PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

EKO eko eko-ooo-oo-o!

Publicerad 2013-03-25 20:34:00 i Lina,

Här var det tomt.
M och jag har varit sjuka, eller snarare är fortfarande sjuka sedan över en vecka tillbaka nu :(
Men M är bättre än jag. Jag trodde att jag var bättre men så vaknar jag upp och är sämre idag igen :(
Jag har sådan fruktansvärd hosta, rethosta. Och den har retat upp halsen igen så att den gör apont. Var till apoteket innan och köpte hostmedicin (som hittils varit till föga hjälp...) och halstabletter (som är skitäckliga!) Men men, bara dom göra någon nytta!
Typiskt bara att man ska gå och bli sjuk mitt i flytt och grejer. Jag har hållt på att packa och tvätta hela dagen! Fortfarande massor kvar känns det som. Men energin börjar tryta så det blir nog inte mycket mer gjort ikväll tänker jag. Jag ska dessutom upp tidigt imorgon, tanken är att jag ska få fixat till huvudpälsen lite grann. Måste vara frisk imorgon! Iallafall friskare, och på onsdag måste jag verkligen vara frisk, då får vi ju tillträde till huset. HJÄLP! :P
Nåja, det verkar iallafall som att vädret kommer vara relativt soligt och fint, hoppas att det håller i sig!

Todeloo!
/L

För er som är nyfikna :)

Publicerad 2013-03-19 12:02:53 i Huset,

Jag har gjort en egen blogg som bara kommer att handla om huset. Tänker att det blir enklare att ha det så och roligt att kunna gå tillbaka själv och titta senare :)
Än så länge är där bara mäklarens bilder. Men så fort vi flyttat in kommer vi ju lägga upp egna bilder.
Imorgon är det en vecka kvar till tillträdesdatum...

LinasHusliv
Välkomna!^^


Todeloo!
/L

Idag har jag...

Publicerad 2013-03-18 20:07:36 i Lina,

C-vitaminbombat mig själv med hjälp av äpple, apelsin och kiwi!

Och längtat (läs läääängtar) efter det här... <3

Todeloo!
/L

C-vitamin!

Publicerad 2013-03-18 13:04:00 i Lina,

Jaha. Förkylningen kunde inte hålla sig ifrån mig, så nu har jag fått den på halsen (bokstavligt talat) ;) Har funderingar på att pallra mig bort till affären och införskaffa mig C-vitaminrik frukt... Och lite annat. Tänker mig en promenad dit, men att ta bilen känns lockande då jag egentligen är för trött för att ens resa mig ur soffan. Men en promenad i solen är ju nyttigt och härligt, men kallt och jävligt och så syns man för folk och skäms men så hör man ju fåglarna och blir påmind om att våren snart är här men så är det ju så omständigt att klä på sig alla dessa kläder man måste ha för att inte frysa men så är det ju så bra med en nypa frisk luft, i synnerhet när man är sjuk! (ja, så där håller min hjärna på just nu. Har gjort ett tag. Jävligt enerverande, men jag hittar inte avstägningknappen?!).
Förnuftet får nog avgöra. Det blir en promenad. Det är ju heller inte särskilt miljölvänligt att starta bilen för den lilla svängen och i plånboken gör den större hål än vad den lappar ihop...

Vi hörs, todeloo!
/L

Don´t worry...Be happy.

Publicerad 2013-03-17 16:45:56 i Lina,

Hej på er!
Förkylning på G här känner jag och en förkylning kommer väl aldrig lämpligt (?) men nu, om den bryter ut nu kommer den extremt olämpligt med tanke på flytt och skit nästa vecka.. -_- *Håller tassarna*.
M åker redan ikväll. Vi som knappt sett varandra denna helgen :( Han kommer hem på tisdag kväll/natt och sen åker han på torsdag igen och är inte hemma förrens tisdag nästa vecka igen. Rumpa!
Jaja, vi får hoppas att det går bra ändå.
Ikväll kommer det kännas konstigt att titta på Johan Falk själv. Utan M (och utan chips... Inget gott hemma alls faktiskt och inte har jag pengar till att köpa något heller.) Kul på hjul! :(
Men men, saker och ting kunde varit värre.

Todeloo på er!
/L

Gälli-fucking-vare

Publicerad 2013-03-16 12:36:00 i Lina,

I veckan var jag och hälsade på M i Gälli-fucking-vare, där han jobbade. Vilken jävla "stad" alltså!
Så himla oinspirerande! Tur är väl det, åk dit om ni vill spara pengar, ni lär inte bli shoppingsugna! Dom som bor där är inte bortskämda med varken utbud av butiker eller restauranger.
Herregud, stackars barn som får växa upp där säger jag bara. Stället där klockorna och därmed också tiden stannade någongång runt artonhundrafrösihjäl....
Nej, jag längtade bara bort där ifrån och till och med staden vi bor i nu kändes stor i jämförelse, då kanske ni fattar! Med tanke på hur ytte-pytte-pluttig och tråkig även den här staden egentligen är också :P
Däremot var tågstationen i Boden väldigt fin (jag bytte tåg där på vägen upp..) och den i Gällivare var ganska lik den som finns i Boden.Stationshuset i Boden


Här är bilder från Gälli-fucking-vare. Färglöst och intetsägande med ett jätteberg (Dundret). Det var allt^^
Men det var iallafall mysigt att hälsa på M. Bo på hotell (fast jag kunde inte sova på hela natten eftersom dörren stod och slog till badrummet och jag var uppe två gånger för att ställa upp den, duschkranen stod och droppade så jag var upp och la ner den på golvet och massa folk som sprang i korridoren utanför rummet..)
Men hotellfrukost är ju inte fel. Dessutom badade vi bubbelbad på kvällen och så träffade vi två Engelsmän som M jobbat mycket med nu. Så nu har vi bra guider när vi åker till London! :)

Todeloo!
/L

Lön

Publicerad 2013-03-12 15:36:00 i Lina,

Varför är det så att allting händer på en och samma gång? Alltid. Men ändå blir man lika "förvånad" varje gång när det händer. Kanske för att perioder av stiltje brukar infinna sig precis innan?
Igår ringde dom från ett jobb jag sökte förra sommaren men som jag då inte fick. Men tydligen hade dom sparat min ansökan iallafall. Det kan man nog se som positivt iallafall?

Jag fick egentligen inte ens chansen att tacka nej eller be om betänketid till imorgon som jag hade tänkt, det bara blev så ^^
Så nu är jag självklart nervös! Nervös för att det ska bli övermäktigt och att jag inte ska klara av det. Jag har liksom inte nämnt att jag har vissa begränsningar...
Men jag hoppas att det reder sig ändå.
Det blir nog bra. Kanske. Hoppas jag.
Det jobbigaste är att jag redan känner stor press och krav på mig att klara det minst lika bra som det gått för den som jobbade 2011... Minst lika bra alltså.
Tydligen hade den som hade hand om jobbet förra året inte gjort det... :/ Usch! Jag vill inte ha den kravbilden på mig! Det kommer vara nog så jobbigt att sätta sig in i allt ändå.
Skönt att veta och som är lite lugnande iallafall är ju att det är under en tidsbegränsad period. Några veckor.
Bara att hålla tummarna :)


Jag ser iallafall mest fram emot att läsa LÖN på kontot. Den känslan är skön!Todeloo!
/L

Samma tid, olika prioriteringar.

Publicerad 2013-03-07 14:36:00 i Lina,

Solen skiner på en klarblå himmel idag. Underbart. Synd bara att det där vita, kalla, färglösa, trista ligger kvar på marken... Det är inte lite heller.. :-/ Så komsi komsi solen med dina plusgrader och smält bort skiten nu så vi kan få en härlig, energigivande och grönskande vår istället!
Det känns liksom lite extra smärtsamt när vänner uppdaterar på facebook och instagram med bilder på både sol, snödroppar och krokus! Åh, precis som det ska vara nu, första vårmånaden!
Jag är nog helt enkelt inte gjor för att leva i det norrländka klimatet^^

Jag har iallafall tagit mig en liten promenad idag. Eller inte så liten heller, den började som en prommis men övergick i en lätt PW och efter en och en halvtimme var jag hemma igen. Hade vi bott i huset nu hade jag nog satt mig ute i trädgården och druckit mitt kaffe idag.

Det finns massor som skulle behöva göras. Men jag prioriterar bort det. Den här skitiga röran är inte inspirerande för fem öre. Jag läser en bok istället, mycket bättre för själen, mindre bra för hemmet^^

Todeloo!
/L

Det går fler tåg, släpp samvetskvalet.

Publicerad 2013-03-06 16:43:09 i Lina,

Har nu läst ut Mia Skäringers "Avig Maria". Är hon min tvillingsjäl? Tänktvärt...

Jag har dessutom avbokat för hundträffen ikväll.:(
Jag orkar inte.
Jag måste ta beslut inifrån och det gjorde jag nu. Även om jag missar hundmys så kan jag inte köra över mina känslor. Dom finns ju där ändå. Så kommer osäkerheten, samvetskvalet. Tar jag rätt beslut?
Så är det alltid och det kan man aldrig veta. Aldrig. Man kan inte välja både och. Det går inte. Tyvärr.
Det går fler tåg som man brukar säga.

Todeloo.
/L

Capish?!

Publicerad 2013-03-06 13:56:00 i Djupt, Lina, Lina kluddar och kladdar :),

Jag ska inte blir ledsen mer. Jag ska bli arg, istället. Kompensera upp den där självhatande klumpen som bildas av hårda ord som träffar mig i ögonvrån och rinner ner i form av saltvatten. Den klumpen ska bli jävlar anamma! Inga vassa armbågar. Det ger mig inget att sticka hål på andras bubbla. Låt dom hållas. Men inte påverka.
Todeloo.
/L


Om det ändå vore vårkänslor...

Publicerad 2013-03-05 20:26:00 i Lina,

Det blev inget "jobb" idag, hon hade glömt ringa mig och säga att hon skulle jobba hemifrån idag. Så där stod jag utanför butiken med förvirrad blick. :/
Om man nu ska se något positivt med det här är det väl den detaljen att jag tog mig upp någorlunda i tid, kom ur morgonrocken och la ett ansikte. Något som knappast skulle varit troligt annars idag^^
Förövrigt har det varit riktigt skitväder här idag. Vart är våren?!
Jag saknar en riktig vår. Jag vill inte ha någon jävla "vår-vinter" som dom hittat på här uppe. Här uppe finns egentligen bara EN riktigt årstid och det är vinter. Vår och höst hoppas över totalt och så kommer det en halvdan, KORT sommar^^ Lite bitterfitta-varning, jag vet ;)
Men jag har iallafall en varm, snygg jacka att ha på mig!

(Så tack Mammi och Lasse för den fina jackan! ... Och Tack Mammi och Pappi för mina ögon ^^)

Dessutom fick jag rolig post idag. Några böcker från Bokus som jag beställde förra veckan, så nu finns den här godingen ääääntligen i min ägo! Blir att bläddra mer i den när jag hamnat i horisontellt läge ikväll :).

Todeloo!
/L

Interiörbutiken

Publicerad 2013-03-05 10:26:37 i Lina,

På tv pratar dom om drogmissbruk. Jag byter det mot Solsidan istället. Jag orkar inte annat. Det påminner för mycket och river upp sårskorpan på det som varit på god väg att läka till ett blekt ärr. Som en svag påminnelse. Inte glömma, men bara som en svag påminnelse. Jag vill att mina mungipor ska peka uppåt, inte neråt.
Jag vill att livet och allt där till ska vara roligt. Jag finner ingen mening med att någonting ska vara tråkigt och jobbigt.
"Men man uppskattar inte det roliga om man aldrig har tråkigt"

BULLSHIT.

Hur smart är det att ens säga så. Tror ni ens man tänker så eller inte njuter av att ha roligt när du alltid har roligt?
Nej. Precis^^

Men men. Idag är andra dagen i interiörbutiken. Blir spännande.
Hörs senare, todeloo!
/L

Äntligen

Publicerad 2013-03-05 09:44:42 i

Vi är alla friska nu och vi kan äntligen börja gå ut och ta frisk luft. Lilla s är hos sin pappa denna veckan (eller iaf fram till torsdag-fredag), så jag ska passa på att bebismysa och städa så mycket som jag kan. Behöver verkligen rensa ut och slänga/sälja saker vi inte använder. Har för mycket av sånt. 

Ska göra i ordning en goefrukost och kolla på top model avsnittet från igår, samla kraft och energi och sen så jäklar ska det fixas, städas och donas!
 
/E

Blandat.

Publicerad 2013-03-04 17:56:26 i Lina,

Hej och hå! Blogg.se har krånglat därför har det ekat tomt här inne ett tag nu. Mjaa, kanske inte bara därför. M och jag har packat och kört första lasset med grejer till huseti helgen. Nog om det. Orka prata om det liksom.
Jag är iallafall trött idag. Jag körde ju M till tåget tiiiidigt, tidigt, tiiiiiiiidigt, tidigt, tidigt TIDIGT imorse. Efter det blev det lite passage om stresshantering. Intressant.
Lämnade bilen hos svärisarna och blev bjuden på fika. Kom hem och landade i soffan. Undrar om någon spillt klister i soffan, eftersom jag sitter orubblig i den sedan jag kom hem...?

Måste göra mig lite mackor eller något annat ätbart nu iallafall. Gissar att det blir en tidig kväll (hoppas jag...)
Todelooo!
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela