PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Golden

Publicerad 2012-06-28 21:32:14 i

Borde packa, vi ska ju vara borta hela helgen och hjälpa till med en altan, men fastnade här i soffan efter duschen. Morgonrock, jordgubbar, datorn och fotbollen vill inte packa nu . Borde även fixa mat till i morgon på jobb, men även det får vänta (antar att jag somnar här snart och får stressa med allt i morgon bitti). 
Lilla och stora S åker dit redan i morgon bitti och jag åker dit efter jobb. Vi hoppas verkligen på bra väder i helgen, roligare för alla så :)

Helt appråpå ingenting så är jag grymt sugen på en liten vovvsing, en "liten" mysig golden retriver. Aw, är helt såld. :) 
Men ja, det går tyvärr inte. Vi har absolut inte plats för en golden här inne, ute har vi gott om plats, men vill ju att den ska vara inne med. Ibland önskar jag att jag kunde trolla. Isåfall skulle jag gjort vårt hus större nu, av både den ena och andra anledningen :) 


 
 
 
 
 
/E

Barns lek = ett maraton

Publicerad 2012-06-28 20:53:28 i

Hittade denna artiklen i aftonbladet häromdagen. Rolig fakta :)

"Föräldrar som stånkar över hur jobbigt det är att se efter småbarnen gör det med all rätt. Men egentligen borde det vara barnen själva som klagar, skriver Daily Mail. Forskning visar att knoddarnas dagliga upptåg - som att springa runt, klättra i trappor eller leka i parken - motsvarar energin som en vuxen skulle bränna på 83 ronder i en boxningsring, eller på att springa ett helt maraton.
Varje dag."
 
 
 
 
 
/E
 

Tjipp!

Publicerad 2012-06-28 14:47:07 i Lina,

Jag kunde inte låta bli när jag var i stan och slinka in på Pressbyrån och köpa med mig två tidningar hem. Men helt tokigt var det ändå inte med tanke på att jag fick en film och en extra tidning på köpet. Det fanns inte så många tidningar att välja på men hittade en om MC som M ska få när han kommer hem :)
 

Todeloo!
/L

Tack snälla!

Publicerad 2012-06-28 14:43:52 i Lina,

Idag fick jag en kommentar om målningarna jag gjorde häromdagen: "Gillart´! Superfint :)" Eller som när jag la upp dom här bilderna och fick en fin kommentar även då: "Grymma målningar! Jag gillar när folk har en unik stil!".
Tack, det värmer verkligen att få snälla kommentarer om det jag gör, av för mig helt okända personer! Tack snälla ännu än gång! :)

Todeloo!
/Lina 

Idag ska jag...

Publicerad 2012-06-28 12:08:16 i Lina,

Idag ska jag ner på stan. En liten stund bara för att besöka Ingmar och säga hej och goddag. Typ. Idag vill jag skriva. Idag ska jag skriva. Jag har så många ord som bildar meningar i mitt huvud nu att det är svårt att hålla dom i sär. Därför måste dom ut och göra plats åt nya ord som i sin tur kommer bilda meningar. Idag ska jag skriva. Idag ska jag städa...

Idag kommer M!! :D

Todeloo!
/L

Love is joy

Publicerad 2012-06-27 17:06:37 i Lina,

 
Love is joy - Carolina Gynning






Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
Amen.




Todeloo.
/Lina

Inspirationskällor

Publicerad 2012-06-27 15:32:44 i Lina,

Något jag försöker "samla" på mig massor av, är människor som inspirera mig och får mig att se mitt mål klart och tydligt. "Jag kan också" känsla. Vilka kvinnor! Snygga, smarta, roliga och otroligt begåvade!
När jag blir stor ska jag bli som dom.


Carolina Gynning, Carina Berg, Loreen, Martina Haag, Laleh.
(Bilderna är hittade på google, utom bild nummer ett på Gynning och hennes lilla Alicia, den bilden lånade jag från hennes blogg.)
Todeloo!
/L

 




 
 
 


En dag ska jag även se den här tjejen som min inspirationskälla. Jag själv! :D
 

Två tips till er!

Publicerad 2012-06-27 11:34:33 i Lina,

Hej, hopp och galopp!
Blev precis väldigt glad då jag upptäckte att min favoritförfattare, Martina Haag kommer ut med en ny bok i augusti! :) Den kommer skilja sig lite från hennes tidigare böcker och fungera både som roman och peppningsbok för att komma igång med träningen, så här står det på baksidan:

"Det är ju nu som jag bestämmer vad jag ska ha för slags liv fram till döden. Ska jag bara acceptera min tantkropp och lulla på? Ska jag leva med att flåsa som en valross och torka mig i pannan med en liten äcklig näsduk bara för att jag har sträckt mig efter ett paket jäst inne på Konsum. Ska jag verkligen det? Att vara fånge i en kropp som inte riktigt funkar. Nej! Det här går inte längre! Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt. Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra.

Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton.
"

Heja, Heja!

Det jag älskar med Martina Haags böcker är att hon skriver på ett lättläst och humoristiskt sätt som gör det väldigt svårt att lägga ifrån sig boken. Det är väl det enda "minuset", att boken går alldeles för fort att läsa ^^ Jag har läst alla hennes böcker och det är med spänning och förväntan jag längtar till den nya boken kommer ut :)


Tips nummer 2:
Duschkrämen från Yves Rocher med Ylang Ylang. Finns ingen duschkräm som kommer i närheten av hur gott den doftar! Jag har hållt mig ifrån den ett tag, men det har ingenting med produkten i sig att göra utan pga dåliga vibbar från en tid då jag jobbade för detta företag.
Men det allra bästa med den här och alla produkter från Yves Rocher är att dom inte är testade på djur! Finns liksom ingen som helst anledning till det så handla hos Yves Rocher och The Body Shop, så får du inte bara toppenprodukter utan kan även handla och använda produkterna med gott samvete!



(Yves Rocher uyttalas förövrigt inte "Yves rokkas" eller andra liknande uttal jag hört hur många gånger som helst och fått rätta till det. Utan det uttalas ungefär "Yv roshé". Så nu vet ni det ;)

Todeloo!
/L

Presenteriet

Publicerad 2012-06-26 21:48:03 i

Glömde ju tipsa er om en jättebra hemsida i förra inlägget.

Beställde 2 st fyll-i-böcker igår från presenteriet.se och fick dom redan idag och är supernöjd!
Dom har jättemånga andra fina saker som jag vill ha, kommer absolut handla från dom igen! :)

Det finns allt ifrån leksaker, värmenallar, teér, filtar, roliga presenter till knasiga och söta saker. 
Bara fyll-i-böckerna finns det hur många som helst. Till mamma, till pappa, till min son, till min dotter, till min älskade, till studenten, till 40-åringen, en enkel gästbok, receptbok, möhippan osv osv. Det finns presenter och saker för alla :)

 
     
 
 
/E
 

Båstad

Publicerad 2012-06-26 20:14:45 i

Lilla och stora S hämtade mig på knutan efter jobb. Fick lyssna på lilla sskriksång skönsång hela vägen hem. Betalade räkningar, packade upp, la in musik på mobilen och nattade lilla s. Nu är hon nattad och jag ska ta mig någonting att äta, sen blir det jordgubbar efter det. Sen måste jag hoppa in i duschen innan det är dax för mig att lägga mig. Det gäller att vara effektiv.
Varit blandade känslor idag. Varit trött, men samtidigt är det superkul att vara tillbaka på jobbet. Lilla s var superglad när jag kom hem men frågade mig "mamma, varför måste du jobba så länge? Då måste jag ju vara på dagis så länge, det vill jag inte." Svårt att förklara för så små att man måste jobba för att få pengar och att det bara handlar om ett litet tag, för sen kommer hon ju faktiskt vara 15-timmarsbarn på dagis igen. 

Skulle vilja uppdatera så mkt mer, men hinner tyvärr inte just nu. 


 
 


 
 
Ey kompis, jag mår bra nu! :)
 
 
/E
 

Jag inväntar regn

Publicerad 2012-06-26 16:41:16 i Lina,

Jag inväntar regn. Jag vill att det ska dofta lugn. Smaka lycka i min mun när jag drar in fuktig luft ner i mina lungor. Andas ut ångest. Låta vattenpärlor dansa på min panna och landa på mitt bröst. Sträcka armarna mot en molnig sky. Känna styrka strila ner genom mina fingertoppar och fyllas av kärlek. En rak stig att följa och veta att jag kommer fram, att jag når ett slut av ljus. Jag vill känna årstiderna komma och gå. Jag vill se, känna och än en gång andas. Se äppleblomster falla mot marken och bytas mot saftiga röda äpplen, äpplen som i sin tur faller till marken och finner ett hem i en korg på väg hem till någon annan eller förmultna och bli ett med marken. Den mark som byts ut från grönt till vitt. Ett täcke som omsorgsfullt bäddar in vår moder jord i väntan på att få spricka upp, bli till vatten som ger näring till ett nytt, men välkänt grönt täcke år efter år. Ännu en gång ska äppleblommor falla till marken och jag vill vara där. Jag vill vara med och fylla mina lungor med fuktig luft och andas ut ångest.

Todeloo.
/Lina
 
 

Mitt Änglagård

Publicerad 2012-06-26 13:03:18 i Lina,

Någonting som jag verkligen drömmer om och tänker se till blir min verklighet är ett eget Änglagård. Ni vet som i filmerna? Ett hus på landet, men inte för långt från staden och dess bekvämligheter. Ängar, rapsfält, lövskog, sjö och hav. Hästhagar och ett rikt djurliv. En mysig lanthandel, en gemenskap i bygden utan skitsnack ^^
Som i det här klippet nedan.
Precis så, och M och jag på en (typ) sådan motorcykel som dom har i filmen, eller varsin ^^ Glida runt och bara njuta av livet och komma hem till sitt eget paradis. En trygg plats att känna "här vill jag vara, här mår jag bra och känner mig trygg"


Det gick tydligen inte att lägga upp klippet här på bloggen, men klicka ->HÄR<- så kommer ni till klippet jag skrev om.



 


Todeloo!
/L

Jordgubbskalas!

Publicerad 2012-06-25 21:16:40 i Lina,

Hej!
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen. Nog sagt om det. Innan jag gick hem från stan köpte jag med mig jordgubbar hem. Så Swante, Ozzy och jag har smaskat jordgubbar idag. Hälften är kvar. Alla fick inte plats i magen tydligen efter sillmiddagen jag hade för mig själv innan jordgubbarna. Bra mat det där. För man kan bli skitmätt utan att bli så där tungt, och jobbigt skitmätt. Och så kan man äta mycket utan att vara rädd för att lägga på sig ^^ (Bör nog inte nämna att jag nästan smällt i mig en halv chokladkaka också.. ;)


Todeloo!
/Lina

Tema: Tankar

Publicerad 2012-06-25 20:53:28 i Lina,

På var sitt håll har vi obalans i vårt gemensamma liv. Du har det bra, på alla sätt och vis. Jag missunnar inte dig det.  Jag har för många "issues", i synnerhet här. Tack vare just här. Jag vet att vi skulle ha ett bättre liv någon annanstans. Utan gammal jävla gegga och knip i magen och en känsla av att aldrig komma framåt fast det är det enda vi väntar på och verkligen vill. Punkt.

Den som säger att tiden läker alla sår har fan aldrig varit med om någonting i sitt liv. För det är inte sant!
 

Todeloo!
/L

Musikletande

Publicerad 2012-06-24 17:13:14 i

Satte mig precis och för att börja leta lite musik. Vet inte alls vad jag ska leta efter, eller vad jag vill ha. Så det är inte lätt. Har inte hittat en enda låt ännu. Lite tips kanske? :)
Behöver ju lite musik nu när jag ska pendla till och från jobb, blir ju lite roligare så. Som sagt, lite tips hade inte skadat :)
 
 
/EE

Hemma ÄR bäst!

Publicerad 2012-06-21 21:32:45 i

Nu är jag och lilla s hemma igen från vår lilla resa till grannlandet. Badade i äventyrslandet varje dag, var på Monkey Tonkeyland (typ som busfabriken) också varje dag, bowlade, klappade getter, lekte på lekplater, vaskade guld, gick till stranden, var på lilla LasVegas, hoppade stora studsmattor, grillade, mös och åt mängder med glass. Är helt slut, nästan så man skulle behöva en veckas semester till ;) Haha 
Nä, så lata är vi inte. Kom ju hem igår runt 17. Packade upp på en gång, åkte och handlade och sen blev det pizzamys innan lilla s skulle sova. Idag har det varit helt underbart väder. Så vi har passat på att röja i trädgården och fixa med dammen. Lilla s åkte till sin pappa vid 19-tiden och ska stanna till lördag, känns så ensamt (som alltid när hon åker). I morgon är det midsommar, så blir lite midsommarmat och jordgubbar. Mumma! :) Sen på måndag börjar jag jobba. Känns spännande och kul. Är förväntansfull och hoppas på mycket folk i Båstad i sommar (och klart bättre väder).
 
 
 
Försöker ladda upp bilder, men det verkar inte vilja som jag vill. Gör ett nytt försök senare eller i morgon :)
 
 
 
/E
 
 

En BRA ursäkt! :)

Publicerad 2012-06-20 09:32:10 i Lina,

When you´re stressed, you eat ice cream, chocolat and sweets. Do you know why?
Because "Stressed" spelled backwards is "Desserts"! :D

205849_243219012375901_2223117_n_largeTumblr_m5n1plk9co1qlme4do1_500_large299095_280969645262812_599694759_n_large
Tihihihi... ;)

Todeloo!
/Lina

Gårdagen i bild och text.

Publicerad 2012-06-19 10:52:09 i Lina,

Hej!

Igår kom Malin hit. Trevligt värre hade vi med kladdkaka, sol, balkonghäng, middag, fruktkolor och film (En gång i Phuket). Idag ska jag pyssla lite inför midsommar och träffa Malin i efm och ta en glass :)

Måste byta mina solglasögon, igen. Köpte ett par på Kappahl men dom gick sönder i bågen så jag fick byta till ett par nya, vilket var bra. Men igår när jag skulle sätta upp dom på huvudet, eller om det var tvärtom så spricker plasten och ena "glaset" åker ur! :O Jag gjorde inte ens något för att dom skulle gå sönder! Så jag ska byta dom igen (hoppas jag, om dom inte strular... Tur jag sparat kvittot.) Men jag vill inte ha ett par nya denna gången.

 

Bakade både banankaka (som jag frusit in) och kladdkaka igår, gottegris!;
Todeloo
/L

Tema: Tips

Publicerad 2012-06-18 10:23:18 i Lina,

Tips 1: Parkera inte i parkeringshus om du är lika stressad som (jag verkligen hoppas att) denna kvinna är. Otroligt klantigt borde nog tilläggas ändå. Hört talas om handbroms?


Tips 2: Göm dig inte bakom en pelare om det nu mot all förmodan skulle skita sig lika illa som för denna kvinnan. Det om något, kära vänner kan jag med all säkerhet lova er inte hjälper ett jota ;)

 

 

Todeloo!
/L

Midsommar, Motorcykel och annat pladder.

Publicerad 2012-06-18 09:57:26 i Lina,

Hej, hallå!

Nu när Emily är i väg och plaskar i stor badbalja så är det jag som får rå om bloggen lite extra, vilket jag inte lyckats så där jättebra med hittils, men nu skriver jag! :)

Idag skiner solen, värmen ska enligt väderprognosen stiga upp till runt 20-grader, låter bra tycker jag! Fast jag hade egentligen inte tyckt att det gjorde något om det var lite mulet och regn idag, då hade Malin (ja, hon kommer hit idag) och jag kunnat sen film (om vi nu vill det) utan att få dåligt samvete ;) Jag ska slänga ihop en kladdkaka vi kan smaska på sen iaf. Dessutom kommer Patrik hem idag och flyttar in i sin lilla lägenhet i källaren igen, så kanske blir det kladdkaka till honom också.

M åkte tidigt, tidigt till jobbet idag. Kl 4 -_- Jag gick upp en snabbis då också, men gick och la mig igen när han åkt men kunde inte sova så jag glodde lite på tv och somnade om och sov typ 2-timmar till. Men jag är förvånansvärt pigg ändå. Ljuset hjälper juh till en hel del, här uppe i Norris blir det juh aldrig mörkt nu. På gott och ont, men mest på gott. Men en bättre fördelning skulle vara att föredra så man slipper ha 4-timmarsdagar på hösten/vintern och "heldagar" på sommaren, det kan vara rätt svårt att sova när det är ljust ute hela tiden och man tappar liksom tidsuppfattningen lite grann.

 

Helgen har varit jättebra! I fredags åkte vi sammanlagt 23-mil på motorcykeln och det var helt perfekt väder, inte för varmt, inte för kallt, sol och inget regn. Vi hälsade på M´s morbror och kollade hans hundar (en ny "liten" valp hade han nu också), fick fika där och innan dess hade vi klämt pizza och glass. Efter det åkte vi vidare hemåt och stannade till hos s mormor och morfar i deras sommarställe och fick fika där också, vi bokstavligt rullade hem sen, hehe ;) I lördags bytte vi bromsklossar på bilen. Ja, jag skriver faktiskt vi, inte för att jag var jätteinvolverad men ändå, jag fick hjälpa M att "bryta upp/töja ut" klossarna med kofot (ja, whatever... Jag vet inte riktigt vad jag gjorde.. Jag gjorde bra som M bad mig göra hahaha ;) Det skulle ta 10-min sa M (han nämnde dock inte att det skulle vara per sida) men det strulade och tog över 2-timmar ist. Men snäll flickvän (Moahahaha ^^) som jag är gnällde jag inte utan satte mig på en stol i solen och hjälpte till när M bad mig... Vi hade knappast kommit därifrån fortare om jag gnällt och tjatat, men ibland var det nära ;) Efter det åkte vi och handlade inför midsommar, så nu är nästan allting klart. Lite färskvaror och sådant som ska handlas i veckan bara. HALLEDA  vad vi har att göra, eller framförallt jag nu i veckan eftersom M är på jobbet till torsdag efm/kväll, kommer vi ha ännu mer att göra med sådant jag inte kan fixa själv nu i veckan. Men det blir nog bra, jag hoppas på en fin och rolig midsommar!

 

Midsommar 2010

Nu ska jag hänga ytterligare lite till här framför burken innan jag slänger ihop en kladdis, vi höres!

/Lina

 

Tema: Vardag.

Publicerad 2012-06-14 13:55:58 i

Vaknade vid 03 i natt av att stora älSkling hade värsta migränen och bara låg och vände och vred sig. Slutade med att han gick ut till soffan och sov där för att låta oss sova. Tog dessvärre ett tag innan jag somnade om. 

Vaknade igen 06.30 av hans alarm, somnade om, vaknade 06.45 av mitt alarm. Stängde av och hoppades på att få sova  lite till eftersom jag ändå hade tagit ledigt för lilla s idag och vi kunde ta lite sovmorgon. Men ja.. det ville inte lilla s. 07.05 vaknade hon och enda sen frukosten har hon tjatat och frågat om när hennes kusiner kommer. (Varför nämner man det ens för dom små?) Har söndertjatade öron redan. Har packat allt som kan packas idag. Nu är det bara typ tandborstar och sånt som måste tas i morgon som är kvar. Känns bra. Jättesvårt med väder och hur mycket kläder man ska ha med sig. Som det ser ut nu så ska det regna 4 av 5 dagar. Tur att det mesta är inomhus. 

 

Nu ska jag och lilla s lyxa till det och ta en varsin glass och sätta igång någon film. :)

 

 

/E

Information tack!

Publicerad 2012-06-13 20:05:49 i

Hämtade lilla s lite tidigare, så vi kunde ta bussen till Bjuv snabbare och så jag slapp hämta ut min medicin i morgon. Så säger en mamma till mig "glöm nu inte ta med alla Summers saker" , "öööh, va?" - svarar jag. "ja, dom ska ju renovera nästa vecka, så i slutet av veckan så måste alla lådor vara tomma". Okej, tack för den informationen personalen! Visste ingenting. Kunde givetvis inte få med mig allt, så får ta en promenad ner i morgon eller om stora S kör mig ner på lunchen. Jag hoppas han kan köra så jag och lilla s kan packa och göra oss klara tills kusinerna kommer. 
Tog ledigt för henne i morgon så vi kan ha lite sovmorgon och bara koncentera oss på det vi behöver få gjort. Tänkte jag skulle packat lite idag, men orkar inte det nu. 

I alla fall så hann vi med apoteket, biblioteket och mata ankor i Bjuv innan bussen gick hem igen. Sen var det bara hem och laga mat och nattning av lilla s. 

 

 





Vet inte om jag kommer blogga någonting när jag är borta (ca en veckas tid), då jag inte bestämt mig än om jag ska ha med datorn eller inte. Men även om den kommer med så kommer jag nog inte blogga så mkt. 


/E

♥ 10-månader igen ♥

Publicerad 2012-06-13 15:44:22 i Lina,

Idag har M och jag 10-månader, igen!


M och jag juli 2011.
(På Robyns konsert som jag typ klämdes halvt ihjäl på =9 )


Jag älskar dig, M.
 Då, nu och föralltid!

Todeloo!
/L

Lite busig

Publicerad 2012-06-13 15:29:01 i Lina,

Hej igen,
Precis hemkommen från stan. Fick guldstjärna på samtal, strosade i både sol och skugga. Fixade ny ljuslyckta och den river du INTE ner katten för då skall jag giva dig på moppo! Gick hem med sol i sinnet, sol i minnet. Sol i hjärta och sol utan smärta. Gjorde en avstickare och hälsade på Stig. Var lite busig och köpte med mig både glass och en av gårdagens bakelser med mig hem. Allt till ett pris lägre än vad en vanlig dagens bakelse skulle ha kostat, inte illa^^
Haken i det hela är att jag bestämt sagt ifrån till mig själv att bakelsen får icke förtäras innan jag städat här hemma.

Vilket dilemma. Ju fortare jag städar, desto frotare blir det kaffe (åhh, dräggel...!) och bakelse MEN... Det är juh sol och varmt ute, inte vill väl jag vara inne och städa då?!
Glassen ligger dock redan i magen och vilar, såklart ;) Det är en bra dag, och det får lov att vara det också.

Vi hörs!
Todeloo!
/L


Twisterglass och Schwarzwaldbakelse!

Mer eller mindre kräftliknande

Publicerad 2012-06-13 10:44:02 i Lina,

Hej!
Lyssnar just nu på musik, parteeeeeeeeeeey music! Är jättesugen på att gå ut och slänga röv, det var århundraden sedan! Eller iaf. sedan förra sommaren (!!!!) Det får bli ändring på det snart...
Ska ha samtal på bortaplan idag. Känns väl, vad ska jag säga, meningslöst? Det ger mig inte mer längre, jag får inte ut mer av det än vad jag har fått men känner mig för den sakens skull inte "färdig". Åh, vad jag H-A-T-A-R-! att det aldrig kan "lägga" sig...

Förövrig luktar det vitlök i lägenheten och jag har ingen aning om varför?! Men den lukten försvinner förhoppningsvis när jag har städat, vilket jag verkligen måste (fan, vad jag hatar det ordet!) göra.
Har ett mindre K2 i diskhon att ta hand om, fy fan.... Är inte alls på humör för att städa, speciellt inte nu när sommaren är på väg (har kommit?). Brände mig förresten igår under promenaden med Malin, jädra lurifax väder. Det var mulet och grått när jag gick hemifrån, så därför tog jag på mig en stickad tröja och vindjacka. Men visst fasen ska det bli sol och varmt när vi väl möttes inne i stan. Så det var bara till att knyta både tröja och jacka om midjan och fortsätta promenaden i linne, men det var nog varmt bara det! Men jag hade juh inte smort in mig eftersom jag inte räknat med detta, så jag är mer eller mindre kräftliknande nu.
Orättvist att vissa ska bränna sig så jävla lätt (typ jag) medans andra kan vara ute i typ 10-min och bli kanonbruna! (Typ M =9 ).
M kommer förövrigt hem imorgon igen, YES! Den här veckan har gått trögt framåt.


Ja-men-just-det-ja... -_- glömde-en-sak-till.... Jag fick inte förlängt på praktiken, jävla knepiga "hitte-på" bestämmelser!

Todeloo!
/L




Nåja, riktigt så här illa är det inte ;)

Tema: Vardag

Publicerad 2012-06-13 09:45:56 i

Sitter och äter frukost just nu. Precis lämnat lilla s på dagis och ringt "viktiga" samtal. Ska strax dra igång hög musik och börja städa. Förhoppningsvis så blir jag klar innan hon ska hämtas igen. 
Händer inte så värst mycket idag annars. Ska dra upp lite potatis från landet därute så vi får smaka dom ikväll. Lite småpackande och sortera ihop det vi ska ha med oss på fredag. 





Nu höjer volymen och börjar städa! :)


/E

 

Tema: Vardag.

Publicerad 2012-06-12 20:11:46 i

Det är ganska lungt i min vardag, händer inte så jättemycket. Men det tar på krafterna ändå, det lovar jag!

Började dagen med att må illa. Tvingade i mig frukosten och fixade sedan iordning mig och lilla s. Promenad till dagis och sen en sväng till affären för att posta ett paket till Polen. Satte mig på sparbankstorget och väntade på bussen. Det kom en dam som höll mig sällskap, började prata om unga föräldrar och slutade med Rysslands kultur (visst är det lustigt hur samtalsämnen kan ändras?). Hoppade på bussen till Helsingborg. Åksjuka så det skrek om det, men lyckades till slut somna. Vaknade lagom till jag skulle hoppa av. Var på jakt efter en bikini så gick till H&M, Gina, Lindex, Stadium, Kappahl. Besviken. Hittade ingenting som passade. För stora lår, för stor rumpa, för små bröst. Komplex? Nej då!
Gick till Vero moda. Tillbaka till H&M och Gina, kanske hade dom lagt till ngt annat som inte fanns förut? Gick slutligen tillbaka till Lindex igen och hittade en jättefin bikini. Är riktigt nöjd, det var värt 2hs letande. 
Sa jag att jag hatar köpa kläder?
Tog bussen tillbaka hem. Bytte skor och sedan åkte jag och stora S ut till skogen för att ha sommaravslutning med lilla s dagis. Super mysigt. Massa knep och knåp, bus, korvätande och annat mys. Åkte hem och fortsatte skriva "kom-ihåg-lista" till Lalandia. Började sedan grilla. Lilla s lekte med sin groda (nallen alltså) hela eftermiddagen, och hon gjorde det klart och tydligt att jag och stora S inte fick vara med. 
Åt, tvättade, hängde tvätt och sedan var det nattning för lilla s. Somnade nästan själv. 
Nu har jag satt mig ner och tar det lugnt tillsammans med stora S. Snart spelar Polen mot Ryssland i EM. Tror jag kommer vara döv i slutet av kvällen oavsett hur det går. 


Lilla s är helt spänd på att få åka båt och sova i stuga tillsammans med kusinerna och har nedräkning varje dag nu. Min lilla älskling. 



 

 

/Emily

Idag är en sådan dag

Publicerad 2012-06-12 09:09:44 i

Ska snart göra mig i ordning för för en promenad, ska möta Malin inne i stan om en stund. Annars är det en sådan här dag idag:


J*vligt bra låt!

Todeloo!
/Lina

Tema: Vardag

Publicerad 2012-06-11 22:36:44 i Lina,

Min vardag är inte särskilt spektakulär men kan ibland bjuda på både ljus och mörker på samma gång. Idag är ett sådant exempel.
Började dagen i gryningens ljus för att få start nummer två senare på förmiddagen av en ringsignal. Upp, fixa papper, äta sen frukost bestående av youghurt och mjuka flingor som tog ca 1,5 timme att förtära. Tog ett bra beslut som blev ett dåligt beslut med magont, som blev ett förvirrat beslut som blev ett bra beslut.
Mötte Malin i stan för fika. 2,5 timme försvann som i en virvelvind av vårt prat och fniss och vi öppnade oss för varandra, så där som man bara gör med människor man känt hela sitt liv. Fast vi precis börjat resan med att lära känna varandra. Jag är glad att jag träffat Malin, hon är en sådan person som man ska skatta sig lycklig över om man träffar, klaffar det så med en gång då är det lite kusligt men ändå spännande och härligt!
Kom hem, glad i kropp och själ, smiskade exem, värmde matlåda med god köttfärssås som älskling gjort med kanel, åt några kvarglömda chips och drack mjölk till Kalla fötter. Hamnade i duschen, sköljde av skam och smuts, hamnade framför datorn med musik i mina öron och allmänt bladder och samtal från både älskling och södern.

Snart dags för sängen. Sova lite. Ny dag imorgon sägs det. Vi får väl se hur ny den är eller om den väljer att gå i samma, gamla mönster. Vi får väl se. Vi får väl se. Ja, vi får väl se.


                                   8 Juni 2011

Todeloo.
/Lina

Tema: Vardag

Publicerad 2012-06-11 22:02:03 i Lina,

En helt vanlig konversation mellan mig och Madde, en vardag.

Madde och jag är lika stora fotbollsfantaster, vilket ni snart kommer förstå om ni läser texten nedan. Håll till godo!

Maddes FB-status:
har nu parkerat mig i pv:s kök för att slippa se/höra/lukta fotbollen som går på tv. spanar efter något som eventuellt kan vara mer intressant utanför. exempelvis en hund som bajsar.

Lina:
Själv studerar jag navelludd. Fantastiskt intressant.

Madde:
jag sitter och tittar på insidan av min underläpp. fantastiskt intressant.

Lina: Rensa öronen kan man också göra. Viktigt så man inte får vaxpropp. Funderar på att ringa 1177 och fråga om näshårstrimmning också. På katt.

Madde:
jag sitter här och funderar vad det egentligen blev av macauley culkin. vad hände liksom? undrar hur han har det nuförtiden, om han får ligga osv.

Lina:
Intressant tanke som faktiskt slagit mig också. Eller om Micke Jacksons näsa fortfarande är vid liv? Man undrar juh en kväll som denna...

Madde:
ja. jag kom på mig själv med att sitta och reflektera över leonardo da vinci. var mona lisa ett självporträtt?
Madde:
och än viktigare; varför är bajs brunt?

C (Kompis till Madde):
Nu har du studerat insidan av din underläpp väldigt många gånger idag. Kommit fram till något?

Madde: ja, att den har samma hudstruktur som en vagina.

Lina:
Jag tror inte himlen är blå Tack vara HBK. Varför skulle fortboll ligga till grund för något sånt för? trams! Nej, Adolf, vart är du när man behöver dig som mest viftandes med din arm?! Ner med fotbollen!

Madde: jaha. då var glaset med folköl uppdrucket. min enda tröst i en värld fylld av gräsfläckar, svett och alldeles för stora fötter.

Lina: Misströsta inte. stora fötter sägs komma med.... ja, det är inte för intet om man säger så. Grattis!
Lina:
Lyckan måste vara total!

Madde: nu syftade jag ju iofs främst på fotbollsspelarna. men ja, lyckan är to-tal.

Lina:
Va? Nu blir jag besviken... Lägger du energi på stollarna i kycklingdräck nu också?
Lina: Lyssnar du på dansband också kanske?!

Madde: jag hann ju tyvärr se lite innan jag flydde in i köket. dessutom sprider sig ljuden ända hit som ett stort ångesttäcke.

Lina: FY fa-an! Ring 112 innan det är försent! och STäng av musiken!



Todeloo!
/Lina

EM

Publicerad 2012-06-08 20:08:24 i

Lilla s har åkt hem till sin pappa och det är lika tomt som vanligt när hon åker. Jag och stora S har passat på att ha riktig fredagsmys med tacos och fotbolls EM. På måndag spelar Sverige-Ukraina, det får vi inte missa! :)
I morgon ska vi på bio och se men in black 3. Minns inte när vi var på bio sist, så det ska bli myspys. 


/E

Tema: Kärlek

Publicerad 2012-06-08 10:17:44 i

Idag vill jag ge min kärlek till vårt hus och trädgård. Hemma kan man alltid vara sig själv och göra vad man vill, när man vill. Huset och trädgården tycker jag speglar vem man är som person med.
En varm sommardag ute på landet, bada lite, sola, hoppa studsmatta, gå och plocka jordgubbar i trädgårdslandet, fika och bara ta det lugnt. 

Höra fåglarna kvittra och traktorerna på åkern, eller grannar som klipper gräset - det är underbart! (ja, jag är lite bonnig och jag trivs med det!)






/E

Citron.

Publicerad 2012-06-07 20:11:32 i

Tänk att den allra suraste citronen kan få en att må så bra! :D

 

 

 

 

/E

Tema: Kärlek.

Publicerad 2012-06-07 19:44:07 i

Jag har 3 riktigt nära vänner.
Vänner som vet mer om mig än vissa i min familj.
Vänner som alltid finns där, fast dom bor så långt borta.
Ni vet, sånna vänner man kan prata om allt och ingenting med.
Vänner som finns även om man själv känner att man varit lite "off" och inte orkat eller haft tid.

Med dessa vännerna finns inga krav eller måsten.

 

 

Dom finns alltid, oavsett vad som händer.
3 riktigt nära vänner, det räcker för mig!

 


 

Lina W, Lina H, Therese.

 

 

/E

Få det att lossna

Publicerad 2012-06-07 10:32:36 i Lina,

Strax ska jag bege mig till Praktiken. Sista dagen idag och jag ska vara där heldag idag. Vad ska hända sen? Är det meningen att jag ska slussas runt så här? I väntan på vaddå? När ska det lösa sig? Jag är less, så jävla less på att aldrig få det att lossna.
Hack i flytet.


Jag drar, tjipp!


                                Hösten 2007

Todeloo!
/Lina

Tema: Kärlek.

Publicerad 2012-06-07 10:21:55 i Lina,



Ett av mina ögon som sett det mesta långt innan min 20-års dag. Inte fan är det konstigt att man ibland känner att man har mer gemensamt med en 80-åring på hemmet än någon 20+are som jag själv.


"Kanske var det tur, att jag föll så djupt
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut"

Ja, så sjunger Timbuktu i låten "Fallskärm", som förövrigt är en helt fantastisk låt. Texten är helt klockren och det finns många textrader där som känns "hemma".

För det är, eller kanske ska jag skriva var så. Kanske var det tur att jag föll så djupt, annars kanske jag aldrig träffat M som fick min fallskärm att vecklas ut. Jävligt, vad ska jag säga? Förbannat jävla tråkigt att det skulle bli oväder när jag var på väg seglandes ner till marken och en blixt träffade min fallskärm och jag gjorde ett störtdyk käpprätt ner i marken!
Du hade en fallskärm, men ingen livlina. Eller så hade du det, men någon (borde jag säga något?) var där och karvade i linan som egentligen skulle räddat mig, oss. Fast det bara skulle räckt med fallskärmen.
Det där spelar över mina nerver.

Vem? Vad? När? Hur ska jag kunna dra mig upp igen?


"De var då..."
Eller hur var det?

Todeloo
/L



Tema: Kärlek

Publicerad 2012-06-07 10:13:32 i

Kärleken till min Syster. En person som alltid finns nära, och som jag har kontakt med nästan varje dag. Tror inte det finns någon som förstår mig som hon gör.

Älskar dig Syster!

 

 

 

 

/E

Tema: Kärlek.

Publicerad 2012-06-07 06:18:38 i Lina,

Kärlek är sådant man får ont i magen av. Oavsett om det känns bra eller dåligt.


Satans jävla äckel.


Todeloo!
/L

Tema: Kärlek

Publicerad 2012-06-05 10:21:53 i

Så var det där med kärlek. Kärlek för mig kan vara, och betyda så himla många olika saker.
Man kan ha kärlek till en speciell plats, till mat, till en sak men framför allt till en viss person. Och ska jag beskriva ordet kärlek så är det med orden: tillit, villkorlöst, glädje, passion, frihet och respekt. Kärleken till min sambo är större än någonting annat. Ni vet som när man var 14 och var alldeless nykär och det pirrade i kroppen? När man hela tiden vill ligga nära. Tätt, tätt inpå (utan att kväva varandra). Känslan man har när man kan berätta allt för sin partner, utan att det ska bli bråk. När man vill skratta, le och "bara vara". Och sen, att aldrig vilja leva utan honom. 
Jag kan inte tänka mig ett liv utan min sambo. Han får mig att må bra och jag kan alltid vara mig själv tillsammans med honom. 

Sen har vi såklart kärleken till min dotter. Kärleken till henne är så stor, och jag skulle verkligen kunna göra allt för henne. Det är så himla viktigt att visa och lära sitt barn vad som är rätt och fel och hur man ska behandla andra, och det gör man bäst genom att behandla barnet på det sättet med. Respekt tycker jag är det viktigaste här med. Vad som än händer så kommer jag alltid att älska min dotter - hon är en del av mig. Även om vi har våra bråk och hon har sina trotsperioder. Vårat band kommer förändras både en och två gånger under hennes uppväxt, men hon kommer alltid att finnas där. (Det sägs ju att ilska och trots är bevis på kärlek, och att om man vågar vara arg så är det ett tecken på tillit)


Dom finaste, bästa och underbaraste på denna jord!

Jag älskar er!




/E


Teman!

Publicerad 2012-06-05 09:37:57 i

Eftersom jag och Lina har lite svårt att komma på vad vi ska skriva om, så hade vi tänkt börja med att ha veckotema. Denna veckan är temat kärlek . Vill/känner vi för att skriva någonting annat så gör vi det. :)

Vi tänkte att vi listar 4 teman som just nu ser ut såhär; 

Vecka 1. Kärlek
Vecka 2. Vardag
Vecka 3. Tips
Vecka 4. Tankar
Vecka 5. NI bestämmer (kom gärna med tips)


Så, nu börjar vi! :)


/E

En sådan dag

Publicerad 2012-06-04 19:15:07 i Lina,

Mitt hjärta väller, som en hund som skäller efter mat, men bryr sig inte om det blir serverat på fat. En mulen dag, då jag kanske borde vara i Prag. En klump i halsen gör att jag snubblar i valsen. Livets vals trampar på min hals. En vissen gren och jag ser ner på mina ben. Ta mig fram till min kam, så att jag kan bena mig ut, så detta någong gång får ett slut!


Todeloo.
/Lina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela