PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Vecka 37 (36+0)

Publicerad 2012-11-27 09:57:10 i

Nu går vi in i en ny vecka igen. Herre gud vad tiden rinner iväg, helt jäkla galet! Om 4 veckor är lillan beräknad. 4 VECKOR! Det är så nära nu. Snart ska vi äntligen få träffa dig! :)


 
"Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28g om dagen (196g i veckan). Den väger omkring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. 

I slutet av denna veckan anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 v anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen).
Bebisen är så stor att det kan vara svårt att få i sig normala portioner mat. Oftast är det lättare att äta lite och ofta. Hos förstfödeskor fixerar sig bebisens huvud ofta några veckor innan förlossningen. Om du är omfödeska, sker det förmodligen inte förren precis innan eller under förlossningen. 
Det är också vanligt att känna sammandragningar och förvärkar nu. Livmodern blir hård i ca 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont."

Som med graviditeten med lilla s så känner jag varken sammandragningar eller förvärkar vid denna tidpunkten. Känner bara att magen sjunkit och att det är tyngre och jobbigare än innan. 
Ska till min BM i morgon, och då får vi se om lillan fixerat sig ännu. Ska bli spännande :) 

/E
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela