PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Hjälpande ögon

Publicerad 2012-10-31 22:13:41 i Lina,



När jag pysslar, målar eller läser "måste" jag ha mina glasögon. Vilken hjälp dom ger mig alltså, jag kan bli toookig ibland när jag inte ser vad det står... Typ sån där irriterande miniliten text på alla schampoflaskor och syltburkar i affären... typ...

Som ikväll när jag målade naglarna, då åkte dom fram! :)
Todeloo!
/L

Todays pictures

Publicerad 2012-10-31 18:54:24 i

 
 
 
 
 
Som ni ser har det blivit en hel del mys och legolek idag. Lilla s tyckte det var roligt först när Kacper kom in och busade, men tröttnade på att han förstörde hennes lek och stängde till slut dörren om sig. Sen satt hon där en bra stund och lekte medans jag hann småfixa här inne. 
Som Lina var inne på igår, det där med diskmaskin. Jag önskar mig en i julklapp. Någon vänlig själ som känner för att köpa en till mig? Spelar ju ingen roll hur mkt man diskar, det är alltid disk i diskhon ändå. Konstigt det dära. 

Just nu ligger vi och kollar på bolibompa och snart är det sängdax för lilla s. Lillan i magen bökar och har sig. :)


/E

En tacksamhetens dag <3

Publicerad 2012-10-31 15:22:36 i Lina,

 

Jag känner mig så otroligt tacksam idag! Varför jag just svämmar över av tacksamhet idag vet jag inte, men det är en otroligt härlig känsla!

Jag är så tacksam för att jag både kan höra, se och prata. Tre egenskaper jag allt för många gånger tar för givet, och många med mig.. Tänk att kunna gå på bio, hela den upplevelsen hade ju inte blivit i närheten av samma sak om jag inte hade hört någonting? Inte sett någonting? Inte kunnat prata om filmen efteråt? En sådan enkel sak, men som ger så mycket :)
Att jag dessutom har två fungerande ben att gå på som kan ta mig till t.ex. bion det är ju helt fantastiskt! Jag har två armar, två händer som gör det enkelt för mig att borsta tänderna och laga mat t.ex. Mat för överlevnad och tandborstningen för att slippa hål i tänderna ^^
Att jag har en helt fantastisk kille vid min sida, som älskar mig för den jag är. Just för att jag är som jag är. OCH att jag dessutom kan känna så stark kärlek tillbaka till honom, ja vad säger man? Fantastiskt låter så fjuttigt i detta sammanhang, men det är fantastiskt! Underbart! Att få känna sådana känslor, tänk om jag vore känslokall? Sen att vi inte alltid är överrens och att vi ibland tenderar att dra åt heeeeeelt olika håll, vad gör det? Egentligen? Jag har någon vid min sida som jag älskar och som älskar mig. Det är det faktiskt tråkigt nog inte alla som har.. Så jag är otroligt tacksam över att jag fått den kärleken, tack!
Att jag har ett hem att gå till, att bo i. Det är inte heller något som alla har. Men jag har det. Tack! Jag har en säng att sova i, jag slipper sova på kall och hård betong. Jag har kuddar att luta huvudet mot och täcken att dra om mig så att jag slipper frysa, tack!
Jag kan känna dofter, hur fantastiskt är inte det egentligen? Vackra rosor blir ju ännu vackrare av dess doft och jag som älskar att baka hade nog inte funnit så mycket glädje i att just baka om jag inte kunde känna doften av nybakat, tack!
Jag är omgiven av underbara, mjuka, gosiga och rakt igenom ärliga djur. Vad vore jag utan dom? TACK för att jag inte är allergisk. Jag älskar er, mina nosisar! <3
Att jag dessutom har fått en extra gåva som är länkad till det andliga är jag också otroooligt tacksam för. Tack för att jag fått den gåvan. Jag börjar mer och mer förstå mig på att det är just en gåva, fast att den också kan skrämmas ibland. Men jag vet att jag kommer hitta sätt att hantera den på, tack!

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men jag stoppar där. För nu :) Har ni läst ända hit så är jag tacksam även för det :)
Ha en fantastiskt fortsatt fin dag och kväll hörrni!

Todeloo!
/L

Tack för att du, Nalle, finns vid min sida.
I Love You

Den hära djungeln

Publicerad 2012-10-31 13:45:00 i

Känns som vad man än tittar på till bebis, eller andra saker som behövs nu när bebisen kommer, är en djungel. 
Vi ska köpa åkbräda/ståbräda till vår vagn. Så lilla s kan vila benen om hon vill det. Men vilken ska man välja? Finns ingen ståbräda som är speciellt till vår Tako Jumper vagn. Behöver en åkbräda med speciellt fäste, eftersom vår vagn är bredare i underredet än andra vagnar. 

Har kollat på Bumpriders ståbräda, det sägs att den i princip ska passa alla barnvagnar. Men när jag läser om den så är det många som skriver att den inte passar?! :/  
(Kanske att man behöver köpa extrafästet med?)

Har ni några erfarenheter när det gäller den, eller har ni andra bra tips på ståbrädor?


 
 
  
 
 

/E
 
 

Wiiie!

Publicerad 2012-10-31 09:53:51 i

Vad roligt att vakna upp och se att det är så många som besökt oss, jag säger välkomna till er och hoppas att ni stannar :)
 
Har sovit hur gott som helst inatt. Somnar runt tio varje kväll nu, sen sov jag till strax innan åtta. Har iof småvaknat under natten, och vid tre gick jag ut med Kacper.. men har somnat om lika snabbt igen. Härligt!

Har ingenting alls planerat idag (mer än dammsugning, torka golv och vika tvätt). Så får se vad vi hittar på. Lilla s är överlycklig just nu. Inte nog med att vi har Kacper hemma, igår kom några kompisar hit och lämnade deras hamster som vi ska passa en vecka. Så hon har fullt upp med djuren. :) 
 
 
 
/E
 

Att ge sig tillkänna...

Publicerad 2012-10-30 23:08:02 i Lina, Vlogg och Video,



"Den här lilla motherfuckern är min!"


Ja, vad ska man säga. Min första "vlogg". Och det är nu ni tänker: "Vaaaaaaaa???? Är det såååååå hon låter" eller något i den stilen, eller hur? ERKÄNN! :P

Todeloo!
/Lina

Saknad

Publicerad 2012-10-30 22:54:35 i


Ville bara säga att jag saknar dig, Syster!
 

/E

Av dom vackraste av ögon.. <3

Publicerad 2012-10-30 21:51:37 i Lina,

Men halledaaaaaa! Kolla in dom ögonen! Vilken underbart älskvärd liten krabat, mitt hjärta går sönder av kärlek så fin!! Love, Love, Love!!!! <3<3<3
 
 
Todeloo!
/L

Balsam för själen

Publicerad 2012-10-30 21:25:00 i Lina,

Heeeeej!
Idag har jag bara pysslat på här hemma hela dagen. Vaknade upp till ett vinterlandskap och fick julkänsla. Mysigt, och jag tror att det var det som gjorde att jag fick lite extra pyssla-på-här-hemma-anda. Nu har det mesta töat och regnat bort. Men det gör ingenting, det är ändå för tidigt med snö.
Ikväll har jag målat lite, så himla härligt! Det får mig att må bra <3
Påbörjad, men inte klar... ^^
Todeloo!

Höstbus

Publicerad 2012-10-30 13:10:09 i

Har fått en del gjort nu på förmiddagen. Samtal har ringts, städat i garderoben i hallen (som alltid är smockfull), diskat, småplockat och tvättat. 
Lilla s är mycket bättre idag, och nu kan man inte tro att hon hade så hög feber igår. Vi hade tänkt gå ut en sväng i trädgården så Kacper får busa av sig. Han har väntat snällt hela förmiddagen på lite bus. 

 
 
 
 
/E
 
 
 

Vecka 33 (32+0)

Publicerad 2012-10-30 08:29:44 i

 
 
"Nu väger bebisen ca 2kg och är ca 44cm lång. En del bebisar har redan fullt med hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. 
Barnet sover ca 90-95% av tiden, men eftersom det är ont om plats i magen så känner du sparkarna ändå då bebisen vill ha mer plats. Fosterställning är i princip den enda ställningen bebisen kan ha i magen nu.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!"


Eftersom våran lilla tjej redan lagt sig med huvudet neråt (dock ej fixerad), så får jag ofta sparkar upp mot revbenen vilket inte är mysigt. Dessutom kan jag inte längre sitta/ligga hur jag vill, magen är för stor och bebisen ligger knas där inne, så jag får helt enkelt anpassa mig efter bebis. :) 

Det är tungt och som jag sagt tidigare så kan jag inte längre stå upp och ta på mig strumpor, att hålla balansen i duschen när man ska tvätta/raka benen, sen blir jag lätt anfådd. Kanske inte så konstigt ;) 


56 dagar kvar <3


 
/E
 

Rolig post

Publicerad 2012-10-29 13:16:00 i

Fick hem lite kläder till bebis idag som jag köpt av en annan bloggare. Är supernöjd med både kvalitén på kläderna och med priset. Sen såklart för bra kontakt med säljaren. Det finns fler kläder för dom som är intresserade hos http://emmaskoog.se 

Här är kläderna jag köpte :)

 
 
 
 
 
 
/E

Sjukling

Publicerad 2012-10-29 09:40:54 i

Igår när lilla s kommit hem och vi mös i soffan kände jag hur varm hon var. Hon som alltid brukar vara så kall annars. Och rätt och riktigt, feber hade hon allt. 39.4. Fick till och med i henne lite panodil innan hon skulle sova. Tror det är nästan ett år sen jag fick i henne panodil eller annan febernedsättande sist. 
Inatt har hon feberyrat enormt, pratat om allt och ingenting och hade 39.8 vid tretiden. Än en gång fick jag i henne lite panodil. 

Hon vaknade för en timma sen men vill inte alls komma upp ur sängen, hon vill ligga och mysa, och titta på TV. Så så får det bli. Tror inte vi gör allt för mycket idag. Blir nog mest film och mys skulle jag tro. 

 
 
 
 
 
/E

Matlagning och bastu

Publicerad 2012-10-28 17:50:08 i

Har lagat mat här hemma hela dagen idag, därför jag inte haft tid att skriva. Sen har kompisar och deras barn varit här, och sen åkte vi till andra kompisar en sväng. Lilla s är fortfarande kvar där och vi passar på att fixa kvällsmat. Lille Kacper trivs bra och är otroligt snäll, är väldigt förvånad. Visst har det varit lite gnagande på byrån i hallen, och han har stulit lilla s nalle, men inte mer än så. Och han är ju valp, så lite hyss får man ju räkna med. :)

Som sagt, har lagat mat hela dagen. Har tilllagat dubbel sats av en polsk kålgryta som kallas Bigos. Eftersom den blir godare ju längre man tilllagar den, så har det resulterat i att ugnen varit igång i princip hela dagen (sen ska den småputtra hela morgondagen med) och samtidigt har solen stått på och det har blivit varmt som en bastu här inne, speciellt för mig som är gravid med (och som svettas som en gris utan att behöva laga mat i timmar).  Ett tag hade vi 27 grader här inne! :O 

Kvällsmaten görs i ordning, och sen i kväll är det massa papperfix som gäller. Sen blir det förhoppningsvis lite söndagsmys med en bra film innan det är dags för sängen :) 


 
Jag tycker det är godast att äta bigos enkelt, tillsammans med smörgås bara. Men man kan även äta det tillsammans med potatis, eller mer som ett tillbehör till maten. Det är en smaksak och beror på var man äter rätten (hemma, på restaurang osv).

Har ni smakat denna underbara polska "nationalrätt"? :) 


/E



FÖÖÖÖRRRRRRRBAAANNAT ONÖDIGT!!!!!

Publicerad 2012-10-28 16:19:00 i Lina,

Jaha! Så ringer M precis och säger att han blir sen hem. Jag som trodde han ringde för att säga att han var på väg hem. Anledningen är tydligen att han MÖRDAT två, stackars, oskyldiga rådjur. R.I.P. kära rådjur, jag rår inte för att min pojkvän är en idiot gällande denna biten... Jag hoppas ni är omhändertagna av änglarna <3
Jo, jag älskar M av hela mitt hjärta, men att mörda djur... Hur kan man?!

Grrrrrrrrr! :@


Todeloo!
/L

Baka bröd

Publicerad 2012-10-28 15:46:00 i Lina,

Imorgon ska jag baka bröd, på "gammalt vis" i bagarstuga. Jag gjorde det för första gången förra året (på dagen faktiskt), då såg det ut så här :)


Vi får väl se hur det går imorgon. En sak är säker i alla fall, jag kommer sakna M! Han kommer ju inte vara med imorgon eftersom han ska jobba. MEN han kommer hem på onsdag och nästa vecka ska han börja jobba hemma, Jippie! Äntligen kommer jag få träffa nalle varje dag och få sova tillsammans varje natt, love!

Todeloo!
/Lina

Glömde visst...

Publicerad 2012-10-27 17:28:00 i Lina,

...Vi stannade och åt mat på ett ställe på vägen hem igår. Pizza tog jag, så himla god var den! Räkor, soltorkade tomater och mozzarellaost bakad med fullkornsdeg. Den var som sagt jättegod, men jag mådde också jätteilla efter att ha ätit halva (myyycket ost..), men fick med mig resten hem, mihihihii^^
Pizzorna hade olika bilnamn, den jag tog hette Bentley och M´s pappa tog en Ferarri om jag inte minns fel ;) Lite roligt!

 

Ikväll blir det lax i ugn med fetaost och så har jag köpt munkar och julmust som vi kan mumsa på efteråt :)
Todeloo!
/L

Att bo långt ifrån Ingvar Kamprad

Publicerad 2012-10-27 15:12:43 i Lina,

Igår var det tyst här på bloggen från min sida eftersom:

Vi åkte lååååångt (har aldrig bott så långt ifrån ett IKEA-varuhus som jag gör nu, gulp!) för att göra ett besök på IKEA (har förövrigt aldrig varit på ett IKEA-varuhus som varit såpass folktomt och lugnt, speciellt inte en löningshelg...!)



Vi passade på att ta steget över till Finland när vi ändå var där. Inte särskilt imponerad av det lilla jag hann se. Men ett konstigt hus (fy tusan med målarjobb!) och snygga gummistövlar hade dom minsann (Mina favoriter är dom med nitarna ^^) och skyltar med onödigt många bokstäver och onödigt mycket dubbelstavningar i typ alla ord på varenda skylt man såg..

Nu degar jag i soffan. Men jag börjar bli rastlös.. Kanske ska pallra mig iväg till affären och handla lite till maten ikväll.. Kallt är det och det ligger lite snö på marken, men solen skiner så det är en härlig dag! Björnen är i skogen naturligtvis men jag hoppas som vanligt på lite lördagsmys ikväll!

Hur ser er helg ut?
Todeloo!
/L

Den nya medlemmen

Publicerad 2012-10-27 14:10:24 i

Har lite tid över nu, så berättar för er nu i stället. :)

Vi har velat ha en hund väldigt länge, men kännt att vi inte riktigt har varken tid eller plats. Men ändå kollat runt på blocket ett par gånger i veckan. Igår hittade vi en Golden Retriever (precis vad vi ville ha), för superpris och vi kunde inte motstå.
Lilla s är överlycklig över att ha fått en ny "kompis". Nu undrar vi varför vi ens tvekade innan. Det är klart vi har tid, jag gör ju inget annat än går hemma hela dagarna. Och nu är det ca 2 månader kvar innan bebisen i magen kommer, så förhoppningsvis hinner Kacper (som lilla s döpt honom till) bli rumsren och lära sig vad han kan, och inte kan göra. ;) Sen när Kacper är större kommer han kunna följa med att lämna/hämta på förskolan. Perfekt promenad för honom. Jag menar, bättre tid finns ju inte nu när jag kommer vara mammaledig i ca 1 år med.

Så vi säger välkommen till familjen, lille Kacper :)

 
 
 
 
 


/E

Lite till..

Publicerad 2012-10-27 10:50:29 i

Lovar att jag ska berätta vår "hemlis", men det blir nog ikväll. Har fullt upp just nu med städning. Men jag kan säga så mycket som att det är en ny familjemedlem. :D 






Nu, tillbaka till städandet! 


/E

Ändrade planer

Publicerad 2012-10-26 19:38:34 i

Blev inte så mycket städande idag, får fortsätta i morgon. Hände lite andra saker och ett klipp vi inte kunde motstå. Berättar mer i morgon ;) 

Sen blev det lite sämre nyheter när vi kom hem. Men det löser väl sig. Det brukar det göra. 
 
 
Usch, verkligen ingen bra uppdatering här idag, men lovar att det kommer bli bättre i morgon. 


/E

Och så var det fredag igen

Publicerad 2012-10-26 09:37:18 i

Lilla s började ju sitt höstlov igår efter dagis, så hon fick vara uppe lite längre, resulterade att hon sov till strax efter åtta. Sen blev det lite bolibompamys i sängen, nu sitter vi och äter frukost framför Nalle Phu. :) 

Ja, fredag idag som sagt. Vet inte varför, men här har det blivit att freddagar är en "städdag". Så det ska jag göra idag. Måste säga att det verkligen behövs. Usch om någon skulle komma hit nu., Skulle ju skämmas ordentligt :P 
 
Så tror jag får ta på mig lite kläder, sluta sega i soffan och börja städa. 


"Städa, städa varje fredag och så varje juuul.. för det tycker jag är kul!" - Pippi

/E

Inte lätt

Publicerad 2012-10-25 18:39:25 i

Efter dagis berättade jag för lilla s. Hon blev jätteledsen och frågade när han skulle börja leva igen, och sa bestämt att "jag vill ha Tiger!".
Visade henne var vi har begravt honom och hon lugnade sig lite när jag sa att vi ska lägga blommor där någon dag snart. 
Tror inte riktigt hon har förstått. Det kommer nog ta någon dag innan hon verklligen förstått att han inte kommer tillbaka. 


/E

Ärkeänglar

Publicerad 2012-10-25 16:16:00 i Lina,

Usch och fy så sorgligt med lille Tiger. Jag blir så ledsen! Jag hoppas han har det bra nu bland andra änglakatter <3

Idag har jag hästpysslat. Lika mysigt som vanligt och OJ oj oj vad jag mår bra där! Där finns inget jobbigt, bara hästarna och jag. Har man med sig det jobbiga tvingas man ändå släppa det, annars går det inte att jobba med hästarna. Lovely!

Igår var jag som sagt iväg på en grej på kvällen som jag lovade berätta om idag. Jag var på en s.k. Andlig afton. Där fick jag reda på massa spännande saker. Många av sakerna visste jag redan, men att få det bekräftat... Ja, det går inte att med ord beskriva hur skönt det känns, Tack!
Jag tänker inte skriva om allt här men är det någon som undrar över något eller bara blir nyfiken så fråga!
Jag är hitskickad till jorden av en väldigt speciell anledning (vilket egentligen alla är, men på olika sätt) Jag är här nere som ängel (Och nu tänker ni kanske: men nu får hon ju ge sig, att någon är en ängel är bara något man säger! Det får stå för er isåfall, ni vet inte vad ni pratar om. Punkt.) för att förmedla "kärlek från änglarna" kan man säga. Det är också "därför" jag är HSP:are (Highly Sensitive Person) eftersom jag känner av energier så extremt tydligt, från levande som döda.
Detta har jag gjort sedan jag var liten och har egentligen inte varit något konstigt för mig, men med åren och när man märkte att "ingen annan" såg sådant jag såg eller hörde/kände då började man ju fundera på om man var lite galen? När jag drömmer är jag extra mottaglig (som dom flesta), jag "framtidsdrömmer" ofta och att jag ofta kan få Déjà vu upplevelser. Jag känner ofta på mig när något kommer hända eller när någon kommer skada sig och liknande.
Jag har alltid känt att jag inte hör hemma här, nu förstår jag bara ännu mer varför.
Att jag dessutom (som ni förstår av vad jag precis skrev) är medial har jag också varit sedan liten och hon kunde även se mig jobba med det här om några år, fantastiskt!

Vi får väl se. :) Och har jag varit sugen på att gå kurser/utbildningar inom detta innan så kan jag ju säga att jag känner ännu större sug efter det nu. Varför inte säga behov rent av :)

Fick även ett litet, men ack så värdefullt budskap från min pappa <3 Tack!

Här är "mina" ärkeänglar Mikael och Rafael. Dom står bakom mig i vått och torrt.
Jag pratar ofta med mina änglar, vilket hon faktiskt frågade mig om igår om jag gjorde det. Jag blev paff men jätteglad! Bekräftelse på bekreftelse... Precis vad jag bett om, tack tack tack..!

Mikael och Rafael <3
Todeloo!
/L

Rastlös

Publicerad 2012-10-25 11:47:20 i

Hade egentligen tänkt vänta med att fixa i ordning saker och så till bebis. Men har så otroligt tråkigt, och för att  tänka på annat så hämtade jag in alla bebiskläder i strl 50-56 och slängde in dom i tvättmaskinen. Det var ingen dålig hög kan jag säga :P

 

Kollade även upp vad som mer behöver köpas innan lillan kommer. 

* Blöjor
* Våtservetter
* Nappar
* Babyborste
* Tjockare mössa/Vintermössa
* AmningsBH
* Badtermometer

Vad har ni andra decembermammor kvar att köpa/göra? :)

/Emily
 

Neeeej!

Publicerad 2012-10-25 09:47:50 i

Idag kan jag inte klaga på att jag sovit dåligt iaf. Lilla s vaknade bara 1 gång och sen kom hon in till oss 06.20, och då var det ju nästan dax att gå upp ändå. Skönt. Hoppas det vänder nu. Har provat att väcka henne snabbt innan vi lägger oss, och sen natta om henne direkt igen, så hon kommer ur drömmen hon har då. Sen har vi pratat om vad hon har drömt under natten, i natt drömde hon om Spiderman som dödade ett elakt gammalt troll (?) haha. Så sa jag att "man får ju inte döda", hennes svar blev "nej, men Spiderman är snäll mamma, han hjälpte människorna så dom kom över bron. Trollet var ju elakt mot dom" . 
Hon sa att den drömmen inte var läskig eftersom Spiderman är så snäll :)

Vaknade i morse och gjorde i ordning mat till Tiger (vår katt), han brukar alltid komma utanför fönstret när han märker att vi vaknat. Men inte idag. 
När det börjat ljusna och stora S skulle gå till jobbet så hinner han inte mer än öppna ytterdörren så skriker han "Noooo, Tiger!". Rusar upp från soffan.. där ligger Tiger på altanen.. död. :'( Inga tecken på att han slagits eller andra ytliga sår. Måste ha hänt under natten eftersom han var jättehård. Vi tror att han ätit någon mus eller råtta som i sin tur ätit gift eller något. Han var ju en riktig jägar-katt. 

Så morgonen idag har inte börjat bra, trots att jag fått sova ut. Har inte sagt ngt till lilla s ännu, tar det när hon kommer hem från dagis istället. Tror hon med kommer bli jätteledsen.

 

 

/E

Vanilla Coke

Publicerad 2012-10-24 21:24:00 i

Åh, blev så grymt sugen på vanilla coke igår när var och handlade. Vanligtvis har dom den hemma, men nu hade dom bara den utan koffein.. men tog den iaf. 

Så nu är det gotte-dax framför 99 saker med Erik & Mackan. Det är ju faktiskt lill-lördag ;)

 
 
Vad tycker ni om Vanilla Coke? :D
 
/E

Mysdag

Publicerad 2012-10-24 18:41:28 i

Andra dagen idag som lilla s går till dagis (3 km enkel väg) utan att klaga någonting alls. Efter ha lämnat henne tog jag bussen in till stan för att gå på BM-besök. Allt såg jättebra ut, och magen bebisen växer som den ska :) 
Passade även på att kolla efter skridskor till lilla s, eftersom dom ska börja åka efter höstlovet på dagis. Det fanns iof på Stadium, men känns som jag kan hitta billigare än så. Kollade även efter vinterskor till henne, men såklart att dom var slut i hennes storlek. Alltid så. Tur att jag fortfarande har tid på mig. :)

Väl hemma i byn igen och efter ha hämtat lilla s, så gick vi inom fiket och fikade lite Halloween-fika innan vi gick hemåt. Sen satt vi i 1½ h med hennes räknebok som hon fick igår. Hon tycker det är jättekul och gjorde 26(!!!)  sidor, det var jag som sa att vi kunde fortsätta i morgon eftersom jag skulle börja med maten. 
Nu ska jag mysa och kolla på Dora tillsammans med lilla s innan hon ska sova.

Bilder från dagen.

 
 
 
 
 
 
/E

Min älskade Swante <3

Publicerad 2012-10-24 15:37:42 i Lina,



Vad skulle jag göra utan mina kaniner?!
Här leker Swante med sin lilla apa, springer runt med den i munnen :) Vilken glädje han ger mig. Likaså Ozzy och när jag tänker på Nicke. Älskade kaniner, ni äger mitt hjärta !
Tasseloo!
/L

Den fula verkligheten

Publicerad 2012-10-24 12:33:00 i Lina,

Hej på er skolungdomar och lomhörda tanter (och resten som kan tänkas läsa denna arma, lilla blogg)!

Jag hade en skitdag igår, en riktig jävla skitdag som idag resulterar i att det där skitiga smittar av sig lite idag också. Men det är bättre. Om än bara lite så är den iallafall bättre. Jag hatar när den där bittra hopplösheten smyger sig på en och kommer ut i tårar. Fy fan vad jobbigt det är!!!
"Man ska tänka positivt" står människor på kö och uppmanar med pekfingret i högsta hugg!
Men för fa-aaaan! Det vet väl jag med! Men är det jobbigt så måste man för sjuttsingen tillåta sig att tycka det! Tillåta sig att böla, skrika, gapa, krypa ihop till obefintlighet om det är så man känner! Hur ska man annars få ut all skit man har inom sig? Och allting går faktiskt inte att vända till något positivt.
Ja, så var det och är det iallafall Punkt.

Men ikväll ska jag på något mycket spännande. Kanske kan jag få någon ledtråd eller liknade då? Eller ingenting alls. jag vill inte ha några förhoppningar, då blir jag kanske bara besviken.
Vad det är jag ska på? Mihihihihiiii, det håller jag för mig själv till imorgon.

 

Men ni kan få en ledtråd.
Dom flesta kan inte se det med blotta ögat eller ens höra det. Men vissa (egentligen alla mer eller mindre men ändå..) kan både se och höra hur tydligt som helst. Det ni!
Den kan ni suga på till eftermiddagskaffet, sug inte fast bara!


Todeloo!
/L

Vecka 32 (31+0)

Publicerad 2012-10-23 11:51:52 i

 
Det är verkligen tungt nu. Och ibland känns det som att magen ska spricka. Sparkarna och rörelserna är jättetydliga och ibland kan man tro att det är en liten alien där inne ;) 
Allt är jobbigare nu. Att en sån enkel sak som att ta på sig strumpor kan bli jobbig? Eller raka benen, ta på sig skor, böja sig för att ta upp ngt från golvet, eller att bara vara ute och gå? 
Sura uppstötningar har jag med mkt nu, räligt som attan. Och igårkväll märkte jag att mina bröst börjat läcka. Nu börjar man verkligen märka att förlossningen närmar sig.

Tycker egentligen denna tiden är mysigast med att vara gravid. Men nu har jag en 4-åring som vill bli sysselsatt hela tiden, och man kan inte vila och ta det lugnt på samma sätt som jag gjorde när jag var gravid med henne. Det gäller verkligen att passa på när hon är på dagis för sen är det full rulle igen :) 

Imorgon ska jag till min BM igen. Alltid lika mysigt att gå dit. :)

 
/E

Zzzz

Publicerad 2012-10-23 09:43:00 i

Är helt slut. (Jag vet, jag säger det ofta.. eller typ hela tiden).
Vet inte hur jag ska få lilla s att sova hela nätter. Och i SIN säng. 
Varje kväll/natt runt midnatt så kommer hon in till oss. Hon ska ligga tätt intill mig så jag nästan blir utputtad, när hon väl somnat så ligger jag för nära henne, då sparkas eller knuffas hon (omedvetet) och tjuter tills man fått lite luft emellan oss. Sen ska det vändas och vridas. Och då menar jag inte från sida till sida, utan från längden till bredden av sängen. I natt låg hon tillexempel med huvudet på mina ben, och hennes ben på stora S ben. När vi vaknade i morse, så sov hon med fötterna på kudden, precis som Pippi
Hon sover verkligen jätteoroligt varje natt. Det jobbigaste är väl att hon i princip kräver mig. Kommer stora S och ska ta henne så blir hon bara arg och ledsen, och (det kanske låter hur dumt som helst) men det orkar vi inte med på natten. Så det blir automatiskt att det är jag som tar henne. Hon och stora S kommer jättebra överrens på dagen, men inte på natten. Vi kanske måste kämpa lite till så att han med kan ta henne? - Det är faktiskt inte lätt för mig som är gravid och trött pga det, att ta henne varje natt. :/
Går vi jag tillbaka med henne till hennes säng så somnar hon om, en halvtimma - max en timma, sen kommer hon igen. 
Sen på dagen är hon hur pigg som helst, precis som hon har sovit hur mycket, och hur gott som helst. Toker!


Sömnproblem? Nattskräck?


Hur gör ni? Eller har ni några tips?



Nu ska jag svara på en undersökning och sen ska jag banne mig lägga mig och vila lite!


/E

Inte mycket, men lite.

Publicerad 2012-10-22 20:53:47 i Lina,

Idag har jag lagat mat med M´s lillasyster, käkat maten vi lagade och druckit kaffe^^ Sett solsidan på tv4-Play och nu sitter jag och väntar på att sista delen av "Torka aldrig tårar utan handskar" ska börja.

Björnen, RING MIG! Jag längtar efter dig... <3

Ni då? vad har ni gjort idag?
 
Todeloo!
/L 

Done!

Publicerad 2012-10-22 20:40:28 i

Har fått gjort allt jag ville göra idag, förutom min byrå. Men den tar jag i morgon när lilla s är på dagis :) Kom på att det kanske inte var det smartaste att storstäda/rensa hennes rum när hon var med. Eftersom hon helt plötsligt lekte med ALLT :P Men hon gick till slut med på att lägga undan en del saker till lillasyster. 

Nu ikväll ska jag bara slappa och inte göra någonting alls. 


/E

Klädgalen!

Publicerad 2012-10-22 16:03:00 i

Nu när man bara har sådär 5 plagg i garderoben som verkligen passar, så kan jag inte låta bli att gå ut och kolla på nya kläder. 
Hittade en ny sida. Bonprix.se , hittat kläder både till mig och till lilla s som jag tycker om. Och det bästa; priserna är som H&M ungerfär.

Här är 2 av de plagg jag skulle vilja ha till lilla s :)

 
Klänning, (väst) + leggings 129:-


 
 
 
Klänning 129:-  



/E


 

Så var det måndag igen

Publicerad 2012-10-22 13:36:00 i Lina,

Dagen började som vanligt nu för tiden under måndagarna... Gå upp ap-tidigt och sovit skit-lite. Sakna M som f*n och behöva stanna på vägen hem för att man var för trött för att köra. Tog mig hem, slängde mig i sängen (japp, näääästan bokstavligt talat alltså), sova en stund till och gå upp och äta "frunch". Seg måndag och Nalle fattas mig. Kom hem nu björnen!

Som tur är, är det förhoppningsvis bara en sån här måndag till och sen ska M jobba hemma, SKÖNT!
Helgen har iallafall varit väldigt fin och bra. Sol och kalas både lördag och söndag. Massa fika, vackra blommor och presenter. Och ett år äldre .
TACK ännu en gång!

Todeloo!
/L

Måndag morgon

Publicerad 2012-10-22 09:29:00 i

Vaknade 00.45 i soffan, väckte stora S och vi gick in och la oss i sängen istället. Strax därefter kommer lilla s in till oss med. 
Jag fick "sovmorgon" till 07.30, känns som jag inte sovit någonting alls i natt. Men det är bara att bita ihop och ta tag i dagens sysslor. 
Hade tänkt att jag verkligen ska rensa ut i lilla s rum. Ut med alla gosenallar och andra leksaker som hon inte leker med längre. Dom får åka till förrådet och tas fram sen när bebis är större. 
Har en del jag vill få gjort idag, så ska inte sitta här med. På med kläder och sätt igång! 

* Storstäda/rensa i lilla s rum
* Städa kaminen och ta in ved
* Vika tvätt + slänga igång ny maskin
* Städa min byrå med kläder (kan ju använda sådär 10% av kläderna just nu)
* Ta ut sopor (hur mycket sopor kan det egentligen bli under en dag? Helt jäkla otroligt) 
 
 
 
 





Vad gör ni idag?
 
/E

Barnkalas

Publicerad 2012-10-21 19:56:00 i

Först och främst säger jag förlåt för dålig uppdatering dessa dagarna, men familjen och andra saker kommer faktiskt före. Hoppas ni har förståelse för det :) 

Idag har lilla s haft barnkalas på busfabriken. Åh. vad det är smidigt att ha kalas där. Man behöver inte städa innan, behöver inte planera lekar, behöver inte tänka på mat/tårta/godispåse och man behöver inte städa efteråt. Jättesmidigt! :D 
Den enda nackdelen är att busfabriken är så stort för 4-åringar och att dom kanske inte hittar vägarna ut, och de större barnen lätt knuffas/lär dom små att klättra upp för ruschkanorna (ibland undrar man var deras föräldrar håller hus?). Är glad att det var så många föräldrar som stannade, för det hade inte varit lätt för mig och stora S att hålla koll på 12 barn där ;) 
Efter kalaset så följde en kompis till lilla s med oss hem och lekte till 18.00. Dom pysslade, målade, var prinsess-trollkarer och lekte med lego - med andra ord; dom provade allt som lilla s fick i present och dom hade fullt upp hela eftermiddagen. :) 

Nu ikväll har vi myst, lilla s har målat spargris och så har vi läst Dora-boken. - Nu sover hon gott och vem vet, kanske blir det lite sovmorgon i morgon? ;) 

Det är dax för mig (bebis) och stora S att bara slappna av och slöa framför TVn. ("Ska bara" betala räkningar först)

Lilla s hade inte tid att vara stilla. Så bilderna blev suddiga, men vad gör det? Huvudsaken är att hon hade kul :) 

 


/E




Födelsedagsfirande

Publicerad 2012-10-20 21:50:39 i Lina,



Egentligen fyller jag inte år förrens imorgon men idag hade jag lite födelsedagsfirande med Samuel, Moa, Helén och Malin. Jag fick gott te och choklad av Samuel och Moa och en fin, turkos ljuslykta av Helén och Malin, Tack så mycket! :)

Jag bjöd på cheesecake, bullar och kakor.
Imorgon blir det även mer av den varan, gottefika alltså. Plus att jag bakat två rulltårtor (som jag ska göra "tårtor" av imorgon).

Nu ska jag och min björn äntligen umgås och se lite film tillsammans.
Todeloo!
/L


Här är det jag fick av M i födelsedagspresent. Lampan (X2) som jag sagt länge att jag vill ha :)




Godkväll

Publicerad 2012-10-20 21:18:11 i

Sitter här ensam och kollar på TV. Eller ja, ensam är jag väl inte. Men båda mina älsklingar sover sen över en timma tillbaka och katten är ute.

Har haft en skype-dejt med en underbar vän idag, en vän som verkligen är saknad. Jag mår alltid mycket bättre när jag pratat med henne. Hon ger mig någon typ av lycko-energi varje gång. Helt underbart. Älskar dig Thess!
Det har varit helt underbart väder idag, så jag och lilla s har varit ute hela dagen i trädgården. Massor med mor och dotter-tid. 
Kvällen avslutades med pizza och lite lördagsgodis innan hon och stora S somnade båda två. 

Funderar på att lägga mig snart. I morgon är det barnkalas för lilla s.


Vad har ni gjort hittills i helgen? :) 

/E

Gissa innehållet i paketen :)

Publicerad 2012-10-19 18:12:38 i Lina,




Jag fick födelsedagspresent redan idag av M. Jag förstod direkt vad det var så jag frågade om det är okej att jag öppnade redan idag. Det var det och jag är sååå GLAD, tack älskling! <3

Kan ni gissa vad det var i paketen?? ^^
Todeloo!
/L

Inga bubblor!

Publicerad 2012-10-19 17:00:03 i

Min lilla flicka är verkligen speciell. Hon är verkligen inte som andra barn (jag vet, alla föräldrar säger så), men hon ÄR speciell. 
Sen hon var liten har hon totalvägrat skum i badet. Ibland har jag glömt utav det och hällt i skum, men då är hon snabb "mamma, ta bort bubblorna"

En annan tyckte att skummet var det roligaste när man var liten. Att sätta skägg på sig själv, eller sätta det i håret. Att spruta med vattenpistoler på det eller fånga upp det i skålar. :D
 
 
/E
 
 

I KVÄLL BLIR DET BIO!!!

Publicerad 2012-10-19 15:39:00 i Lina,

I kväll ska M och jag på bio!! Vad vi ska se??

Det får vara en hemlis så länge, men gissa på ni så berättar jag imorgon^^



Todeloo!
/L

Where is the love, the love, the love?

Publicerad 2012-10-19 15:33:31 i Lina,

 
 
 
"What’s wrong with the world people
People acting like the cruelty they don’t feel
When a life’s gone it’s very hard to take it back
Yeah we’re all people for the animals the fact is that
Cause they’re testing on the livin’ who can’t help themselves
We can’t save them by ourselves we need you as well
So will you help save the animals and hear their cry
Or will you stand around doing nothin’ and watch them all die

I thought that we was doin’ well
We’re humans, animals they got feelings as well
I feel their pain, I’m not blind, I know you can tell
Two minutes of your time really sure you could help us
In this world that we’re livin’ in rabbits should be running in
A field not a cage in a laboratory, please set them free

Rabbits killed, guinea pigs dyin'
Animals hurt, can’t you hear them cryin'
How can you call this beauty
Please turn Europe cruelty-free
Europe, Europe keep your promise
The people say enough’s enough
‘Cause it’s got us, got us questionin'
Where is the love (Love)

Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love, the love, the love"
 
 
Todeloo!
/L

Pssssssst!
Tänk ALLTID med hjärtat... Tack för att du inte köper djurtestade produkter heart<3

Happy friday!

Publicerad 2012-10-19 15:32:23 i

Sagt och riktigt. En liten stund efter lyxfällan somnade jag igår, vaknar av att lilla s kommit in till oss och ligger och sparkar på min rygg. Puttar henne mot mitten och somnar om. Sover sen till åtta. Inte ofta jag sover så mycket och så länge. Så det var riktigt skönt. Dessvärre är jag lagom seg idag ;) 

Känns som tiden går i slow motion idag. Hunnit med många av mina "måsten" och mycket lek och busande med lilla s. Börjar få slut på idéer nu. Nu sitter hon iaf och fyller i Dora-teckningar som vi skrivit ut från Nickelodeon och kalopsen står och småputtarar på spisen och ska göra i ca 1½h till. 

Sen får vi se vad som händer ikväll. Om några vänner kommer över ist. Annars blir den fredagsmys med lilla familjen :) 
 



Vad gör ni idag?

/E

Godnatt!

Publicerad 2012-10-18 19:52:52 i

Usch, är så enormt trött (och lättirreterad). Blir nog bara att kolla på lyxfällan och sen sova.

Ny dag och nya tag i morgon!


/E

Tänkbara skillnader

Publicerad 2012-10-18 17:13:29 i Lina,



Det är skillnad på att sakna och att längta
Det är skillnad på att vara ensam och att vara själv.


Har ni tänkt på det?
Todeloo.
/L

Torsdag med två +

Publicerad 2012-10-18 14:07:23 i Lina,

Tänk att man kan bli så glad och lycklig av att få vara med hästar ett par timmar, fint!
Men ojskipojski vad kallt det var idag, nästa gång kanske det får bli fodrade stövlar istället?

Älskade hästar, hur är det ens möjligt att ni kan fylla mig med så mycket kärlek och glädje på samma gång?! :)


Todeloo!
/L

Dax att bege mig

Publicerad 2012-10-18 13:12:01 i

Oj vad tiden har gått snabbt. Och vad har jag gjort? -Absolut ingenting! :O Det är verkligen det värsta med att vara hemma själv. Att jag blir så lat och bekväm. Vilket också är väldigt skönt ibland. Men det är nu jag känner "fan, varför satte jag inte igång en maskin tvätt? Varför städade jag inte? Varför rensade/torkade jag inte av kylen?" . Men men. 
Fick iaf målat målat naglarna och druckit Chai Tea latte :D

 
 
 
 
 
/E
 
 

6 km promenad

Publicerad 2012-10-18 10:16:25 i


 
 
 
 
 
 
Efter en 6kms promenad nu på morgonen så lägger jag mig i soffan och slår igång Tvn. Nu ska det bara slappas tills jag ska hämta lilla s igen :)


/E

Onödigt

Publicerad 2012-10-17 22:11:24 i Lina,

Imorgon: hästpyssla.
Nu: bingen ^^


Tråkigt inlägg... Imorgon är en annan dag!! ^^ :)


Godnatt och todeloo!
/L

Kalasande

Publicerad 2012-10-17 20:19:17 i

Efter paketöppning hemma, firande på dagis, firande med mormor och morfar, och sen firande med grannarna så somnade lilla s på en gång. Helt utmattad. Nu ser hon fram emot barnkalaset istället, och att få cykla på sin cykel till dagis i morgon (om vädret tillåter). :)

 
/E

SongPop och Ruzzle

Publicerad 2012-10-17 13:58:50 i Lina,

Hej!
Kom precis hem från arbetsförmedlingen. Det är inte klokt vad kallt det är ute idag! Man fattar liksom det ännu mer när det knastrar när man går på löven...
Frost överallt och isfläckar att se upp för. Men ingen snö på marken förutom på berget här i stan :)

Jag spelar vidare så är det någon som känner sig manad och har lust att spela SongPop eller Ruzzle kommentera detta inlägg med ert användarnamn, vore jätteroligt!




Todeloo!
/L

4 ÅR!

Publicerad 2012-10-17 12:13:00 i

Idag säger vi grattis till min stora lilla flicka som fyller 4 år. 
Vi var tvungna att sjunga för henne 2 gånger i morse för att hon skulle vakna. Jättetrött efter ha legat och mumlat, och pratat i sömnen nästan 2 timmar i natt. Men sen när hon fick se ljuset så sken hon upp som en sol och sa "mamma, idag är det min födelsedag!" Som hon längtat. :) Och hon blev superglad över cykeln.  och cyklade lite här inne innan dagis. 

 
Frågan är om vi ska sätta på stödhjulen på denna cykeln, eller om hon ska få träna utan. Kanske dumt att lära henne utan stödhjul såhär innan vintern, eftersom vi kanske får "börja om" till våren igen. 
Men samtidigt är hon stor tjej, har stor cykel och hon tycker det är roligt (men läskit) utan stödhjulen. Grejen är att det blir jobbigare för mig med utan stödhjulen eftersom jag måste hålla henne hela vägen, vilket inte är det lättaste när man är gravid :) Men får ju tänka på henne och inte på mig ;)

Vi får se hur vi gör. 

Ska slänga i mig lite lunch och om någon timma gå för att hämta upp solstrålen, och sen blir det kalas med mormor och morfar.


/E

Måste måla!

Publicerad 2012-10-16 21:54:22 i Lina,

Jag vill måla!!

Måste. Köpa. Mer. Färg!
Påminnelse till mig själv...

Om ni vill se lite av det jag gjort tidigare finns det två bilder ->HÄR<-

Todeloo!
/L

Förberedelser

Publicerad 2012-10-16 20:29:46 i

Jag har inte riktigt haft tid att blogga idag, har varit en del förberedelser för lilla s födelsedag som är i morgon. Nu ikväll förberedde vi tårtan. Det blev nutella och banantårta. Bilder på den kommer i morgon :) 
Hennes present (en ny cykel) är fixad och framställd. Tror hon kommer bli superglad, hon kommer garanterat vilja cykla till dagis i morgon :D Sen får hon ta med sig egen frukt och bjuda på dagiskompisarna på, och det är ju jättestort för henne. På eftermiddagen sen kommer hennes mormor och morfar. Så hennes dag kommer bli superlyckad. :) 
Sitter och kollar på ung & bortskämd nu. Jag håller på Jenny. tycker faktiskt hon är en mysig tjej, som verkligen förändrats under programmets gång. 
Vem håller ni på? :)


/E

SNÖ!

Publicerad 2012-10-16 13:43:24 i Lina,

Det är bara den 16:e oktober men ändå snöar det! Det är inte klokt, det får INTE snöa på min födelsedag på söndag, det har jag bestämt!

Film som jag spelade in för cirka en timme sedan.
Todeloo!
/L

Håll i hatten!!

Publicerad 2012-10-16 12:30:00 i Lina,

För hej vad det blåser idag!

Det blåser så att träden står böjda (nästan..) och regnet öser ner, riktigt ruskväder, men det är rätt mysigt!
(Jääääsiken vad det tutar här utanför nu!!! Säkert 3-4 polis/brand/ambulansbilar som kör nu, uach vad otäckt... Kanske någon som kört av vägen? Sommardäcken börjar vara hög tid att byta ut nu här uppe...)

Men iallafall, det är typ storm ute. Det blåser så mycket som det kan göra hemma, inget konstigt alls. Men frågar man en norrlänning här upp så tycker dom det är storm om dom får en vindpust i ansiktet typ^^

Hur gick det nu med min sömn i natt då?
Mjaaa... Jag somnade tillslut iallafall. Klockan hade jag ställt på kvart i åtta men ringde den?
Nepp!
Varför inte det då? Ja, smartskallen (jag alltså) hade ställt klockan men först på måndag! Gaaaahahaha! :P

Todeloo!
/L


Pssssssssssst!
Ruzzle någon?

Nedräkning

Publicerad 2012-10-16 11:44:36 i

2½ månad, 10 veckor, 69 dagar kvar av graviditeten (v. 30+0). Det går så snabbt nu, redan halva oktober har gått. Och alla som säger att sista delen av graviditeten går sakta, skulle jag vilja säga tvärt om. Det går såå mycket snabbare nu :) 

 

"Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt."


/E
 

Ruzzle

Publicerad 2012-10-15 20:43:17 i Lina,

Hej!
Har jag sovit ut nu då sedan jag skrev innan?

Nepp! Sömnen ligger fortfarande på en och en halv timme totalt. Är jag trött?
Säkert, men inte särskilt märkbart^^

Jag var och handlade vid åtta som sagt, tanken var att jag skulle sovit en stund efter det, men det kändes inte lönt då och ju längre tiden gick desto mindre mening var det med att försöka sova, bättre att försöka trötta ut mig själv ordentligt och hoppas på att jag för en gångs skull kan få sova ordentligt.
Så jag har spelat RUZZLE hela dagen ^^ Fick tips om det igår och nu är jag fast! Är det någon av er läsare som spelar så kommentera gärna och skriv vad ni har för användarnamn :)

Nu väntar jag med spänning på andra delen av "Torka aldrig tårar utan handskar", spännande...

Todeloo!
/L

Regn och pyssel

Publicerad 2012-10-15 17:27:03 i

Skulle ju varit på utflykt idag, men när jag och lilla s kommit halva vägen till ÖF (där vi skulle mötas), så ringer ledaren och säger att det blivit inställt eftersom så många hade ringt under förmiddagen och sagt att de inte kommer. Men hon skulle öppna ÖF, så jag och lilla s tog en liten extra runda i regnet och sen gick vi till ÖF och pysslade och lekte. Har varit där hela dagen idag, förutom någon timma då vi gick till lekplatsen och lekte. 
Vi är inte rädda för regnet. Lilla s tycker bara det är roligare med regn, för då kan man ju plaska i pölar och göra gegga. Vilka barn gillar inte det? ;) Tror bara det är föräldrarna som klagar.. varför vet jag inte, rädda för att förstöra frisyrerna kanske? 

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!"
 
 
 
 
 
 


/E

Måndag igen

Publicerad 2012-10-15 07:54:00 i Lina,

Go´midda, go´midda!
Nja.... Godmorgon borde där väl stå, men eftersom jag varit vaken så länge nu som i snart fem timmar borde det vara middagstid nu^^ Jag har sovit en och en halv timme i natt, så jag är rätt så seg i kolan. Strax ska jag åka och handla när dom öppnar klockan åtta. Skönt att ha det bortgjort så jag kan komma hem och nanna kudden sen. Jag har hållt mig vaken nu sedan jag kom hem klockan sex just för detta ändåmål^^ Så det är väl lika bra att skriva klart den där handlelistan och bege sig, så jag kan komma hem någon gång.

Jag har bestämt mig för att det här ska bli en bra dag, that´s it!
Trots att det var väldigt tungt att lämna M på tågstationen i morse så försöker jag kämpa mot alla jobbiga hjärnspöken, snart torsdag, snart torsdag går som ett mantra i huvudet på mig och ikväll är det andra delen av "Torka aldrig tårar utan handskar" av Jonas Gardell, fina grejer det!

Neeeeehhheeeeppppppppp... Nu kallar handlelistan på mig här så det är väl bäst att skriva klart den och bege sig...

Todeloo!
/L


Pssssssssst!
Det är inte klokt, men det kom snöblandat regn i morse och inåt landet låg det snö på marken!!! Usch...

Bildebevis:

Nu säger jag godnatt!

Publicerad 2012-10-14 22:06:00 i

Hoppas på bättre väder i morgon (tyvärr ser det inte så lovande ut, men försöker vara lite positiv), eftersom jag och lilla s ska med ÖF på utflykt. Där blir det sång, lek och grillning i höstvädret. Kommer bli en mysig dag och lilla s ser fram emot det jättemycket, för henne spelar det ingen roll om det spöregnar. 

Kläder efter väder, är vad som gäller!
 
 
 
 
/E
 

Vardagstips/hushållstips.

Publicerad 2012-10-14 19:03:00 i

Tänkte dela med mig av en liten lista som jag använder/har använt mig av :)


Ta bort klistermärken/prislappar
Gnugga lite grann med olja eller majonäs, skölj av med lite diskmedel och vatten. Klart! 

Ta bort fläckar från kläderna
Något jag nästan alltid gör är att gnugga in fläcken med Yes-diskmedel, låt verka någon timma (ibland låter jag det ligga över natten), sen in med plagget i tvättmaskinen. Funkar på de flesta fläckarna. 

Få bort bananflugor
Lägg något gult i en skål (flugorna eller myggorna dras till den gula färgen) och häll i lite vatten och ättika. Häll även i lite diskmedel, den tar bort ytspänningen, och då drunknar flugorna.

Rena fönster
Jag brukar alltid tvätta mina fönster med Yes-diskmedel och varmt vatten. Dra med fönsterskrapa. Sen sprayar jag med Ajax fönsterputs och torkar av det med tidningspapper eller kaffefilter.

Rengöra smycken
Använd tandkräm! Ta lite tandkräm på en gammal tandborse eller en trasa, gnugga och skölj sen i vatten. Tada, som nya! :) 

Raka benen med balsam
Istället för dyrt raklödder, ta balsam istället. Mycket billigare och benen blir babymjuka. 
 
Få dina barn att dricka vatten
Min dotter älskar mjölk och vatten, mest eftersom vi själva inte dricker saft, sen läsk gillar hon inte pga att det är kolsyrat (killas med bubblor i munnen). Så vi brukar alltid köra med att "liva upp" vattnet. Lägg i frukt/bär/grönsaker (ex gurkskivor, apelsinskivor, hallon, jordgubbar), då blir det roligare OCH godare :)

Tandbostning på barn
När barnen är små kan det vara svårt att borsta tänder på dom. När min dotter var liten mindre, så fick hon alltid borsta mina tänder, samtidigt som jag borstade hennes (Varning för tandkräm på kinder, haka, näsa, men det funkar!). Nu kör vi alltid med att vi pratar om vad hon ätit under dagen. "Nu borstar vi bort havrepuffarna, mjölken, mackorna, potatisen, fisken.. och vad åt ni på dagis? Just det soppa" osv. Behöver man borsta längre så låt barnet berätta vad han/hon kommer ihåg och hjälp bara till i om du behöver. + att de får träna minnet ;) 

Bli av med silverfiskar eller andra smådjur
Ta ättika på en tops och stryk längs lister eller skåp där dom brukar vara. Dom tycker inte alls om den starka doften. 
 
Rengöra grill/ungsgaller
1. Knyckla ihop aluiminiumfolie till en boll, doppa i lite cola och gnugga på gallret.
2. Lägg gallret på gräsmattan under natten. Daggen löser upp den värsta smutsen och gnugga av lätt med en svamp och diskmedel.

Låt ljusen brinna längre
Ett bra tips för att få ljusen att brinna längre och långsammare är att stoppa in ljusen i frysen ett par timmar innan dom ska användas

Dammsuga barnrum
Det kan vara svårt att låta bli att dammsuga upp småleksaker så som lego, pärlor osv. Men för att undvika det så brukar jag trä på en nylonstrumpa över munstycket, då får man bara med sig dammet och inga leksaker. 

Dax för smakportioner till ditt barn?
Koka och mosa (mixa) mat som du vill din bebis ska smaka på. tex ärtor, morötter, majs, potatiss, eller gör en stor måltid. Lägg ner det i iskubsbrickor - det blir perfekta små smakportioner som man lätt kan tina upp en och en. 

Tvätta lego
Detta har jag inte provat själv, men en kompis gav mig detta tipset och jag kommer garanterat prova det då dottern har massa lego hemma. 
Lägg det i en tvättpåse och tvätta på 40 grader i tvättmaskinen! Lägg ut det på en handduk för att få det att torka ordentligt efteråt, innan du lägger tillbaka det i lådan. Sen ska det vara som nytt.


Har egentligen ganska många tips, men detta är "de bästa!". :)

Har ni några tips ni vill dela med er av? 

 

/E
 
 
 
 

Söndagsmys!

Publicerad 2012-10-14 14:55:57 i

Så här har vi tillbringat söndagen hittills. Just nu har lilla s en kompis över här, så jag ska passa på att förbereda kvällsmaten som blir gulaschsoppa. :)

 
 
 
 
 
Behöver fortfarande tips om bra musik, så kom igen! :))
 
 
/E

Sunday

Publicerad 2012-10-14 12:36:00 i

Blir bara ett litet snabbt inlägg nu. Lovar att det kommer längre och fler inlägg sen. 

Söndag och vi har familjemys. Regn utanför fönstret, brasan är tänd, mjukiskläder, pyssel och sagoläsning. Myspys!

Vad gör ni denna söndagen? :)


Förresten, håller på att leta upp ny musik. Någon som har tips på bra musik? Gammal eller ny musik spelar ingen roll.. behöver bara lite nya låtar i telefonen. Så gärna lite tips! :)


/E

Vad tiden går snabbt!

Publicerad 2012-10-13 16:57:00 i

Tänk att denna lilla tjej redan blir 4år på onsdag. :)

 
(Första bilden på vår solstråle)
 
 
 
 
 
 
/E
 
 

Rosa och rött tillsammans??

Publicerad 2012-10-13 14:28:00 i Inredning,

Det är inte allt för sällan man får höra att rött och rosa inte skulle passa ihop, att det är ett BIG no, no! Men för min del tycker jag det är riktigt snyggt ihop! En vinnande kombination! Lite extra piffigt kan det bli om man dessutom adderar en gnutta orange till dessa två färger.
Så vad tycker ni?


Visste ni dessutom att RÖTT är en färg man förknippar med energi och är till exempel en färg som inte passar särskilt väl i ett väntrum hos tandläkaren, eftersom man lättare kan bli nervös då.
Inte så konstigt kanske med tanke på att rött även signalerar aggression, uppror, krig och blod med även styrka, impulsivitet, aktivitet, kärlek och passion. Så rött är en färg som lämpar sig mycket bra i till exempel en träningslokal.

Visste ni det här då? ROSA var i den västerländska kulturen tillskrivet ett enskilt kön, nämligen pojkar. Fram till 1940-talet ansågs rosa vara en lämplig färg för pojkar eftersom färgen var relaterat till rött och därför mer maskulint, medans blått betraktades som lämpligt för flickor eftersom det var en mer känslig och prydlig färg. Efter 1940-talet blev trenden den motsatta och är en vana som har fortsatt in på 2000-talet.

Tänk på det ni! Om det nu är någon trångsynt (ja, det tycker jag faktiskt verkligen att man är om man hävdar att rosa är en tjejfärg och blått en killfärg... Färg är och förblir just det, en färg!) som envisas med att bekräfta sina barn utifrån deras KÖN!.

Todeloo!
/L

Dagadagadaaaaaa!

Publicerad 2012-10-13 11:32:13 i Lina,

Hej hopp!
Gissa vart min björn är??

RÄTT!
I skogen såklart... ^^
Men, det är en bättre dag idag för min del och jag hoppas inte han blir ute lika länge idag. Lördagsmys måste man väl ändå få ikväll, inte sant? ;)
Själv sitter jag och dricker kaffe och ska snart sätta igång veckans avsnitt av Äntligen Hemma på tv4play, bra att det finns! Annars ska jag mest bara göra sådana tråkiga sysslor som, städa... Ta hand om tvätten.... Dagadagadaaaaaa!

-Vad gör ni idag?
 
 
Aah, men just det ja, jag måste visst raka mig idag också. det är väl på tiden kanske..
Todeloo!
/L.

Ja, idag är det en sån dag

Publicerad 2012-10-13 10:39:22 i

Börjar bli så jäkla svårt att ta sprutan nu för tiden. Magen är så spänd och det gör bara ont att ta dom nu + att jag får fina blåmärken på efteråt. Ser verkligen inte bra ut :/
Sen eftersom magen är så spänd, så tar det en stund innan jag fått tag i skinn att sticka i.. och när jag väl har lite att sticka i så rör sig lillan där inne, och det är riktigt obehagligt att sticka in sprutan då. Även om jag vet att hon ligger skyddad där inne. 
Ska höra om jag inte kan ta sprutan i mina "lovehandles" istället. Ska till BM snart igen så. 
 
 
 
/E

Växtvärk = ingen sömn

Publicerad 2012-10-13 09:36:45 i

Lilla s fick vara uppe lite längre igår, så vi skulle få lite sovmorgon idag. Hon somnade nog runt halv tio. Sen vid tolv började den dära förbaskade växtvärken på henne. Hon och jag la oss i hennes säng (hennes smala 90 säng!), för att inte väcka stora S. Samanlagt har jag varit vaken och masserat ben 3½ h i natt, försökte få i henne panodil.. men det går verkligen inte. Så hon och grät och jag låg och masserade. Kul natt.
Sen vaknade hon vid halv sju i morse igen och var hur pigg som helst. Hur orkar hon? Själv vaknar man med värsta huvudvärken, och ont i ryggen pga jag inte kunnat ändra ställning i natt. Ville ha gjort i ordning lite gröt till frukost.. ingen mjölk. Gah.. det är nog verkligen inte min dag idag. :/ 

Man kanske skulle krypa tillbaka ner i sängen?

/E

När bägaren rinner över...

Publicerad 2012-10-12 15:50:30 i Lina,

 
När bägaren rinner över. Då släpper allt. Då kommer den bittra hopplösheten och påminner dig om verkligheten. Och där står du ensam. Igen.
/L

 

Ibland går det

Publicerad 2012-10-12 15:40:51 i

Vilken energi jag fick innan. Eller energi och energi, men jag gör någonting i alla fall. Sen jag skrev sist så har vi fått i oss lunch, hängt tvätten, städat ur köksskåpen (nu är ett skåp ledigt till bebisens saker), förberett fiskgratängen som vi ska ha ikväll, och städat toan. Nu en liten paus innan jag ska byta sängkläder på sängarna. Finns inget skönare än att somna i nybäddade sängar :) 

Känns bra att få mycket gjort. Tyvärr är det ju sånna saker som egentligen inte syns förens man öppnar köksskåpen eller tar bort överkastet på sängen. Men jag vet att jag gjort det, och det är det som räknas.

 

Nä, sista rycket nu innan kvällsmaten. Sen ikväll blir det bara fredagsmys! :) 


/E

Tung underläpp...

Publicerad 2012-10-12 13:31:00 i Lina,

Visst får man vara lite butter på sin sambo? Att välja skogen framför fredagsmyset och sin tjej det känns INTE okej. Så nu går jag runt med en tung underläpp här hemma släpandes i golvet... :(

Min tunga underläpp...



Todeloo.
/L

Varm choklad och lek

Publicerad 2012-10-12 13:13:35 i

Jag och lilla s kom precis in efter ha varit ute tre timmar i det fina höstvädret. Vi fick ta och värma oss med lite varm choklad för drygt en timma sen. Nu ska vi bara in och äta, sen blir det nog en runda ut igen. 
(Funderar iof på att vänta lite med maten eftersom lilla s leker så duktigt på rummet just nu)
 
 
 
 
 
 
 
/E

Tips mot missfärgade tänder?

Publicerad 2012-10-12 12:44:17 i Lina,



Jag tillhör den kategori av människor som älskar kaffe och te och dricker oftast något utav det eller båda varje dag. Dock kan ju detta medföra viss missfärgning av tänderna, vilket inte är så roligt. Så nu undrar jag om det är någon där ute i cyperspace som har något bra tips för att motverka detta? Tack på förhand! =)
/L

Det bästa jag vet en fredag

Publicerad 2012-10-12 11:17:00 i Lina,

Hej hopp, ät inte gammal snopp, eller nått...!
Min björn är i skogen, igen. Som vanligt typ -_- Men jag hoppas han är beredd på fredagsmys iallafall ikväll. Nu när han äääääntligen kommit hem igen liksom.
Vad roar jag mig med då?

Jo, jag ska ner till tvättstugan, underbart! Jag kan inte tänka mig en bättre fredagssyssla!! :D
Vänta lite här nu va... Förlåt, jag kanske ljög en smula där...

Vad gör ni då??

Jag vill också passa på att ännu en gång Välkomna alla nya läsare, så himla KUL! :D

Todeloo!
/L

Psssssst!
Ni glömmer väl inte skriva på listan mot djurförsök? TACK snälla ni för att ni tänker med hjärtat...
HÄR hittar ni en direktlänk dit <3

Fredagsmorgon

Publicerad 2012-10-12 09:40:47 i

Eller förmiddag om vi ska vara petiga. Jag och lilla s sitter och äter frukost framför TVn, det är ju ändå helg nu eller hur? :) 
Ku att komma in här och se att vi har så många nya läsare. Varmt välkomna till er! :))

Solen lyser och jag funderar på vad vi ska hitta på idag. Det blir garanterat lek ute, en promenad till skogen kanske? :) Ja, vi får se. Det gäller att passa på nu när det är fint väder, för det skulle bli sämre redan i natt igen. 


Vad ska ni hitta på idag? :)


 
 
/E

Det här är VIKTIGT!

Publicerad 2012-10-11 21:17:09 i Lina,

Hej kära ni!
Jag vill be er om en godhjärtad tjänst. Skriv på listan mot djurförsök. Det är inte rätt att vi ska sminka oss och göra oss "vackra" på djurens bekostad, det finns smink som INTE är testat på djur. Köp det istället och fortsätt inte stödja djurförsöken. Varenda liten mascara eller läppstift bidrar, tänk på det. Alla kan göra skillnad.
Det finns INGEN anledning alls att utsätta dessa stackars oskyldiga arma djur för sådant lidande... <3

Så jag ber er, skriv på listan här.

Så snälla, tänk med hjärtat, det tjänar vi alla på <3
Tack.

/Lina

Kvällsmuggen!

Publicerad 2012-10-11 20:33:00 i Lina,

Sitter och dricker te och äter kvällsmackor. Ska snart köra och hämta M, Läääängtar!!
Jag fryser också, som en istapp typ!
Tur min björn kommer hem ikväll, hans famn är det varmaste, mysigaste och tryggaste jag kan vara i... <3 Älskade M!

Todeloo!
/L

Kvällsmys

Publicerad 2012-10-11 20:27:47 i

Nattat lilla s nu. Äntligen somnade hon efter 1h masserande på benen. Dumma växtvärk, önskar den kunde försvinna från henne.
Nu ligger jag och myser med lillan i magen som sparkar för fullt, samtidigt som jag kollar på lyxfällan. 

 
 
 
Vad gör ni ikväll?
/E

Som sagt, jäkla väder

Publicerad 2012-10-11 17:14:00 i

Kom precis hem från ÖF. Var helt genomsvett när jag kom innanför dörrarna. Jackan och vantarna åkte av ganska så snabbt. Slutade med att jag bara gick i tunika och leggins. Kanske inte det smartaste, med tanke på att jag säkert kommer bli dunderförkyld. Men kan ju inte koka till döds heller. Var "tvungen" att ta av mig! Tror aldrig vägen hem från byn har varit jobbigare än idag.. inte ens i regn och snö har den varit så jobbig. Phu. Nästa gång kollar jag termometern innan jag går hemifrån :P

Var som sagt på ÖF. Lilla s fick nya kompisar och lekte med lera näst intill hela eftermiddagen medans jag kunde sitta med de andra mammorna och snacka skit. :) 

 
/E


Sommarbilder

Publicerad 2012-10-11 15:23:00 i Lina,

Några fina bilder från sommaren 2011. Fina minnen <3
Som ni säkert vet vid det här laget, iallafall ni som hängt med här ett tag, det är torsdag idag = M kommer hem ikväll!

Och till er nya läsare: Varmt välkomna!
Todeloo!
/L
 

Hästpyssel!

Publicerad 2012-10-11 15:10:51 i Lina,

Hej igen!
Nu är jag hemma sedan ett tag tillbaka. Jag har "hästpysslat" lite idag, så himla härligt! Någon annan som håller med mig? :)
Jag har precis ätit lite och nu kollar jag på "Bridesmades", så himla rolig film!

Här är jag och O´boy (den svarta hästen) och den andra heter Boston <3 Looooooove!
Vad gör ni idag?
Todeloo!
/L

Lunch!

Publicerad 2012-10-11 12:03:58 i

Lite bra musik medans jag fixar lunchen :)


 
 
/E

Konstiga väder

Publicerad 2012-10-11 09:57:56 i

Nu börjar det här svåra vädret, när man inte vet vad man ska ta på sig på morgonen. Blir det för varmt eller för kallt?
I morse var det helt vitt på maken av all frost, och jag tog på lilla s overall till dagis. Nu lyser solen och jag var helt genomsvett när jag kom hem. (Kan iof bero på att jag är tjockis och det tar 40 min att gå enkel väg nu). Tror ändå att overall blir bra med tanke på att dom (som vanligt) ska vara i skogen hela dagen, och det blir kallt när dom klättrar på stenar och rullar i backen. Bättre för mkt än för lite! 
 
 

 
 
 
Lilla s var helt överlycklig över frosten och frågade om vi kunde göra snögubbar. Haha. Fick snällt förklara att vi får vänta till snön kommer ;)



/E


Alla humör!

Publicerad 2012-10-11 09:20:00 i Lina,

Hej alla glada! (eller vilken sinnesstämning ni nu än befinner er i, jag säger hej till alla^^)
Jag sitter här och slänger i mig frukost, jag borde egentligen inte sitta här för jag har rätt bråttom... Berättar sen när jag kommer hem! Ha en bra dag!
Todeloo!
/L

Vinterjacka!

Publicerad 2012-10-10 19:13:56 i

Fick köpt mig en vinterjacka idag, medans stora S hämtade ut sin medicin. Blev inte någon utav dom mammajackorna jag valde mellan på H&M. Den ena kappan var på tok för tunn och den andra fanns inte i min storlek. Så gick runt lite snabbt och kollade "vanliga" jackor istället. Hittade en på Gina. Passar bra och där är fortfarande plats för magen att växa på. Hoppas på att jag kommer kunna ha den efter graviditen med. Eller rättare sagt, att den sitter bra då med. Men det tror jag, med tanke på att det är snörning i midjan med.  :)

 
 
 
/E

Nej till böneutrop i Sverige?

Publicerad 2012-10-10 19:10:56 i Lina,

På Facebook finns det en grupp som heter "Nej till böneutrop i Sverige".
Jag har inte riktigt tagit ställning i frågan men kan nog ändå känna att jag inte vill ha böneutrop här i Sverige, ett kristet land. Precis som att jag hade tyckt det var konstigt om jag kunde höra kyrkklockor i Indien typ. Det stämmer liksom inte.
En kille i den här gruppen, vid namn Amin Subkhan skrev något väldigt bra och tänkvärt som ni gärna får läsa igenom här nedan.

Vad tycker ni? Böneutrop i Sverige eller inte??
Todeloo!
/L

Så här skriver alltså Amin Subkhan:

"Känns som om man borde skriva något angående detta, men först om mig:
Jag är född i Sverige sen 21 år tillbaka, och är otroligt tacksam över de.
Jag talar dessutom för mina föräldrar som är minst lika tacksamma för alla chanser dom fått. Dom kom hit från Thailand för ett bättre liv och de fick dom, tack.
Jag älskar Sverige(cheesy, sure), för de finns inget annat land jag skulle vilja se mina framtida barn växa upp i.

Nu till ämnet, Böneutrop i Sverige:
Jag, en Muslim i Sverige, säger faktiskt nej till detta.
Varför? Låt oss ta ett simpelt exempel:

Om vi säger att du(vem de än är som läser detta), har en egen lägenhet, som står i ditt namn, som du stått i kö över ett decennium för, tar emot en inneboende.

Husets regler är ju självklart dina regler, korrekt? Din gäst kan inte komma in och styra allt, utan du bestämmer för de är DIN lägenhet. Gästen får anpassa sig, inte ägaren.

Dvs, de här är Sverige, de är Svenskarnas land. Vi är gäster(även jag som är född här), vi följer deras regler.
Att kyrkklockor ringer runtom i landet är en självklarhet då de är ett kristet land. Inte ett buddistiskt, inte hinduisk eller den religionen böneutropen handlar om.
Vi ska vara tacksamma att vi ens får använda deras lokaler/mark till att bygga moskéer.
Vi ska vara tacksamma att de finns Halal kött att köpa.
Vi ska vara tacksamma att vi får bo i de här underbara landet.
Vi ska vara tacksamma för allt Sverige har att erbjuda.

Men nej, de är ni inte. De räcker inte, ni får inte nog.
Girighet, de är vad de kallas.

Ni smutskastar folk så fort de förnekar er något(okej, inte alla men många), kallar dom rasister bl.a.

Religionsfrihet har vi i Sverige, men de betyder inte att vi ska tvinga på oss ALLT vår religion står för, de går inte, de är inte rättvist mot Sverige.

Jag kan förstå varför de finns så mycket hat mot oss "Muslimer", för ni beter er väldigt radikalt och envist.

Kalla mig förrädare om ni vill, jag struntar fullständigt i de. Får jag mordhot, hotbrev etc.. Ja, de förstärker bara folks hat mot oss så, gör de ni.

Från en Muslim som faktiskt uppskattar allt vi fått av Sverige redan, och säger nej till böneutrop."

Två fina från Moooi

Publicerad 2012-10-10 12:12:15 i Inredning,

Jag har hittat någonting i inredningsväg jag verkligen vill ha! Den är både söt, finurlig och snygg. Jag pratar om Rabbit bordslampa från Moooi. LOVE IT!
Förra året i Göteborg när jag läste till certifierad inredare var vi på ett museeum och där såg jag den coola hästlampan i naturlig storlek från samma serie. Nice!

Kaninlampan kostar 3.500:- och den hittar du här
Hästlampan kostar 37.900:- och den hittar du här

Todeloo!
/L


 

Mellis och mys

Publicerad 2012-10-10 11:20:15 i

Det regnar ute, jag börjar bli förkyld (igen), sitter ensam hemma med filten över mig i soffan och ska precis ta mig lite mellanmål. 
Mackor med sallad, skinka, tomat och purjolök. Ett glas proviva, och en kopp te :) 

 
/E

Ted

Publicerad 2012-10-10 09:57:00 i Recensioner,

 
Har tjatat länge om att se Ted, och igår fick vi äntligen tummarna ur och såg den. Trots att jag kanske inte riktigt har sån (vulgär)humor vanligtvis, så älskar jag denna filmen. Kanske just för att man (jag) känner igen mig, jag tror även att fler tjejer känner igen sig när det gäller deras män, när dom är ute med kompisar. Jag skrattade otroligt mycket och för mig är detta den bästa komedin jag sett på länge. Stora S tyckte den var "okej", lite för mycket drama för hans smak.
 

"Ted" är full av knark, käftsmällar, prostituerade, bajsskämt och fyllekörning. Språket är bitvis så grovt att öronen krullar ihop sig. Filmen har dessutom en barnvänlig, kramgo nallebjörn i titelrollen. Som tur för de konservativa föräldragrupperna i USA har den där fått 17-årsgräns.
"Ted" är i högsta grad en vuxenfilm, men den tar avstamp i en söt saga. 1985 får John, en ensam liten pojke, en nallebjörn i julklapp. Med julmagins hjälp blir nallen levande, och John och Ted växer upp tillsammans. Först efter 27 års vänskap börjar deras relation knaka i fogarna. Då har Ted utvecklats till en impulsiv partyprisse som ständigt lockar ut John på dåligheter. Till slut ser Johns flickvän Lori ingen annan utväg än att ställa ett ultimatum: han måste välja mellan vänskapen och kärleken.
Mila Kunis spelar Lori, och hon förvandlar det som kunde ha blivit en klassisk komedihäxa till en skön och avslappnad tjej som man verkligen känner med. Hon och Mark Wahlberg (som spelar John) har dessutom finfin personkemi som, tillsammans med diskreta frågeställningar om destruktiv manlig vänskap, balanserar upp filmens grovkornighet.
Dessutom är det en fruktansvärt rolig film, framförallt i karaktären Teds totala brist på självcensur. Man blir föga förvånad över att det är provokatören Seth MacFarlane själv som gör rösten till denna mentala kaoskraft, som ryms inuti en luggsliten nalle. Det är högintelligent och genomrubbat på samma gång - således rena giftet för dem som anser att underhållning ska vara uppfostrande."
-Barometern.se
 
 
Denna filmen får 4/5 poäng av mig! :D
Det som gör att den inte får en femma är att den är tillåten från 11 år på bio (man kan lätt få med sig en 7-åring). Med så mycket, sex, droger, prostituerade och sexskämt så skulle det varit 15-års gräns istället. Sen kanske liite för mycket "kiss-och-bajs-humor" för min smak.
 
/E

Mammajacka

Publicerad 2012-10-09 21:02:55 i

Idag har det typ varit storm ute tillsammans med en massa regn, och det har fått mig att inse att jag nog måste köpa en mammajacka i alla fall. Det går nog inte att ha en jacka uppknäppt hela vintern, hur mkt kläder man än har under.
Jag tycker egentligen att det är jätteonödigt att köpa en jacka för 4-500kr (mer lägger jag inte), för en jacka som ska användas i ca 2 månader. Men förhoppningsvis blir den inte svårsåld sen. 


 



2 jackor från H&M. Tycker personlligen mest om den första.. men ser ut som den andra är mkt varmare. Får nog prova dom i butik innan jag bestämmer mig. Hur gör ni andra blivande mammor med vinterjacka? Och har ni tips på andra mammajackor (som inte är på tok för dyra) ? :)

/E

Sånt här får mig att störtböla

Publicerad 2012-10-09 19:58:30 i

Vet inte om ni läst om Texas-mamman som limmade fast sin 2-årings händer i en vägg för att potträningen inte gick bra, och sedan spakade och slog henne så svårt att hon hamnade i koma i 2 dagar och fick vara på sjukhus i en vecka. Flickan fick svåra blåmärken, hennes hjärna hade svällt, hon hade brutit ben och skadat lungorna och levern. 
Kan verkligen inte läsa sånt här utan att börja gråta, speciellt inte nu under graviditeten. Hur faaan kan man göra så mot ett barn? Nu mår jag illa.

Expressen
Aftonbladet
 
/E

Idag är jag lite besviken på livet

Publicerad 2012-10-09 17:55:00 i Lina,

Åhhhhhhh!!!!!

Vilken ynklig dag det är idag. En riktig skitdag!
Jag har varit ute på en promenad i regnet och kom precis innanför dörren. Jag älskar att gå i regn, oftast. Jag gillar att allt doftar mycket mer, allting blir lite klarare. En bil luktade varm t.ex. förmodligen hade den inte stått parkerad särskilt länge...
Ingen post fick vi idag heller. Skulle ta mig en avokado. Den var lite brun men jag tänkte att den går säkert att äta men nej. Den smakade skit. Tog en ny, samma sak med den. Fy så besviken jag blev! Vad ska jag nu äta då?! Jag struntade i att äta något då och gick med tung underläpp ut på promenaden på cirka en och en halvtimme.
Typ först nu börjar jag "vakna" till lite mer. Kvällsugglan lär nog aldrig flytta ut ur mig, dess bo är djupt rotat. Det är inget fel med det, problemet är att jag hela tiden anpassar mig för alla andra till förbannelse!
Så när jag får lust att diska och dra igång dammsugaren är det inte ovanligt om klockan passerat nio på kvällen, men eftersom vi bor i hyreshus låter jag bli att göra allt det där jag inte haft energi till på dagen. Vaaaaaarför bor vi inte i ett hus för?! Men idag tänker jag typ skita i det om det nu är så att städlusten faller på. Jag måste väl för fan kunna leva mitt liv? På mitt sätt?
Jag är medveten om att jag tillhör den mindre skaran som fungerar på detta sätt men det betyder inte att mångfald alltid är rätt...

Ikväll är det "Äntligen hemma" på tv, Äntligen! Men.... Det är ju "Ung och bortskämd" också... Oj oj oj, vilket dilemma...^^

Imorgon är det onsdag och då betyder det att imorgon är det torsdag imorgon. Så tekniskt sett (eller med mitt tankesätt) så är det torsdag imorgon och det betyder att M kommer hem! Fy fan va gött!

Todeloo!
 
/L

Vecka 30 (29+0)

Publicerad 2012-10-09 13:02:00 i

Herregud vad tiden går fort. Inne i ny vecka igen, och det är bara 11 veckor kvar till BF.
(och 11 v kvar till jul) 

"Grattis - nu är du i tredje trimestern och officiellt höggravid!
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp. 
Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
 
Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.
Du som är gravid känner förmodligen ett tryck på magen och mellangärdet nu. Du kan också ha problem med att äta en stor måltid, därför att din livmoder växer och tar upp mer plats. Halsbränna är inte ovanligt från och med nu och framåt. Små måltider ofta är ett bra råd."

Jag känner mig (som jag skrev igår) som en flodhäst, stor och tung. Har även börjat få sura uppstötningar, vilket jag inte haft innan. Obehagligt och ofräscht. Urk. 
Men sparkar känner jag hela tiden, hon är nästan aldrig stilla där inne :) 

 
 
"En dag, så kommer din hand möta min
men idag
så existerar du 
utan att finnas.
Och fast du är där, i din värld
Så älskar vi dig mer och mer
för var dag som kommer närmre
vår gemensamma värld"


 
 
 
/E

Man får se det positiva i det negativa

Publicerad 2012-10-08 20:42:00 i

Frustrationen och irritationen som uppstår när man duschat och ska ta på sig nya kläder och inser att jag inte har någonting som passar längre. Byxorna går absolut inte att knäppa, linnen och tröjor stumpar på magen och tunikor ser bara roligt ut med tanke på mina "kärlekshandtag". Sen den enda jackan jag kan knäppa är regnjackan. Vilket är svinkallt redan. Lager på lager är vad som gäller på mig i vinter.  
Nästan alla graviditetskilon har satt sig på rumpan och på höfterna (eller kärlekshandtagen rättare sagt), och på halsen. Känner mig som värsta flodhästen med allt fett och dubbelhakan som dallrar när jag går. Och det blir ju inte bättre med tanke på att jag är hungrig varrannan timma och "måste" äta. 
Man får överdriva liiite!
 
Jaja, har gått upp ca 8 kg och det känns ganska okej ändå. Vet ju att detta bara är en kort period till och så länge lillan mår bra så är jag nöjd, och blir det som efter förra förlossningen så gick jag ner alla graviditetskilon + lite till på bara 4 dagar. Hoppas det är likadant denna gången. :)


Fördelen med att ha en rund och gó mage är att man alltid har ett extra bord, vilket är perfekt :D

 
 

/E

På promenad genom stan

Publicerad 2012-10-08 19:40:37 i

Åkte in till stan och lekte lite på lekplatsen innan vi gick på jakt efter stora S present. Blev inte riktigt det jag ville, men det blev bra ändå :) Kan säga att det inte blev någon rosa eller lila häst, utan en tröja och kallingar i stället. Tyckte det passade honom lite bättre ;) 
Sen blev det lite lunch på pastahuset innan vi tog bussen tillbaka till byn igen. Då gick vi direkt till ÖF. Höjdpunkten där är ju självklart sångstunden för lilla s. Efter ÖF blev det en snabbis inom dagis och sen hem för att slå in presenterna och laga mat. Är ganska trött nu (som vanligt). Somnar förhoppningsvis tidigt ikväll, det behövs. 

Vi åt kvällsmat för ca 1½h sen och magen kurrar redan. Får nog ta lite musli med fil och en kvällsmacka. Matvrak som man blivit! :D

 
Stora S har försökt fjäska med lilla s hela kvällen, och frågat var hans present är, men hon har hållt sig. Hon bara skrattar när han frågar :D 


/E



Torka aldrig tårar utan handskar

Publicerad 2012-10-08 17:16:07 i Lina,

Ja, nu var det ju iofs inte så länge sedan jag skrev men nu gör jag ett inlägg till här. Antal ätna satsumas sedan senaste inlägg: två. Två plus tre = fem... Än så länge. Sitter här och börjar känna mig lite "satsumas-hög", eller nått... Men det är ju för väl att jag inte sitter och klämmer i mig chokladkakor iallafall, tänk FEM chokladkakor på den korta tiden. Nej, då hade jag varit måttligt stolt över mig själv...

Meeeeeeen iallafall....
Det jag skulle komma fram till är att ikväll börjar "Torka aldrig tårar utan handskar" på ettan klockan 21.00. Skriven av ingen mindre än Jonas Gardell och är baserad på sanna händelser. Egentligen brukar jag se "Underbart är kort" på tv4 samma tid, men idag känns det verkligen mer värt med Jonas serie, "underbart är kort" får bli senare på tv4-play helt enkelt...
Ett litet tips bara från en "satsumas-hög" Lina som nog faktiskt borde ta en paus från satsumasätandet trots stark ovilja...

Todeloo!
/L

Vad är det egentligen med den 8:e oktober?

Publicerad 2012-10-08 16:55:00 i Lina,

Idag är det ett år sedan jag flyttade hit. Det var en mycket konstig dag. Blandade känslor. En övervägande jobbig dag fylld av tårar och när jag tänker tillbaka på det knyter det sig i magen och det känns som att jag är tillbaka till den dagen. Det var inget lätt beslut.
Men det är inte ovanligt när det gäller mig att jag provar mina vingar på detta sättet, utan att veta om jag KAN flyga. Helst ska det vara från ett jättestort, högt berg med ett djävulslikt stup. Då, ja då kastar jag mig ut! Då får det bära eller brista och jag flaxar som bara fan för att lyfta. Adrenalinet pumpar och det är väl där någonstans, känslan infinner sig som gör att jag vågar. Att jag vågar göra dessa stora utsvävningarna.
Men be mig ringa och beställa pizza och du hittar mig i ett hörn, nervös och skakandes som ett asplöv: "Jag, ja...jag vi...vii...vill inte! Tänk om någon svarar?!?! Ahhhh...." Ja, sådan är jag....

Jag har dessutom haft mitt kära körkort i fem år idag, tjipp tjopp! Bara så där. Hur gick det till?

 

Tog en liten promenad innan idag. Det duggregnade mysigt och bladen runtom kring mig skiftade i rött, gult, orange och grönt, mycket, mycket vackert.
Köpte dessutom två kilo satsumas... Jag har redan ätit tre stycken och jag har bara varit hemma i cirka en halvtimme. Vi får väl se hur många det finns kvar innan kvällen är slut....

Todeloo!
/L

Morgontankar, sex och föräldraskap.

Publicerad 2012-10-08 09:09:00 i

Jag väljer att dra upp detta ämnet eftersom det är en viktig del av förhållandet. I alla fall för mig. Och detta är ingenting som upphör bara för att man är gravid (och att man känner sig som en flodhäst)
Jag vet att lusten försvinner för vissa, men för mig är det svårt att förstå att man inte ens vill ha lite sexuell beröring. Som jag sa så är den intima närheten närheten otroligt viktig för mig. Det stärker förhållandet och kärleksbanden. 
Visst kan jag känna mig för stor och ful någon dag och inte vill, men jag vill gärna bli smekt, pli pussad på, få lite massage, bli kramad och beundrad även nu när jag är gravid. Lite mys varje dag skadar inte. Snarare tvärt om!

Sen lite andra saker som jag ofta tänker på nu, speciellt när man går in på gravidforum osv, är att allt är så himla olika från par till par. Vissa tar det lugnt, och fixar i ordning barnrummet sista månaden, medans andra gör det redan i andra-tredje månaden. Vissa är helt hyper och läser tidningar, böcker och på internet om varje sjukdom, om föräldraskap osv. Jag har aldrig varit sån. Det är klart jag läst i tidningar och så.. men inte för att göra som där står, utan kanske få lite tips, eller läsa hur det är för andra föräldrar. För det är helt omöjligt att säga att "gör så här så kommer ditt barn sova hela natten". Även alla barn är olika. och det som funkar för mitt barn, funkar kanske inte för ditt. Och fixa med barnrummet, tvätta bebiskläder, ta in vagnen och få upp sängen och så, har vi tänkt att fixa runt vecka 35.
Sen är det ju det här med humöret. Haha, hur var det med det? Jag kan pendla väldigt mycket. Ena dagen kan jag vara hur glad som helst, allt går smidigt och det är inga problem alls. Medans den andra dagen kan jag lipa för minsta lilla, och den tredje dagen är jag som en riktig satmara. Men samtidigt kan jag känna mig osedd och som den ensammaste personen i världen. Det går verkligen upp och ner. 
Det jag stör mig väldigt myckt på om jag ska vara ärlig, är att alla hela tiden frågar hur jag mår och visar lite överdriven hänsyn nu när jag är gravid. Varför kan man inte vara normal och bry sig även när man inte är gravid? 
Sen stör jag mig även på att den blivande pappan blir undanskuffad. Ingen frågar hur han mår. Han är ju faktiskt en del av graviditeten med, han ska bli pappa. Och han får stå ut med oss lipande, svärande, glada, bitchiga gravida kvinnor.. det kan inte vara lätt alla gånger. ;) Jag är glad att jag har S vid min sida, som alltid är där oavsätt vad och som inte tar åt sig allt för mycket av det jag säger eller gör. 
För en graviditet innebär ju faktiskt att vi inte bara är två längre (i vårat fall tre), vi kommer aldrig bli ensamma igen. Inte de närmsta 18 åren. Men inte sen heller.
För man slutar ju aldrig att vara förälder, att vara mamma och pappa. <3 
 
 (En bild från förra veckan, orkar inte ta nyare och bättre just nu)

/E
 
 

Födelsedagspresent

Publicerad 2012-10-07 19:20:00 i

Sitter och myser i soffan när lilla s frågar vad vi ska göra i morgon. Jag säger att vi ska in till stan och köpa present till stora S. 

s: "Vad önskar du dig?"
S: "Jag vet inte. Du kanske kan köpa en spiderman till mig?"
s: "Nejje, du är för stor", "Försök igen!"
S: "Jag vet faktiskt inte, ni får överraska mig"
s: "Ska vi köpa en rosa häst, eller en lila?"

Sen sitter jag och stora S och viker oss av skratt i soffan och lilla s frågar förvånat "vad skrattar ni åt?" 

Haha. Så jäkla klockrent. Varför har jag inte tänkt på det innan, en ROSA häst! :D 

 
 
/E

Surströmming = Gammal fisk = Dubbelurk!

Publicerad 2012-10-07 16:54:00 i Lina,

Igår var ingen bra dag. En skitdag för att uttrycka mig mildt. Jag fick ingenting gjort alls. Jag ville så mycket men kunde verkligen inte. Tur för mig att jag har en så förstående kille som M <3

På kvällen var vi på jaktfest med M´s jaktlag... De åt surströmming men eftersom jag inte gillar det (vilket inte en annan gubbe där heller gjorde) fick vi sill. Bra!
Men jag smakade surströmming igen för andra gången i mitt liv, men det höll bokstavligt talat på att komma upp lika snabbt igen. Jag kände verkligen hur det vände sig i magen på mig. Lukten (läs STANKEN!), smaken, konsistensen... Nej fy! Det finns nog ingenting jag smakat som fått mig att känna så.
Jag svalde ner med halva M´s öl. GOTT! Till saken hör ju att jag vanligtvis inte är så förtjust i öl, dricker jag öl blir det ofta Corona eller annan mild, ljus öl. Men då var det hur gott som helst och det enda som tog kål på smaken av surfisken.........
Varför äta gammal mat? Surströmming smakar gammalt för att DET ÄR GAMMALT! Salt, gammal fisk... Låter smaskens va? ^^ Slemmig är den också.... Eeeuuuuw!

Men sen är det juh så här också att har man inte smakat kan man juh inte veta om man inte gillar det, även om man kan ana hur det ligger till med den saken. Taste it if you dare...!

Todeloo!
/L

Tråkiga söndag

Publicerad 2012-10-07 16:47:28 i

Varit en oehört seg dag idag. Var hemma runt tolv i natt efter det andra kalaset, och lilla s var fortfarande vaken då (trots att hon normalt brukar somna runt 19-20). Men sen tog det bara någon minut för henne att somna när vi kom hem. Vi vaknade alla runt nio och sen tog vi tag i städandet efter frukosten. Det behövdes verkligen kan jag säga. Känns skönt att ha det gjort. 
Sen dess har det inte hänt allt för mycket. Vi har lekt lite "tjuv och polis"och lekt med tågbanan. Vi har sprungit runt i mjukiskläder hela dagen och softat, skönt att ha det så ibland.

Bebis i magen har levt runder riktigt mycket dessa dagarna, och det känns som jag har ett stort, tungt bowlingsklot därinne. Och jag känner mig stor, och jag som har 2½ månad kvar. Haha. Antar att jag kommer bli ännu större ;)


Frågan är om man ska göra någonting för att piggna till, eller om man ska fortsätta sega i soffan :P
 
/E

Spidergirl

Publicerad 2012-10-06 14:12:09 i

Så, nu är min spidergirl lämnad på maskeradkalaset. Snacka om att hon är glad nu eller! :D

 
 
 
 
/E

Sov jag?

Publicerad 2012-10-06 09:07:45 i

Usch, vaknade och hade den dära känslan av att man bara precis hann somna. Kollade på klockan och trodde den var runt 02. Men den var 08. Gah! Så det var bara att stiga upp. Ska ta och göra i ordning lite frukost och sen hoppa in i duschen, i hopp om att vakna till lite. 
Har fortfarande mycket som borde göras (städa, rensa ur köksskåpen, sortera ut leksaker och kläder osv) men känner att det får vänta till i morgon. 
Måndag måste jag köpa present till stora S. Haha, jag sa ju att jag skulle vara ute sista dagen. Men jag vet åtminstone VAD jag ska köpa. :D 

 
/E

En bra deal... eller?

Publicerad 2012-10-05 20:21:00 i

När lilla s kom tillbaka hem efter ha varit hos grannen i ett par timmar så provmålade jag henne inför maskeraden i morgon. Blev ganska bra för att vara första försöket. Tyvärr glömde jag ta kort.
Nu ikväll frågade jag henne om jag fick provmåla på ett annat sätt. Det fick jag, men hon sa: "om jag får måla dig  med, mamma!" . Visst, svarade jag och trodde att hon skulle glömma det. 
Men det gjorde hon visst inte. Hon var så ivrig på att få måla mig så hon inte satt stilla när jag målade henne. Sen skrattade hon och hade hon hur roligt som helst under tiden hon målade mig. Vad gör man inte för att hon ska vara glad? :D

Så här blev våra vackra resultat. 
 
 

Enligt lilla s är jag en "clown-pappa-monster" :P


/E

Bengan och Lina gnider geniknölarna!

Publicerad 2012-10-05 16:26:00 i Lina,

Jag pratade nyss med bästaste "Bengan"  på skype, äääääntligen! Vet ni hur svårt det är att få tag i den människan sedan hon flyttade till Tyskland?!

Svårt.


Jag saknar henne jättemycket och hon är en sådan fin vän som det inte spelar någon roll om hur lång tid det går mellan man träffas (rörig mening??) vi liksom börjar där vi slutade senast :) Som det ska vara.
Vi pratade iallafall om allt mellan himmel och jord. Jobb, drömmar, förväntningar.... och så gned vi geniknölarna ihop om gemensamma framtidsplaner, moahahahaha!!!! ^^
Jag hoppas att vi får dom att slå in.

Här nedan:
Bengan och jag, inte helt olika kanske...?^^
Todeloo.
/L



Det är en frysbox jag vill haaa!!!

Publicerad 2012-10-05 13:36:00 i Lina,

Me right now in a fika mode with a bulle stuck on my face!
Hej!
Idag har jag varit iväg till ett ställe som har med hästar och mig själv att gör väldigt mycket, det känns bra och hur underbart och roligt som helst att få pyssla med hästar! Wihoo! Jag ska vara där en gång i veckan, tror ni Lina är glad??

DET ÄR JAG!! =D

Jag lämnade hyrfilm på vägen hem och hyrde tre nya som jag tror kommer vara bra allihop denna gång!
Andra tankar och fundringar idag har varit om hur mycket jag faktiskt gillar att köra bil, i synnerhet själv ^^ Och så har M och jag kommit fram till att det är en frysbox jag borde önska mig i födelsedagspresent nu när jag fyller år om ett par veckor...
Och nu tänker ni: Ehhhhhhh.... Är kvinnan bakom dessa textrader riktigt som hon ska?!


Nej.
Där har ni svaret.
 
Men anledningen till varför vi kom fram till just en frysbox var för att jag sa att jag bakat över 40-bullar igår och M frågade vart jag hade fått plats med alla dom?
När jag berättade att jag knött i dom i frysen som står i kaninrummet (japp, vi har en extra frys där... Psssttt och obs! obs! obs! det är INTE jag som bestämt att den ska stå där...) och då sa han "Jaha, vart ska allt annat få plats?"
Han syftade på det han (forhoppningsvis INTE) mördar och kommer hem med ifrån skogen. Då sa jag, "Ja men om du gillar att mörda och jag gillar att baka då får vi väl dela på platsen" och då flinade han och sa "Du får skaffa en egen frys" varpå jag svarar "Bra, då vet jag vad jag ska önska mig när jag fyller år!" -_-

Jag hoppas INTE att någon tar detta "önskemål" på allvar...

P.s. M och jag var inte särskilt allvarliga i denna disskusion utan det var bara med kärlek vi små-gnabbades lite ^^...

Todeloo!
/L

He watching over her.

Publicerad 2012-10-05 11:00:42 i

Det är bra att ha Spiderman som vakar över lilla s på natten så hon inte behöver komma in till oss. Han är där och skyddar henne. :) 

 
 
 
/E

Maskerad

Publicerad 2012-10-04 21:47:00 i

På lördag är det dubbelkalas för lilla s. Först ska hon på maskerad, där har hon bestämt att hon ska vara spiderman. Hon är verkligen ingen "typisk" tjej som ska ha kjol eller prinsessklänningar. Nej då. Min lilla tjej är mer för "pojksaker" och verkligen älskar bilar, lego, tåg, köra mc, fyrhjuling och så klart spiderman och allt som har med honom att göra. Så spidermandräkten ska på, och sen vill hon gärna få aniktsmålning också. Har köpt aniktspennor, men behöver nog provmåla. För ansiktsmålning kanske inte riktigt är min grej precis. :P Men men, skulle det bli megafult så är det ju bara att tvätta av, svårare än så är det ju inte. :) 

Men tänk om man kunde få till det så här bra
 
 

Fast sen vet jag inte om det är någon bra idé att måla över munnen när dom ska äta och så.. Kanske bättre så här.. 
 Fast med rött istället för lila..
 
 Eller så här..
 
 
Inte lätt. Haha. Har ju iaf 1½ dag att tänka på :P 

 
/E

Inga kanelbullar för oss

Publicerad 2012-10-04 15:59:58 i

Jag var jättesugen på att göra kanelbullar idag, väntade så snällt till lilla s kom hem vid lunch för att hon skulle få vara med. Men hon var inte alls sugen på att baka. Hon ville leka med tågbanan och legot istället. Så att gå till affären känndes lite onödigt om hon ändå inte ville baka. 
Lego och tågbanelek har det blivit hela eftermiddagen istället. Kanske lika bra det, så blir det inte att man äter för mycket av det goda, som det så lätt blir annars. 

Men ger er receptet på "mina" kanelbullar. Dom ligger redan här på bloggen under "recept" men klicka här, så kommer ni dit direkt. Kanelbullar med morötter är godare och mycket saftigare. :)

 
/E

Vad är det för dag i dag?

Publicerad 2012-10-04 12:17:00 i Lina,

Dom flesta av er svarar säkert:
-Jag vet, jag vet, jaaag veeeeeet! Kanelbullens dag, nomnomnom!

Och visst, det är rätt. Till viss del iallafall för det är DJURENs dag idag också! Vilket är ännu viktigare att komma ihåg:)

Men jag har bakat bullar idag, förmodligen som halva svenska folket^^
Men jag gjorde inte min vanliga "krumelur" på bullarna idag utan det fick bli vanliga idag, av någon anledning?
Todeloo!
/L


Födelsedagspresent

Publicerad 2012-10-03 20:38:12 i

Ja, någon bio blev det inte. Sambon var inte lika pigg på det som jag var. Blir lite myskväll hemma i stället. :)

Sitter och funderar på vad jag kan ge sambon nu när han fyller år nästa vecka. För vad köper man till någon som köper allt han vill ha själv? Varje år vid födelsedag och julafton är det lika svårt. Jag har lite småidéer, men kommer säkert bli något panikköp dagen innan. Haha.
Har ni något tips? Vad brukar ni köpa till era pojkvänner?
 
 



/E

Glukosbelastningen

Publicerad 2012-10-03 14:40:00 i

Upp 06.00, gå till bussen 06.30 som går in mot stan. Hos BM 07.40 och fick min sockerblandning serverad. De första 3 klunkarna var helt okej, men fy vad sött det blev sen. Var helt bergis på att vi hade citron hemma som jag kunde ta med och pressa i, men icke. Antar att det hade varit liite godare då iaf.
Sen blev det att läsa tidningar och sufa runder på mobilen i 1½h. Sen var det den vanliga undersökningen.. allt ser fortfarande jättebra ut och jag följer kurvan som jag ska. Sockerbelasningen gick med bra, så ingen graviditetsdiabetes för mig inte. Känns skönt. :) 
Nästa tid är om tre veckor. Mycket som händer och ska göras nu i oktober. Känns som oktober månad kommer flyga iväg (precis som september gjorde). 

Har egentligen massor med saker som borde göras, men fastnade här i soffan. Försöker ringa till busfabriken och göra lite ändringar ang lilla s kalas, men dom verkar ha väldigt mycket att göra idag för det är ingen som svarar. 

Är grymt sugen på att se Ted på bio idag, får se vad sambon säger. :)
 


Vad gör ni idag? 

/E

Solstrålen!

Publicerad 2012-10-02 21:30:00 i

Hela eftermiddagen har bestått utav legobygge och tågkörande. Man får aldrig tråkit med min flicka. Alltid nya påhitt och idéer. :) 

 

Saknar henne redan. Det är så tyst och tomt här utan henne. Men det är bara någon dag till tills hon kommer hem. :) 

Nä, ska göra mig en kopp varm choklad och fortsätta titta på svenska hollywoodfruar. Sen är det upp på tok för tidigt i morgon. För när var jag tvungen att gå upp kl 06 sist? :O

/E

Blåbärskaka

Publicerad 2012-10-02 17:02:00 i Recept,

 
Häromdagen bakade jag blåbärskaka. Den blev så himla god och försvann ganska snabbt... ^^
På bild ser ni även den lilla söta cyklamen jag köpte igår :)
 
Receptet:
2 ägg
2 1/2 dl socker
75 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ett paket blåbär (men hallå? Hur långt är ett snöre...?! Jag använde mig av ca 5dl)

1/2 dl socker + 1 msk mjöl (att blanda med blåbären)
 
Sätt på ugnen på 190 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner dom torra ingredienserna och det smälta smöret.
Häll ner smeten i en välsmord och bröad springform.
Blanda blåbär med socker och mjöl och strö ut dom över kakan.
Grädda i ca 35-40 minuter. (Jag hade dock inne kakan i ca 1 timme
Klart! =)

Todeloo!
/L

Inspirerad

Publicerad 2012-10-02 16:11:52 i Lina,

När jag var ute på en promenad innan hade jag med mig roboten ut och vi lyssnade på Christer i P3. Där pratade dom om konstiga saker man fått i sig på ett eller annat sätt.
Luftgevärskulor i huvudet, bajsvatten i näsan, godispapper i öronen, en halv snusdosa i magen och en legobit i knät för att nämna några av berättelserna man fick höra om.
Jag blev inspirerad och tänker försöka mig på att svälja perkulatorn. HEL!

Todeloo ^^
/L

Lina dansar

Publicerad 2012-10-02 12:38:00 i Lina,

Hej töser och pågar!

Lägger upp en video på när jag dansar i min nya body, vad tycks?? Graaaaaaaooooowww! Tog en jävla tid att få in alla rörelser i rätt tajming kan jag lova er, pust!


Tänkte köra den för M när han kommer hem. Tror ni han gillar den?

"'Cause if you liked it, then you shoulda put a ring on it..."
Trallalaaalalalaaaa *sjunger*


Todeloo!
/L

Tack, hjälp och förlåt

Publicerad 2012-10-02 11:49:42 i Lina,

Det är tre viktiga ord, för att inte säga livsviktiga (?) som man borde bära med sig genom livet och hantera på rätt sätt. Tänkvärt!

Todeloo!
/Lina

Vecka 29 (28+0)

Publicerad 2012-10-02 10:15:53 i

  
 
 
  


"Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, (total viktuppgång hittills brukar vara ca 7-11kg). Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.
Ditt barn är nu ca 40 cm långt från topp till tå och vikten ca 1,3 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.
Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds."

Jag mår väldigt bra just nu, förutom tröttheten. Är ständigt trött och hade jag kunnat så hade jag förmodligen tagit både en förmiddagsvila och en eftermiddagsvila. 
Lillan sparkar allt hårdare och trängs mer där inne. Vi börjar bli mer och mer nyfikna på hur hon ser ut. :) 

Nu är det inte långt kvar, bara ca 2½ månad <3
 
 
/E

Godmorgon!

Publicerad 2012-10-02 08:14:04 i

Ligger kvar i sängen just nu. Hade velat (och behövt) sova lite till eftersom lilla s är förkyld och har hostat + haft ont i benen i natt. Hur länge, och hur ofta kan man ha växtvärk egentligen? 

Nåja. Det är bara att piggna till och gå upp och äta frukost om en liten stund. Stora S åkte till jobb för bara 20 minuter sen. Antar att vi är tillbaka i verkligheten nu. 

Lilla s åker till sin pappa idag, och i morgon blir det att ta bussen redan 06.40 in till stan för att göra glukosbelastningen. Undra hur illa jag kommer må med tanke på att man inte får äta eller dricka någonting 8h före besöket, och det är både bussresan och sprutor på tom mage. Kommer säkert bli helt yr i bollen. Spännande. ;)

/E



Bättre nu

Publicerad 2012-10-01 22:00:00 i Lina,

Hej!
Humöret har lättat lite nu såhär på kvällskvisten. Lämnade bilen hos svärisarna och blev bjuden på fika och lite snickesnack.
Gick hem i kvällsmörkret med vattentroppar mot min panna. Riktigt skönt att andas frisk höstluft!
Är glad över mina nya krukor och omplanteringarna jag gjorde innan idag. Jag visar er imorgon :)

Nu ska jag strax lägga mig och sova.
Eller iallafall lägga mig.
Eller åtminstonde ta mig till sovrummet. 
Jag får väl putta mig själv i säng! Jag tar med mig senaste numret av allt i hemmet som kom i brevlådan idag, det roar alltid :)

Natti natti på er!
Todeloo!
/L

P.S. M... KOM HEM NU!!!! Jag längtar efter dig! <3 D.S.

I don´t like mondays

Publicerad 2012-10-01 16:43:00 i Lina,

 
Gå upp klockan tre mitt i natten. Köra i kolmörker. Möta fyra älgar. Köra hem med ett ledsamt hjärta och en vrede över att det är en tidig jävla måndagsmorgon. Parkerar snett och tänker "äääääääääähhhhhh, skit samma!", kliver ur bilen, suckar högt och sätter mig i bilen igen och parkerar rakt. Gör om, gör rätt. Måndagshäxa. Försöker somna om, ensam. Slumrar till och bli väckt av telefonen. Slumrar till igen och blir väckt gång nummer två av telefonen. Går upp till en mulen dag. Rotar fram arbetsbyxor ur soptunnan som blev slängda sex timmar tidigare, hittade vad jag skulle enligt mitt uppdrag i från samtal nummer två. Slänger tillbaka byxorna i soptunnan igen. Usch! Tvättar händerna. Äter frukost och skype:ar med Turkland. Pratar med Lollsan, duktig tös. Postar brev innehållande vad jag fann i byxorna. Kör vidare. Köper krukor och medelhavsjord. Planterar om. Där emellan klämde jag in en kopp kaffe.
Låt det blir torsdag kväll, nu! förihelvete.

Jag älskar mitt morgonhumör! Det kan förgylla en hel dag..... -_-

Todeloo!
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela