Pastasås
Häromdagen var jag vrålhungrig och ville göra något som gick snabbt att göra. Jag hade lite kassler i frysen som jag hade skurit i bitar.
Har inget recept till det här egentligen eftersom jag bara gjorde utifrån huvudet så att säga.
*Men jag började med en grundsås d.v.s. Smör, mjöl och mjölk.
(Smält smör, häll i mjöl och rör runt tills det börjar tjockna lite, sen späder du ut med mjölk efterhand tills du får den konsistens du vill ha.
*Därefter kryddade jag rikligt med persilja. Hade även i allkrydda och lite chillipulver och italiensk salladskrydda. (Man kan krydda med vad man vill såklart, men persilja blir SÅ gott i skinksås tycker jag)
*Sen hällde jag i kasslern och hackad purjolök, och så fick det stå och puttra en stund.
*Servera med pasta (och gärna en sallad) till!
Tar typ 20min, max :)
/L