PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Vecka 34 (33+0)

Publicerad 2012-11-06 11:54:53 i

Nu går jag in i ny vecka IGEN. 82% avklarad och 48 dagar kvar till BF. Helt galet att det är så nära nu :) 

"Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden."

Som sagt, helt galet att det är så kort tid kvar nu. Men det mesta är fixat. Sängen är ju iof inte uppe än, men det går snabbt att skruva ihop den. Alla sängkläder och så är ju tvättade. 
Ja, det är väl mer eller mindre bara att köpa det sista (blöjor, nappar, våtservetter), få upp sängen och packa BB-väskan kvar. 
Längtar så otroligt mycket. Speciellt att se utseendet, mörka ögon, blåa? ljust hår (som storasyster), eller mörkt hår. Jag kan fortsätta i evighet. 

Denna längtan, denna nyfikenhet men snart är hon hos oss! :)
 
 
 

 
( observera att jag inte har håret i en knut idag ;) )

/E
 
 

Kommentarer

Postat av: Denise 23 - mamma till Kevin 6 och tjejen i magen

Publicerad 2012-11-06 12:45:46

Åh mysmagen!! :) Vi har också en hel del kvar att hinna göra och köpa innan bebis kommer till världen.

Blir typ stressad bara av att tänka på det =P

KRAM!

Svar: Vad har ni kvar?Känner mig inte så stressad över just sakerna och det som ska fixas så. För vet att det mesta kan man ta när bebisen väl är född (förutom blöjor då ;) ) .
Det jag känner är jobbigast, är att jag inte kan leka, busa på samma sätt med min dotter längre pga, magen. Som tur är så är lovet över, och hon är tillbaka på förskolan så hon får lite roligare ;)

KRAM
positivaarne.blogg.se

Postat av: Beckä - bf 7 januari ♥

Publicerad 2012-11-06 17:26:59

Observa att du har en fotvärmare ^^

Svar: Haha ja det med ;)
positivaarne.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela