröttis med sött uggleblock! :)

Publicerad 2013-01-07 12:08:00 i Lina,

Hej på er!
Sitter och kollar Solsidan säsong 3 och dricker chai-te :) Gott!
Jag är ganska trött idag, det blev inte mycket sömn i natt, inte ens sammanhängande. M sov nästan ingenting och för en gång skull så var det han som knuffa på mig och inte tvärt om, för att jag tydligen gnisslar tänder^^ Sorry!
För övrigt så åkte M iväg på jobb vid 5-tiden i morse, stackarn. Ont i örat har han också och fick stanna och uppsöka akuten på vägen till arbetsplatsen :/ Jag hoppas det går över för honom snart. Känns konstigt nu när vi varit tillsammans varje dag i drygt tre veckor :/ Men det får gå ändå.

Här är en bild från gårdagen, morgonbild. Vackert :)

Och här är ett gulligt skrivblock jag köpte när jag var hemma över jul, på rea hos Ica-Maxi för en tia. Tänkte skriva ner lite tankar, idéer och mål nu främst för 2013. :)


Todeloo.
/L

Måndag

Publicerad 2013-01-07 08:31:24 i

Lilla s ligger brevid mig här i sängen och tittar på bolibompa, och N ligger på min andra sida i hennes säng och sover. Känner mig ganska så utvilad idag, trots en ganska jobbig kväll igår och att hon vaknat 3 ggr i natt.
Igår ville och ligga och smutta på mina bröst konstant. Kunde lägga henne ifrån mig 10-15 minuter, men sen ville hon till brösten igen. Väldigt påfrestande och hade absolut ingen energi kvar när jag själv skulle lägga mig.
Nappen kan vi princip lägga bort. Hon vill inte ha den längre. Bara spottar och klöks om hon får den. Den enda gången det går, är i vagnen eller i bilen.

Hade tänkt vi skulle ta en promenad idag. får se lite vad det är för väder bara. Har inte kommit så långt så jag vet det än ;)

Egentligen skulle lilla s börjat dagis i morgon igen. Men hon får lite längre lov eftersom stora S föräldrar kommer på besök från Polen på fredag.

Ska mysa lite med lilla s nu innan N vaknar igen.

Hoppas alla haft en bra början på året :)lilla s och N igår :)


/E

Sova och obehag

Publicerad 2013-01-05 22:17:49 i

N har precis somnat, jag hade egentligen tyckt att hon kunde varit vaken en stund till, men det ville inte hon. Så nu är frågan om jag ska lägga mig, eller om jag ska vänta tills hon vaknar igen (så jag får ammat henne innan natten). Är egentligen ganska trött. Men den här tiden är ju min och stora S "egna" tid. Pratade om att sätta igång en film. Men vi får se hur jag gör. Jag behöver sömnen, samtidigt som vi behöver varandra. 
Hon har börjat bli väldigt bestämd med maten. Ska ammas både när hon vaknar och sen igen innan hon somnar, och som jag nämnt tidigare så vill hon gärna somna vid bröstet. Sen får man lägga ner henne när hon somnat in hårt. Annars får man höra på gallskrik. Bestämd liten flicka ;) 

Var ute en timma och promenarade i eftermiddes hela familjen + hunden i det fina vädret. Märktes att Kacper inte fått sin promenad på några dagar. Han var helt överspelt och hur lycklig som helst när han fick springa lös. 
Sen sov han av utmattning när vi kom hem. Haha.
Barnen var med trötta, så blev massa mys resten av eftermiddagen. :)
 


Föresten. Hade lagt ut stora S slutsteg på blocket igår. I natt var det en kille som skrev att han var intresserad av båda. Jag svarade honom när jag ammade under natten och skrev att båda fanns kvar. Bara någon minut senare svarade han igen och frågade om han kunde komma och kolla på dom som idag då. Jag skrev att det givetvis gick bra och frågade när. "Kl 08? Så kan du ju bjuda på en kopp kaffe med ;)" fick jag till svar. Blev ganska så förvånad och rädd av det svaret, så skrev i chock "Nej, det är på tok för tidigt". Sen skrev han igen att han kom runt lunch. 
Berättade för stora S hur obehagligt jag tyckte det var, så han fick öppna dörren när han kom. Han köpte inte något utav slutstegen och påstod att han kollade åt en kompis, stannade typ bara någon minut. Bara ca 45 minuter efter han åkt härifrån så skriver han ännu ett mail "Du verkar väldigt trevlig, synd att jag inte fick träffa dig". 

Usch, får rysningar bara jag skriver om det. Brukar alltid se till att stora S är hemma när någon ska komma och titta på saker som vi lagt ut. Men detta var verkligen den värsta personen jag varit med om. Kanske inte låter så hemskt, men tycker det var/är väldigt obehagligt. Sen att han dessutom vet min mail och var jag bor gör inte saken bättre. 
Kalla mig gärna hare, fegis eller vad fan som helst.
 
 
 
/E
 
 

Tack SAS :)

Publicerad 2013-01-05 11:47:00 i Lina,

M och jag var söderut i mina hemtrakter och firade jul hos min familj. Vilket var jättemysigt och väldigt välbehövligt. Tyvärr så gick min fina, cericerosa väska sönder när i vi åkte hem :(
Vi gick direkt till informationsdisken när vi hämtat ut väskan för att anmäla detta, men blev totalt nekade av en sur gubbe som stod bakom disken. Väskan hade 2kg övervikt men det var ingenting som killen som tjeckade in våra väskor la någon större vikt (haha) vid och sa att dom inte var "-så noga på grammet" eftersom att vi var två, men att vi skulle tänka på det till nästa gång. Inga problem, vi behövde inte ens betala för övervikten.

Så det enda surgubben sa var att vi skulle ställa upp väskan på vågen och när han såg att där var övervikt (som han dessutom sa var mer än vad det stod på lappen som satt på väskan) så nekade han totalt, han tittade inte ens på väskan! :O
Så då gick vi...
Men så fick vi hjälp av Lasse som ringde SAS och dom sa att vi skulle åka till flygplatsen igen och göra en anmälan så det gjorde vi idag. Jag var jättenervös och trodde aldrig att jag skulle få göra en anmälan ens... Tänkte mig värsta scenariot att samma surgubbe skulle stå där igen... Gulp!
MEN!
Vi fick prata med en jättetrevlig man som bad om ursäkt för att vi blivit illa bemötta (han trodde sig också veta vem det var som hade bemött oss så på detta viset och det säger väl kanske en hel del det också..?) Men han talade också om att vi haft tur som inte behövt betala någon övervikt och att dom inte har någon skyldighet att ersätta väskor som väger över 23kg annars. Men han gick bak på lagret för att se om han hade någon likvärdig väska på lagret som vi kunde fått med en gång. Han kom ut med en mindre, svart väska.
Han frågade om den var okej, men jag sa att jag tyckte den var för liten. Så han beställde en ny, likvärdig väska till mig och så sa han: "Jag kan inte lova att den blir samma färg som den här. Vill du ha den i svart eller vill du ha den i färg?"
Jag svarade att jag gärna ville ha en i färg och då frågade han om röd skulle gå bra^^
Såklart att det gör! Jag är bara så tacksam att jag får en ny väska, jag som inte ens trodde att jag skulle få göra en anmälan. :P

Så Tack SAS och tack Håkan för ditt trevliga bemötande! (Nu slapp jag även skriva ett argt inlägg som jag annars förmodligen skulle ha gjort om SAS, haha)

Här är min fina ,fina, fina cericerosa Titan X2 väska... Jag kommer sakna den!
Todeloo!
/L

Överkastet :)

Publicerad 2013-01-04 21:39:00 i Lina,

Halloj!
Vi har "fredagsmys" här hemma nu och sitter och kollar på en musik-DVD med Rammstein. Lite konsert i vardagsrummet^^

Här är en bild på överkastet som jag utlovade, visst är det fint? :D
Jag är så NÖJD och GLAD över att jag hittade detta överkast och dessutom på rea!!

Todeloo!
/L

Kasta ut julen

Publicerad 2013-01-04 20:21:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Inredning,

Vill redan plocka undan julpyntet och ta fram vårfärger. Tycker det är mysigt med julsakerna och med tända ljus och så.. men ni som känner mig vet att jag får kli i fingrarna och vill ändra om hela tiden ;) Nu vill jag ha in en mysig, varm lila färg i huset. 
Stora S föräldrar kommer på besök nästa vecka från Polen och stannar en vecka, och hans mamma är jättenyfiken på hur vi pyntat nu till jul. Dom har inte alls som oss. Dom har i princip bara någon enstaka tomte framme och en julgran. Men inte mer. Så julpyntet får vara uppe lite längre än vanligt i år, just för att dom ska få se. :)
Sen har vi inga inredningssaker alls som är lila. Behöver ta en tur till IKEA och inhandla lite nytt. Stora S kommer väl tycka jag är galen, och att vi har annat vi kan ta fram. Men vadå, ska jag ta fram höstfärgerna nu (orange och grönt?) Skulle inte tro det va!

 
Typ dom färgerna är jag ute efter. En ljusare lila tillsammans med grönt. Passar bra nu till våren :)
 
 
N har sovit i princip hela dagen idag. Vaknat och jag har ammat lite (mindre än vanligt), somnat om, vaknat och ammat lite, och så har det fortsatt.. Nu sover hon igen här brevid oss i soffan, och jag är rädd för att hon är vaken hela natten istället. 
Lilla s nattade jag för en halvtimma sen och nu ropar hon på att hon vill bli nattad igen (?), vet inte vad som flögit i henne. Det var likadant igår. 

Vägde mig idag förresten. Har inte gjort det sen jag kom hem från BB. Är 5kg ifrån min vikt som jag hade vid inskrivningen. Dom 5kg sitter på magen. Skönt att bli av med (nästan) alla graviditetskilon så snabbt. 
 
I morgon hoppas vi på bättre väder så vi kan ta en promenad i skogen med hunden och barnen. :)
 

/E

Seg förkylning!

Publicerad 2013-01-04 10:32:08 i Lina,

Den här förkylningen jag åkte på under julen håller i sig ännu -_- . Jag är fortfarande täppt i näsan och nyser och snörvlar om vartannat. När ska det sluta?! Någon som har något bra tips på hur man får bort en seglivad förkylningsdjävul? ^^Vi har inga direkt planer för dagen mer än städa... Men något roligare än så ska vi väl också kunna hitta på hoppas jag ;)

Todeloo!
/L
 

Ibland har man lite tur

Publicerad 2013-01-03 20:49:00 i Lina,

Hej på er!
Idag vaknade jag till sol och klarblå himmel. Gick in till stan och fick en inblick i "Jag AB", mycket intressant och jag gick därifrån och var glad och nöjd med livet i sin helhet.
Fick för mig att gå andra bron hem och behövde därför gå igenom stan och smet in på Indiska. Jag hade inte tänkt handla någonting, bara titta in rean lite smått eller se ifall det kommit in något nytt och roligt :) Älskar Indiska!
Jag är glad att jag gick in där eftersom jag såg ett överkast hängandes på ett reaställ som jag tittat på innan men som då inte funnits i rätt storlekt. Men så hängde där ETT kvar i rätt storlek till mig, Tack för det!
Gick hem till M som också tyckte det var en bra affär :)
Jag visar bild på det en annan dag. :)

Todeloo!
/L

Vart tar tiden vägen?

Publicerad 2013-01-03 19:06:09 i

Igår var det en vecka sen lilla n kom till världen. På något sätt känns det som hon varit hos oss betydligt längre. Har kommit in i riktiga rutiner nu. I natt vaknade hon bara en gång och ammade i 45 minuter, sen somnade hon om på en gång. Det har inte hänt på natten innan, så det var riktigt skönt. Jag kunde somna om och vaknade inte förens 06.15 igen. 

Har varit fullt upp idag. Lilla s har varit hos tandläkaren (och fått en guldstjärna), sen lite handling på familia. Mitt i allt vaknade N och ville ha mat. På en gång. Så det var bara att sätta sig i amningsrummet i ca 40 minuter och ge henne mat. 
Blir lika förvånad varje dag över hur bra lilla s tagit det hela. Hon är så tålmodig och duktig. Hon vill fortfarande hålla, vara med och byta blöja och köra vagnen. Ibland kan det till och med bli lite FÖR mycket. Men är glad att hon vill hjälpa till. Det enda som hon tycker är jobbigt är att N måste äta hela tiden. Inte lätt för henne att förstå att bebisar bara äter, sover och bajsar. :P

Just nu är stora S iväg hos en kompis en snabbis och lilla s sitter och målar i målarböcker framför Bolibompa. Snart dax för henne att gå och lägga sig. Perfekt att N sover just vid denna tiden, så vi får lite egentid med lilla s innan hon ska lägga sig.
 


/E

 


 

13.01.01

Publicerad 2013-01-01 21:18:00 i

Första dagen på det nya året idag. Vi har mestadels bara tagit det lugnt. Grannarna har varit här och hälsat på en snabbis och sen var vi hos ett par kompisar. Lilla s ville stanna kvar och leka med deras barn, så hon var där ett par timmar i eftermiddes. 
Allt går bra med N och hon är så snäll. Hon älskar att somna i våra famnar, eller allra helst på bröstet. Amningen funkar fortfarande jättebra, och precis som med lilla s så läcker jag enormt mycket. Så sparar i en flaska så stora S med ska kunna ge henne ibland. :) 
Nätterna fungerar helt okej. Hon vaknar 1-2 gånger per natt bara, men sen är hon vaken ungefär 1-1½ h varje gång, så lite sliten är man allt. Det gäller bara att lägga sig i tid och passa på att vila när N sover. Så funkar det :) 

Tänk vad tiden går fort. Dessa kort är tagna i januari för två år sen. Känns inte alls så länge sen.


 

/E


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela