PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Meningen som sammanfattar känslor och händelser

Publicerad 2013-10-12 10:59:14 i Djupt, Lina,

"Det är svårt att backa när garaget hänger med"

Ja, och med det sagt ska jag nu fortsätta denna lördag. Hur den nu än blir. Björnen är i skogen, vet inte när han kommer hem. Men jag hoppas på lite lördagsmys ikväll i alla fall. Chips och ostbågar har vi hemma sedan gårdagens handling^^

Todeloo!
/L

Lilla Lurvas behöver hjälp! <3

Publicerad 2013-10-10 14:31:22 i Lina,

-->HÄR<-- är en länk till Kattkomando Syd KKS: facebooksida.
Många katter behöver hjälp och nu är det lilla lurvas som ber om extra hjälp, vad kan du bidra med? <3

"AKUT FÖR KATTUNGEN LURVAS - VARJE KRONA BEHÖVS!!! Lurvas kommer från en kattkoloni på en bondgård med ca 50 katter. Katterna har mask, snuva, öronskabb och får, trots att KKS satt mat där, knapphändigt med mat och vatten av bonden. Lurvas ...togs in akut förra veckan till djursjukhus där han blev inlagd pga blodiga diaréer och han var intorkad.  Han blev utskriven i tisdags men idag vid middagstid ringde stödhemmet  mig. Lurvas har kraftiga diarréer igen och är intorkad trots skonkost, han orkar inte dricka länge... Vi får i honom 1/2 dl väskersättning och efter en kvart sitter han upp och tvättar sig. Vi har tät konsultation med djursjukhuset och Lurvas har inte ont, med då han just kräkts och underbara stödhemsmatte Eva Jöregensen nu pipettmatar honom lutar det år en inläggning ikväll, då han inte kan behålla tillräckligt med vätska. Luvas förra faktura -som ni sett i tidigare inlägg - samt hans mediciner och specialmat nu gör att kostnaderna för honom är upp i 7.400:-. Jag har fått in 3.800:- i gåvor. Vi tassar, bugar och tackar varmt för detta, men resten ligger jag ute med ur egen ficka och inga pengar finns där från mig privat att lägga ut mer om kämpen Lurvas måste in akut igen. Vill du rädda Lurvas liv eller är allt förgäves? - sätt in en slant om så bara 5 kr, många bäckar små, till pg 163 29 87 -2 märk Lurvas eller Bondkatterna, din gåva är värdefull och redovisas på KKS hemsida. Tass Lurvas -som vill leva. gm Cilla G DIN gåva gör skillnad mellan liv och död!"Vad kan du bidra med för att hjälpa Lurvas?
Ge med hjärtat <3

Det du sänder ut får du tillbaka <3 Kom ihåg det!

Tasseloo!
/Lina

Tapet till hallen

Publicerad 2013-10-10 13:33:00 i Inredning, Lina,

Vi har köpt tapet till hallen nu, även om det projektet inte ligger som nummer ett riktigt ännu. Det blev en med björkar på från Rusta.
Egentligen skulle jag vilja ha en mer färgglad tapet. En från P.I.P. Studios hade inte varit fel :). Men eftersom att vi inte vill lägga för mycket pengar på hallen med tanke på att vi inte vet vad vi ska göra med den senare så blir det en billigare tapet från Rusta.
Jag visade den klassiska björktapeten från Duro (Karelen tror jag den heter) för M och han gillade den, men inte priset^^

Men eftersom att jag också gillar den så fick det bli en inte lika fin, men mycket billigare variant från Rusta.

Det roliga är att den var upptapetserad i affären ungefär precis så som jag tänkt att vi ska göra i hallen med vita väggar till^^
För min del hade jag några andra kandidater också:


Tycker bäst om den första eller den i mitten :)

Todeloo!
/Lina
 

Bless this mess or do it yourself!

Publicerad 2013-10-10 13:22:00 i Lina,

Hej!
Många, många tankar i mitt huvud nu. Vissa oroliga, andra trötta och några inspirerande. Jag har svårt att sortera ut dom bara. Det är jobbigt. Jag tänkte ta mig en kopp kaffe nu i alla fall. Bästa stunden på dagen! :)
Funderar på mat till ikväll.. Alltid samma dilemma varje dag! "Vad ska vi äta....?"
Hur gör ni? Har ni något bra system?

Hörs, Todeloo!
/L

The gårdag!

Publicerad 2013-10-08 16:34:03 i Lina,

Igår var det hästpysslande på schemat. Jättemysigt och välbehövligt. Jag är glad att jag fått en plats i den gruppen. Det har gett mig mycket sedan jag började där. Och hästarna... Underbara varelser! Jättebra också att man får öva på sin tydlighet. Det går inte att säga till en häst att flytta på sig, man måste visa att man menar det också och mena det på riktigt och tro på sig själv framförallt. 
Jag kan lova att dom där närmare 500-kilona på fyra ben inte flyttar sig en millimeter annars^^Trötta fina Boston :) <3
 
 

På kvällen var jag iväg på skrivarkursens andra träff. Vet inte vad jag ska säga. Jag är inte särskilt imponerad faktiskt, än så länge känns det som pengarna i sjön eftersom jag känner att informationen vi får och pratar om kunde jag lika gärna ha läst mig till eller så visste jag sedan innan det läraren berättar. Dessutom tycker jag att det är för sent på kvällen och håller på för länge.
Jag gick lite tidigare igår eftersom att jag var så himla trött. Efter en helg med för mycket innehåll på för kort tid blir det lite väl intensivt, baksidan med HSP-personligheten^^
När jag sa att jag skulle gå lite tidigare frågade hon "varför då?!".
"Jag måste hem svarade jag bara".
Jag har blivit mycket bättre på att inte blotta mig totalt inför människor. Jag har ingen anledning att redogöra in i minsta detalj varför jag väljer att göra någonting, för någon. Tänk er själva... Antingen skulle jag hitta på en vit lögn och säga att jag fick plötslig magsjuka?? Eller dra den långa och utelämnande historien om vad jag gjort i helgen och att jag blir så fruktansvärt trött för att jag tillhör personlighetstypen HSP. Och så har hen förmodligen aldrig hört talas om det och skulle förmodligen  hen ändå inte ha någon förståelse för det och så ska man försöka förklara det och bla bla bla... Nej! Man har rätt säga ifrån utan att förklara hela sitt liv. Bra Lina! :D


Hur som helst var det jättehärligt väder igår. Solen sken och det var i princip vindstilla så jag satt ute och åt lunch :)
Tappra blommor som kämpar på fortfarande! Heja heja! :)


Lärken är alldeles gul och fin nu! Snart tappar den väl alla barren dock... :(
 


Todeloo!
/L

Undan eller väck!

Publicerad 2013-10-06 11:05:47 i Lina,

Men hej på er!!
Här är jag igen. saknat mig? ;)

Idag känner jag mig så där... Vad ska jag säga...Lite jobbigt nipprig? Som den galna kvinnan i tvättmaskinen som tipsar om det galna kattklippet. Ungefär.
Måste tänka positivt. Måste ha kaffe...

Jag planerar. Planerar för mig själv, på ett papper. Mina drömmar. Mina mål och delmål för att nå dit. Det blir lite som att försöka peppa mig själv att inte ge upp!
Heja mig, här kommer  jag så UNDAN eller VÄCK! Det är bara att välja!


Todelooooooo!
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela