PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Inställt

Publicerad 2012-11-30 22:19:20 i

Bror ringde för en liten stund sen och sa att kalaset för lilla s kusin blir inställt i morgon. Dom har tydligen åkt på magsjuka. Och det vill vi verkligen inte ha
Väldigt tråkit för kusinerna, då dom inte sett varandra på länge och lilla s såg verkligen fram emot att åka dit i morgon. Det är i princip det enda hon tjatat om idag. Men, det viktigaste är ju att han blir frisk, så kan dom träffas nästa helg i stället. 

Frågan är vad vi ska hitta på i morgon. Måste komma på något att underhålla lilla s med nu när hon sett fram emot detta så länge.


/E

Lussekatter med kesella

Publicerad 2012-11-30 16:07:33 i

Känns som jag stått hela dagen i köket, förutom de 1½h timmarna vi var ute i trädgården och busade. 
Först lussebullebak. Provade ett nytt recept för skojs skull och för att få dom lite saftigare än vanligt. Så gjorde dom faktiskt med kesella. Dom kanske inte blev dom vakraste jag gjort, men goda och saftiga. Vilket är det som jag var ute efter :D 

Receptet på dom är följande (ca 30 st): 

50 gram jäst(blå)
5 dl mjölk 3 %
150 gram smör
250 gram kesella
2 dl strösocker
2 påsar saffran
1 tsk salt
16 dl vetemjöl (ev.lite mer)
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
russin

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull & häll på mjölken, värm till 37 grader (fingervarmt) 
2. Smula jästen i en bunke, häll sedan över lite av mjölkblandningen och rör om tills jästen smält. Häll därefter i resten av mjölkblandningen.
3. Blanda ner kesella, saffran, salt & socker. Rör om.
4. Tillsätt nästan allt mjöl(lite i taget) & blanda väl(blir bäst i en hushållsassistent) Täck över med en handduk & låt jäsa 60 min
5. Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda några minuter
6. Dela degen i ca 30 bitar, rulla sedan bitarna till längder, ca 2 cm i diameter.
7. Rulla ändarna åt varsitt håll mot mitten & lägg på en plåt med bakplåtspapper
8. Tryck ner russin i snurrans mitt & låt jäsa ca 45 min
9. Sätt ugnen på 225 grader
10. Vispa ägget & mjölken med en gaffel & pensla sedan bullarna med blandningen
11. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna
12. Ta ut bullarna & låt svalna under handduk på ett galler

Receptet taget från Kokaihop.se


Nu har jag precis gjort i ordning en gryta med kalops som ska stå på spisen i ca 1½ h till. Gottigt! (Kvinnorna hör hemma i köket, eller hur var det nu igen?)
Ikväll blir det fredagsmys. Kanske lite godis och en film? Det hade inte varit fel :) 

 
 
/E
 

Nu har vi flyttat in!

Publicerad 2012-11-30 15:08:00 i Lina,

Swante låg i huset häromdagen, första gången jag sett honom göra det. Jag såg bara vit päls i öppningen och skulle ta kort på det. Men så fort jag öppnade buren och skulle ta kort så stack han fram nosen, (Snabbt!) och sa: Vaaad göööörrrr duuu Maaaatteeeee???!

Självklart blev den lille vita nosen också väldigt nyfiken och hoppade rundor i buren bredvid: Jag vill också vara meeeed!
 

Älskade ninisnosar <3

Todeloo!
/L

Gratis är gott ;)

Publicerad 2012-11-30 11:56:37 i Lina,

Den här finingen fick jag och M i förrgår :) Ja, vi fick den, eftersom vi hade 100kr var på Em-möbler. Wrapp är bra, ni som inte har wrapp ännu borde skaffa den appen och dela med er till era vänner, bra rabatter :)

Fin va? :)

Todeloo!
/L

Trött var det ja.

Publicerad 2012-11-30 08:13:40 i

Nattade lilla s vid 20.30 och hon somnade väl någon timma efter. Gick och la mig tillsammans med stora S i soffan, tänkte jag skulle ligga där en halvtimma och sen lägga mig i sovrummet och slå igång TVn där. Men vid 00.30 ungefär vaknade jag av att jag hade ont i ryggen och svettades som en gris. Då hade vi somnat i soffan båda två. Smart! 
Var ju bara att ta och krypa ner i en kall och skön säng och somna om på nytt. 

Trodde lilla s skulle sova lite längre idag eftersom hon gick och la sig senare igår. Men nej då. När vi är lediga så vaknar vi 06.30, varför inte liksom? Annars får jag kämpa med att väcka henne vid 07.15 när hon ska till dagis. Det är alltid så.

Precis fått i oss lite frukost kollar på Bolibompa. Sen dra igång med morgonsysslorna innan vi ska baka lussebullar. 
Vad gör ni idag?


Min Tiger, ungefär ett år sen :)
 
 
/E


 
 

Lussebulle-bak

Publicerad 2012-11-29 19:53:46 i

Oj vad jag är trött nu, ögonen är rödsprängda och vill bara stängas. Men har lovat lilla s att hon ska få vara vaken till halv nio idag. Det är ju trots allt fredag i morgon och vi är lediga. Så jag får väl hålla mig vaken tills jag nattat henne iaf. :) 

Håller mig nog hemma i morgon. Tänkte att jag skulle baka lussebullar inför första advent med lilla s istället för att ta mig ut till Väla. Tänkte först vi skulle bakat på söndag, men då är det julskyltning i stan och julmarknad här i byn.. och att missa tomten och dansa runt granen går inte! :) Lilla s blev glad när jag nämnde att det blir lussebak i morgon iaf. Se om hon är tålmodig i morgon. Det tar ju ändå en stund att göra dom. 
 
 
 
/E

Bara ruiner kvar

Publicerad 2012-11-29 16:09:29 i Lina,

Nu finns det bara ruiner kvar av huset som brann igår, och knappt det ens. Det känns så himla tragiskt och overkligt och jag har verkligen varit tagen av den här händelsen. Jag orkade inte ens "hästpyssla" idag, så medtagen som jag kännt mig hela dagen (plus att jag har lite ont i halsen, eller den känns irriterad, vet inte om det är för röken från igår eller om jag har en förkylning på g?)
Det känns så fruktansvärt att den här branden tog två liv...
Jag hörde ett gallskrik igår, innan vi visste om att det brann där. Men jag tänkte inte mer på det. Det bor ganska mycket barn i området här och vi bor nära en skola och det är inte helt ovanligt att man hör barn skrika och stoja omkring så jag reflekterande inte mer över det. Men har nu fått det bekräftat för mig att skriket kom i från huset när dottern till paret kom dit och fick reda på att hennes föräldrar dött... :'( Så fruktansvärt tragiskt, det finns inte ord... Vilken jul :(
När vi först kom dit igår såg det ut som att dom skulle få bukt med branden, då rök det mest ur skorstenen och en lampa lös fortfarande i fönstret. Men efter ett tag slocknade lampan och då kände jag att när den slocknade var det som att hoppet slocknade också. Tyvärr visade det sig att jag hade rätt känsla... Snart stod hela taket i lågor, så hemskt att se fönster som smälte av värme och som "sköts" inåt av trycket från värmen... Jag är så tacksam för att det inte drabbade mig och mina nära och kära... <3 Det får aldrig hända!
Jag har sådan oerhörd respekt för eld. När jag var liten inträffade en incident som verkligen har etsat sig fast i huvudet på mig och det är nog bra, annars kanske jag inte skulle ha den respekten för eld som jag har idag?
Det var runt jul och det började brinna och slå upp lågor från en ljusgupp med mossa.
Jag var inte gammal för jag nådde knappt över köksbänken men jag kom ut i köket i precis rätt tid och blev skräckslagen och började ropa på hjälp. Som tur var kom Larsan och kunde snabbt rädda situationen genom att lyfta ut ljusgruppen på trappan. Tack och lov för det, vad hade hänt om jag inte kommit in u köket i just det ögonblicket?!
Jag är jättenoga med att släcka ljus, även om jag bara ska lämna rummet för en liten stund, då tänder jag hellre dom igen. Jag lämnar aldrig någonting på spisen, även om den inte är på! (Ni har väl tänkt på att det faktiskt kan bli något elfel? Inte så bra att typ ha en kastrull på spisen eller ett kvarglömt papper eller liknande), jag drar alltid ur sladden ur kaffebryggaren direkt när jag hällt upp kaffet, det är så lätt att man glömmer annars. Jag kollar alltid spisen och andra ställen minst två ggr innan jag går någonstans och har dessutom en minibrandsläckare ståendes precis vid spisen.

Tänk på dessa saker noga, speciellt nu i juletider då man tänder mycket ljus och så. Påminn varandra. Lova mig det.

Här är lite bilder från igår och även en bild från idag när jag gick förbi "huset"...





Jag känner mig så hjälplös och nästan "skyldig". Att jag inte gjorde någonting, att jag inte reagerade starkare på skriket osv. Men jag vet att jag inte kunde gjort någonting egentligen och att jag inte ska klandra mig själv, men jag kan inte riktigt låta bli...

Todeloo.
/L

Full fart.

Publicerad 2012-11-29 13:35:26 i

Hunnit med allt jag skulle idag förutom att duscha och fixa julklapparna. Hängde med grannen in till stan i stället för att gå på outlet. Älskar outlets och loppisar. Även om jag inte köpte någonting där, så var det skönt att få komma iväg lite utan att behöva ta bussen eller vara stressad. För ofta blir det att vi åker iväg när stora S är ledig (på en söndag) och då ska man hinna med allt på en gång. 
Smet inom ÖoB när vi ändå var i närheten. Fick köpt lite glitter, saffran och dessa:
(tror ni lilla s kommer bli glad eller vad?) :D



Nä, måste börja göra mig klar och gå ut med vovven innan lilla s ska hämtas från föskolan. 
"Hörs" sen!

/E

Att-göra-lista

Publicerad 2012-11-28 21:34:00 i

Kollade precis på Berg flyttar in, och vid 22 är det Hells Kitchen. Sen SKA jag sova. Jag behöver det efter ha varit igång hela dagen känner jag. 

Detta är mest ett inlägg till mig själv, en liten påminnelse vad jag måste göra i morgon när lilla s är på dagis. 



* Kolla var lilla s lucialinne är
  + skriva upp luciatiderna i kalendern
* Kolla upp om jag har allt hemma till kvällsmaten
* Dammsuga
* Duscha
* Vika ihop tvätten
* Gå ut och gå med Kacper
* Fixa julklapparna/presenterna jag köpte idag




Detta ska alltså göras innan lilla s slutar, för sen ska vi gå till öppna förskolan och hämta hem våra små tomtar,  fika och umgås med dom andra mammorna (och barnen). :)
hur är det man vilar igen, kan någon lära mig?


Nä, nu säger jag godnatt!

 

/E

Newbie

Publicerad 2012-11-28 19:57:03 i

Jag vet att vi har tonvis med kläder till bebis och vi har sagt att vi inte ska köpa någonting alls. Men önska får man väl, eller hur? ;) 

Älskar Newbie-kläder, helt jäkla underbara. Ge mig!!

 


Gillar verkligen alla Newbie-kläder och som sagt, önska får man! :)

/E

Dream

Publicerad 2012-11-28 16:16:03 i Inredning, Lina,

Den här sänggaveln vill jag ha, eller iallafall en liknande. Snyggt!
Den här heter Dream, kostar 2990:- och kommer från Mio möbler. 

Todeloo!
/L

Vila, vad är det?

Publicerad 2012-11-28 15:32:00 i

Så sitter jag ner lite (om man nu räknar bort sittandet på bussen vill säga). 
Lämnade lilla s på förskolan och tog bussen in till , och till min BM. Idag var det en sammanfattning och vi gick igenom lite om vad jag tänkt för smärtstillande, hur snabbt jag ville hem och andra sånna frågor. Tog vikten där, och det visade sig att jag gått upp från 51 - 63kg. Alltså 12kg totalt. Inte konstigt att jag känner mig större. ;) Sen var det såklart alla andra vanliga kontroller. SF-måttet låg idag på 35 cm och hjärtljudet runt 150. :) Huvudet var fortfarande inte fixerat. (Men det kan ju som sagt fixeras i sista sekund). 

Medans jag väntade på bussen hem så fick jag köpt ett par julklappar. Ville köpt ngt till lilla s kkusin som fyller år på lördag. Men tycker det är så dåligt med leksaksaffärer inne i stan. Alla har ju flyttat ut till Väla. 
Så blir nog en runda dit på fredag eller ngt. 

Blev en snabbfika med Rebecka innan vi hämtade lilla s på förskolan igen och sen vände Rebecka hem och jag och lilla s tog bussen hem. Har varit ute och busat nästan en timma med Kacper i trädgården.. så nu äntligen sitter vi ner och vilar lite. Men har lovat lilla s att jag ska hjälpa henne att bygga ihop sitt lego som "råkade" gå sönder i helgen när hennes kompis var här, innan det är dax att laga kvällsmat.
 
 


/E


Gungeligung och trotsande

Publicerad 2012-11-27 15:10:05 i

Kom precis hem efter att ha hämtat lilla s på förskolan. Märkte nu hur mycket jag gungar när jag går nu. Haha. Måste se roligt ut. Inget jag tänkt på tidigare att jag gör :P

Lilla s är lite inne i en "inte-lyssna-på-mamma-period" (eller 4-års trots kanske det kallas?) just nu, vilket är galet jobbigt. Ska försöka skriva i skrivboken eller slå igång en film och äta lite mellanmål så vi båda lugnar ner oss. Kan säga att det behövs. 

Eller trycka på "stopp"-knappen, stanna, andas och räkna till tio.
 
 

/E

Hyra film var det ja

Publicerad 2012-11-27 10:28:00 i Lina,

Vi gick aldrig ut i lördags, utan vi hyrde film precis som jag hoppades på. M hade ingenting emot det, han var nog inne på samma spår ändå så^^.

Bara det att vi hade lite svårt att komma överrens om vilka filmer vi skulle hyra. Vi kom överrens om en, till att börja med, M valde en och jag ville en annan... Men bara för att det råkade stå romantisk-komedi och inte bara komedi blev den ratad. Men jag fick hyra den iallafall plus att M hyrde några filmer till, totalt 6-filmer blev det, hahaha^^

Todeloo!
/L

Vecka 37 (36+0)

Publicerad 2012-11-27 09:57:10 i

Nu går vi in i en ny vecka igen. Herre gud vad tiden rinner iväg, helt jäkla galet! Om 4 veckor är lillan beräknad. 4 VECKOR! Det är så nära nu. Snart ska vi äntligen få träffa dig! :)


 
"Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28g om dagen (196g i veckan). Den väger omkring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. 

I slutet av denna veckan anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 v anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen).
Bebisen är så stor att det kan vara svårt att få i sig normala portioner mat. Oftast är det lättare att äta lite och ofta. Hos förstfödeskor fixerar sig bebisens huvud ofta några veckor innan förlossningen. Om du är omfödeska, sker det förmodligen inte förren precis innan eller under förlossningen. 
Det är också vanligt att känna sammandragningar och förvärkar nu. Livmodern blir hård i ca 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont."

Som med graviditeten med lilla s så känner jag varken sammandragningar eller förvärkar vid denna tidpunkten. Känner bara att magen sjunkit och att det är tyngre och jobbigare än innan. 
Ska till min BM i morgon, och då får vi se om lillan fixerat sig ännu. Ska bli spännande :) 

/E
 

Husse fixar palats ♥

Publicerad 2012-11-26 20:26:11 i Lina,

Nu har ninisarna fått hus, eller palats som jag tror att Swante och Ozzy skulle beskriva dom^^ Jag hade köpt "hörnhus" först, men dom var lite för små för ninisarna såg jag när vi kom hem i fredags :( M åkte och bytte dom idag, till palats! Jag tyckte det kändes lite genant och liksom "-Jaaaa, men kan vi verkligen byta..?" Men husse fixade! :)
Bra husse Swante och Ozzy har, annars hade dom kanske inte fått sina palats.
Det är så himla glädjefyllt att få se mina minisar hoppelliskutta glädjeskutt för att dom blir så glada!  LOVE!

Swante
 
Ozzy


Todeloo!
/L

Tv3 dokumentär - Amning

Publicerad 2012-11-26 20:12:00 i

Mycket bra på TV ikväll och jag laddar upp med lite choklad. Först nu klockan åtta är det Projekt Runway Sverige och sen efter det så är det Tv3 Dokumentär som ikväll handlar om personer som går emot andra. Det handlar bland annat om en mamma som ammar sin femåring. FEMÅRING! För mig är det helt sinnes. Jag vet inte alls vad ni tycker om amning.. men jag tycker att det är upp till var och en om man vill amma eller inte. Jag tycker inte man ska dra en gräns och sätta något "rätt" eller "fel" på det. Jag vet att många barnmorskor osv pushar på, och vill att man ska kämpa med amning, att kämpa för att det ska funka. Men det är påfrestande både för mamman och den nyfödda.
Jag kan säga att jag tänker amma (om jag kan). Inte för att man "ska" eller för att det är "rätt", utan för att jag tycker om närheten man har tillsammans. Om jag kan amma, så kommer jag helamma till 4-6 månader och sedan börja med smakportioner och välling och sen sakta ta bort amningen. 
Jag skulle aldrig få för mig att amma tills barnet är fem. Det finns faktiskt en gräns där det blir äckligt enligt mig. Till och med amma en 2 åring tycker jag är äckligt. Min gräns går vid 1. MAX! Men det är jag. 

Vad tycker ni, skulle ni kunna amma en femåring? Var går era gränser? Och tycker ni att man "måste" amma?




/Emily

 

Minipolis i högklackat!

Publicerad 2012-11-26 18:21:00 i

Bara jag som har haft problem med att logga in här idag? :/

Var som sagt på ÖF i eftermiddes, tyvärr hann inte våra tomtar torka. Så på torsdag får ni en bild på dom. Supersöta om jag får säga det själv :) 
Lilla s och hennes kompis lekte "brandman och polis" på öppna förskolan och det såg himla kul ut när dom skulle fånga tjuvarna och släcka bränder i högklackat. :D



Kvällsmaten är uppäten och jag och lilla s sitter och kollar på Bolibompa och stora S sitter med ritningar och planeringar. han och sina projekt ;) 

/E

Jogga, möte och mormorsrutor!

Publicerad 2012-11-26 10:33:55 i Lina,

Hej och hå!
Idag vaknade jag kvart över åtta och skulle på möte klockan nio. Ändå drog jag mig till halv nio, hur fungerar jag egentligen? Haha^^ Jag hann i tid iallafall, jag har ju bara 4-minuter dit.
Det känns bra, känns som att jag blir tagen på allvar i mina känslor och önskemål. Att jag faktiskt menar allvar med det jag berättar.
Det lät väldigt lovande så nu får jag bara hålla tummarna :)

Igår var jag t.o.m. ute och JOGGADE (!) med M, gick bättre än förväntat, men så jävla roligt är det ju inte. Men det känns ändå gött, hoppas det kan hålla i sig nu då så M och jag kan fortsätta med det här tillsammans. Idag tänkte jag få upp lite mer julsaker i lägenheten, jag tar det lite pö om pö, där skiljer sig Emily och jag åt, men det är en av få saker som skiljer oss åt^^ Hihi.
Tänkte eventuellt baka pepparkaksmuffins också, nom nom nom!

Nu ska jag virka lite fler mormorsrutor, det är avkopplande och mysigt! Det behöver jag, varva ner lite efter mötet. Det är ju viktigt att lyssna på sig själv, så det ska jag göra nu ^^
 

Vad gör ni idag?
Todeloo!
/L

Måndagsmorgon

Publicerad 2012-11-26 09:53:00 i

Eller, förmiddag kanske jag ska säga, för klockan är ju ändå snart tio. Men för oss är det fortfarande morgon då vi sitter och äter frukost just nu. Har sovit så jäkla gott i natt, ni anar inte. Önskar jag kunde sova så bra varje natt. Så idag ska jag inte klaga på att jag är trött (inte än iaf)
Har inte allt för mycket planerat idag. Bara att vi ska till öppna förskolan i eftermiddag, måste ju måla våra söta tomtar som vi gjorde förra gången. :)

Lilla s dansade på vardagsrumsgolvet igår kväll, och rätt som det hör jag ett stort "PANG!" och sen ett högt skrik. Då hade hon snubblat och fått TV-bänken rätt i pannan. Som tur är så blev det inte så farligt. Ett litet jack och en bula bara. Och som tur är så fixar bamse-plåster allt och lilla s var på bra humör bara några minuter senare. 

 
 
/E

Nu säger jag godnatt

Publicerad 2012-11-25 21:58:02 i

När varmduschen är avklarad, nattamaten har slinkit ner och ögonen är rödsprängda, så säger jag godnatt och hoppas på att lillan i magen med vill sova när jag bäddat ner mig. Just nu bökar hon väldigt mycket. 
"Hörs" i morgon! :)


/E

Julen smyger sig på

Publicerad 2012-11-25 17:29:00 i

Har inte alls haft tid att blogga sen igår. Var först på IKEA och skulle ha ett par småsaker. Det var typ mer folk än i Ullared, och köerna ska vi inte ens prata om. Blev att vi var där på tok för länge än vi räknat med. Men samtidigt.. vad hade vi förväntat oss en lördag efter löning? 
Började stryka och byta till julgardiner innan kompisarna kom hit. Sen var dom här till strax efter ett. Snacka om att vi alla var var trötta sen, och vi sov fram till halv nio i morse. Sen fick vi skynda oss med att äta frukost och göra oss klara. Lilla s skulle på kalas på busfabriken, och det märktes på henne att hon inte sovit så mycket som hon brukar. Inte alls samma energi som hon brukar ha. 
När vi kom hem började vi julpyssla. Som jag sagt tidigare, allt eller inget! Så nu är allt uppe hos oss. Eller ja, inte granen förstås. Den får vänta lite till ;) 
Nu är det jul (här i vårt hus, julen är kommen hopp trala la la la). och julkänslan är på topp. Älskar verkligen allt som hör julen till. De röda varma färgerna, massor med tända ljus och självklart snön. 

Här kommer lite bilder från idag. Kommer bättre bilder. Men visst får man julkänsla? :)

 
 
 
 
 
 
 
 

En månad kvar till lillan är beräknad. 29 dagar. Denna julen kommer verkligen bli speciell <3


/E

Inget solskenshumör

Publicerad 2012-11-24 13:46:00 i Lina,

Igår var vi ute och åt med M´s föräldrar och hans farfar. M´s syster jobbade även igår så vi fick hälsa på henne en sväng också :) Trevligt.


Idag är jag däremot inte alls på humör... Tänkte åkt en sväng till Biltema och Jysk och lite andra sådana affärer men jag har inte aaaaaaaalls lust! M är i skogen men jag hoppas han kommer hem snart, kanske vi kan åka dit tillsammans senare.
Vi kanske ska gå ut ikväll också för Moa fyller år, men jag är som sagt inte på humör. Känner mer för en enkel hemmakväll... Men vi får se.
Åh, jag hatar när jag blir så här... Jag vet inte ens vad jag ska kalla det? Depp? :(
Jag hoppas det vänder snart. Är sugen på att hyra "Cockpit" och se den ikväll. Vi får väl se vad sambon säger.
 
Får jag rätt i min gissning om när Emilys bebis (som kommer få ett jättefint namn förövrigt!) kommer är det idag, bara en månad kvar. Julafton! Fin julklapp :)

Todeloo!
/L

Lördagsmorgon

Publicerad 2012-11-24 09:49:43 i

Vaknade av att Kacper ville ut vid 06. Sen när han kom in igen så ville han givetvis inte sova mer. Bara leka eller tramsa (hoppa upp i soffan och springa runder på golvet). Knäppa hund. Efter en halvtimma ungefär, så gick jag ut till soffan för att få honom att sluta. Han la sig ganska snabbt och jag låg och kelade honom samtidigt. 
Vaknade sen 08.45 av stora S som undrade varför jag sov i soffan. Haha, ja det undrar jag med! Trodde verkligen inte jag skulle somna. Men Kacper lugnade ner sig och alla fick sova en stund längre. ;)

Stora S har begett sig till jobbet och jag och lilla s har precis ätit frukost. Ska väl ta och försöka städa lite idag, ikväll kommer nog några kompisar hit med deras barn. Så lite ordning får det vara här. 

Lite julpysslande blir det nog idag med, om det hinns med. Vi skulle tagit ner sakerna igår, men efter kvällsmaten så busade vi allihopa och sen nattade vi lilla s. Kom på när hon somnat att vi ville ha ner sakerna från vinden (vindsluckan är i hennes rum). Så ja, vi får ta ner sakerna i eftermiddag när stora S slutat istället. 

Nä. disken tar väl inte sig själv, så får väl sätta lite fart om jag vill få gjort det jag vill få gjort idag. 


/E

Gravidtankar 35+3

Publicerad 2012-11-23 20:36:35 i

Idag har magen kännts större, jobbigare och mer tung än förut. Har även blivit anfådd av minsta lilla (trots att jag inte gjort så mycket). Lillan lever loppan, och det måste se kul ut för andra när dom går eller sitter brevid mig när hela magen gungar och rycker till hela tiden. Det känns verkligen att det inte är så mycket plats kvar för henne där inne. Kan inte sitta "normalt", för då sparkar hon upp mot revbenen - vilket inte är så skönt. Hon har nog lite mammas humör där inne i magen. Lättirreterad. Buffar man på henne eller "pickar" på magen så är det som hon exploderar. haha. Känns väldigt roligt och udda. Lillan rör sig definitivt mer än vad lilla s gjorde i magen. 

Många frågar om jag är nervös för själva förlossningen. Kan säga att det är jag faktiskt inte. Inte alls. Jag tar det som det kommer även om jag vet vad jag vill ha för smärtlindring och så. Men jag tycker det är viktigt att inte ha för mycket förväntningar eller önskningar, då man aldrig vet hur det kommer bli och jag vet att alla förlossningar är olika. 
Sambon vill iaf inte klippa navelsträngen. Många reagerar väldigt starkt på detta och tycker nästan att det är ett "måste" för nyblivna pappan. Men han känner själv att det skulle vara obehagligt och kännas konstigt för honom, så det hoppar vi. Sen är en önskan om att få föda på förlossningspall igen, precis som jag gjorde med lilla s.
Men som sagt, man vet aldrig hur det kommer bli under själva förlossningen. Bättre att inte ha för mkt bilder i huvudet. Och skulle jag få föda vanligt, alltså liggandes, så skulle jag givetvis göra det.
Orolig för förlossningen? - Nej! Men däremot är jag orolig för när värkarna ska komma igång eller när vattnet går. Blir det hemma är det inga problem. Men tänk så går vattnet i stan, i bilen, på bussen eller i någon butik eller kompis. Herregud vad nervös jag skulle bli om det hände ute på stan. Haha. 
Sen en annan sak som jag är nervös för.. eller nervös och nervös.. men som jag är orolig för, är att man råkar bajsa under förlossningen. Usch vad pinsamt det skulle vara, även om det är vanligt. Jag vill inte vara med om det!

Vi är väldigt förväntansfulla och stora S, känner utav att det närmar sig för var dag som går nu. Knappt en månad kvar. Helt jäkla galet. Snart har vi henne här hos oss, efter 9 månaders väntan så kommer vi äntligen att få träffa henne, hålla henne och få se hur hon ser ut. :) 

Vi längtar efter dig! <3 

Får man ha lite "önskedatum" så är 121212 ett datum vi skulle vilja ha. Men samtidigt, skulle vi gå över typ en vecka så blir det ett januaribarn vilket kanske hade varit roligare för lillan sen när hon växer upp. 
Men hon är självklart välkommen när hon känner sig redo och vill komma ut. Och det är ju faktiskt ingen som gissat på att jag går över tiden. Men det återstår bara att vänta och se :) 
 

Med BF den 25e december så har ni gissat så här:
Syster 17e
Denise 18e
Linas mamma 19e
Mamma 20e
Rebecka, Nina 23e
Lina 24e


Har ni funderat på hur ni vill föda (förlossningspall, stående, på huk, på alla fyra, halvliggande osv)? Och kommer era respektiva klippa navelsträngen? Eller är det något annat ni funderar extra mycket på? 
Dela gärna med er! :)

 
 
/E
 

Independent women julpysslar! ^^

Publicerad 2012-11-23 16:05:21 i Lina,

Nu har jag julpyntat lite i köksfönstret. Var lite jobb med att få upp julstjärnan (som vi fått av Mammi och Lasse, tack tack!) M är inte hemma så av honom kunde jag inte få någon hjälp. Hittade ingen spik, försökte med en skruv, men icke.... Började leta runt efter en spik jag kunde "sno" från något annat ställe i lägenheten, men kom inte på något ställe som jag kunde sno ifrån, MEN i taket hittade jag en liten krok som förmodligen förra hyresvärdarna haft till någonting. Så den skruvade jag ner och efter lite bankande och skruvande så var den på plats i köket :) "-Bra karl reder sig själv" heter det juh, men kvinnor då? Independent women skulle jag vilja säga!


Todeloo!
/Lina

Finaste glöggkopparna

Publicerad 2012-11-23 15:19:27 i

Kom över dessa söta glöggkopparna och pepparkaksskålen häromdagen. :) 

 
Åh, vill börja julpyssla. Kommer tyvärr inte upp på vinden själv. Får fjäska med stora S att vi ska ta ner alla julsaker idag, så har jag och lilla s massor att göra i morgon. 
Skyller på att vi inte är hemma nästa helg, så vi måste göra det denna ;) Haha
 
/E

Potatis och rotfruktssoppa

Publicerad 2012-11-23 13:26:39 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Brukar ha svårt att få i lilla s ordentligt med mat. Men soppor och fisk har aldrig varit något problem. Så idag gjorde jag en väldigt enkel potatis och rotfruktssoppa till henne och mig nu till lunch. Och mycket riktigt 2 knäcke och hela tallriken med soppa uppätet. :)


Till 4 pers.

Ingredienser
3 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
½ purjolök
1½ l vatten
1 grönsaksbuljong
timjan
salt
peppar

Gör så här
Skala och skär rotfrukterna i tärningar och skiva purolöken.
Koka upp vattnet till soppan tillsammans med kryddor (mängd efter smak) och buljongen.
Lägg grönsakerna i det kokande vattnet och låt koka i ca 10 minuter. 

Godast tillsammans med knäckebröd eller macka med ost på. :) 

Klart!


/E

ps, fusk Lina. Vill med börja julpynta. (Men vet med mig att jag inte kan ta upp lite. Allt eller inget för min del) :D

Kaffepaus och julsmyg

Publicerad 2012-11-23 13:03:35 i Lina,

Hej!
Tar nu en paus med en kopp kaffe och ballerinakex^^ Strax börjar "Det okända" :) Lika spännande varje gång!
Jag städar förövrigt idag, och har börjat smyga fram lite julpynt :P Jag kan inte hålla mig! Hihi :)

Vad gör ni idag?
Todeloo!
/L

Galet

Publicerad 2012-11-23 11:33:30 i

Ja, jag tycker det är helt galet hur folk kan lägga sig i andras liv så mycket.
Folk undrar hur i hela fridens namn vi kunde skaffa hund nu innan bebis kommer. Både med tanke på att jag är gravid och att det blir extra jobb, och extra svårt med en bebis och en hundvalp. 
Men jag säger istället så här: Det blir inte jobbigare än vad man gör det till!
Ja, jag är trött, ofta. Men jag är höggravid.
Innan vi skaffade Kacper var jag med trött. Så det har ingenting med honom att göra, utan med graviditeten. Nu får jag en anledning att faktiskt ta mig ut, även fast jag känner att jag inte orkar eller har energi. Men när jag väl är ute så mår jag bättre och känner mig piggare. Sen ser jag bara fördelar med att ha honom då lilla s och han har blivit "bästisar". Dom underhåller varandra, vilket är skönt då jag kan lägga mig i soffan en halvtimma utan att höra "mamma, lek med mig!" på en gång. 
Sen är han faktiskt väldigt duktig för att vara valp. Visst händer det små olyckor, men det är inte mycket. Förhoppningsvis är han helt rumsren innan lillan kommer. Sen tycker jag det är bra att han är här när bebis kommer, så han får lära sig vad som är rätt och fel redan från början. 
Sen till sommaren/hösten kan han följa med på långpromenader till och från förskolan när lilla s ska lämnas. 
Några har frågat; "Är det verkligen rätt tid att skaffa en hund nu?" - När i helskotta är "rätt" tid, om det inte är nu? Jag kommer vara hemma mammaledig i ett år, det kan väl inte bli mer "rätt" än så? Jag har all tid i världen att lägga på honom och på barnen under detta året. 


Ser man det positiva istället för det negativa så går det mycket lättare. 


så, nu fick jag sagt det med. 

 
 
/E

Twilightpladder

Publicerad 2012-11-23 09:22:00 i Lina,

Morrn morrn!

Vi såg ingen film igår, vi tittade på "Historieätarna" på tv och sen gick vi och la oss, ganska skönt faktiskt att lägga sig någorlunda i tid :)
"Historieätarna" var ett intressant program tycker jag, igår handlade det om 70-talet och jag är ganska glad att jag inte växte upp då. Containerfynd och gelémat känns inte riktigt som min melodi direkt... Ska bli kul att se vad dom tar upp i programmet nästa vecka!

Ni som inte sett sista Twilight-filmen men ska göra det, läs INTE det här. Så, nu är ni varnade.
 
Jag hade nog alldeles för höga förväntningar på den filmen, och tydligen är jag inte ensam om att tycka att den inte är särksilt bra... Uff!
Den handlade bara om ihopsamlandet av vampyrer från alla världens hörn med gåvor, den ena töntigare än den andra. Däremellan var det sliriga kommentarer om vartannat. Den ena torrare än den andra.
Jag är väldigt detaljrik i mitt tänkande (som alla hsp:are tydligen^^) och jag gillar inte när saker inte är (väl) genomtänka eller lämnade åt slumpen!
Som M sa: "Du är för smart för sådana här filmer :)" ^^ hehe.

Men iallafall. När Bellas pappa fick reda på att Jacob var varulv då gick det till ungefär såhär;
Jacob sa till Bellas pappa att han hade något han ville berätta. Han förvandlades till varulv och sen var det ingenting mer med det. Ja, Bella och Edward blev lite sura, men inte märkvärdigare än så.
Inga följdfrågor, ingenting.

Jag menar, hade jag sett någon jag känt hela mitt liv förvandlas till en varulv helt plötsligt, ja, då hade jag nog reagerat LITE starkare än så och inte bara "svalt det". "Jaha, så du är varulv? Nämen vad trevligt!"

Ingenting berättades heller om att Bella blev vampyr för hennes pappa, det ena som sas (?) var "-Jag kan inte berätta något, du får vara nöjd med det" Och då var han det, Bellas pappa alltså. Ingenting nämdes till Bellas mamma, hon var inte ens med i filmen!
Sen då? När pappan åldras och alla runt omkring men inte Bella och dom andra vampyrerna? Jaha, vad händer då?!!?!?!??!! INGENTING, bara lämnat åt slumpen. Så jävla DÅLIGT! Dåligt, dåligt dåligt!


Sen undrar jag hur dom får ihop det här:
I förra filmen, när Bella var gravid så var hon tvungen att dricka blod för att bebisen krävde det, vampyrbebis... Visst jag förstår. Men vad jag inte förstår nu när jag sett sista filmen och dom berättat att ungen kan äta både vanligt mat och blod och ändå överleva för att hon är hälften vampyr och hälften människa, ja men då kunde hon väl för fan ätit vanligt mat även när hon var gravid?! Åhh, jag blir så irriterad! Gör om, gör rätt!

Sen det här jävla kriget man gått och väntat på och skulle bli spännande var ju så jäääääävla långdraget! Jag lovar det höll säkert på minst 15-minuter! Dom sa inte ett ord, bara slogs och slet av huvudet av varandra. Och sen till sist kommer det fram att det hela bara var en bluff. En av Alice´s syner! Gaaaaaaaaaah, så himla nödvändigt då att göra en halv film som ändå inte existerar av någonting.....
Nej, sämst!

Kanske den blir bättre med tiden. Nu har jag ju sett den och vet vad jag har att vänta. Men nej, bra var den då inte. Var väldigt många detaljer som liksom inte var ett dugg genomtänkta, varför lägga så mycket tid och pengar på något och ändå inte göra det ordentligt?
Jag har sagt det förut och jag säger det igen (som min farmor sa) "Ingen kan se hur lång tid någonting har tagit, men alla kan se hur bra någonting är gjort"

Ni som sett den? Vad tycker ni?
Todeloo!
/L

Sömntuta

Publicerad 2012-11-23 09:14:34 i

Blev en väldigt lång kväll igår, därför det inte blev något mer bloggande. Lilla s kom iaf hem och det var helt underbart. Hon fick lov att somna i vår säng och i morse när jag vaknade av att stora S skulle gå till jobbet, märkte jag att halva jag (benen, magen och ena armen) var över i spjälsängen. Tur att den är uppe, annars hade jag legat på golvet. Lilla s nöjer sig alltså inte med HELA dubbelsängen, utan ska ligga så tätt inpå mig som det går. 
Väldigt mysigt. Men liiiite trångt ;)




På tal om att hon är en sömntuta, så vaknade hon precis. Haha. Alltid så. :) 
Så får ta och göra lite frukost till oss. Sen får vi se vad vi hittar på idag. Är väldigt, väldigt sugen på att julpyssla!


/E

Imorgon är en annan dag

Publicerad 2012-11-22 20:02:59 i Lina,

Hej!

Har hästpysslat idag, som vanligt avslappnande och mysigt. Men jag var inte redigt på mitt bästa solskenshumör direkt... Det är lite mycket nu, jag hoppas morgondagen blir bättre och att denna stress som gnager på mig inifrån försvinner! Jag blev besiken på filmen igår  också faktiskt, kan berätta mer imorgon om varför.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen funderar M och jag på att snurra igång en film innan det är dags för att hångla med kudden!

Todeloo!
/L

Check

Publicerad 2012-11-22 12:59:05 i

Önskar det var så här roligt att öppna posten varje dag. ;)


Jag tackar och tar emot! 

/E

Say yes to the dress

Publicerad 2012-11-22 10:47:03 i

Gjorde mig en smarrig frukost. En tallrik gröt med kanel, rivet äpple och mjölk, och sen ett stort glas nypressad apelsinjuice. Vardagslyx eller vad? ;)
Satt samtidigt och kollade på "Say yes to the dress". Tänk när man själv står där en dag och ska välja bröllopsklänning. Jag skulle inte vilja ha för enkel, eller för "prinsess"-aktig och inte heller "Se på mig"-klänning. Är liksom inte den typen alls. 
Gillar enkla, vanliga, men ändå annorlunda. Gillar lite vintage eller "murmaid"-stilen :)

 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken stil gillar ni, alla har väl någongång funderat på ett bröllop, eller en bröllopsklänning? 
Eller? :) 


 
/E

Läkarbesök

Publicerad 2012-11-21 19:48:24 i

Kom in tidigare till läkaren och var där ungefär 10 minuter. Tur att jag hade annat att göra i stan efteråt, annars hade det knappt kännts lönt. 40 minuter buss in, och sedan vara där 10 minuter och sedan 40 minuter buss hem igen. Riktigt roligt är det inte att åka buss ;)
Alla prover som togs förra veckan såg bra ut och läkaren trodde inte det skulle vara några problem med att ge mig epiduralen. Men att det måste ha gått dessa 10 timmarna. Men som han sa, så går inte allt på en timma. Man har ju sammandragningar, värkar och så, innan man kommer in i den "aktiva" delen. Så han skrev in lustgas och epidural i min journal. Så det känns bra, precis vad jag ville :) 

Mötte upp Nina och sedan åkte vi ut till Väla, eller ja.. IKEA faktiskt. Blev en sen lunch och massa prat. Meningen var att vi skulle gått lite på Väla med, men tiden sprang iväg, så vi tog bussen tillbaka in till stan för att hämta ut mina sprutor på apoteket innan jag åkte med stora S hem. Det är bra när han jobbar i närheten av där man är, så man slipper ta bussen. Den är ju inte så rolig som sagt ;) 

Skönt när man får nya vänner som man verkligen trivs och kan vara sig själv med. Är riktigt glad över att ha "hittat" dig Nina! :) 


Resten av kvällen ska spenderas i soffan, kanske med någon film senare. 



Fick förresten sånt sug att börja julpyssla efter vi varit på IKEA. Är det för didigt för det? ;) Haha. 
 
/E

Läst på Facebook

Publicerad 2012-11-21 15:10:00 i Lina,

Hahaha, läste det här på FB nyss och fick mig ett gott skratt. :)
Todeloo.
/L
 
 
 
 
Soran Ismail
Ni som inte hänger på twitter missar massa godis. Bla alla härliga diskussioner jag har med våra främlingsfientliga vänner. Fick t.ex. precis ett briljant argument till varför jag inte kan vara svensk "Så en katt född i ett stall blir en häst menar du?" Jag älskar när jag måste förklara för folk att katter och hästar är olika djur. Och att olika etniciteter inte är det.
 

Julklappar

Publicerad 2012-11-21 14:13:17 i Lina,

Hej!
Meningen var att jag skulle bloggat igår, men jag orkade inte då :(
Men jag fick iallafall slagit in alla julklappar jag köpt, skönt känner jag. Jag gillar att planera julklappar och att slå in dom, men även om jag skulle vilja så lägger jag inte allt för mycket tid på att slå in paketen, tex, vika snyggt eller pynta ordentligt, känns så onödigt då det ändå rivs bort på en halv minut :( Men fina papper och snören är roligt :)
Idag har jag varit iväg på en grej som jag tror kan hjälpa mig bra. Jag har också börjat förstå varför jag har hamnat här? Det är inte för att jag ska tycka om den här staden eller omgivningen, det kommer jag liksom aldrig att göra, men här finns hjälp som jag behöver. Därför är jag här nu. :)
 

Ikväll ska M och jag på bio tillsammans med Samuel och Moa. Vi ska se sista Twilight-filmen! Spännande :)
Todeloo!
/L

Sovmorgon?

Publicerad 2012-11-21 09:54:37 i

Ja, som ni säkert listat ut så blev det ingen sovmorgon idag inte. Vaknade 06.20 av att Kacper ville ut. Sambon tog i och för sig ut honom, men jag kunde inte somna om igen. Jag låg åtminstone kvar i sängen till nio ungefär. Fått i mig lite frukost och så, och ska snart ta tag i morgonrutinerna innan jag ska in till stan. 

Dessa morgonrutiner. Tänk att man gör så galet mycket varje morgon. Vad gör ni under era morgonrutiner?

Mina ser ut ungefär såhär; Går upp vid 07, toa, tvättar mig, väcker lilla s, klär på mig, ut med Kacper, ger han mat, bäddar sängarna, fixar och äter frukost, tar disken, viker filten och puffar upp kuddarna i soffan, hjälper lilla s att välja kläder, fixar iordning mig, borstar tänder, går/tar bussen eller åker med grannarna till och från förskolan. När jag kommer hem tar jag ut Kacper igen, sen sopar eller dammsuger jag och sen blir det "datortid". Nyhets och bloggläsning, fb, mail och sen kanske lite tittande på you-tube. (Slutar dock aldrig där..)

/E

egentiden fortsätter

Publicerad 2012-11-20 20:28:20 i

Kvällsmaten blev riktigt lyckad. Jag följde inte ens något recept, utan hade i vad jag tycker är gott. Fan vad jag är duktig. Och uppskattat av sambon blev det med! :) 
Tyvärr tänkte jag inte på att ta några bilder, men kommer garanterat göra färsfyllda zucchinis igen och då kommer även recept. :)

Sitter just nu nermyst i soffan med en godispåse och ett glas pepsi. (Ja jag är en gottegris!) Ska snart kolla på småstadsdrottningar och sen ta mig en lååååång sovmorgon i morgon. Hur många tror jag lyckas med det? ;)

I morgon ska jag till bm och läkaren och prata smärtstillande. Sen kanske en tur ut till Väla. 


Som alltid så är det tomt när inte lilla s är här. Saknar henne redan. Mammas lilla buse!
 
/E

Lite egentid

Publicerad 2012-11-20 13:51:12 i


Lilla s åkte till sin pappa för en liten stund sen, och jag har inget planerat för resten av dagen. Så nu blir det en tallrik gröt, en kopp te och lite skvaller. Sen ska jag gå en runda med Kacper innan jag börjar på kvällsmaten. Tänkte prova på att göra färsfyllda zucchini. Vi får väl se hur det går :)

Hörs sen!

/E

Vecka 36 (35+0)

Publicerad 2012-11-20 09:50:10 i

"Din bebis väger nu ca 2,4kg och är ca 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller huvud sticka ut på magen när den rör sig och sträcker på sig. 
Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.
Det börjar bli trångt för andra organ nu, vilket förmodligen gör att du behöver kissa oftare och eventuellt har halsbränna. Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga östrogenet, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd  påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen, är du omföderska så börjar barnet nu lägga sig till rätta med huvudet nedåt inför förlossningen."
 
Känner mig hyffsat okej förutom tröttheten och att jag blir lättirriterad. Men nu är det inte lång tid kvar (34 dagar) och vi längtar så himla mycket. Tycker inte det var länge sen jag berättade här på bloggen. Tiden går så otroligt snabbt! :)
 
 
Kanske är lite tjatig, men glöm inte gissa när ni tror bebis kommer, så lägger jag upp listan här snart igen :) 

/E


 

Bara ett svar

Publicerad 2012-11-19 21:14:41 i Lina,

Eftersom det här egentligen inte skulle vara ett eget inlägg, men jag glömde svara i mitt förra inlägg därför blir det så här. Ni behöver inte läsa, för det är inte säkert ni förstår ändå. Men gör det om ni vill. :)
 
Btw, "Oscar" varför skrev du inte bara ditt namn först då? Bara undrar.
Och en sak till jag är inte mycket för någon politiker, inte Reinfeldt heller OCH jag tittar låååååååångt bakom de där dörrarna du pratar om. Långt bakom!.
Okej, känn du att dina barn skulle vara trygga med rasister som styr gatorna, det skulle inte jag känna mig trygg med iallafall. Men uppenbart är vi alla olika Punkt.

Todeloo.

/L

Julklappsshopping

Publicerad 2012-11-19 21:05:55 i Lina,


Hej och hallå!
Idag har jag shoppat massa julklappar, så nu är vi typ färdiga. Bara en kvar om jag inte minns fel, skönt :) Kul att komma till en annan stad också, en stad jag gillar och som har ett bra utbud, det behöver jag!
Jag behövde lite annan luft, nu känns det lite lättare i själen på nått vis :)
Nu ska jag mysa med M innan det är sängdags!
Typ så här såg jag ut när jag gick runt med alla mina kassar :9
Todeloo!
/L

barnunge!

Publicerad 2012-11-19 18:54:20 i

Jag och lilla s har spenderat hela eftermiddagen på ÖF. Var bara jag och 2 mammor till med sina barn där. Så lugnt och skönt och barnen kunde i princip göra vad dom ville. 
I väntan på bussen hem gick vi inom affären för att köpa lite saker till kvällsmaten, kommer till kassan och mitt kort funkar inte. WTF!! Går till banken för att ta ut pengar i stället, men bankomaten bara spottade ut mitt kort igen. Okej? Kollade telefonbanken. Jo, visst tusan ska det vara pengar där på. Strunt samma (det funkade ändå inte). Sätter oss och väntar på bussen hem, utan det vi behövde till kvällsmaten. Kallt som tusan ute och kännde mig som en ispinne. 
Väl hemma så blev det att tänka i andra banor. Vad tusan skulle vi äta nu då? 
Blev bara varma mackor med kiwi (vilken mat. haha).  Irriterad över att det inte blev någonting annat till kvällsmat, och blev på dåligt humör. Känner mig som värsta barnungen. När ingenting går som jag planerat så blir jag tjurig. 

Graviditetshormoner? Jag? Haha, nej då inte alls! 

 

Vad är det man brukar säga? Ny dag och nya tag i morgon!? :P
 

/E

Tvål i ögat mitt i natten

Publicerad 2012-11-19 09:06:54 i

Gick ut med Kacper vid fyra-tiden i natt, efter han desperat försökt väcka stora S med att båda pipa och sätta framtassarna på hans sida av sängen - utan att han vaknade. Efter ha varit ute med honom går jag (som standard) in på toa. Bestämmer mig för att dricka lite. Istället för att ta muggen som står på vaskkanten, så böjer jag huvudet ner, och ska dricka direkt ur kranen. Kan säga att det inte var någon smart idé, inte när man har en dettol no tuch (sån automatisk handtvålspump). 
Antar att ni kan gissa vad som hände? Just det. Tvål rätt i ögat! Smart Emily, verkligen jättesmart!
 
Använder mig av muggen härdanefter!
 
 
/E

Lust och fägring

Publicerad 2012-11-18 21:13:00 i

Köpte detta teet idag. Har precis laddat upp en kopp, ligger nerbäddad i sängen (okejdå. inte nerbäddad, men ligger iaf i sängen) och kollar på TV. 
 


  
 
 
"Svart te från Asien med solrosblad samt små bitar av mango och hallon. Teet har en ljuvlig smak av passionsfrukt, mango, grädde och karamell." 

Mumsmums!

/E

Fördelar

Publicerad 2012-11-18 20:06:53 i

Sitter och lyssnar på när stora S nattar lilla s. När han nattar så blir det alltid böcker på polska eftersom han har svårt att läsa (ja även barnböcker) på svenska. Det blir oftast bilderböcker så lilla s lär sig ord på polska. Hon är ju bättre än mig snart. Herregud, vad barn lär sig snabbt! :) 
Inte nog med att hon lär sig polska, hon kan ju mycket, mycket engelska med. Inte riktigt flytande. Men hon säger ofta "mummy", "thank you", "thanks for food", "you're welcome", "bye", "I love you" och alla färger på engelska istället för svenska. 
Hon kommer (nog) ha lätt för engelskan i skolan sen. Och alla som säger att barn som är 2 eller fler-språkiga, ofta är sena med talet.. ja det stämmer inte på henne. Snarare tvärt om. Haha.

Har sagt det innan, men är så glad att hon har det intresset. Att hon verkligen VILL lära. :)


 


/E

Julkalendern Greveholm

Publicerad 2012-11-18 18:03:00 i Lina,

Jag har börjat längta efter julkalendern! Vilket jag inte gjort riktigt på många år, förmodligen för att jag egentligen är för gammal för det^^ Men i år ska det vara en fortsättning på en julkalender jag älskade när jag var liten. Mysteriet på greveholm.
Jag gillade den av många anledningar men framförallt spänningen och att det faktiskt var fler som "såg" vad jag också såg (/ser), "spöken" :D
Men så blev jag också skiträdd för skellettet på vinden, haha! Det blir spännande att se hur historien fortsätter i år.

Åhhh, nu vill jag ha jul! Julpynta, jaaaaa tack!



Jag skulle vilja bo som i Greveholm :) Ja, kanske inte riktigt så stort, orka med den städningen liksom... Men som i den miljön, underbart! Stora lövträd och annan vacker natur, precis som på bilden här ovan innan ni klickar på play :)

Todeloo!
/L

Vardag

Publicerad 2012-11-18 15:06:00 i Lina,

Till kommentaren "O" som av någon anledning inte vågar skriva ut hela sitt namn?? Men jag kanske har en aning om vem du är ändå. : Nej det är det inte!

 
 
Annars är det en grå söndag här med, precis som Emily skrev. Det är iallafall Solsidan ikväll :)
Slänger in en bild direkt ifrån min vardag, glammigare än så är det alltså inte^^

Todeloo!
/L

Grå söndag.

Publicerad 2012-11-18 12:27:21 i

Ja ni, inget uteväder idag direkt. Smådugg hela tiden och blött som tusan. Så hela förmiddagen har jag och lilla s spelat xbox och sambon fixat i badrummet. ;)


Blir nog inte så jättemycket gjort idag. Myskläder och "bara vara". Skönt det med ibland! :)

Vad gör ni idag?


/E

Ormhassel

Publicerad 2012-11-17 17:15:35 i

Åh, stora S kom hem med en stor kvist ormhassel som ska sättas upp ovanför köksbordet. 
Nu ska jag bara komma på hur jag ska pynta den. Med vita glaskulor, eller med julpynt? Humm :) 

Vi måste klippa av några småkvistar och kommer antagligen göra något sånthär med dom. Superfint. Eller hur? :)) 

 
(Bild lånad av ellasinspiration.se)
 
 
/E

Lina ryter ifrån!!!!

Publicerad 2012-11-17 17:11:00 i Lina,

Jag kan inte förstå att så många låter sig manipuleras av Sverigedemokraterna! Frivilligt! Man bara gapar och sväljer UTAN att ens reflektera!
Jag förstår inte hur man kan vara så naiv...

Jag tycker inte heller att invandringspolitiken fungerar särskilt väl som den är idag, det tror jag knappt någon tycker oavsett nationalitet och etnicitet. Men en sak är säker, SD är INTE parti som skulle klara av att "styra upp" invandringpolitiken.
Jag sympatiserar inte ett skit med rasister vilket hela SD-klanen består av och det är jag noga med att uttrycka!
Jag vill INTE ha ett land som styrs av rasister, där mina framtida och andras barn ska växa upp med snedvridna värderingar.
Tror inte det är så många OM MAN BARA TÄNKER TILL som vill det heller, eller vill vi tillbaka till Hitlers bakåtsträvande, hjärndöda fantasier?
Nej, jag skulle inte tro det!

Jag vet inte om ni såg debatten i "veckans politik". Jimmie Åkesson underviker att svara på frågor, han ger luddiga svar och pratar bokstavligt talat om äpplen, päron och apelsiner... Jag kunde inte låta bli att skratta, hur kan någon så inkompetent människa (?) få vara partiledare?! Han vet ju inte ens vad han pratar om!


Veckans%20politik




Jag tycker alldeles för många är slappa och låter sig alldeles för lätt manipuleras av politikernas fina ord. Alla borde ta sitt ansvar och framförallt rösta, men också att ta reda på vad partiet egentligen står för.
Som inför förra valet skrev jag till alla partier (Ja, inklusiva SD. Inte för att jag tänkte rösta på dom men jag ville helt enkelt se hur engagerade och seriösa dom var). La fram vad som var dom viktigaste frågorna för mig och varför dom tyckte att dom var värda just min röst? Jag fick långa och seriösa svar från många och väldigt korta och obrydda svar från en del. SD fick jag inte ens svar ifrån....



Magnus Betnér har som vanligt kloka ord att säga. Här talar han om "lustigkurrarna" i SD.
I sandlådan hör ni hemma!



Nu sätter jag ner foten en gång för alla: JAG SYMPATISERAR INTE MED RASISTER! Flyg och far SD, det är NI som inte har något här att göra! Mig lurar ni inte!


Här och här kan ni läsa mer om SD och deras "hittepå-politik". En ny logga och snygga kostymer... Pfffft! Pyttsan!
Sverigedemokraternas nya logotypSverigedemokraternas gamla logotyp <-- Nya och gamla loggan.... Men det var väl gölligt, så säg.....Pfffft!

Todeloo!
/L

Äntligen

Publicerad 2012-11-17 09:01:00 i

Vaknade för ca en halvtimma sen, och äntligen känner jag mig utvilad! Vaknade bara en gång i natt med för att följa lilla s till toaletten. När jag var uppe med henne så sneglade jag mot soffan, och vem ligger där. Jo, Kacper!! Där låg han och sov så gott. Lyfte snällt ner honom till sin säng. För här får inga hundar vara i soffan eller i våra sängar. Glöm det. 
(Men måste erkänna att det såg väldigt mysigt ut för honom)
 

Som sagt har sovit riktigt gott inatt. Somnade runt 22 och vaknade vid 08.30 (10½h), och vaknade bara en snabbis. Härligt!


Nu blir det snart städning!
 
/E

Jag är ändå kär

Publicerad 2012-11-16 20:09:27 i Lina,

Trots berg-och-dal-banor, svåra tider, oförståelse, egosim, tjaffs, högt och lågt, lugnt och livligt ibland så är jag
himla kär. Så himla kär. Så himla kär. Så himla kär.

Aj löv jo!

Todeloo!
/L

Fredagskväll

Publicerad 2012-11-16 19:47:49 i

In till stan och öronläkaren med lilla s. Två olika tider hos olika doktorer resulterade i ca en timmes väntande emellan. Men allt såg bra ut och ingen vätska finns kvar i öronen, och hon hör så bra som barn ska helt enkelt. :)

En träff med med Nina hemma hos henne, med mycket bebisprat och te-mys. Verkligen supermysigt och avslappnat. Gillas! :) 
Sen bussen tillbaka till knutan där jag och lilla s mötte Rebecka. Upp på McDonalds snabbt innan vi tog bussen tillbaka hem. Snabb vända till affären och sen hem till Kacper. Stora S var hemma innan oss och det hade bara skett en liten olycka på hela dagen. Beröm till honom (till Kacper alltså)

Har suttit och beställt egen almanacka och julkort som vi fick bra erbjudande på nu. Hoppas dom blir lika bra i verkligheten, men det tror jag nog. :) 
Blev väldigt besviken när jag fick post idag. Fick hem lilla s bilder som vi tog med fotografen för någon månad sen. Dom blev inte alls bra, suddiga och lilla s kollade bort. Inte ens den bilden jag valde! Så blir att returnera dom. Synd när man väntat så länge och hoppades på att ge bort lite bilder till jul. Men men.
Jag kan göra det bättre själv! :D

Lilla s sitter just nu och äter mannagrynsgröt och macka. Blev med sugen på gröt (fast havregrynsgröt). Men vi har varken äpplen, äppelmos, bananer eller blåbär hemma. Bir tråkigt med bara mjölk. Så får hitta på ngt annat att äta. 
Sen blir det fredagsmys en stund innan lilla s ska sova. 

I morgon städning!

Ser ut som det är natt ute, men här är klockan typ fyra!



/E

But I´m not the only one

Publicerad 2012-11-16 15:07:09 i Lina,

För några veckor sedan drömde jag en ganska rolig och framförallt knasig dröm. Jag körde bil i Kalmar, varför vet jag inte men jag var där iallafall och så letade jag efter en parkeringsplats och körde ut mitt på havet, där det tydligen fanns parkeringsplatser. Men jag vände och gjorde en U-sväng tillbaka in mot land igen och bestämde mig för att hitta en parkeringsplats på land istället. Anledningen var att jag tyckte det var för krångligt att simma till och från parkeringsautomaten. Haha!

Okej? så jag skulle vara tvungen att simma, men bilarna skulle kunna stå på vattnet utan att sjunka utan problem. Varför kunde inte jag då lika gärna kunnat gå på vattnet? haha!
Lite lustig dröm tycker jag allt, men som vanligt i drömmarnas värld var det här heeeeelt naturligt :)

Har ni haft några konstiga och roliga drömmar?

Todeloo!
/L

Utan julgran

Publicerad 2012-11-16 12:56:00 i Lina,

 
Hej på er!

Imorse åkte jag med M´s pappa ut till skogen för att leta efter julgran. Men vi hittade ingen bra julgran trots att vi var ute i två timmar.
Vi får göra ett nytt försök vid ett senare tillfälle. Men lite "skogsvårdsundervisning" fick jag iallafall när vi gick där i skogen och det kan kanske komma till användning här framöver............  :)
Vi hörde och såg flera fåglar och jag undrar just hur många andra djur som såg oss, men som vi missade? Kanske en björn? Älg? Rådjur? Harar? Inte helt omöjligt :)

Nu tittar jag på "mannen som talar med hundar", ÅH VAD JAG LÄNGTAR EFTER EN EGEN VOFFELOFFE! Jag vill ha en egen vovve, snart!

Saknar Kimmie, lille snutt! Jag älskar dig och saknar dig, ses snart! Tass och kram från lillmatte <3
 

Todeloo!
/L

Kvällsinlägg

Publicerad 2012-11-15 21:23:00 i

Ja, hur gick det egentligen med sovandet i förmiddes? Jag drabbades av Alfons Åberg-syndromet ("jag ska bara") och gjorde allt annat än just sova. Suck på mig själv.
Varför ska det vara så svårt att sova på dagen? Är det bara för att jag vet att det tar sån tid att somna, och att det sen inte känns lönt att sova? Eller är det för att jag vill hinna med så mkt som möjligt när lilla s är på dagis?  

Gah, blir så arg på mig själv. Blir ännu mer arg för att jag inte lägger mig i tid på kvällarna. Måste inse att jag inte kan vara uppe till 23 längre.
Även fast jag är dötrött redan klockan 18 så "tvingar" jag mig själv att vara vaken mer.
Hur dum får man bli egentligen?

Som nu tillexempel. Jag borde åtminstone ligga nerbäddad och med avstängd TV. Ska upp tidigt för att åka till läkaren med lilla s i morgon och sen träffa Nina. Istället sitter jag här och bloggar och har TVn på i bakgrunden och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan lägga mig och sova
(precis som jag inte får lägga mig innan 22).


Någon som har botmedel mot Alfons Åberg-syndromet?


 
/E


Förresten; Linas mamma gissar på att lillflickan kommer den 19. Välkommen i "gissa-listan"! :)
 
 
 

Skillnader/likheter i graviditeterna

Publicerad 2012-11-15 20:02:28 i

Nu är det 4 år sen jag fick min dotter. Och nu är det snart dax för lillasyster att se världen. Här kommer lite skillnader och likheter i graviditeterna. 


När berättade vi för alla?
Då: Vi berättade i stort sett direkt till släkt och vänner när vi fick + på stickan.
Nu: Sa bara till de närmsta omkring vecka 7, då hade vi vetat sen vecka 4. Berättade för övriga i vecka 18 (efter ultraljudet). 

Illamående:
Då: Morgonillamående i ca 2 månader. Kräkte jag inte automatiskt så stoppade jag fingrarna i halsen. Sen var det bra igen.
Nu: Mådde dåligt nästan konstant de första 4 månaderna. Kunde inte äta, dricka, känna vissa dofter eller åka bil (buss, tåg) utan att kräka. Kräktes ca 4 ggr om dagen tills jag fick utskrivet lergigan comp.

Nytt eller begagnat?
Då: Köpte och fick nästan allt begagnat. Det var inte mycket som vi köpte nytt då. Man tog emot vad man fick helt enkelt.
Nu: Har väldigt mycket begagnat denna gången med. Men det mesta är ju sen lilla s var liten. Spjälsäng och vagn är väl det som är helt nytt.  

Bebiskläder:
: Fick som sagt väldigt mycket och matchade så gott jag kunde.
Nu: Har fått mycket, köpt lite och sparat mycket. Så har en hel del bebiskläder. Det viktigaste är inte att det är ”inne”. Det viktigaste är att jag tycker att det är fint och att det är bekvämt för bebisen.

Trötthet:
Då: Visst var jag trött, fick ta 2 järntabletter dagligen när jag väntade min dotter. Men då hade jag tid att ligga och vila om det behövdes.
Nu: Trött KONSTANT. Tar 1 järntablett dagligen, bm säger att det räcker. Men tröttheten beror väl mer på att jag inte har ”tid” att ligga och sova mitt på dagen, när jag har en 4-åring och en hund hemma. 

Cravings:
: Ingenting
Nu: Ingenting
Visst har det varit perioder jag bara kunnat äta vissa saker för att inte må dåligt. Hela sommaren levde jag på kanelbulle till frukost. Men det var inget ”måste”.

Något jag inte kan/kunde äta:
Då: Köttfärs. Spydde direkt av lukten eller om det serverades köttfärs. Det satt i länge efter graviditeten med ska jag säga :P
Nu: Kan äta precis allt jag vanligtvis äter. Tack och lov! :D

Känslor:
: Var otroligt känslig och kunde gråta för minsta lilla. Även väldigt lättirriterad.
Nu: Ungefär detsamma. Speciellt lättirriterad. Men beror nog mycket på tröttheten med.

Kände sparkar:
: I vecka 18
Nu: I vecka 22 någonting

Annat:
Då: Var väldigt förväntansfull, grubblade länge på namn och tiden gick oehört långsamt.
Nu: Det har varit det ena efter det andra. Infektioner och svamp i underlivet, in till förlossningen i v 33 pga jag sipprade (väldigt lite) fostervatten.
Lite mer rädsla inför förlossningen under denna graviditeten, då jag kanske inte kan ta epiduralen, som ”räddade mig” under förra förlossningen. Anledningen är mina innohepsprutor och att det måste ha gått minst 10h efter jag tagit innohepen tills jag kan få epiduralen.
Känner mig större och klumpigare än förra graviditeten, magen är mycket större och bebisen är mer aktiv än vad lilla s var i magen.

 Trots att denna graviditeten varit jobbigare på många sett, så har det gått mycket snabbare. Nu är det bara ca 6 veckor kvar (+ - 2v). Innan bebis kommer så är det läkarbesök hit och läkarbesök dit. Sen ska det julpyntas och vara lucia. Känns som det kommer gå väldigt snabbt. :)


Var det föresten någon som sa att andra graviditeten skulle vara lättare? 


 



Nu



/E

Antingen eller

Publicerad 2012-11-15 18:20:00 i Lina,

Tänkte svara på en liten "antingen eller" lista. Det är ofta ganska svårt att bara välja en då två kan stämma lika bra men där jag tvekat har jag bara tagit det som känns "mest" just nu. Kanske ska ta det här med en nypa salt också, man får ju lov att ändra sig^^

Kött eller fisk
Kaffe eller te
Svart eller vitt
Bok eller film
Havet eller pool
Sommar eller vinter
Bad eller dusch
Stad eller landsbygd
Chips eller popcorn
Lyx eller budget
Potatis eller pasta
Guld eller silver
Biljard eller bowling
Morgon eller kväll
Choklad eller vanilj
Sola eller bada
Skidsemester eller solsemester
Passion eller trygghet
Julafton eller midsommarafton
Hemmakväll eller utekväll
Glass eller godis
Jeans eller mjukisbyxor
Ringa eller sms:a
Enkel eller dubbelsäng
Halsband eller armband
Badskum eller badkulor
Höst eller vår
Harry Potter eller Sagan om ringen
Inga barn eller 10 barn
Klänning eller kjol
Lägenhet eller hus
Jordgubb eller hallon
Nagellack eller läppstift
Spindlar eller ormar
Älskad eller framgångsrik
Superstark eller supersnabb
Konsert eller spa
Vin eller öl
Metal eller pop


Hmm... Känner mig fortfarande högst tevksam till denna lista... :P Hehe
Todeloo!
/L

Så kan det gå!

Publicerad 2012-11-15 17:50:56 i Lina,

Ja, mitt och M´s förhållande är ganska "underhållande". Hänger han mig inte upp och ner på så hissar han upp mig i bilen... ^^
Han "glömde" väl den lilla detaljen att jag fortfarande satt i bilen.... :P



Todeloo!
/L

Kaffesugen spirit? :)

Publicerad 2012-11-15 13:38:00 i Lina,

Okej, det är inte första gången jag är med om vad som många skulle beskriva som "konstiga" saker, men nu undrar jag vem det är som alltid öppnar kaffeburken?
Varenda gång den senaste tiden har den stått öppen när jag ska ta fram den. Det är i princip bara jag som dricker kaffe här hemma och oftast jag som brygger kaffe om vi ska bjuda också. M är det alltså inte som öppnar den. Knappast katten, den står för högt och långt in i skafferiet och kaninerna... Naaaaah, knappast.
Så, vem är du som verkar ha lika stort kaffesug som jag?
Träd fram så bjuder jag på en kopp vettja! :)


Todeloo!
/L

När NI tror bebis kommer.

Publicerad 2012-11-15 11:11:11 i

Frågade för ett par dagar sen om ni ville gissa på när bebis kommer. Inte så många som gissat ännu, men ni som gissat tror att lillan kommer tidigt :)

Syster 17e
Denise 18e
Mamma 20e
Rebecka 23e
Lina 24e
BF 25e

Kom gärna med fler gissningar. :)


/E

Trött är bara förnamnet

Publicerad 2012-11-15 10:18:05 i

Jag som alltid säger till mig själv att jag ska lägga mig i tid för att inte blir såhär trött. Slutar med att jag är uppe till minst 23 i alla fall. Typiskt mig. 
Är jäkligt trött idag, men lilla s är lämnad på dagis, ringt försenings försäkringskassan, satt igång en maskin tvätt och varit ute en liten runda med Kacper i koppel. Han måste ju bli van vid kopplet också, och inte bara att man släpper ut honom i trädgården. Och ja, det går väl sådär. En vända går bra.. men när vi ska vända och gå hem igen så vill han tillbaka på andra sidan igen. Knashund!

Tycker jag gjort tillräckligt nu på morgonen, så ska lägga mig och kolla på Solsidan och förhoppningsvis sova en timma eller två innan lilla s ska hämtas och vi ska till ÖF.


Men är hungrig igen.. en tidig lunch till Solsidan kanske?

 
 
/E

"Du kan sova nu mamma!"

Publicerad 2012-11-14 21:34:00 i

Låg och mös med lilla s i vår säng och kollade på Bolibompa. Blev trött på att hon inte kunde ligga still, och på att hon gick ut och in i rummet. Så sa åt henne att hon fick komma och mysa för jag inte ville ligga där inne själv och att jag skulle gå ut till vardagsrummet annars. Då sa hon "Men mamma, jag kan hämta en nalle. Så blir du inte ensam". - Sant, så sant. Men förklarade att jag ville ha henne, och att jag ville mysa innan hon skulle sova. Då gick hon in i sitt rum. Hämtade sin kuddnalle. Gav till mig och sa: "Så, du kan sova nu mamma om du vill!" 
Kan man göra något mer än att le och tacka? :)



Blev nästan att hon nattade mig istället ;) 

Vi har lite som regel att efter sagostund (massage och klining på ryggen), så ska hon ligga kvar i sin säng. Hon kan ligga och småsjunga, leka eller läsa. Idag läste och lekte hon till klockan nio. Tror det är någon som kommer vara trött i morgon!
 

Någon mer än jag vill säga.. 
 

/E



Pepparkaksbollar doppade i choklad

Publicerad 2012-11-14 18:28:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Bestämde efter dagis att vi skulle baka lite. Blev lite test inför julen kan man säga. Finns ganska många varianter av dessa bollarna, bland annat med glögg (vilket jag tror blir ännu godare), men för lilla s skull, så gjorde vi bara vanliga, enkla idag. :)


 
 
 

Ca 15-20 st

Du behöver:
200g krossade pepparkakor
150g philadelphia
200g choklad

Gör så här:
Krossa och sedan mixa pepparkakorna till fina smulor. Ta fram en elvisp och vispa samman philadelphian med smulorna. Rulla små bollar. 
Låt dom stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa eller rulla bollarna i chokladen och låt dom stelna. 
Förvara i kylskåp.

Vi använde ljus och mörk choklad (hade lite av varje hemma). Men går även bra med vit om man hellre vill ha det.


Lilla s har redan klämt i sig 4 st sen dom blev klara, var tvungen att säga stopp. Annars hade dom redan varit slut ;)


/E


Mig lurar ni inte!

Publicerad 2012-11-14 15:58:26 i Lina,

Så.Himla.PATETISKT!

Nu skrotar vi dom där idioterna, en gång för alla!
Ni som tror att SD står för någonting annat än bara hat och främligsfientlighet, tänk om! Bort bort bort!
Dom är inget annat är "rassar" utklädda i kostym!


Todeloo!
/L

Ett blåmärke senare

Publicerad 2012-11-14 13:27:00 i

Kom hem för ca en halvtimma sen och hann säga "hej" och "hejdå" till sambon i dörren, innan han skulle tillbaka till jobb igen. 
Ska gå om ca 20 minuter igen och hämta lilla s från dagis. 
 
Iaf, var inne i god tid i stan för att ta mig till lasarettet och provtagningscentralen. Var inte så mycket folk idag som det brukar vara. Behövde bara vänta 40 minuter. Vilket är väldigt lite om man jämför med andra gånger jag varit där. Fick ett snyggt blåmärke i armvecket efteråt. Tack!
En snabblunch på subway och sen upp till min bm. Allt såg jättebra ut, lillan tyckte inte om när bm kännde på magen och började sparka enormt mycket. Bm försökte sedan lyssna på hjärtljuden, som visade sig vara väldigt snabba idag. Men vi provade en stund senare igen, och då hade lillan lugnat sig. Barnmorskan sa att jag ska vara glad som har en sån livlig bebis. Mjo, visst är jag det. MEN ibland önskar jag att hon kunde ta det lite lugnare där inne ;) 

Nästa vecka hoppas jag ha fått provsvaren och att dom ser bra ut, för då ska jag prata med läkaren om smärtlindring och hoppas på att han ger grön signal på att jag får/kan ta epiduralen. Annars får jag som jag sagt innan, försöka klara mig på lustgas. 


 


Måste ut med Kacper nu och sen hämta lilla s på dagis. Jalla Jalla!



 
 

/E

Praktiskt

Publicerad 2012-11-14 13:01:00 i Lina,

Idag har jag fyllt på i ljusförrådet. Jag förvarar mina värmeljus i glasburkar från IKEA. Praktiskt tycker jag istället för att ha dom löst i plasten dom ligger i från början. En nackdel är dock att burkarna blir ganska smutsiga efter ett tag, men det är inget större problem att diska ur dom när man fyller på med nya ljus ju :)

Todeloo!
/L

Man kan bli lite kär i materiella ting faktiskt...

Publicerad 2012-11-14 10:19:00 i Inredning,

Jag gillar verkligen min plånbok, den är bra på alla sätt och vis men den börjar bli lite väl sliten... Men den fungerar, absolut! Jag köpte den på Ge-Kås för X-antal år sedan... Som sagt, jag gillar den, men att byta till den här vore inte alls tokigt! Får kanske bli en sådan efter jul?! :)

Jag gillar den blå bäst men den finns även i brunt, fin den också :)
(Den kostar 375kr och finns hos bluebox.se



Förövrigt är jag rätt kär i PiP Studios grejer över huvud taget faktiskt... Här är lite fler saker jag vill ha:


(Porslinet finns även i rosa och khaki och vissa även i rött)     

En sak i taget ;)
Dom kostar ju en del... Men jag lägger ju hellre mer pengar på något jag verkligen vill ha än mindre pengar på något jag inte är lika förtjust i...

Todeloo!
/L

Godnatt

Publicerad 2012-11-13 22:03:11 i

Ja, är på bättre humör nu. Kanske var det bara lite mat som behövdes i magen. Haha. Stackars sambo som får stå ut med mig när hormonerna spökar. :P

Ska väl försöka lägga mig och sova strax. Hoppas på att det inte tar så lång tid att somna som det brukar. Ska upp tidigt och åka in till lasarettet och ta prover, och sen ska jag till bm. Alltid lika spännande :) Sen blir det nog bara tillbaka hem och hämta lilla s direkt från dagis. 
Blir lite test med Kacper i morgon med andra ord. Första gången han kommer vara hemma själv så länge. Men stora S kommer iaf hem på lunchen och kan kolla till honom. Tror inte det ska vara några problem. Vi får ge honom ett ben så han har något annat att tänka på under tiden som vi är borta.
 
 
Godnatt, hörs i morgon!


/E

Gissa när bebisen kommer!

Publicerad 2012-11-13 16:47:34 i

Kom på en sak.

Ni kanske kan gissa när ni tror bebisen kommer, vilken dag? Så gör jag en lista och så får vi se vem som gissade bäst sen? :) Jag har ju som sagt BF den 25e december. Men när tror ni?


 
 
 
/E

dessa män

Publicerad 2012-11-13 16:37:44 i

Stora S har varit hemma idag pga migrän. Så han låg hela förmiddagen och jag hade tänkt städa, men blev att jag också låg. Vilket verkligen behövdes då jag var jättetrött. Men efter ha hämtat lilla s från dagis så ville jag börja med städningen. Just bara för att jag inte gjort ngt under förmiddagen, och här såg verkligen ut som en svinstia. Frågade stora S om han kunde hjälpa mig lite, då hans migrän mestadels försvinnit. Jo, hjälpa mig kunde han.. men hans svar blev "what you want me to do?" , öhhhh? Sa jag inte det precis? Med städning, HALLÅ? Vad gör man när man städar? Slutade med att han bara dammsög. (En sak som jag alltid gör typ sist av hela städningen), men orkade inte diskutera. Sen satte han sig i soffan och det gjorde mig mer irriterad, så gick runt och surade samtidigt som jag städade. 
Kan säga att det inte gick så bra. Städningen blev bara halvgjord och nu är jag fortfarande irriterad även fast vi är "vänner" igen. 
Dessa män, tror dock inte att det bara är min man som är sån. Eller? Jag kanske är helt superlöjlig. Jag skulle ju ha gjort det själv eftersom han skulle jobbat. Men tänkte att eftersom han ändå var hemma kanske han kunde hjälpa mig, men icke. (Eller jo, med dammsugning), kanske borde vara liite tacksam?
 

Nu behöver jag bli på bättre humör känner jag. Men hur? 
Kvällsmat, en dusch och sen sova kanske?

/E

Hästpyssel

Publicerad 2012-11-13 15:59:00 i Lina,

Hej!
Idag har jag hästpysslat. Som jag har längtat, speciellt eftersom det blev inställt förra gången. Det bästa med hästpysslandet idag var när jag stod och borstade O´boys man länge, länge, länge och han somnade under tiden :) Och så gjorde jag flätor.
Då var jag bara där och då, jag och hästen <3 Svårt att beskriva men jag mår verkligen bra hos hästarna, ja djur i allmänhet för den delen :) Utan djur vore inte jag hel och för mig vore det inget "värdigt" liv heller. Lovely animals!

Här är dom, killarna jag hängt med idag ;)
Bilderna togs förra gången jag hästpysslade. Först är det O´boy och jag och på den andra är det Boston och jag :)

Todeloo!
/L

V. 35 (34+0)

Publicerad 2012-11-13 10:19:00 i

Tröttheten är verkligen tillbaka. Och trots att jag har svårt att somna så sover jag iaf gott när jag väl sover. 
Bebisen sparkar upp mot revbenen eller på urinblåsan i tid och otid. Extra roligt är när hon sparkar på urinblåsan när man är ute och går. 
Hickningar har blivit standard för lillan på kvällarna. När jag var gravid med lilla s hade hon nästan aldrig hicka. Men nu, hela magen hoppar och det känns verkligen helskumt.

 

Världens sämsta bild, tog den i morse innan lämning på dagis. Kanske kommer en bättre sen. :)


Känns som jag bara klagat under denna graviditeten. Men så är det naturligtvis inte. Jag älskar att vara gravid och veta att vi skapat ett liv, och att bebisen växer i mig. Går inte förklara känslan. Bara ni andra som är/har varit gravida förstår. 


Saker att vara glad över när man är gravid: 
* När man tagit graviditetstestet och berättar för blivande pappan. När bara vi vet.
* Man får skämma bort sig själv hur mycket man vill med långa duschar, mjuka krämer, massage
* Man FÅR  gå upp i vikt
* Snyggare, fastare och större bröst ;)
* Köpa bebiskläder och bebisprylar
* Känna bebisens sparkar
* Längtan
* Skriva i graviditetsböcker och ta bilder på magen
* Att veta att man verkligen kan bli gravid. (Tänker ofta på andra som inte kan/får uppleva denna känslan)
* Att välja namn tillsammans
* Se olika saker hos sin partner som man inte trodde han hade
* Att se din partner planera och köpa saker till bebisen. HANS längtan.
* Att efter förlossningen glömma besvär och smärta man har haft under graviditeten och förlossningen, i dom första minuterna finns det inga bekymmer. 
* Att sedan få berätta för familj och vänner om sin lycka.


Längtar så otroligt mycket efter lillan, det är helt galet. Men det är nära nu. 41 dagar kvar till BF. 
Lilla s ska få ett syskon, en lillasyster som hon ser jättemycket fram emot att träffa. Och hon längtar till jag blivit smal igen och kan springa med henne i trädgården och hoppa på studsmattan. 
Det längtar jag med efter.


/E

Målande hundar i ett konstigt förhållande?

Publicerad 2012-11-12 19:51:30 i Lina,

Hej igen!
Har precis ätit kvällsmat, halvgott... Nu sitter M och jag och lyssnar på musik och diskuterar hundraser... Inte ens där tycker vi lika, haha^^ Men vi vill ha en voffeloffe båda två. Frågan är bara När, var och hur? Eller kanske inte hur utan vilken ras?
Snart ska vi gå och måla tillsammans, det ska bli spännande. Se hur M och jag tolkar saker och ting och vi har garanterat olika sätt att uttrycka oss på, såklart... Som med allting annat gällande oss.
Jag blir fan inte klok på vårt förhållande... Men det är det nog ingen som blir^^ Hahaha!!

Blir vi klara med vårt mästervärk ikväll får ni se imorgon, annars... Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge, hehe ;)

Todeloo och adjö!
/Lina
 
 
Psssssssst, Emily: Strukit heter det ;) (Stryka, strök, strukit)

Duktig Vovve

Publicerad 2012-11-12 18:43:00 i

Efter ha stykit (struket, strökit?) sängkläder i 1½h i förmiddes så hade jag kramp i armarna. Men envisades om att bädda i spjälsängen också och få upp sänghimeln. Måste få allt gjort på en gång. Sån är jag. Men fint blev det, och ännu en sak som jag inte behöva tänka mer på. :)
Resterande av förmiddagen och eftermiddagen har det varit bus i trädgården med Kacper, och massa bus på ÖF. Var helt slut när vi kom hem, men det var bara att påbörja med maten. 

Nu ligger jag och lilla s utslagna i vårt sovrum och kollar på bolibompa. Snart sovdags för henne då det är dagis i morgon.

 

Måste säga att Kacper är så otroligt duktig. Han säger till när han vill gå ut, han kan "sitt", "ligg" och "stanna" redan. Är det vi som är duktiga på att lära, eller han som är otroligt smart? 


/E

Det regnar idag

Publicerad 2012-11-12 10:25:52 i Lina,

Hej hopp!
Lite turbulet här hemma, men så blir det när två människor som är lika envisa båda två bor under samma tak. Det har bland annat resulterat i att M hängde mig upp och ner här om dagen, (som när man hängde knäveck när man var liten ute på skolgården, typ så fast M tog tag om mina ben och så fick jag hänga så en stund ^^) Haha, tur det inte är så allvarligt iallafall^^
Men M och jag vill så otroooooligt olika saker! Eller inte i grunden, men VART och HUR där skiljer det sig hur mycket om helst, som kontrasten mellan svart och vitt ungefär.
Nu kan jag bara, eller vi avvakta och se vad som händer... Allt beror på en gubbe, banken och envishet.

Hahahaha, ja nu kan ni sitta och undra! :9

Snart kommer M hem på lunch, treeeevligt! Vid 13-tiden är det dags för (kaffe...) "Det okända" på tv.



Så här kan det alltså gå... Måste jobba upp musklerna lite och växa några centimeter på längden så jag kan ge igen på M sen, hehe ^^


(Här lånade jag bilder)

Todeloo!
/L

Måndag

Publicerad 2012-11-12 08:48:38 i

Måndag morgon och ny vecka igen. Jag känner mig förvånandsvärt pigg idag. Wiie! :)
Ska hinna med en hel del idag, så borde egentligen inte sitta här. Vi har inte ens fått i oss frukost än. 
Ska hoppa i duschen direkt efter frukosten tänkte jag. Sen satte vi ju upp spjälsängen igår och tvättade alla sängkläder, täcket och kudden, så idag ska det strykas och sättas på sängen.
Ska även förbereda kvällsmaten nu på förmiddagen eftersom vi ska till ÖF i eftermiddag. Vi har inte varit där sen Kacper kom hit, så lilla s kommer nog pyssla massor. Ska bli kul att komma dit efter så lång tid och möta alla mammor. Bara sitta och snacka skit. Det behövs ibland. Och inte bara gräva ner sig här hemma.

Aja, som sagt, har en del att göra nu innan 12.30. Så får nog sätta igång.

 
 
/E

Man kan inte annat än älska henne!

Publicerad 2012-11-11 20:05:21 i

Har alltid tyckt om Loreen. Inte bara för hennes musik, utan för att hon är sig själv och vågar vara annorlunda. 
Vet inte om ni såg henne i nyhetsmorgon eller om ni läst om det?, men när hon var med där för någon dag sen så var hon vitmålad/sminkad i ansiktet och många personer ringde in och frågade varför hon såg ut som hon gjorde. 



Älskar hennes svar: 
"det symboliserar också att det inte finns några rätt eller fel. Jag har blivit informerad om att många hörde av sig och jag är inte ute efter att provocera men det handlar om frihet, att vi är fria att inte följa bestämmelserna för vad som är rätt eller fel"

"Jag bröt en form man är van att se. Vi är vana att se folk i tv-sofforna med morgonteve-smink. Så fort någon bryter en form reagerar folk på det och jag tror att det har med trygghet att göra. Jag tycker att det är jävligt viktigt att man tar sig ut ur sin trygghetszon."



Hela artiklen kan ni läsa här på Aftonbladet


Tycker det är otroligt starkt och vågat att inte följa "alla" andra. Att verkligen sticka ut och sedan stå för det.
Fler borde vara som henne!


/E

Lillasyster bllir stor

Publicerad 2012-11-11 12:30:11 i

Idag är det en väldigt speciell dag. Min allra finaste Syster fyller 20. En stor dag inte bara för dig, utan även för mig. Tiden går så fort och du är inte så liten längre. Pojkarna är inte små bebisar längre och jag känner att jag missar på tok för mycket. 
Och fast du är min lillasyster så ser jag upp till dig. Du går din egen väg och står upp för vad du tycker och tänker.
 
Jag önskar så att jag kunde vara med dig (er) idag, men att det är 1 534,8 km mellan oss, gör det inte så lätt. 
Jag hoppas i alla fall att du har en helt underbar födelsedag med alla där uppe i norr. Vi ses snart, och då blir det en present du inte kommer glömma. Det lovar jag. :) 

Den som väntar på något gott....
 
 
Grattis igen! Jag älskar dig!
 
 
/E

Lördag

Publicerad 2012-11-10 20:10:00 i

Har haft ganska mycket att göra idag, så därför har det inte blivit någon vidare uppdatering. Men nu kommer en snabb iaf :)

Lilla s började skriva i skrivboken och i räkneboken direkt på efter frukosten. Jag får ju sitta med henne och läsa vad hon ska göra på dom olika sidorna. 
Sen efter ca en timma så tog jag Kacper i duschen och det gick väl lite bättre än sist. Vill ju att han ska vänja sig vid att duscha och bade så man kan ta med honom till stranden, och så han kan springa i vattenspridare med barnen på sommaren. Sen underlättar det ju mycket om han tycker om att duscha. Eftersom han är ljus så kommer han nog behöva en och annan dusch i vinter när slasket kommer. 

När stora S kom hem efter ha bytat till vinterdäck på båda bilarna, så tog vi en tur ut mot Väla (eller Välaområdet iaf). Var inne på Barnens hus och skulle köpa ståbräda till vagnen. Men dom hade ingen som passade till vår vagn. Men gjorde ett jätteklipp. Hittade jättebilliga vantar. Precis vad jag behövde till lilla s. Dom tjocka paren för 25:- /st, och de tunna för 25:- (för 6 par). Perfekt! :) 
Åkte vidare till Babyproffsen och hittade ståbräda. Blev bumprider som vi tittant på innan. Det verkade vara den enda ståbrädan som passade till vår vagn. Så ja, nu är det bara AmningsBH och lite varmare mössa till bebisen. Sen är precis allt köpt. Härligt. 

 
 
Kan tipsa er om att åka dit, dom hade väldigt billiga vinterkläder nu med. Termobyxor och jackor för 150:- /st och overaller för 250:- . 

Blev snabbmat på McDonalds, snacka om att lilla s blev glad. :P Sen åkte vi hem och släppte ut Kacper och packade upp och sedan gick vi ner till grannen en stund. 
Lilla s har väntat hela dagen på sitt lördagsgodis, men nu är hon inte alls intresserad. Hon springer runder med Kacper just nu. Ska försöka få henne i säng tänkte jag. Är själv jättetrött. Skulle kolla på The Amazing Spiderman med stora S sen var det planerat. Men tror det slutar med att någon utav oss somnar ;) 

Nä, ska ta tag i och natta lilla s nu. Hoppas ni har en trevlig lördag?!
 
 
/E

Nu är det fredagsmys

Publicerad 2012-11-09 19:07:43 i

 Efter att ha gjort 39 sidor i sin "bokstäver och ord"-bok så var det dax för kvällsmat. Tänk att hon kan vara så intresserad att att skriva och räkna. Hoppas det håller i sig till skolåldern med. :) 

 
 
Nu är det fredagsmys för hela slanten. Bus med Kacper, popcorn och barnkanalen! :)

 
(Hon klagar över blixten på kameran)



Frågade henne idag vad hon önskar sig av tomten. Svaret blev "Snygga kläder, leksaker och en supertandborste" Haha! :D 


/E

My heart is ever longing for home

Publicerad 2012-11-09 16:48:28 i Lina,

Fy tusan vad jag längtar efter härliga, mångsidiga södern. Jag skulle göra typ vad som helst nu för att byta bort mörka, kalla och stela Norrland mot södern igen. :(

Jag vill HEM.
Todeloo.
/L

BB-väskan

Publicerad 2012-11-09 13:21:00 i

Håller just nu på att packa inför förlossningen. Känns som jag fått med massor, men ändå som jag glömt någonting. 

Till bebis: 
  • Kläder (bodys, byxor, strumpor, overall, pyjamas)
  • Våtservetter
  • Blöjor 
  • Napp (tar med fast bm tycker det "rubbar" amningen)
  • Salva för röd rumpa
  • Filt

Till mig och S: 
  • Mat/snacks, dricka
  • Journalen, förlossningsbrev och andra papper
  • Lipsyl (eftersom man blir väldigt torr om läpparna)
  • Kamera. Se till att det finns batterier!
  • Bok, tidningar
  • Bindor
  • Kläder till mig. Men detta måste vänta, eftersom jag använder det jag kan ha.
  • Toalettartiklar
  • Mobil + laddare
  • Små handdukar, att ha över axeln när bebisen rapar (just in case liksom) och att ha när man ammar.

Hum, tror jag fick med allt, lite av detta kan jag inte packa än. Som kläder till mig, toalettartiklar och mobilladdare. Men det är (förhoppningsvis) inte så svårt att ta i farten. 
Sen blöjor och våtservetter brukar man få på förlossningen, och är man medlem i liberoklubben, så får man ju lite därifrån med, men känner att det är bra att ha med lite själv.
 
 
Vad har ni packat ner? Eller har jag glömt ngt?

/E

 

Kontroll

Publicerad 2012-11-09 11:24:36 i

Fick gå upp tidigt idag med, trots att vi egentligen är lediga på fredagar. Men var på 4-års kontroll med lilla s. Allt såg superbra ut. Man blir bara så stolt! Sen är det inte konstigt att hon haft växtvärk, hon har växt 10cm på ett år. Mammas långa tjej!

Fredag idag. Städning står på schemat egentligen. Men har ingen ork till det idag. Blir nog lite dammsugning och torka golv bara. Sen ska även BB-väskan packas idag. Svårt att packa ner några kläder till mig bara, eftersom jag inte kan använda så mkt kläder just nu, och kan inte lägga "undan" någonting. Får se hur jag löser detta.

Ska strax påbörja lunchen. Kacper han ligger vid matskålarna och gnäller. Man skulle kunna tro att han aldrig får mat eller vatten ;) 

 
 
/E

Förlossningen

Publicerad 2012-11-08 18:58:00 i

Vilken dag det har varit idag. Herrejösses!
(Varnar känsliga läsare)

Började egentligen för tre dagar sen, att det började sippra fostervatten. Men då var det inte så mycket, och jag trodde det var flytningar. Men sen började det liksom.. rinna. Inte mycket, men ändå så det blev blött. 
Ringde till min BM i morse och frågade om detta var normalt (eftersom jag har typ "mensvärk" med). Hon sa att det kunde vara normalt, men också att det kunde vara ett tecken på att det var på G. (REDAN??)
Ringde förlossningen och dom bad mig komma in kl 11. 
Kan säga att jag blev så jäkla nervös. Ingenting packat ännu, Har inte köpt hem allt (så som blöjor osv).. så hade lite panik ett tag där. 

Det var bara att lämna lilla s på förskolan, in och skriva på faderskapsintyget och att vi vill ha gemensam vårdnad. Som vi hade tid för idag. Sen hem, ta ut Kacper och sen köra till förlossningen. 
Även om det inte kändes som att det skulle vara på G med bebisen, så var jag ändå så jäkla nervös. Och hur gärna jag än vill att hon ska komma nu, så vill jag ändå att hon ska vara kvar ett tag till i magen och färdigutvecklas helt. 
 
Väl inne på förlossningen så kännde barnmorskan på magen, och på hur bebisen låg. Sen fick jag ligga med en CTG-apparat i 25 minuter ungefär. Den kollar hjärfrekvensen och om man har några värkar, fick trycka på en knapp varje gång lillan sparkade + att jag fick kolla blodtrycket. Men det såg bra ut. Ingenting som tydde på att det börjat. 
Men barnmorskan ville att doktorn skulle kolla på mig, så fick gå och ta en snabblunch och sen komma tillbaka. När jag kom in till doktorn undersökte både han och barnmorskan mig. Dom kollade livmoderhalstappen och om dom kunde se att det kom fostervatten när jag hostade. Men just då kom det inget (såklart)

Doktorn sa att det troligtvis inte var vattenavgång eller att det var vatten som sipprade. Och skulle det vara så att det var fostervatten så gjorde det ingenting efetrsom det sipprade såpass lite. Han sa däremot att jag hade infektion i underlivet och ska ta tabletter 3 kvällar nu och hoppas på att vätskan/flytningen/vattnet försvinner. "Mensvärken" kunde med vara normalt.

Körde hem, släppte ut Kacper igen och sen hämtade lilla s från dagis. Åkte direkt till apoteket och sen för att inhandla det "sista" (iaf det nödvändigaste). Blöjor, nappar och våtservetter är fixat nu. I morgon ska jag packa BB-väskan och lägga i alla papper i väskan med. Sen ska jag skriva förlossningsbrev. Detta blev en "wake-up-call" för oss. För det ÄR nära nu, och lillan kan faktiskt bestämma sig för att komma när som helst.




Och som jag sagt innan så är denna graviditeten så himla olik min förra graviditet, sen är det ju alltid bättre att vara på den säkra sidan och kolla en gång för mycket, än en gång för lite. 

Allt såg jättebra ut med lillan i magen iaf, och hon simmade runt i massor av fostervatten. Fick ett väldigt snabbt ultraljud med, helt underbart :) 
Det viktigaste är ju att hon mår bra!


Är riktigt trött nu, åkte hemifrån 08.45 i morse och var hemma igen 17.00, bara hemma 2 snabbisar som sagt. 

Ska snart natta lilla s och sen ska jag med sova! I morgon är det 4-års kontroll för lilla s.


/E

Godkväll

Publicerad 2012-11-07 18:30:18 i

Precis fått i oss lite kvällsmat. Lilla s sitter i badet och det känns lite som jag kommer somna före henne idag. Har varit fullt upp hela dagen för oss, därför jag inte hunnit skriva. Hinner inte alltid blogga.

Nya favoritord hos lilla s (som kommit denna veckan, antaglligen från dagis) är; "Aha!" och "Nu blir jag besviken!". :P 

Imorgon blir det skridskoåkning för hennes del, äntligen. Dom skulle ju börjat i tisdags egentligen, men typ alla hade glömt att ta med sig då. Men i morgon, då är det dax! Synd att inte jag är med, det är ju hennes första gång på ett par skridskor. Hade varit roligt att se. Men fröknarna har lovat att ta många bilder. :) Tummen upp på det!
 
 



Får se hur länge jag lyckas hålla mig vaken. Vill iaf kolla på nybyggarna ikväll. 

 
/E

Meddelande!

Publicerad 2012-11-07 12:44:00 i Lina,

For your information kan jag nu meddela att ytterligare ett glas har nu gått sönder. Allt "tack vare" vår avsaknad av diskmaskin! SUCK!

Vad jag blir trött... -_-
Var jag inte matt innan så blev jag det nu. Ett tecken på att det är kaffedags känner jag lite spontant... ;9

Todeloo!
/L



Soffslumring

Publicerad 2012-11-07 12:27:44 i Lina,

Hejhoppallihop!

Vaknade ännu en gång upp till ett vinterland och en nästan magisk himmel idag. Tittade på presidentvalet, gött Obama! Gick upp och åt frukost i vad som för en gång skull kan ses som "normal" tid, men så hände något och jag, hör och häpna, SOMNADE i soffan! Det händer aldrig mig! Det konstiga var att jag vaknade preciiiiis innan jag hör någon öppna dörren nere i huset och då förstod jag att det var M som kom hem för lunch. Då var klockan 11. När jag hade kollat på klockan senast innan det var den typ 9!! Fattar inget... Men nu har jag iallafall ätit lunch i "normal" tid också, tillsammans med M. Så mysigt att han jobbar hemma nu så vi får mer tid tillsammans, och framförallt att slippa de där jävla måndagsmorgnarna (Ja, jag vet. Visst är det en fantastiskt lång och krånglig böjning? ;)mer^^
Om en dryg timme ska jag bänka mig framför tv:n och se "Det okända", alltid lika spännande och speciellt då man kan känna igen sig i det som folk har upplevt :)

Nu ska jag bläddra lite i min favorittidning Nära.
På återseende!
Todeloo.
/L

Och så är vi förövrigt med och tävlar om att bli veckans blogg på Kompakts blogg, den hittar ni här :)

Saker du INTE bör säga till gravida

Publicerad 2012-11-06 18:55:00 i

Just bara för att jag (och säkert andra gravida) är trötta på att höra detta:


Åh, vad du är stor. 
- Ja, vad trodde du? Att jag skulle vara lika liten och smal som innan? Det är inte direkt någon komplimang heller. Vi har fullt upp med att hitta kläder som passar och acceptera hur kroppen förändras från ena dagen till den andra.

Du är inte handikappad för att du är gravid!
- Nej, det är jag verkligen inte. Och har aldrig påstått. Men prova DU att leka, springa, gå i trappor, böja dig ner när du är 10 kg tyngre, och en bebis i magen. Det är tamefan inte lätt!

Vilken vecka är du i?
- Tja någonstans mellan 1-42 (beroende på om man gått över tiden eller inte). Eller nästa gång ska jag nog svara att jag är i vecka 86, bara för att se reaktionen.

Fan vad du är lat och trött hela tiden.
- Ja, det kanske jag är. Jag har inte samma energi och ork som innan graviditeten. Och so, om jag vilar en halvtimma-timma på eftermiddagen, istället för att ta tvätten just då! Bry dig om dig själv istället eller ska jag börja klaga på dig?

Är du säker på att det inte är två?
- Ja! Efter ha varit på ultraljud två gånger, så vore det jävligt konstigt om både dom, jag och sambon missat det. Och vadå då, vad skulle det göra om dom var två där inne? Skulle jag ta bort den ena eller?

Haha, det ser ut som du svalt en fotboll.
- Tack för den! och precis som om man skulle kunna svälja en hel fotboll? -.-

Då får ni skaffa en pojke nu då, annars får ni fortsätta tills ni får en pojke.
- Varför då? varför är det så jävla "viktigt" att ha barn av varje kön? Detta irriterar mig så sjukt mycket. Jag blir precis lika glad oavsett vad jag får. Det är mitt barn och jag kommer älska det oavsätt vad. "Varje barn är en glädje och gåva – oavsett kön och hälsa."
Jag kommer älska mina två flickor precis lika mycket!
Måste tilllägga att vi valde att ta reda på kön för att underlätta för oss, med hur mycket vi behövde handla in, då vi har mycket kvar från lilla s. 

Var det planerat?
- En ganska känslig fråga som andra egentligen inte har med att göra tycker jag. För ska alla andra bestämma när det är "rätt" tid för oss? - Skulle inte tro det!
 
Vänta bara... (ni kommer inte kunna göra dittan eller dattan nu när ni snart har två)
- Öh, ursäkta? Varför skulle vi INTE kunna? Varför ser alla som inte har barn det som att man "förstör" sitt liv? Jag vill göra allt med mina barn. Och skulle jag och stora S vilja göra någonting annat, utan barn, ja då får vi väl anpassa oss efter möjligheterna (om det finns barnvakt, om man kan göra på annat sätt osv) 


Standard när förlossningen varit/närmar sig:

Har du inte fått än?
- Jodå, jag glömde bara ta med mig bebisen!

Du sa ju att du inte skulle ha någon smärtlindring
- Det vet väl jag med. Men nu var det faktiskt så att det gjorde så förbannat ont och jag inte klarade mig utan. Okej?




Haha, ja nu låter jag jättegnällig och som att det är någonting speciellt som hänt. Men nej, jag är bara trött på dessa kommentarer.  Vad tycker ni andra? 


Saker man kan säga istället är: 
- Mår du bra nu under graviditeten?
- Vad tycker du om att vara gravid?
- Vad tycker lilla s om att få ett syskon?
- Är ni förrväntansfulla?
- Har ni ändrats något som personer nu när ni ska bli föräldrar?
- När är det beräknat?

(Märker ni skillnaden?)
 
 


/E

No more cold feets

Publicerad 2012-11-06 16:29:50 i Lina,

Verktygslådorna (japp, plural) blev godkända. 49kr/st kostade dom, bra pris! Som "belöning" till mig själv köpte jag ett linne som jag råkade bli kär i förra veckan, oooooops! Men visst är det fint? :)

Köpte också sockar som ska hålla värmen bra, verkar lovande speciellt för min del som alltid har kalla fötter (och händer).





och en katt i min famn...



Todeloo!
/Lina

Ner på stan

Publicerad 2012-11-06 12:31:00 i Lina,

Hej!
Idag är det strålande sol ute, precis som igår. Men på insidan av mig själv är det växlande molninghet... Jag ska gå ner till stan nu, köpa en verktygslåda till M och kolla på nya hus åt kaninerna. Dom som dom hade är typ som plockepinn och mestadels söndergnagda^^
Får väl se vad som händer senare, är rätt less faktiskt och "det" ligger tungt på mina axlar. Ovisshet är typ det värsta som finns.
 

Todeloo.
/L

Vecka 34 (33+0)

Publicerad 2012-11-06 11:54:53 i

Nu går jag in i ny vecka IGEN. 82% avklarad och 48 dagar kvar till BF. Helt galet att det är så nära nu :) 

"Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden."

Som sagt, helt galet att det är så kort tid kvar nu. Men det mesta är fixat. Sängen är ju iof inte uppe än, men det går snabbt att skruva ihop den. Alla sängkläder och så är ju tvättade. 
Ja, det är väl mer eller mindre bara att köpa det sista (blöjor, nappar, våtservetter), få upp sängen och packa BB-väskan kvar. 
Längtar så otroligt mycket. Speciellt att se utseendet, mörka ögon, blåa? ljust hår (som storasyster), eller mörkt hår. Jag kan fortsätta i evighet. 

Denna längtan, denna nyfikenhet men snart är hon hos oss! :)
 
 
 

 
( observera att jag inte har håret i en knut idag ;) )

/E
 
 

Tisdags morgon

Publicerad 2012-11-06 08:44:35 i

Och jag har knappt sovit någonting i natt (ovanligt va?). Det har varit att massera lilla s ben, då hon har haft växtvärk. Låg och masserade från 23.56 - 01.42 eller, det var iaf sista gången jag kollade på klockan. Nästan två timmar alltså! :O 
Sen när hon väl somnat så ville bebis i magen inte sova, eller att jag skulle ligga på sidan, så låg säkert en halvtimma till innan jag somnade. 

Vid strax efter sex ville Kacper ut och kissa. Snark! 

Ja, jag vet att detta är självförvållat, och det kommer inte bli bättre när bebisen kommit ut. Men man tar det på ett helt annat sätt då. Då har man bebisen i famnen och inte i magen. Och förhoppningsvis så somnar jag lättare sen när jag inte har någon som har boxningsmatch i magen. :) 


Nä, nu blir det lämning på dagis. Sen en dusch, frukost och VILA.
 


Går förövrigt in i vecka 34 idag (mer om det i ett senare inlägg!)
 
/E

Julkänsla och drömmar

Publicerad 2012-11-05 21:48:44 i

Fick sån julkänsla när vi åkte och handlade ikväll. Köpte hem (alkoholfri) glögg och pepparkakor. Skulle lätt kunna sitta och smutta på det nu. Men jag håller mig ett litet tag till. Men ska säga att det läskas i munnen på mig :)

 
Det kliar i fingrarna på mig och jag vill börja julpyssla och julbaka. Älskar verkligen julen och allt som hör till. En sak jag garanterat kommer göra detta året är en sån här pepparkaksgran: 


 
 

Längtar extra mycket till denna julen, och den kommer bli mysigast av alla. Lillan kommer ju då, och det kommer göra det hela mer speciellt. :)  
På tal om lillan så drömde jag i natt att jag fick henne nu i november och att hon fick ligga på sjukhuset länge för att växa till sig och få lungorna att funka utan hjälp. Anledningen till att hon föddes så tidigt var att jag drack för mycket cola. 
Snacka om att jag mådde dåligt när jag vaknade och har knappt vågat röra colan som står i kylen idag ;) 

Drömde även att läkaren som kollade lilla s öron sist var ny, och nu på efterkontrollen fick vi reda på att alla som doktorn rört på var tvungen att ta bort den kroppsdelen. Lilla s var tvungen att ta bort båda hennes öron - och blev helt döv. Även detta var mitt "fel", eftersom jag tagit henne till denna doktorn från början. 

Usch, vad kan dessa drömmar betyda, och varför drömmer jag så? 
För att jag oroar mig för förlossningen? (vilket jag egentligen inte gör)  



Nä, ska väl ta och käka bananen som ligger och väntar på att bli uppäten. Får tänka att det är pepparkaka ;)

I en skugga av en framsida som inte finns

Publicerad 2012-11-05 15:27:00 i Lina,

När man växer och blir stor så vet man plötsligt vart värken bor. Någon som känner igen det där?
Spring, du har varit stygg! Spring så fort du kan. Jag kommer ifatt dig. Eller är det jag som ska springa? Eller smiter jag då? Så många frågor men inga svar. En välkänd fras. Dina ord tränger in i mig, men fastnar ej. Sant, eller falskt. Falskt eller sant? Som en blomma som sorgset blir rånad på sina kronblad. Älskar, älskar inte....
Nirvana =Malmö, visa mig vart du finns! Jag ser dig ej men jag vet att du finns.... Jag vill bli upplyst, nu. Ge mig kärlek, frid och ljus. Det andra kan jag redan. Jag vill inte leva på baksidan längre.
Please give me a sign.
Du är överallt!


Hej och hå! Livet tränger sig på
och jag kan bara försöka förstå
Men det kommer aldrig att gå
inte ens om jag står på tå

Todeloo.
/Lina
 

Shoppingtur

Publicerad 2012-11-05 14:15:00 i

Jag och lilla s trotsade regnvädret, släppte allt och åkte in till stan. Skulle ändå köpa busskort, knä/armbågsskydd inför skridskoåkningen i morgon och så skulle vi köpa present till lilla s kusin, som snart fyller 2. Och som vanligt hittar man mer än vad man ska. ;) 
Det blev en foundation och 3 nackelack till mig och ett bräde, med "spik", och hammare till lilla s. 

Mysigt att komma ut komma ut från huset lite. Har inte blett så mkt sen vi fick hem Kacper. Men man kan ju inte isolera sig bara för att man skaffat vovvebebis ;)


 
 
 
 
Ja, nu blir det väl att ta hand om tvätten och hänga upp den. Denna eviga tvätt. Sen blir det ett bad för lilla s, trots att hon inte vill. "Mamma, vi kan hoppa det idag, jag kan bada i morgon istället". Hmm, när hon bara badat 1 gång denna veckan, så tycker jag nog att det är dax ;) 


/E

Söta julklänningar

Publicerad 2012-11-04 13:51:30 i

Som vanligt fastnar jag vid barnkläder när jag har tråkigt och drömmer mig bort lite. 

 
Prickig julklänning från Lindex 149:-


  
Söt julklänning från Zalando 809:- (Kanske liiite mycket, men fin!)

 
Enkel klänning från Ellos 99:-


/E



Undanskuffad för det vanliga livet..

Publicerad 2012-11-03 19:16:40 i Lina,

Hej!
Bloggen har fått ligga i skuggan av det vanliga livet ett tag. Så fick det bli och så blev det ^^ M är ute på Bishop Arms med Thomas... Jag ligger som en krumilur i soffan, precis ätit varma mackor och funderar nu på lite (eeeeeeehhhhhheheheheheheeee, vem försöker jag lura..?!) godis och coca cola :)
Kollar på Svensson Svennson - i nöd och lust, Älskar Svensson Svennson! :D

Känner mig ganska trött..... Kanske, om jag har tur att jag kan slumra en stund i soffan innan jag ska hämta M...
 

Todeloo!
/L

Bättre

Publicerad 2012-11-03 15:28:45 i

Somnade väl ordentligt runt 03 inatt efter ha vänt och vridigt mig sen kl 22. Och eftersom jag hade feber med så svettades jag, frös, svettades, frös. Ingen rolig natt alls. 
Vaknade ca 06.15 av Kacper som ville ut. MEN, vaknade utan ryggont och utan värk "där nere". Hade bara lite feber kvar. Nu är även den helt borta. Så jätteskönt, annars hade jag fått ringa sjukvårdsupplysningen. Många har sagt att det kan ha varit UVI (urinvägsinfektion) och att det kan gå upp till levern. Men jag är som sagt bättre idag och hoppas att det inte kommer tillbaka igen! 

Har varit en väldigt lat söndag, och lilla s har varit lite småarg över att jag inte riktigt orkat leka så mycket idag. Men sen vet hon att det är lördagsgodis idag och leker på rummet eftersom "tiden går snabbare när man gör ngt roligt" :)


/E

My goooood!

Publicerad 2012-11-02 18:41:00 i

Har varit ganska aktiv idag. Lämnade lilla s hos grannen så hon kunde leka av sig lite där, och jag fick tid att städa. Efter jag hämtat lilla s igen så PANG! Fick så jäkla ont i ryggen, och det håller fortfarande i sig. Hade påbörjat maten, så det var bara att fortsätta, samtidigt som jag höll i mig i diskbänken för att inte ramla.

Har provat strecha ryggen, fått massage och sitter just nu med värmedyna. Men vet inte hur jag ska sitta för att det ska hjälpa. Det gör fruktansvärt ont, har varit nära på att börja gråta ett par gånger. 
Igår fick jag ont "där nere" och ringde min bm som sa att det mycket väl kunde vara svamp och jag fick åka till apoteket och köpa Canesten. Men du har det alltså smällt till ordentligt i ryggen med, hela ryggen. Kan det ha ngt samband?

Får avvakta till på måndag och har det inte gått över får jag nog ringa min bm igen. 

 
 
Uppdatering.
Ligger just nu med 38.8 i feber med. Fryser som faaaan! 
 



/E

De unga tysta männen

Publicerad 2012-11-02 10:05:00 i

Läste precis en artikel på Aftonbladet som är lite inne på det jag skrev om igår. Sätter man inte begränsning när det gäller Data/TV-spel och krav på att ungdomarna ska hjälpa till hemma, så blir det tyvärr så. 


"Det är höstlovstider, skolårets absolut minst glammiga ledighet.
Mina egna tonårsminnen av novemberlovet är att man sov ut på morgnarna, tog bussen in till stan, träffade kompisar och tog en studiebidragsfika (”en påse te tack, och tre koppar varmt vatten”), innan man åkte hem igen.
Så var livet på lovet på landet.
Man hade rätt tråkigt, men man hade ofta tråkigt tillsammans.
Så ser det inte ut för många tonårspojkar den här veckan. P1:s Studio Ett berättade häromdagen om en växande grupp unga svenska män som lever ”utanför systemet”.
Det låter lite romantiskt så där, men det innebär inte ett anarkistiskt liv med självhushållande grönsaksodlingar och dumbstring av mat som passerat bäst före-datum från containrar utanför Konsum.
Det här handlar om den unge, dataspelande, socialt fobiske mannen.
Det är en karaktär som får fullt utlopp för sin hobby på helger och lov när ingen skola är i vägen (det är också då stödföreningar för spelberoende blir nedringda av oroliga anhöriga) och som så fort den obligatoriska skolgången är över parkerar sig framför datorn igen. Nu på heltid.

Av någon anledning har just dataspel haft en förmåga att väcka moralpanikpolisen till liv med jämna mellanrum sedan de dök upp för över tjugo år sedan.
På 90-talet var tv-spelen en omdebatterad potentiell källa till framtida våldsdåd. Teorierna gällde då att skjut-och-döda-spelen fostrade en kommande generation massmördare.
Med dagens empiri kan vi konstatera att de farhågorna var överdrivna.
I stället har dataspelen framkallat en annan problematisk karaktär. De unga (nästan enbart) männen som efter skolgången sitter så mycket framför datorn att de tappar förmågan att kommunicera med omvärlden – annat än via chattfunktioner på onlinespel. 
De finns inte med i några register alls, eftersom både a-kassa och arbetsförmedling ställer krav på mänskliga möten. De här killarna ringer inte på några jobbannonser. De vet inte hur man konverserar en främmande människa.

Vi pratar ofta och gärna om den olyckliga tonårsflickan som skär sig i armarna och tävlar med kamraterna i att äta minst på lunchrasten. Vi kanske borde prata lite om den tyste pojken som sitter några stolar bort från henne i matsalen också.
Inte för att förhindra att han störtar in i klassrummet med ett automatvapen på måndag och avrättar sina skolkamrater när höstlovet är slut.
Men för att det är praktiskt för hans framtid om han klarar av att fråga dem hur lovet har varit."
 
- Johanna Frändén
 
 
 
Och jag citerar även Tony Olsson som kommenterat denna artikel (kunde inte sagt det bättre själv): 

"Jag blir väldigt ledsen när jag ser folk här som försvarar de killarna som sitter som fångar i sitt eget rum, som inte vågar/kan ha ett vanligt samtal med en främmande människa, inte har en susning om hur man skaffar vänner, flickvänner i verkliga livet.
Detta beror inte på spelen eller datorerna, detta beror på oss föräldrar och beteendet som skapas av sociala onlinespel typ WoW, CS osv osv."
 
 
/E

Morrn

Publicerad 2012-11-02 08:23:28 i

Fredagsmorgon, lilla s ville gå upp redan vid sju idag. Inget bolibompamys i sängen idag inte. 
Och som vanligt på fredagar så är det städning. Hade tänkt vi skulle ut och leka llite med Kacper i trädgården sen. 

 
 
Vad gör ni idag? 

/E

Ipad på förskolor. Rätt eller fel?

Publicerad 2012-11-01 19:40:51 i

Läste ett inlägg om ipads på förskolor, och kan inte låta bli att provocerad.

Först och främst. Min dotter går på uteförskola och dom är ute i skogen mån-torsdagar  från 9-14 och sen är dom ute en stund på gården, innan dom går in en liten stund. På fredagen har dom ”hemmadag” då det är planeringsdag för personalen. Men då är dom med ute på gården hela dagen istället.
Det spelar ingen roll om det regnar, blåser, snöar, är supervarmt.. dom är ute ändå. Vilket jag själv tycker är helt fantastiskt. Min dotter älskar att vara ute, och hon kan komma en jätteregnig dag och säga att hon vill gå ut. Och jag hindrar inte henne. Snarare tvärt om. 
Dom har allt sitt pedagogiska ute i skogen och lär sig ”på gammalt vis”. Dom räknar kottar, pinnar och läser sagor ute i kojan vid lägerplatsen.  Dom går på upptäcksfärd och lär sig vad man ska göra om man går vilse. Dom lär sig om svampar, bär och olika träd och insekter.
Jag är glad att hennes förskola inte har någon ipad då jag anser att dom ska lära sig det sociala på förkolan. Leka med andra barn, sitta ner och lära sig skriva och räkna med papper och penna.  Nu tänker ni säkert ”men hon går ju på uteförskola, när skulle hon ha tid för att lära sig skriva?” – jo förstår ni, dom TAR UT materialet och målar, ritar, skriver där ute. Eller passar på, på eftermiddagen när dom är inne. 
Sen tycker jag att dator, ipads och spel på telefoner redan är för mycket för barn (och ungdomar). Jag säger inte att inte min dotter spelar. Det gör hon ibland. Både på dator och på min telefon. Men med begränsning. Och jag tycker det räcker med att ha det hemma. 
Jag tycker att det är på tok för tidigt att börja med sånt på förkolor.
Jag menar, börjar dom med det redan så är det lättare att barnen får spelberoende tidigare. Räcker det inte med att (nästan) varje 10-åring har iphones? Att dagens ungdomar sitter med datorn eller telefonen och ”pratar” med kompisen brevid? 

Jag vet vissa barn som blir helt tokiga när dom blir tillsagda att inte spela mer dator, tv-spel , på ipads eller att dom inte får titta mer på TV. Dom blir arga, frustrerade, gapar, skriker och kan inte komma på någonting annat att göra. Det är skrämmande. Jag skulle aldrig vilja ha det så, att min dotter ska bli så jäkla beroende och inte kan sysselsätta sig med något annat än just teknikprylar. Men hur ska man kunna hindra det om dom får tillgång till sånt redan på förskolan?

Sen tycker jag samtidigt att ipads KAN vara bra på förskolor om det används på rätt sätt, och då menar jag med pedagogiska appar. Sen blir ju samhället mer och mer tekniskt. Det används mycket datorer redan i lågstadiet/mellanstadiet nu, och det är bra om barnen kan lite innan dom börjar. Så dom inte ”hamnar efter”. Som sagt, om ipadsen används på rätt sätt som hjälpmedel, en kort stund, och om en förskolelärare sitter med barnen så kan jag kanske tycka att det är okej. 
Sen har jag med läst att det är en hjälp med surfplatta för många barn som har just läs-och skrivsvårigheter och då tycker jag självklart att det är okej. Alla ska vi ha samma möjligheter och hjälp med att lära.

Men är det rätt att börja med dagens teknik så tidigt som i förskoleåldern?



Jag är tror inte det. 


 

(Kanske, kanske när jag ser hur det funkar och hur dom arbetar med ipads på förskolor, kommer jag ändra min åsikt. Men nu känns det bara så fel och konstigt)
 
 
/E

Rolig post igen!

Publicerad 2012-11-01 13:10:40 i

Roligt att få lite annat än bara massa räkningar på posten. I måndags kom en klädpaket och idag kom sängkläder som man fick för en billig slant om man prenumererar på Vi Föräldrar. :)

 
 
/E

Idag bjuder jag på mig själv

Publicerad 2012-11-01 10:06:30 i

Trött, sleten och på ett lättretligt humör idag. Med andra ord; Ingen bra dag idag (än).

Sitter just nu och dricker mitt morgon-te. Åter igen med håret uppsatt i en knut. Alla säger att man ska få finare, blankare och tjockare hår när man är gravid. På mig är det totalt tvärt om. Fettigt, risigt och äckligt direkt efter jag duschat känns det som. Vet inte vad jag ska göra med det. Provade att byta schampo och balsam till TREsemmé, men utan resultat. Jag hoppas håret blir bättre igen efter förlossningen.  

 
  
 

På tal om förlossningen så ska jag snart ha möte med läkaren och min bm angående smärtlindring. Vill ju gärna ha epidural igen, men måste tänka på min innohep-spruta, eftersom det måste gått minst 10 timmar efter jag tagit den, tills jag kan ta epiduralen. Får hoppas att mina värden ser bra ut nu när jag ska in och ta prover om 1½v med. Annars för jag klara mig på lustgasen.
Sen är det snart dax att ansöka mammapenning och packa BB-väskan. Mycket som måste göras. 

November månad är smockfull. Det är läkarbesök för mig och lilla s, tandläkarbesök för stora S, det är tätare besök hos bm, provtagning och skriva faderskapsintyg, veterinären med Kacper, 4-års kontroll för lilla s, födelsedag för Syster som fyller 20 och systerson som fyller 2. Ja.. sen är det nästan december och det ska julpyntas. 
Sa jag att det var mycket som skulle göras?!


Nä, nu ska jag dricka upp mitt te och spela Svarte-petter med lilla s. Sen måste vi in till apoteket!

/E

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela