PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Kan bara hålla med!

Publicerad 2012-04-13 17:06:31 i

Kan erkänna att lilla s har mycket rosa och "tjejiga" saker. Men hon har även saker som bilar, lego, radiostyda bilar, och andra "pojksaker". 
Hon tycker om att klä ut sig. Men inte till prinsessa som andra tjejer, nej. Hon vill vara tiger, spindelmannen eller Handy manny. Hon gillar att hamra och bygga saker. Hon gillar att bygga tågbana.
Jag skulle aldrig, ALDRIG någonsin hindra henne från att leka med något som anses vara "pojkigt". Så länge hon själv tycker det är roligt. 
Det som jag kan tycka är lite synd är att när barnen fyller år och dom har barnkalas, så köps det leksaker efter kön - Rosa puttinutt, barbie, dockor och hästar till tjejer och bilar, tågbana, svärd och lego till killar. VARFÖR?
Det kan ju aldrig bli barnens fel. Det är föräldrarnas. Varför är samhället så uppdelat? Det är sjukt, riktigt sjukt!

Låt barn få klä sig i dom kläderna DOM tycker om, och leka med leksaker DOM tycker om. Låt dom smutsa ner sig. Låt dom får vara med och bestämma. 

Förstår inte de föräldrar som blir arga när sina barn smutsar ner sig. Är det så svårt att sätta igång en maskin tvätt eller stoppa ungen i badet?
Eller alla jävla regler hit och dit. Jag har skrivit om det innan i min privata blogg, och det tåls att säga igen. 
Att man MÅSTE ha UV-dräkt på sina barn
Att man MÅSTE ge barn grönsaker vid varje måltid, varje dag.
Att man MÅSTE ha rutiner så barnen lär sig efter det.
Att man ALDRIG ska ge socker (dvs bullar, glass, godis, kakor osv) - barnen SKA följa viktkurvorna på BVC, annars är dom överviktiga.

osv osv. och följer man inte dessa "regler", så stämplas man som en dålig förälder och därmed också dålig förebild. 
Ska jag vara ärlig så tror jag att dessa föräldrarna är osäkra och rädda. Rädda för att vara annorlunda. 

Men det finns ingen, INGEN som känner sitt barn bättre än föräldrarna, och det är dom som väljer vad som är rätt och fel från deras egna situation. För vi lever alla olika. 
Lilla s får både kaka, bullar, glass, godis och annat gott. Så länge hon inte är överviktig eller tar skada av det, så är det inget fel med det.
Och herregud vad vi kan se ut efter en heldag i trädgården. Vi har gräsfläckar och sandfläckar på kläderna, grus i håret och skitiga naglar. Men vad fan gör det? 
En dusch och nya kläder, sen är man ren igen! :)


Låt barn vara barn!

 

 

 

 

/E

 

Kommentarer

Postat av: elin

Publicerad 2012-04-14 00:09:56

Haha, sött :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela