PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Belöningsschema

Publicerad 2012-08-03 20:41:25 i

Efter ha haft många trotsiga perioder så bestämde jag mig för att göra ett belöningsschema till lilla s. Då fyller vi i tillsammans om hon har "skött" sig och får ett klistermärke som hon själv väljer om hon klarat det. Det är saker som att gå på toaletten själv, somna själv, klä på/av sig själv, äta ordentligt, hjälpa till att duka fram/av osv. När hon samlat på sig 20 klistermärken så får hon en belöning som kan vara allt i från en liten leksak (för ca 50 kr), en liten utflykt, en extra saga vid nattning, eller något liknande. Vi bestämde tillsammans att denna första belöningen ska vara en liten leksak. 
Eftersom vi började igår så är det svårt att säga hur det kommer gå. Men dagen idag har gått bra. Hon har gjort sina "uppgifter" och just nu ligger hon i sängen själv och läser och det är inget gnäll (hör och häpna!) :) 

Har hört att många uppmuntrar denna metoden och att barnen faktiskt lär sig och tycker det blir roligare att hjälpa till och det blir inte alls mycket bråk som förut. MEN (där kom det), är själv lite skeptisk. Vill inte att hon ska göra dom här sakerna bara för att få belöning, utan för att hon kan och vill. Men det är klart, uppmuntran är bra. Och när barnen blir äldre så gör man ju i princip samma sak.. dom får hjälpa till hemma för att få veckopeng/månadspeng. 

Jaja, många tankar runt dethära schemat, men det är värt ett försök som sagt. :) 
 
Typ såhär ser det ut, (hade tänkt gå in och ta kort på vårat schema, men lilla s har inte riktigt somnat än så vill inte gå in där och störa henne), vi har lite andra uppgifter och andra belöningar, + att våran är hemmagjord. Men principen är densamma.
 
 
Idag åkte jag och lilla s in till stan och strosade runder och var på jakt efter födelsadagspresent till en kompis till henne. Fick se att BRbutiken flyttat. Haha, jahopp så stor kolla man har. Men fick köpt present efter mycket letande. Men lilla s tyckte det var okej att vara i stan så länge då hon fick leka av sig på lekplatsen. Och sen var det teater/föreställning i parken när vi väntade på bussen hem. Perfekt. :) 
 

Imorgon blir det en tur till Helsingör, så vi hoppas på bra väder. 

/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela