Pepparkaksbollar doppade i choklad
Bestämde efter dagis att vi skulle baka lite. Blev lite test inför julen kan man säga. Finns ganska många varianter av dessa bollarna, bland annat med glögg (vilket jag tror blir ännu godare), men för lilla s skull, så gjorde vi bara vanliga, enkla idag. :)
Ca 15-20 st
Du behöver:
200g krossade pepparkakor
150g philadelphia
200g choklad
Gör så här:
Krossa och sedan mixa pepparkakorna till fina smulor. Ta fram en elvisp och vispa samman philadelphian med smulorna. Rulla små bollar.
Låt dom stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa eller rulla bollarna i chokladen och låt dom stelna.
Förvara i kylskåp.
Vi använde ljus och mörk choklad (hade lite av varje hemma). Men går även bra med vit om man hellre vill ha det.
Lilla s har redan klämt i sig 4 st sen dom blev klara, var tvungen att säga stopp. Annars hade dom redan varit slut ;)
/E