PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Sockerbullar med vaniljfyllning

Publicerad 2012-09-16 16:10:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Nu är bullarna klara, och vi har hunnit med en fika alla tre. Stora S kom hem precis lagom till bullarna var klara. Tror han kännde doften ;)




Ingredienser för ca 30 st.

50 g jäst
4 dl mjölk
175 g smör
1 ägg
1 dl socker
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
3dl vaniljsås (masansås) blanda enligt förpackningen.

Garnering
Smäl/Flytande smör
Socker

Tillagning
Smält smöret och tillsätt mjölken så det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner smörblandningen. Tillsätt socker och salt. 
Vispa upp ägget lätt och rör ner det. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa  ca 45 minuter under bakduk. 
Dela degen i ca 30 bitar och rulla dom till bullar. Placera ut dom på bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter.
Under tiden bullarna jäser kan du blanda ihop vaniljsåsen. Lättast är sedan att sticka ner spritsen i bullarna för att fylla dom med såsen. Men eftersom våran sprits är sönder, så gjorde jag ett hål i bullen och fyllde med hjälp av en tesked. (Tänk på att inte ta för mkt vaniljsås så den rinner ut sen!) dra upp degen och täck hålet och rulla bullen lite lätt igen.
Grädda bullarna i 225 C i ca 10 minuter. Ta utoch låt dom svalna lite. Pensla ovansidan med smält/flytande margarin och doppa sedan i socker. 
Godast nybakade (ljumna) med ett glas mjölk. :)

Superdupergott! :) 

Både lilla och stora S klämde i sig 2 var. Så blir nog en lite senare kvällsmat idag ;) 

/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela