PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Lina undrar

Publicerad 2013-02-28 19:45:00 i Djupt, Lina,

Jag har en fråga som jag hoppas någon kan svara på eller iallafall har en input eller en egen fundering kring det hela.


VARFÖR
Är människor så himla, himla intresserade och nyfikna på ett ofött barns kön?
Snippa eller Snopp.
Ja, det finns två alternativ. Av kön. Men det finns hur många olika persontyper och individer som helst.
Är det inte DET som är intressant?
Inte huruvida personen kommer urinera eller på vilket sätt denne kommer att kunna försöka sig på?
Jag förstår inte?
Klart man kan fråga om det är en tjej eller kille och vara lite nyfiken, men spelar det någon roll?
Det har liksom för länge sedan gått till överdift
Det löjligaste svaret man många gånger får är:
"-Men vi vill kunna förbereda oss."
På vaddå?
Om ungen blir lönnmördare eller säljer slavar när hen blir äldre, Ja, då spelar det nog ingen roll vilken färg hen hade på pjamasen eller hur bra man än var förberedd för sin "könsroll" liksom.

VARFÖR är många föräldrar (och andra) så jävla nyfikna på ett kön? Så nyfikna att dom gör undersökning på undersökning för att ta reda på vilket kön ungen har mellan benen som dom ändå tids nog får reda på om dom bara håller ut några månader till ungen hunnit jäsa färdigt i grott-mamman?

Det är ju heller inte ovanligt att man hör eller läser statusuppaderingar på facebook eller andra nätverk om hur BESVIKNA dom blivande föräldrarna är för att hen låg med benen i kors och vägrade visa snippedippan eller snorrisen på skärmen.
Civilkurage skulle det kunna kallas^^
Det ska ni väl vara glada för? Tror inte ni skulle vara lika nöjda när ungen är 20-bast och frivilligt lägger fram könet framför tv-kamerorna så att stackars "Agda" får en hjärtinfarkt när hon sitter i tv-soffan och sörplar på sitt kvällskaffe!

Nej, tagga ner va!
Inte fasen är jag intresserad av folks kön. Eller jag kanske ska börja bli det? Dra ner byxorna och lyfta på vartenda kjolstyg jag möter och ge svaret "-Jag skulle bara kolla" när jag möter deras förvånade blickar.
Ja, det låter som en spännande idé, det får bli min nya grej!
Vi hörs, nu ska jag ut och rumla och se hur många kön jag gissar rätt på!
Todeloo!
/L


P.S.
En liten parentes bara. Visst har ni lagt märke till att Volvo har symbolen för "man" som sitt bilmärke. Hmmmm? :P

Emotionell kris med skriet i halsgropen

Publicerad 2013-02-28 19:09:36 i Djupt, Lina,Så hamnar jag där. IgenRätt ner i skiten. Ner i rännstenen. Ner i ruinen. Från ingenstans (??!) och där står jag och ser ut som Edvard Munchs "Skriet", av ren förvåning men mest av desperation skulle jag tro. Jag har ta mig tusan emotinell-kris med mig själv varje jäkla dag. Vad ska det vara bra för?
Överrumplad varje dag och där står jag med byxorna nere och rumpan bar.
"-För den som inga byxor har han får gå med rumpan bar!"
Ja, men nu råkar jag ha byxor! Och vara en Hon om nu det är till någon betydelse... Så vad är problemet? Kjol sa du?
Nah, bara när du är full.
Det är då du har underbyxor på huvudet och du tror att du är så jävla rolig. I själva verket är du bara pinsam. Men det märker bara jag. Apan. Och tydligen tror alla att dom känner apan och att apan inte känner någon. HAH! I´m gonna trick you! För apan känner alla, men INGEN känner apan!

Total oförutsägelse... Med ett körsbär på toppen. Just in case liksom, för att addera lite deluxe av det hela!

Anil\
!Ooledot

Inte många knop

Publicerad 2013-02-28 16:05:42 i Lina,

Fy vad jag är trött idag! Och seg. Seg som kola.
Förmodligen beror det på att jag bara "dutt-sovit" natten till idag. Dessutom var det jättesegt att gå upp idag. Men men, solen skiner iallafall emellanåt. Det är jäkligt slaskigt och blött ute, det är ju lite trist men det är ett GOTT TECKEN! Våren är på G och imorgon går vi in i årets första vårmånad, tjohoo! (Tyvärr ser det ut att kanske bli snö och minusgrader redan ikväll -_-  ).

Jag var på hundkurs/-träff igår kväll. Mysigt var det och informativt. Dock höll det på lite väl länge, i hela tre timmar. Två timmar hade räckt. Men nu är jag (ännu mer) sugen på att skaffa en liten voffe-loffe! :) Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge iallafall. Men det är ju mycket som ska fixas och ordnas med så att allt stämmer innan man skaffar hund :)


Ikväll kommer M hem! (Eller jag ska hämta honom vid stationen...) Och jag ser fram emot massa mys-pys, för det har jag längtat efter hela veckan nu! Och att vi kan få ihop några flyttlådor tillsammans, det blir inte många knop gjorda idag som ni kanske förstår... Gäsp!
Tror jag lägger mig i soffan ett tag och läser boken jag köpte på rean i måndags (Mia Skäringer - Avig Maria).

Todeloo!
/L

Att blicka tillbaka.

Publicerad 2013-02-28 14:24:26 i

Är det bara jag som är knäpp, eller är det fler som gör som jag?
Titt som tätt brukar jag ta fram mina gamla kalendrar och kolla vad jag gjorde samma datum för ett, två eller tre år sen. Tycker faktiskt det är ganska roligt. Idag är en sån dag. Det var ganska tomt i kalendrarna. Haha. Det enda som var inskrivit var att lilla s hade gympa ;) Men ändå kul att kolla! /E

Jag leker kurragömma med livet

Publicerad 2013-02-27 16:54:01 i Djupt, Lina,

(Sommaren 2012)


Jag vet inte vad som håller på att hända med mig. Kanske något, kanske ingenting. Kanske kallas det förändrig. Det är iallafall inte stiltje.
Jag har alltid känt att någonting större är menat för mig, att jag bara vet det. Kanske är det, det jag känner av nu eller som jag bara olidligt börjat stampa fötterna i otakt för?
Denna strävan efter lycka hela tiden. Eller kanske snarare att lyckas? För vem? För mig, såklart. Men uppskattning är väl den bensin man behöver tanka i sig för att orka fortsätta framåt ändå. Soppatorsk är ju ingen hit direkt.
Det borde nog vara harmoni man ska sträva efter att få känna. Att leva i harmoni. Där har vi det! Svaret på lyckans gåta. Tack för den.
Så vart fan är du någonstans?

Jag leker kurragömma med livet. 1-0 till mig, är ställningen just nu. Sådeså.

Todeloo.
/L

När man får ågren deluxe

Publicerad 2013-02-27 10:18:00 i Lina,

Igår träffade jag Malin en stund. Grundtanken var att vi skulle ta en promenad men det blev lite shopping och fika på stan istället^^. Köpte bland annat en topp från BikBok. Ville så gärna ha en stickad tröja i koboltblått, svart och vitt (randig). Jag hade sådan jäkla beslutsångest (som vanligt), men tillslut fick jag ge mig och hängde tillbaka tröjan :/ och köpte "bara" toppen istället. Ågren deluxe. Jag är sådan som inte bara kan ta ett beslut. Nej, jag ska överanalysera, väga fram och tillbaka, dissekera skiten flera gånger om och sedan ändå ha dåligt samvete IFALL det råkar bli fel beslut^^ Så jag försöker lägga tröjan bakom mig och glömma bort den^^ Vilket kanske inte är så lätt eftersom jag i detta ögonblick skriver om den, haha^^Var även in på bokrean en sväng (nej snarare två, en liten sväng med Malin. Eftersom hon inte alls är intresserad av bokrea :P och en lite längre sväng innan jag gick hem^^). Köpte bland annat "Avig Maria - Mia Skäringer". Började läsa den igår, mycket bra!
Men, det är ju betydligt mycket billigare att beställa böcker på nätet, så det har jag också gjort^^
Todeloo!
/L

Förlovade!

Publicerad 2013-02-26 12:50:34 i Lina,

Ja, nu är jag och M förlovade. I fredags den 22/2-2013 förlovade vi oss i Storkyrkan i Stockholm. (kyrkan  där kronprinsessan Victoria och Daniel gifte sig :)(Jag är mitt uppe i en "fnissning" på bilden^^)

Här kan ni se lite tydligare hur ringarna ser ut :)
 

Todeloo!!!
/Lina

Bästa Fantan!

Publicerad 2013-02-25 22:09:47 i Lina,

Så hiiiiimla sugen på Fanta Exotic! Bästa Fantan! Åhhhh... vill ha!

Måste köpa imorgon....

Todeloo.
/L

NinaHemmingsson

Publicerad 2013-02-25 21:50:00 i Lina,

Så här är det. Den är gammal och jag har använt mig av den förut, But Still, så jäkla sann och bra:
 

Och så har vi klassikern... Det här är så himla typiskt så ni anar inte. Har ni inte varit i situationen själva (syftar på den golvliggande) så tillhör ni nog den övriga kategorin av människor. Den som "-Gjort allt jag kan".
Men tack då. Vad fint av dig..

^^

Todeloo!
/L

När får vi bli friska igen?

Publicerad 2013-02-25 20:36:21 i

En hostig bebis som återhämtar sig efter RS-viruset, en febrig och hängig 4-åring, en dunderförkyld och hostig mamma, en hostig och snorig pappa och en hund som vill ut på sina promenader. 

Inte konstigt att bloggen blir lidande.


Hoppas ni har förståelse.
 
/E

AjAj

Publicerad 2013-02-21 20:58:00 i

Att tappa datorn på foten gör ont. Riktigt jävla ont!
/E

Så jävla sant

Publicerad 2013-02-21 17:16:33 i Lina,

"Alla är genier. Om du dömer en fisk efter dess förmåga att klättra i träd, kommer den att leva hela sitt liv i tron att den är korkad."

Så sluta behandla mig som den där fisken är ni snälla!
Todeloo!
/L

EGO

Publicerad 2013-02-21 10:00:00 i Lina, Vlogg och Video,

Tjolahopp!
Filmen igår (Ego) var jättebra, bättre än förväntat! Mallan-brallan tyckte också att den var jättebra! :D
Här kan ni se trailern för filmen :)
 
 
Idag startar jag dagen med mannagrynsgröt, bästa gröten!
Har faktiskt rätt mycket att göra idag, fixa i lägenheten och så lite annat... blöö!
Men en sak kan jag lova er!
Efter helgen avslöjar jag vad "boll nr.2" handlar om, det ni! ^^
Todeloo!
/L

Det är mycket nu!

Publicerad 2013-02-20 16:34:40 i Lina,

Ja, det är det sannerligen. Mycket nu alltså. Det händer alldeles för mycket på kort tid för att det ska vara hälsosamt för mig. Helt seriöst alltså. Och mitt i allt kommer hyresvärden hit och säger att han ska ha visning på lägenheten, på en tid då vi inte ens kan vara närvarande. Hur kul är det på en skala? Noll, nada, zero kul! Någon främmande människa ska stövla runt i vårt hem, som det faktiskt fortfarande är. Nej, usch jag gillar inte den tanken alls! Så nu måste jag städa och göra fint här hemma istället för att lägga tid på att packa och annat som gynnar OSS -_- Fan, vad matt jag blir! Jaja.... Man kan väl inte förvänta sig att det ska se "tipp topp" ut här hemma när det står massa flyttkartonger och grejer här som gör att man knappt själv hittar. Nej, någon jävla måtta får det allt vara :P
Ikväll blir det iallafall ett litet avbrott för att tänka på annat. Det blir bio med Mallan-brallan och det är filmen "EGO" vi ska se, jag tror den kommer att vara bra :) Men nu blir det kaffe och vaniljglass med chokladsås! :) Mumsfillibabba!


Todeloo!
/L

RS-virus

Publicerad 2013-02-19 21:16:16 i

Anledningen till att jag inte bloggat på ett tag är att N fått RS-viruset. Har varit 2 gånger på akuten med henne och fick var kvar en natt (men nästan två hela dagar). Men eftersom hon syresatte sig själv bra och inte behövdes sondmatas mer än en gång så fick vi åka hem. Nu är det  behandling hemma med att inhalera Airomir, näsdroppar, nässug och alvedon vid behov. 
Det är väldigt jobbigt vissa dagar, speciellt när lilla s har så mycket energi som hon har, och behöver sin del av uppmärksamhet. Samtidigt som jag ständigt behöver ha koll på N. Hon hostar, klöker, kräker slem, rosslar och snörvlar, stackaren. 

Nu börjar dessutom lilla s bli förkyld och stora S med. Fattas bara att jag med blir dålig. 

Värsta sjukstugan är här nu. /E

Dricker kaffe och längtar efter sommaren!

Publicerad 2013-02-19 14:34:00 i Lina,

Dricker kaffe och längtar efter sommaren. Idag är en sådan dag då t.o.m. en dusch kändes jobbig och som värsta energitjuven. Men skönt var det ju ändå^^ Nej, fasen jag befinner mig nu i livet är inte rolig alltså och jag sover ännu sämre än vad jag brukar! Som igår hade jag skrapat ihop hela tre timmars sömn på 24timmar. Det säger sig själv att det inte är hållbart.
Igår la jag mig klockan nio för att sova, trodde jag. Jag hade en förhoppning om att somna snabbt och sen sova hela natten i lugn och ro utan mardrömmar som jag haft 6 av 7 nätter nu där jag drömmer att någon vill mörda mig eller skära mig i hälarna :S Ja, ni hör ju själva, inget trevligt.
Men jag somnade alltså inte och låg och vred och vände på mig och tippar på att jag somnade kring halv två, två tiden, då jag tittade på klockan sista gången för natten... Suck.

Jag behöver värme, sol och lövträd. Sydlig luft och HAV och ÖPPNA landskap. Det ser man inte röken av ens här uppe. Pyttsan.
Jag längtar HEM! Där jag hör hemma och borde bo. Så är det bara!


Här är en bild på mig i Fredrikshavn, i väntan på tåget till Skagen med Lollsan 2009 :) En härlig helg hade vi!
Todeloo!
/L

NU får det fan i mig vara nock! (Jag jobbar på att bli förbannad om ni undrar. Det är liksom mer lätthanterligt för mig än sorg och ledsamhet...)

Pysselsugen

Publicerad 2013-02-18 17:14:00 i Lina,

Jag är så pysselsugen! Vet bara inte vad jag ska pyssla med... Några idéer? :)
Todeloo!
/Lina

snabbuppdatering

Publicerad 2013-02-16 23:40:31 i

Har varit några jobbiga dagar.. både lilla s och n har varit dåliga. Lilla s är bättre, men lilla n är fortfarande dålig.
Att ta hand om 2 sjuklingar, en hund och ett hus samtidigt har varit en utmaning.

Kommer (förhoppningsvis) uppdatera mer i morgon. Håller tummarna på att det är på väg mot rätt håll för n nu.. lilla stackaren.Ska försöka få lite sömn nu iaf.

/E

kalas

Publicerad 2013-02-15 10:17:11 i

för ett par dagar sen så hade lilla s och Kacper kalas på hennes rum :)
/E

En dag i kärlekens tecken!

Publicerad 2013-02-14 19:28:00 i Lina,

Idag är det alla hjärtans dag som alla redan vet (?). En dag fylld av kärlek.
Jag tycker det är synd att så många hyser sådant agg mot denna dag. En kärlekens dag. Ingen jäkel spyr galla eller rynkar ens på ögonbrynen över en så obetydlig dag som kanelbullensdag som för övrigt är DJURENS dag också, eller fettisdagen... Hallå? Lite perspektiv tack!
Okej okej, alla har inte en partner, men det är ju för tusan inte det som det handlar om! Alla hjärtans dag är precis vad det låter som. ALLA hjärtans dag! Det finns alltid någon att visa kärlek och omtanke till!
Partner, föräldrar, husdjur, vänner eller varför inte någon i kön på Ica?! :)
Fler kärleksdagar tack! :D
You-and-me-love-shape-heart-quotes-sayings_large

Nu ska jag alldeles strax åka (inte fara...) och hämta M vid tågstationen. Det suger så jävla mycket att vara igång i den här karusellen igen. Ap-tidiga morgnar på måndagar (borde inte ens få kallas morgon då!) och ap-sena kvällar på torsdagar.. GÄSP på den alltså!

Todeloo så länge!
/L

Minipolisen igen

Publicerad 2013-02-13 10:41:00 i

Häromdagen efter vi lämnat svärmor på flygplatsen så hade lilla s tråkigt i bilen. Så först började vi räkna bilar (hon valde röda), men till slut orkade hon inte räkna mer eftersom det blev för många och tog gröna istället, men det var för "tråkigt" eftersom det inte fanns så många gröna. När vi nästan var hemma så började hon istället att förklara vägen hem för stora S. "Sväng höger här", "Rakt fram, rakt fram, rakt fram SVÄNG!", "Vänster vid möbelaffären och sen upp för backen", "Bra! Nu ser vi skolan. Här får du bara köra 30, gör du det?!" 
Jag och stora S höll på att knäcka oss. Och hon kollar förvånat på oss, men sen fortsätter hon jätteseriöst: "Ner för backen, sväng här och följ vägen.. sen ser du taket på vårt hus. Ser du det?!" "Nu är vi hemma. Bra kört!" :D 

Varje gång vi kör förbi en hastighetsskylt så säger hon vad den visar och påpekar väldigt noga att man bara får köra i den hastigheten. Haha
Hoppas det håller i sig tills hon ska börja köra ;)


/E

Gå på magkänslan!

Publicerad 2013-02-11 17:32:00 i Lina,Ännu en gång hamnade jag i en situation som inte ger annat än samvetskval. Jag mår så jävla dåligt över att det blir så! Men jag har iallafall tagit ett beslut. Jag vet inte om det är rätt eller fel men jag gick på magkänslan, som även min handledare sa att jag skulle göra.
Det jobbigaste är när man känner andras blickar, förväntningar och krav på en. Jag känner att jag måste leva upp till dom, men varför? Ska jag inte leva mitt liv för min skull? Eller ska jag göra det för någon annan?
För min skull, är det rätta svaret, jag båste bara börja inse det och framförallt känna det!
Jag ska försöka släppa det här nu och jobba vidare på den bana jag redan börjat på. Jag ska inte göra som jag gjort innan, få panik, som jag typ fick nu, göra en avstickare och sen få börja om på noll igen.
Nej, nu ska jag bygga mig uppåt, steg för steg. Det spelar ingen roll hur små steg jag tar, så länge dom går framåt!
Tur jag har en stöttande sambo vid min sida, I Love You, M <3

Todeloo!
/L

Lördag

Publicerad 2013-02-09 18:59:11 i

Vilken latelördag det har varit. Lilla s har fått sån enorm hosta, nu under eftermiddagen har hon blivit varm med. I morse när hon vaknade tog hon av sig pyjamasen direkt och har inte haft kläder på sig sen dess (jo, trosor givetvis). Hon som äntligen skulle tillbaka till dagis på tisdag. Får verkligen hoppas hon mår bättre tills dess. 

Stora S och hans mamma har stått i köket hela dagen och jag och N har både hunnit slumra till i soffan, och i vår säng. Även om det bara var korta stunder jag fick vilat, så var det välbehövligt. 
Annars har jag N och lilla s mest myst idag. 

 

Hade egentligen planerat att åka in till Helsingborg nu ikväll. Dom börjar ju sin vecka med Drömljus, och det verkar vara hur mysigt som helst där nu. Men vi är alla för trötta idag, och med tanke på att lilla s är så hostig som hon är så gjorde vi nog rätt i att stanna hemma. 
Vi åker nog in nästa helg i stället, tyvärr hinner inte svärmor få se det eftersom hon åker hem i morgon. Men hon har fått uppleva mycket annat under tiden hon varit här. :)Nu ikväll blir det istället lördagsgodis och melodifestivalen. Lilla s vill verkligen inte missa Sean Banan, så idag får hon vara uppe länge :) 


/E

Mera hundmys

Publicerad 2013-02-09 17:42:00 i Lina,

Monty somnade i mitt knä och låg där en bra stund och småsnarkade^^ Jag tror vi tyckte det var lika mysigt båda två :)

Todeloo!
/L

Människor är svårt, djur är lätt.

Publicerad 2013-02-09 14:05:00 i Lina,

När känslorna inte stämmer in på redan befintliga ord. När man försöker hitta något att säga som beskriver tillståndet i den lilla bubbla man råkat hamna i men man famlar efter orden och snubblar fram på obegripliga meningar.
Jag blev elldeles för sentimental när jag vispade runt med diskborsten och torkade bänkarna i köket.
Det fick bli kaffe nu och mitt upp i allt blev vi hundvakt igen,Tack! Skönt.
Människor är svårt, djur är lätt.


Myser i mitt knä, ord känns egentligen överflödiga här... <3

Tack och hej, over and out!
/L


Förresten! Visste ni att man kan lura sig själv till en annan sinnesstämning? Om man är ledsen eller arg till exempel. Om man då börjar le, och sträcker på sig så skickar du signaler till hjärnan och lurar dig själv med att du egentligen är glad. Det fungerar faktiskt! Försök vara arg när du går runt och tokflinar för dig själv, det går inte, då känns allt bara löjligt! :P
Okej, är du riktigt jävla förbannad kanske du inte blir tokglad direkt men du kommer iallafall upp till en lite ljusare nivå så istället för skitförbannad kanske du bara är arg istället :)
Nu ska jag hundmysa och mota dåliga tankar!


snökul

Publicerad 2013-02-08 13:37:35 i

medans N sover så har jag och lilla s lekt i snön.

/E

Att börja ta ansvar för sitt hjärtas röst.

Publicerad 2013-02-08 11:53:00 i Lina,Jag måste börja ta mer hänsyn till mig själv. Vad jag tycker. Vad jag känner. Vad jag vill. Oavsett vad andra tycker, känner och vill. Det viktigaste har jag inom mig och svaren finns i hjärtat. Det är till mitt hjärta jag måste börja lyssna mer.
Hur kan någon annan, hur nära den personen än står mig, kunna veta vad som är bäst för mig? Hur kan någon annan veta vad som är rätt för mig? Många inser inte att vi alla är olika. Det som fungerar och är rätt för dig är det kanske inte för mig eller tvärtom. Inse.
Jag känner mer och mer hur luften blir tung och hur hjärtat ibland inte riktigt orkar slå lika hårt som det ska göra. Som det gör när man följer sitt hjärtas röst. Jag måste börja göra det mer. Igen. Det är först då man får resultat och hjärtat börjar klappa av glädje. Det är så det ska vara. Hjärligt och glädjefyllt liv.
Jag ska lyssna till mitt hjärta, utan stress och uten press. Lyssna till andra men inte väga in det i mina egna beslut. Leva efter mig själv, utan oro. Tänka långsiktigt så att mitt hjärta orkar slå och luften blir frisk och klar igen.
Som ett brev som nu ligger någonstans på någon sorteringsterminal hos posten? Ett brev som kan förändra mitt liv. Jag hoppas och vill att det kommer gör det också. Där i ligger någonting som mitt hjärta klappar hårt för.

T.
/L

Sjukstuga

Publicerad 2013-02-08 09:09:33 i

Usch. Har inte fått sova alls mycket i natt heller. Svärmor, jag och lilla s har hostat i kapp och N har inte velat sova. Hon kanske med håller på att bli sjuk?
Efter 3 nätter med knappt någon sömn, så tycker jag att det är skönt med helg och stora S är hemma både lördag och söndag så jag kan få lägga mig och sova ett par timmar. Längtar redan till han slutar ikväll. Tills dess är det bara att bita ihop och försöka göra det bästa av dagen.
Har lovat lilla s pannkakor idag och att vi ska gå ut i snön. Har egentligen ingen ork. Men har man lovat, så har man lovat./E


ps, nu somnade N.

SOLSIDAN!

Publicerad 2013-02-07 13:04:00 i Lina,

Jag fullkomligt älskar komediserien Solsidan! Jag längtar jättemycket till säsong 4 och efter det kommer jag längta till säsong 5 som också är planerad! Serien har ine bara sänts i Sverige utan har även visats i, och planeras att visas i Finland, Norge, Danmark och Belgien! Visst är det häftigt!?
Visste ni förresten att det är Felix Herngrens (Alex) riktiga dotter som är med i säsong 3? Men att det faktiskt är två små tjejer som spelar den rollen som Wilma. Iris som är Felix dotter och Annabell som är väldigt, väldigt lik Iris :)
Att det dessutom är Salem Al Fakir och Josephine Bornebusch som sjunger i Solsidans signatur "I´m so happy". Att Salem är sångare det visste jag ju, men Josephine? Visste ni det? :)
Visste ni dessutom att när Solsidan 3 spelades in var det VINTER men att dom ändå fick spela att det var sommar, brun-utan-sol m.m. användes för att fuska till det^^
Att Mickan och Fredde dessutom hade flyttat till ett annat hus i säsong 3 var av den enkla anledningen att ägarna till huset inte ville ställa upp på ytterligare en säsong. Det finns en artikel ni kan läsa om det     ->HÄR<-

Så himla fint hus! Så här vill jag bo! :D

Jag tröttnar aldrig på den här serien! Jag har sett alla avsnitten hur många gånger som helst och dom blir bara bättre och bättre! Tjihoo!
Skynda fram med säsong 4 nu, jag vill seeeeeeeeeee! *Otålig*

Todeloo!
/L

Stora tjejen!

Publicerad 2013-02-06 16:12:00 i

Idag var det 6 veckors kontroll på BVC. N har gått upp från 4570g (när hon var 4v) till 5060g. Nästan exakt ett halvkilo på 2 veckor. Inte konstigt att jag tycker hon är stor ;)
Vi har redan rensat ut kläder som hon vuxit ifrån, sen märker man verkligen hur mycket mer medveten hon är. Ler när man leker med henne och fokuserar blicken jättebra. Och herregud vilken vilja den unga damen har! ;)

Lilla s är fortfarande lika stolt för sin lillasyster och pussar henne hela tiden. :)Mina fina flickor <3
 


Tog mig i kragen idag med och gjorde något jag skulle gjort för hur länge sen som helst, känns hur bra som helst att äntligen ta tag i det. Nu blickar jag bara framåt! :)


 
/E

 
 
 

Första lådan packad och nya skålar! :)

Publicerad 2013-02-05 14:28:57 i Inredning, Lina,

Har precis packat första lådan inför flytten, bland annat med dom här nya, söta skålarna :)
Tänker mig dom på en öppen hylla i köket sedan, tjusigt! :)


Nu ska jag skriva in även i datorn vad som finns i låda 1 osv. så blir det mycket lättare att hitta sedan när man väl flyttat :)
 

Todeloo!
/L

Köket i huset

Publicerad 2013-02-05 11:46:00 i Huset,

Lite mer om huset. Så här ser köket ut:
(Mäklarens bilder)
Vi har tänkt göra en "budgetrenovering" av köket så länge. Måla fönsterna och luckorna, byta handtag och byta kakel vill M göra också (jag med för den delen) till sådant där "kakel som redan sitter på en platta", haha^^ vet inte vad det heter^^ Men det är billigare iallafall. Och måla taket och ta bort den där hemska, fula lysrörsbelysningen! :P
Det ligger redan en ny plastmatta i köket som ser ut som trägolv. Vi skulle egentligen vilja lägga in annat golv här med och likadant ut i hallen (eftersom den sitter ihop med köket) Men det får vänta :)
Jag gillar att köket är så stort, och mysigt med den lilla kaminen :) Däremot är det inte så himla bra planerat, vi skulle vilja byta plats på köket så att säga, men det är en såpass dyr och stor renovering så det får också vänta^^.

Vad tror ni om det hela? Visst finns där potential iallafall? :)

Todeloo!
/L

Ooooouups!

Publicerad 2013-02-04 16:54:00 i Lina,

Det blev visst två par skor som fick följa med mig hem idag, blir fint till våren/sommaren :)
komsikomsi vår, sommar och värme! :D

Två svarta ballerinaskor med nitar/döskallenitar:

Todeloo!
/L

Hundvakt igen!

Publicerad 2013-02-04 16:50:00 i Lina,

Grannen kom upp innan och frågade om jag kunde vara hundvakt igen. Klart jag kan! :) Monty, som han heter ska sova här i natt också, det blir spännande :)

Visst är han söt?

Todeloo!
/L

Pou

Publicerad 2013-02-03 19:28:59 i

Fixade hem en ny app på telefonen till lilla s. Pou heter det och det påminner väldigt mycket om tamagotchi. Hon är helt fast. Hon matar, plockar upp bajs, badar, leker och tar hand om honom om han blir sjuk. Man ska försöka få ihop pengar så man kan köpa mera mat och göra sin "pou" personlig genom att köpa glasögon, peruker, kläder osv. Man får pengarna genom att spela spel med honom och eller adda en kompis man kan spela med. Man kommer högre och högre upp i nivåerna och då får man mer saker till sin "pou". "Pou" växer  och blir större. Just nu lider våran av fetma då lilla s tycker det är roligt att mata honom. Men söt är han ;)

Jag ska väl erkänna att jag med blivit lite beroende. "Måste" ju hjälpa henne, då hon inte får sitta så mycket med min telefon ^^ 
 
 
 /E

Riktigt gammal över en natt

Publicerad 2013-02-03 13:36:00 i Lina,

Jag är "bara" (ja, många envisas ju med att säga att det bara är bara...) 20+ men känner mig ofta mycket, mycket äldre. Ibland blir det bara för mycket på en gång och då ballar jag typ ur och känner mig lastlastgammal! ^^

Ja, ni ser ju själva:

Todeloo!
/L

Mer om huset

Publicerad 2013-02-02 14:28:45 i Huset,

Huset är inte så stort, bara 97 m², men det räcker gott och väl till oss. Dessutom har vi planer på att bygga ut det så småningom. Men allt har sin tid. :)
 Todeloo!
/L

Choklad - Om kvinnan själv får välja!

Publicerad 2013-02-02 13:46:47 i Lina,

Hej hopp!
M är i väg och kör skoter med Samuel, dom ville leka själva^^ Så jag fick snällt stanna hemma. Städa måste jag göra... Men gör jag det?
Nej.
Vad gör jag istället?
Äter choklad och dricker kaffe! Mycket bättre^^

Men okej då... Jag ska städa... Snart!^^

Todeloo!
/L

Liten blir stor

Publicerad 2013-02-01 15:42:51 i

Dagarna och veckorna bara springer förbi. N är nu över 5 veckor gammal. För någon vecka sen kom de riktiga tårarna och hon är vaken längre och längre på dagarna. Nätterna har vi fått någolunda kläm på nu peppa,peppa! Hon vaknar 2-3 gånger per natt nu, vilket är helt okej om man jämför med innan då hon kunde vakna 5-6. Det som är lite jobbigt (om man nu ska klaga på någonting) så är det att N vaknar runt 05.30- 06 varje morgon och när hon ätit klart och fått ny blöja, så ringer stora S klocka och strax därefter så vaknar lilla s. Så det är tidiga morgonar för min del.
Idag tog vi fram babygymmet och N fick provligga där en liten stund. Hon låg och småpratade och smilade, så uppskattat var det. Även om det bara är små stunder hon ligger där nu. :)  Bärselen tycker hon fortfarande inte om. Provat den 3 gånger, men hon vill inte alls. Så låter det gå ett par veckor innan jag provar den igen. 

Lilla s började ju dagis förra veckan. Denna veckan gick hon bara i tisdags. Väldigt många som är sjuka på dagis, det är både förkylningar, halsfluss och andra virus som härjar där. Så hon fick snällt vara hemma resten av veckan för att inte bli sjuk själv och för att dra hem något till N. Ska ringa till dagis på måndag igen och se hur läget är. Men tror nästan jag håller henne hemma nästa vecka med. För att vara på den säkra sidan. 

Idag har svärmor haft N en del och jag har passat på att städa. Kan säga att det verkligen behövdes. Det har inte blivit ordentligt städat här sen dagen innan svärföräldrarna kom. 
I morgon ska jag och flickorna ut på lite äventyr. Ska bli skoj och lilla s längtar och tjatar redan. Antar att det kommer bli lätt att natta henne ikväll. :) 
 
 
/E

Boll nr.1 = Hus

Publicerad 2013-02-01 09:51:00 i Huset,

 
Ja, nu tänker jag inte hålla er på sträckbänken längre. Vi flyttar till hus om ca två månader. Med blandade känslor :P Men det blir nog roligt och bra :)
Egentligen "vill" jag inte ha hus här uppe, jag vill ju fortfarande flytta söderut igen, men det är väl knappast någon nyhet? ^^
Men eftersom vi ändå bor här uppe nu lär det ju vara skönare att bo i hus än i den här lägenheten (Och både M och jag passar nog allra bäst att bo i hus.. ^^). Även om läget på den här lägenheten är väldigt bra och ligger i ett trivsamt område. Men man får ju inte göra någonting själv med den eftersom att det är en hyresrätt (och så vill man ju inte kosta på den för mycket heller när man inte äger den liksom..)
Så det finns ju många födelar med att flytta till hus istället. Egen gräsmatta (som kaninerna kan vara och skutta på:), Renovera och göra vad man vill med det utan att någon lägger sig i, Städa, pyssla eller lyssna på musik (sent på kvällarna^^) utan att störa någon annan (eller för den delen bli störd av någon annan).
Slippa boka tvättstugan.... Man kan tvätta när man vill istället!
Sedan är det ju inte så jäkla kul att behöva vara ensam i ett hus, i synnerhet inte om kvällarna... Men men^^

Här får ni ett smakprov iallafall, fler bilder kommer.
Huset är inte direkt mitt drömhus (ännu iallafall^^) och jag avskyr dom små, onödiga fönstrena på ovanvåningen som gör det svårt att möblera och ger sämsta möjliga ljusinsläpp.... Men men, vi ska nog se till att få ordning på det här torpet ska ni se!^^
"Tomtebo"
(Mäklarbild)
 
Todeloo!
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela