PositivaArne

Tankar och ideér från norr till söder.

Babysaker

Publicerad 2012-09-30 20:29:00 i

Idag när stora S kom hem idag så hade han med sig denna underbara babygunga (graco sweetpeace safari) som vi får låna av hans bror. Den passar perfekt i vardagsrummet. :)



 


Denna babygunga har väldigt många finesser. Man kan ta av själva sitsen och ställa den på golvet och använda den som en "vanlig" babysitter. Sitter sitsen i gungramen så gan man ställa in den i 6 olika hastigheter. Beroende på om man sätter i sitsen, så kan man välja om man vill gunga bebisen fram och tillbaka eller från sida till sida. 
5 - punktsbälte och ryggstödet kan ställas i 3 olika lägen. Man kan sätta igång olika muskikmelodier, eller så kan man välja lugnare ljud som rinnande vatten eller hjärtljud. Man kan även koppla till egen musik från ipod eller mp3 om man vill det. 
Avtagbar lekbricka med spegel, bitlleksak och nalle. Den har även en avtagbar huvudkudde.
Från nyfödd upp till ca 9 kg. :)

Fick även låna en sängmobil (fisherprice rainforest) och så fick vi lite bodysar. Vi tackar jättemycket! :)


/E


 
 
 
 

Han är hemma :D

Publicerad 2012-09-30 16:59:40 i

Äntligen är min älskling hemma. Skönt med att han kom hem en dag tidigare än beräknat! Lycka :) 

Står med maten just nu. Snitzel, potatis och béarnaisesås, mina älsklingar myser i soffan. Har väl inte så jättemycket att skriva, mer än att jag är glad att han är hemma igen och att idag har det bara varit mys hela dagen. 

Åter till maten! 

/E

Mor och dotterdag

Publicerad 2012-09-29 18:08:34 i

Åkte som sagt in till stan i förmiddes, åt lite på Max och sen blev det bio. När jag skulle ta upp godiset ur min väska (som vi hade med oss hemifrån) så kan jag inte hitta godispåsen. Jag letar och letar. Till slut frågar jag lilla s om hon sett påsen. "Ja, jag har gömt den!" Jag: "Var har du gömt den någonstans?". Lilla s: "Hemma i dockvagnen". Haha. Detta har hon alltså gjort efter jag packat ner den i väskan, och utan att jag märkt det. :D
Som tur var hade vi gått inom pistachia och köpt lite godis som skulle varit nu till ikväll. Så hon fick lite på själva bion. Och det som var till bion, ja det har hon nu istället :P 

Lilla s blev lite rastlös i slutet på filmen och frågade när vi skulle gå ut. :P Men det har ändå varit supermysigt!
 


Stora S ringde mig i morse och sa att han nog kommer i natt istället. Åh, hoppas hoppas! 


/E

Shopping och film film film film film...

Publicerad 2012-09-29 12:57:03 i Lina,

 
Tjena, tjena hejsan!
Visst blev vår nya bloggdesign bra? :) Tack Nina! Nog för att jag var hur nöjd som helst med vår blogg innan som Emilys syster hjälpte oss med, men förändring är alltid kul!

Jag var som sagt på tjejkväll i torsdags, säger bara en sak: shoppingGALNA tjejer överallt! Det var verkligen folk överallt och man hann inte titta på eller besöka ens hälften av butikerna som man kanske hade önskat, men jag är nöjd med mina köp och det tror jag Malin och Helen är också. En riktigt trevlig kväll var det med bra erbjudanden. Det får vi göra om!


Här är Helen och jag inne i en jättemysig butik!
 

Här är det jag köpte!
Leggings, trosor, ljus, ljuslykta, trä"bokstav", Mys-sockar, tårtspade i plast och doftkulor till dammsugaren. Servetterna fick jag. Hihi ^^
 
 
Just nu är jag själv, min björn är i skogen (vart annars.....?) Suck. Jag hoppas han kommer hem snart. Men det kanske är lönlöst, han tappar helt tidsperspektivet när han är i skogen, haha ^^ Ikväll ska vi se film med M´s kusin och c/o.
"The Raven", nån thriller.... HJÄLP! En av filmerna som M hyrde igår. Vi såg Johan Falk-filmen igår. Njaaaa, den var sådär. Helt okej men inte alls samma klass som jag tycker andra Johan Falk som jag sett har varit. Så den får 3/5 skarpa fågelögon.

Dessutom var vi på dubbelbio förra lördagen, det har jag glömt berätta om. Då såg vi först Batmanfilmen. Jag har inte sett någon av dom andra filmerna innan så det var lite svårt at hänga med i vem som var vem osv. Men en helt ok film. Den får 2/5 maskerade gubbar i medelåldern.

Efter det såg vi Hamilton 2. Jag var inte så förtjust i första filmen och förväntade mig inget bättre av den här och jag fick rätt i min känsla. Den var lika rå och äcklig som den andra, möjligtvis lite lamare. Not my cup of tea, så att säga. Den får 2/5 "Hej, vi vill bli amerikaner"...

Vi höres hörrni!
/Lina

Sovmorgon var det ja!

Publicerad 2012-09-29 09:17:55 i

Klockan 06.43 hör jag lilla s säga "mamma, ska vi gå upp och äta frukost nu?" -Öh nej tack! Fick henne att komma in till mig, och vi låg och mös och halvsov till åtta iaf. Alltid något. 
Nu tjatar hon på att vi ska gå på bio. Hon hinner varken äta frukost eller ta på sig kläder, ifall hon skulle missa filmen. Haha.
Är inte direkt sugen på att gå ut i detta vädret, regnar och blåser väldigt mycket. Och bara tanken på att vi har ca 2 km till busshållsplatsen får mig att vilja bli hemma och strunta i det. Men har man lovat så har man lovat, och det kommer bli mysigt när vi väl är där. Lite mor och dotter-tid! :)

 
Ska fixa oss iordning och så hoppas jag på att stora S ringer snart, han ringer ju varje morgon. Hatar när vi bara pratar ca 2-3 minuter om dagen. :( 

/E
 

Saknad!

Publicerad 2012-09-28 18:16:00 i

Fast jag har haft en ordentlig storstädning idag, så känner jag mig otroligt trött och lat. Klockan är bara strax efter sex, men det känns som hon är tio. Funderar på att lägga mig och sova efter jag nattat lilla s. 

Stora S har varit iväg en vecka nu, och jag tycker det räcker. Saknar honom jättemycket, och speciellt på kvällarna. Det är liksom så tomt och ensamt här. KOM HEM!
I morgon blir det iaf bio för mig och lilla s. Så förhoppningsvis går dagen i morgon snabbt. Sen söndag kväll/natt kommer han äntligen hem. 
 



Nä, nu blir det lite fredagsmys med lilla s framför bolibompa innan nattning. 


/E

Ny design

Publicerad 2012-09-28 08:47:00 i

Ligger kvar i sängen med lilla s som är förkyld och kollar på Bolibompa. Ska snart gå upp och äta frukost och sen måste jag verkligen ta tag i städningen. Wiiiie! 

Vad tycker ni föresten om vår nya design? är jättenöjd och det är så kul med förändring. Tack så jättemycket för hjälpen Nina , hade inte klarat det utan din hjälp. :) 


/E

Typiskt

Publicerad 2012-09-27 19:46:00 i

Lilla s har varit lite snorig under dagen, men nu ikväll blev hon jätterosig om kinderna och åt bara 2 bitar fisk till kvällsmat. Hon som annars älskar fisk! Rätt och riktigt, hon har fått feber. Jag hoppas det går över snabbt och att hon är frisk, eller åtminstone feberfri till på lördag. Har ju köpt biobiljetter till Sams äventyr 2 till henne och mig. Värre skulle vara om hon fortfarande är sjuk till på måndag eftersom hon har en läkartid på öronkliniken, en tid som vi väntat över 4 månader på. Så jag hoppas, hoppas verkligen hon är frisk tills dess. Lilla älsklingen! Hon får vila upp sig rejält i morgon medans jag städar.

Snart dax för lyxfällan. Har redan satt mig i soffan. Regnet vräker ner och jag ska nog fixa mig en kopp te strax. Lillan i magen har sin vanliga kvällsmatch mot magen. Boxas och sparkas för fullt, hela magen guppar och ser jätterolig ut. :D Katten ligger brevid och sover. Känns som jag med kommer somna tidigt ikväll. Sen hoppas vi på en rejäl sovmorgon i morgon. (Jag sa hoppas)

 KÄRLEK
 
 

/E

Olycksdrabbad väg.

Publicerad 2012-09-27 16:19:45 i

Helt galet alltså. 
Det var inte så länge sen jag skrev att någon kört in i lycktstolpen i kurvan vid vårt hus. Kan det ha varit i lördags? Idag när jag kom hem med lilla s från dagis, så är det någon som kört in i staketet i huset snett över vårt. För bara 1½ - 2 månader sen så var det någon som körde in i staketet i staket rätt över (för 2a gången i år). 
Inte för att jag är jätteförvånad, för både bussar, bilar och traktorer kör som idioter här på denna smala vägen. Men känns som att vårt hus står på tur. Eller att det kommer hända en olycka med något barn inblandat snart. :(



 
Hade helst av allt velat ha ett farthinder här utanför.
 
 
/E



Varför finns det tid för?!

Publicerad 2012-09-27 14:57:17 i Lina,

Jag hinner ingenting idag känns det som! Jag är trött, hittar inte rätt musik eller film / tv-program för att öka motivationen. Jag måste hämta tvätten i källaren, guuuuuu sååå kuuul! -_- och göra mig i ordning, har lite drygt 2 timmar på mig tills jag ska möta Malin och Helen, 2,5 timme till bussen går! AAAHHH!!!!!
Hatar tid, tidsoptimist som jag är! (varför sitter jag ens här?!)

Aja, det blir nog bra och ikväll får jag sova tätt intill min björn! Graaaaooowww!!! Så mysigt!

Todeloo!
/Lina

Rolig fakta

Publicerad 2012-09-26 20:00:00 i

Visste ni att själva graviditeten i sig väger ca 10-12 kg? Sen går man ju upp några extrakilon själv. 

"* Vid födseln väger bebisen ca 3600g 
* Under graviditeten växer livmodern och väger ca 900g mer än vanligt
* Moderkakan väger runt 600g
* Brösten väger ca 400g mer än vanligt
* Blodvolymen ökar, det blir 1200g mer än vanligt
* Fostervatten och extra vätska i kroppen: 2600g
* Sen lagrar kroppen lite extra fett som energireserv inför amningen och det brukar vara ca 2-3 kg."
(Totalt ca 11,3-12,3 kg)



/E

 


 
 
 

Väla

Publicerad 2012-09-26 18:08:16 i

Lilla s var ledig från dagis idag så vi åkte in till stan för att möta Nina och sen åkte vi vidare till Väla. Blev lite (eller väldigt mycket) lunch och sen strosade vi rundor. Var egentligen ute efter lite pysselsaker till receptboken, men hittade inget som föll mig i smaken. Men jag sparade dom pengarna iaf! Kom precis hem och nu blir det kvällsmat. Väldigt snabb sådan. Toastmackor med makrill och ost! :)

Säger lycka till till Nina och att det var superkul att ses. Vill gärna träffa dig och magen snart igen :)
 
 
Nu är det inte många dagar kvar till S kommer hem. Längtar!


/E

vi VILL veta! :)

Publicerad 2012-09-26 14:59:24 i Lina,

Det blev inget kaffe igår, för er som undrar. Det var för jobbigt att göra...
Men! Jag tränade iaf. igår och det känns gött!

Idag däremot dricker jag, just nu i skrivande stundkaffe! Jävligt gott kan jag berätta för er! Och välbehövligt eftersom jag har en bara-"roliga!-sysslor-dag... Tvätta, diska, städa.... Fantaaaastiskt roligt! -_-

Imorgon blir en bra dag känner jag på mig. Både tjejkväll med shopping och M kommer heeeeeem! O,j vad jag ska slaska mule med honom då! :D


Och ni då? Vad gör ni?? Vad tänker ni på?? Berätta för oss, vi vill veta!
Har ni frågor så fråga, jag LOVAR att ni får svar! :D

Todeloo!
/Lina

Det du sa om hösten var inte sant

Publicerad 2012-09-25 16:10:00 i Lina,

Tänkt att det alltid är likadant. Att slitas mellan minst två sidor av saker och ting i livet, hela tiden. Det blir liksom lite jobbigt om man ska ha massa listor överallt där man skrivit ner positivt mot negativt om allting.
Satan.
Det är det där jävla livspusslet alltså. Jag pusslar och pusslar och försöker t.o.m. trycka ner bitar som jag vet inte passar i just det tomrummet men om man trycker bara liiite hårdare, då kan det väl fu-u-u-uu-uuu-nkaaaaaaa?!

Nej, hörrni. Det här håller inte längre. En kaffe på det här och ikväll är det träning. Rensa tankarna lite grann.

Åhhhhhh..... Varför kan inte ens kaffet gör sig själv??
Och då är det alltså I-landsproblem som ska in på lodrätt fem...


Todeloo!
/Lina

Är det okej att klappa magen?

Publicerad 2012-09-25 13:26:00 i

Innan när jag läste "Amelia vänta barn" så var det lite diskutioner om det är okej för andra att klappa magen. Så här tycker jag.

Direkt när jag blev gravid så ville jag berätta för andra och jag ville gärna att magen skulle synas. Folk började kommentera magen hit och dit och det är helt okej för mig. MEN när folk lägger handen på magen och sen frågar om dom får känna så känner jag bara.. "det gör du ju redan" -.- 
Jag drar mig lite tillbaka och känner mig på något sätt antastad, jag känner mig obekväm och det känns läskigt. Känns lite som att dom "tafsar".. nej fy! 
Misstro mig inte. Jag älskar bebisen i magen, jag älskar själv att lägga händerna på, eller om stora eller lilla s lägger sina händer på magen. Men när andra gör det, då blir det för mycket!
Om ni nu "måste" känna, så fråga åtminstone först så man är beredd. Jag har en trygghetszon där jag inte vill att andra ska komma in, och kommer någon in så känner jag mig bara obekväm. Ingen klappar mig på magen annars liksom, och visst jag är gravid, men det är inte bebisen dom känner på ändå, det är mig. 
Tycker nästan det är lika illa som om någon skulle gå fram och ta stora S "där nere" och säga "bra jobbat!" när han berättar att han ska bli pappa. (Kanske lite överdriven jämförelse, men SÅ obekvämt känns det)

Alla är vi olika. 

Vad tycker ni?
 
/E

Dop och medborgarskap

Publicerad 2012-09-25 11:08:00 i

Ja, det är två saker vi börjat diskutera här hemma. Redan? tänker ni säkert. Men ja, vi har liite att tänka på när det gäller sånt.
För det första dop. Hemma i Sverige eller i Polen? På ett sätt känns det "lättare" att ha här i Sverige och det blir inga problem med att konfimera sig eller gifta sig senare (om hon nu väljer att göra det), och sen så föds hon ju faktiskt här. Sambon är katolik och vill inte ha så mkt med Svenska kyrkan att göra. Och samtidigt så är ett dop här hemma väldigt väldigt litet om man jämför med i Polen. Här har vi liksom lite kaffe och tårta efter kyrkan, och sen går alla hem. I Polen är det som en fest skulle man kunna säga. Det är först dopet i kyrkan, precis som här. Men sen åker man till någon restaurang (eller hyr lokal) och äter 5-rätters, pratar och umgås med familj och släkt hela dagen. All fokus är på den nyfödde och inte på när man kan åka hem igen (som det oftast blir här)
Skulle vi ha dop här i Sverige och bjuda hit sambons släkt så skulle dom säkert bli besvikna. Skulle vi ha dop i Polen så blir lillan katolik. Men dopet skulle kännas mer betydelsefullt. Men sen är ju frågan hur svårt det blir för henne att konfimera och gifta sig här sen? 
Den lättaste och kanske smidigaste utvägen hade kanske varit att ha någon typ av namncermoni här hemma och sedan borta i Polen. Och sen att lillan får bestämma själv när hon är äldre vad hon tror på och vilken tro hon vill tillhöra. Men när jag nämde det för sambon såg han minst sagt chockad ut och frågade om man verkligen kunde göra så här, och han sa att det inte alls var ett alternativ. Hon ska tillhöra någon församling. Så var det med det.
Frågan är ju med hur det kommer bli om lillan och lilla s har olika tro? Kommer det märkas av?
Detta är så himla svårt. När vi döpte lilla s så var det mer att man tänkte att det är en "tradition" att döpa sitt barn, men nu tänker jag helt annorlunda. Detta är svårt, riktigt svårt. Hjälp någon?


Sen det här med medborgarskap. Vi funderar på att ge lillan dubbelt medborgarskap. För och nackdelar med det?


Många frågor och mycket förvirring, antar att vi får diskutera lite till ;)


/E

Städhjälp`?

Publicerad 2012-09-24 22:12:45 i

Lillan la sig vid halv åtta och sen åtta har jag pysslat med receptboken samtidigt som jag "kollat" på TV. Nu är det dax att bädda ner mig i soffan (eller sängen) efter jag städat undan här. 

 

/E

Natten är vacker och du är som natten

Publicerad 2012-09-24 17:56:01 i Lina,

Som en vind utan luft
Som en våg utan vatten
Vad är jag utan dina andetag?
Ingenting

Together, forever, no matter what.

Forever mine
Forever yours
Forever ours


Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dig, M.

Oj då! Mitt hjärta tog visst över... PUSS!




Todeloo.
/Lina

Mys

Publicerad 2012-09-24 15:41:20 i

Trotsade blåsten och begav en en sväng till ÖF idag. Istället för att bara sitta hemma. På ÖF var det bara jag och lilla s som var där.. men blev ändå lite fika och mys. Annan miljö och andra leksaker än dom som finns hemma. Det behövs ibland. :)

Lilla s sitter just nu och äter mellis framför Dora. Snacka om att hon snappar upp engelskan snabbt i dom filmerna. Vilket är superbra! 

Nu blir det väl lek och mys fram till hon ska nattas ikväll. Sen ska jag fortsätta med receptboken framför TVn. 

 
 
 Skickar några slängpussar till stora älsklingen med!  
 
/E

Älgchock

Publicerad 2012-09-24 13:14:16 i Lina,

Hej!
Idag är jag trött. Gick upp vid tre-tiden i natt och gjorde oss klara för att åka till M´s tåg som gick vid fem-tiden. Det kändes tungt att åka ifrån M på tågstationen... Men jag hoppas att tiden går snabbt till torsdag, som vanligt typ :)
När jag körde hem sedan i gryningen så körde jag extra lugnt, eftersom det var just gryning och det = många djur är vakna.
Jag kom till en sträcka som jag tyckte mig känna igen och sa av någon anledning högt för mig själv: "Var det inte här M och jag såg en älg för ett tag sedan?"
Jag hann inte tänka så mycket mer på det innan det "från ingenstans" kom upp något stort och grått i högra hörnet på bilen. Jag tvärnitar och ser två älgar som glor på mig! Men dom blir rädda dom också såklart och börjar springa åt andra hållet och bort från vägen. Bra det iaf. Och jag tackar mina änglar för att dom var med mig då! Jag försökte ta bild på dom men det blev inte så bra... Ska se om jag kanske kan få upp någon bild här sen.

Annars hoppas jag på en bra vecka.
Arbetsförmedlingen imorgon, ser jag dock inte fram emot men men. Torsdag längtar jag mest till för då ska Malin och jag (och kanske Helen) åka på tjejkväll, där de har specialerbjudande och extraöppet i vissa butiker på kvällen OCH såklart att M kommer hem igen. Det ser jag mest fram emot.

Vad ska ni göra i veckan?

Todeloo!
/L

Receptbok

Publicerad 2012-09-23 21:50:06 i

Har börjat pyssla med min receptbok som jag pratade om att jag ville göra. Har inte så mkt material hemma, men man tager vad man haver - så är det ju :) 

  
 

 
  



Nu ska jag städa undan alla papper och grejs som ligger överallt på bordet (Hur lyckas jag egentligen?). Sen blir det gotta ner mig i sängen och hoppas på sovmorgon i morgon! :) 


/E

Lådbus

Publicerad 2012-09-23 18:47:46 i

Tänk vad roligt man kan ha med en flyttlåda. :D <3
 


/E

Soffpotatis

Publicerad 2012-09-23 16:50:08 i

Blir bara ett snabbt inlägg nu.

Japp, nu ska jag och lilla s vara soffpotatisar en liten stund innan kvällsmaten. Rebecka har varit här och fotograferat barnen hela dagen. Har gått jättebra och dom lekte superbra ihop trots att dom aldrig träffats innan. :) 

Skriver mer sen! 
 
 
/E

Humor

Publicerad 2012-09-22 21:14:15 i

 
 

Slog på tvn och hade totalt missat att detta program går idag. Haha. Sitter och gapskrattar och tycker detta program är helt underbart. Vilken humor! :D

/E

Tröttisar

Publicerad 2012-09-22 15:56:00 i

Lilla s kusiner kom redan igår och sov här till idag. Hur mycket bus och lek som helst, dom skulle hinna göra både det ena och det andra. Så blir det när dom inte setts på ett tag. :)
Kom precis hem efter en tur in till stan med lilla s. Vill börja göra en egen receptbok, där jag samlar mina egna recept och sätter in dom i EN bok istället för att ha 150 olika. Så nu ska det skrivas, klippas och klistras :) 

Just nu är jag jättetrött. Vill helst av allt bara slänga mig i soffan. Men har massa tvätt att ta hand om, lilla s rum behöver städas och disken ska plockas undan. 
Får väl ta ett ryck innan kvällsmaten, för ikväll så blir det lördagsmys för hela slanten. Bädda ut bäddsoffan, äta lite lördagsgodis och kolla på någon film tillsammans med lilla s. Får ju lyxa till det lite extra nu när stora S är iväg ;)

För övrigt så saknar jag honom massor och tycker denna veckan ska gå snabbt!!



/E
 


Förresten; hur kan man INTE höra att en bil kör in i en lyktstolpe och ner i åkern nästan precis utanför fönstret? 
ds.

Jag kommer alltid vara en sökare. För kärleken.

Publicerad 2012-09-22 13:17:31 i Lina,

När jag var liten trodde jag att jag aldrig skulle flytta i från min mamma, jag var lika stensäker på det som att jag aldrig skulle sluta leka med barbiedockor^^ Tänk att man kan vara så säker på någonting, men så blir man äldre, inser fakta och byter värderingar.
Jag tror inte att jag är helt olik mig själv från när jag var liten. Jag drivs av en stark tro på att saker kommer lösa sig och ett stort hopp om detsamma.
Jag är lika blåögd som då. Även bildligt talat.

Som när jag flyttade 130mil uppåt i landet. För kärleken.
I framtiden kommer jag flytta kanske rent av 140mil söderut igen. Men jag hoppas inte jag är ensam då.
Tankar på yrke och en liten karriärstrappa. Den får och kan inte heller glömmas bort. Men kärleken är det jag lever för. Det har det alltid varit, är det nu och kommer alltid vara det.
Kärlek inifrån och ut, alltid.

Framgång kan vara alldeles, alldeles underbart. Men också helt meningslöst om man inte får dela den med någon. Med kärleken.

Jag är, och kommer alltid vara en sökare.
Todeloo.
/Lina

Swante 4-år!

Publicerad 2012-09-22 11:56:00 i Lina,


 Igår fyllde Swante 4-år! Världens bästa Swante!
Han fick sång ^^ och en påse med kaningott, som han naturligtvis även delade med sig av till Ossy :)

Hipp hipp hurra!!!
Todeloo!
/Lina

Minnen i glädje och sorg

Publicerad 2012-09-22 11:53:09 i Lina,

Melody%20Club%20firar%20tio%20%C3%A5r%20och%20ser%20tillbaka%20p%C3%A5%20karri%C3%A4ren

Så fint så man kan juh börja gråta. Vilka minnen som kommer över mig! I 10år har jag hållt fast vid det här bandet och jag har många minnen till nästan alla deras låtar, både i glädje och sorg.

Melody%20Club%20-%20Palace%20station

Todeloo!
/L

Regnbågskana

Publicerad 2012-09-21 11:42:00 i

 
 

Häromdagen hade vi två jättefina regnbågar utanför huset och lilla s frågade om hon fick åka kana på dom. "Ja, ta på dig stövlarna och skynda dig" svarar jag.
Har nog aldrig varit med om att hon tagit på sig ytterkläder så snabbt innan. Men hon hann bara komma över stenmuren innan båda regnbågarna försvann. 
Hon kom tillbaka med tunga steg och ledsen min och sa "meh, regnbågarna ville inte!"



Kan man annat än älska barn? :)


/E

Godmorgon!

Publicerad 2012-09-21 09:01:56 i

Vaknade av att lillan hade brottningsmatch med magen redan 05.15, och jag har varit vaken sen dess. Somnade ju redan runt 22 igår kväll. Vilket inte alls var meningen, meningen var ju att jag och stora S skulle titta på film och mysa eftersom han åker på pojksemester idag. Ja, jag kallar det pojksemester. 4 vuxna karar som blir som små 16-17-åringar så fort dom är på väg hemifrån. Antar att det kommer bli en hel del party för dom denna veckan, och att dom skulle behöva en veckas semester till, efter semestern. 
Jag och lilla s har väl inte så mycket planerat, mer än att hennes kusiner kommer i morgon och sen är dagis och så precis som vanligt nästa vecka. 

Nåja, även om jag inte tycker om den här semestern, så hoppas jag ändå att stora S får kul. Han behöver det så mycket som han jobbar och fixar här hemma. 

 
(Väldigt gammal bild på oss. Typ 2010?)
Älskar dig massor min pojk, kom hem snabbt och ta det lugnt! :)
 
/E

Lina hissar och dissar

Publicerad 2012-09-20 18:01:00 i Lina,

Dagens

Hiss:
*M kommer heeeeeeem!
*Jag har färgat håret och känner mig nöjd :)

Diss:
*M ringde och väckte mig i morse och sa att det SNÖADE där han är och jobbar nu. Det är fan INTE okej med snö i september...!
*Jag ska hämta M på tågstationen som så ologiskt nog ligger 5 mil utanför stan, och jag är inte ens säker på om jag hittar dit. Dessutom kommer det vara mörkt då vilket gör det svårare att känna igen sig och risken att stöta på familjen Älg är desto större den tiden... -_-

Snälla älgfamiljen, ni får gärna stanna i skogarna och hålla er långt bort i från vägarna! Tassar och klövar från Lina

Vad hissar och dissar ni i dag?
Todeloo!
/Lina

Nu är det askbrunt! :)

Publicerad 2012-09-20 17:52:28 i Lina,

 
I dag färgade jag håret. Varför blir jag alltid så tveksam och osäker när jag väl står där med färgen i handen, ska jag? Ska jag inte?
Men jag gjorde det iallafall och nu är håret "askbrunt", jag är nöjd men dock ovan vid det än så länge^^
Todeloo!
/Lina

Nu är det jul!

Publicerad 2012-09-20 11:06:00 i

Jag älskar julen och allt som hör till. Maten, myset, snön, pyntet och tända brasor. Denna julen längtar jag extra mycket till, eftersom lillan är beräknad i till juldagen. Och samtidigt som jag vill att tiden ska gå (ännu) snabbare och att det ska bli december NU.. så vill jag ändå ha hösten här ett litet tag, och att lillan växer sig större i magen.
Fick en stor chock igår när vi var och handlade. Dom hade fullt upp med att sätta upp julpynt. det var luciakläder, glitter, tomtar, ljusstakar, renar, julgranar och allt annat som hör julen till. 
Glömde vi inte hösten, Halloween, oktober och november nu?

Jag vet inte, jag är lite förvirrad och har lite delade åsikter om detta faktiskt. 
Samtidigt som det kan vara skönt att köpa julpynt lite då och lite då (för det är jäklar i det inte billigt), så känns det ändå helskumt att se julpynt i september. På något sätt blir jag lite mer stressad och känner utav alla "måsten" som ska hinnas med innan julen nu. 

 
Men på nått annat sätt kan jag inte låta bli att titta på pyntet när jag går förbi. Älskar ju julen och allt mys som hör till :)
 
Vad tycker ni om detta, på tok för tidigt eller bara mysigt? :)


/E

Smoothie med jordgubbar och vit choklad

Publicerad 2012-09-20 09:49:54 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Lilla s lämnad på dagis och jag unnar mig lite egentid. God smoothie och Roomservice-avsnittet från igår :)
 
 
 
2 små glas eller 1 stort.
3 dl vaniljyoghurt
200 g frysta jordgubbar
50 g grovhackad vit choklad
2 tsk fäskpressad citronsaft

Mixa alltihopa till en krämig och god smoothie, häll upp och servera på en gång :)
 
/E
 

Färga håret?

Publicerad 2012-09-19 20:45:00 i Lina,

Jag är så sugen på att färga håret. Kanske imorgon rent av? Någon av Schwarzkopfs hårfärger blir det nog eftersom den inte ska vara testad på djur, viktigt!
Är sugen på någon brun nyans, och vad jag..... Jäääävlar vad det regnar! Det smattrar så att jag inte hör ljudet på tv:n! :O.... Ja, ett litet avbrott där. Det är sånt som händer ^^
Iallafall, vad jag kunnat läsa mig till så skulle jag passa i någon "askig" nyans till min hudton och det tror jag stämmer bra :)

 
Någonting sådant?
Kanske att man så småningom kan göra lite blonda slingor också? :)

Todeloo!
/Lina

Två som är efterlängtade av mig

Publicerad 2012-09-19 19:28:33 i Lina,

Heeeeej!
Vet ni? Jag är väldigt glad just nu för ett av mina absoluta favoritprogram börjar ikväll!
Det handlar om kärlek, landet, djur och natur.... Kan ni gissa vilket?

Just det! Bonde söker fru :) Det programmet gör mig så glad, kärlek är fint. När det dessutom utspelar sig i miljöer som jag älskar, ja då blir det lite extra fint såklart!

 
Ett annat favoritprogram som börjar snart är Solsidan! (med start 7:e oktober) Underbaaaart!



Todeloo!
/Lina

Tako Jumper X

Publicerad 2012-09-19 11:37:00 i

Beställde vagnen för 1½ vecka sen från Polen, och igår kom den. Snacka om snabb leverans :) 
Packade upp och kollade igenom allting igår. Hur man fäller ihop, bytar liggdel, sittdel och hur man får på babyskyddet, om hjulen är lätta att ta av.. ja hur allt fungerar helt enkelt. Kollade även satt allt var helt och fint. Och jag säger bara en sak; Vi är supernöjda! :)

 
 
 

Det som kom med i priset (3250:- med frakt) var;

* Vagn
* Sittdel
* Liggdel
* Babyskydd (bilbarnstol)
* Vindskydd till sittdelen
* Regnskydd (till vagnen + babyskyddet)
* Myggnät (till vagnen + babyskyddet)
* Parasoll
* Skötväska
* Åkpåse
* Babygym
* Skötbädd

Köper man den vagnen här hemma i Sverige kostar bara vagnen (liggdel, sittdel, babyskydd), skötväska och  regnskydd 4995:- 
Som sagt, vi är väldigt, väldigt nöjda. Vagnen är superlätt att köra, stabil och bra broms. :)

Ska jag säga något negativt så är det att jag önskar skötväskan hade mer fack, och sen fick vi fel babygym. Valde ett ljust med nallar på, men fick ett rosa. Men det gör inte så mycket. Detta var med fint. :)


/E

Dagens goda gärning

Publicerad 2012-09-19 10:39:09 i

Phu. Har precis kommit hem efter vad som vanligtvis brukar bli en runda till dagis och hem, men som idag blev till dagis-hem-halvvägs-till-dagis-och-hem igen-runda.

När jag och lilla s var på väg till dagis kom det en hund springandes. Ingen ägare i syntes till, den sprang lite före hela tiden.. men til lslut stannade den så jag kunde kolla om den hade halsband eller id-märkning. Men inget. Sen sprang den igen. Fortfarande nära oss, men en bit före. Hela vägen till dagis, sen väntade den på mig utanför och följde med mig hela vägen hem. Höll på att få hjärtattack ett par gånger då den sprang rätt ut framför bilar och bussar. Personerna höjde armarna och skakade på huvudet åt mig eftersom de trodde att det var min hund. Usch. Ville ju att den stackars hunden skulle komma hem igen, så gick till grannen och lånade ett koppel och gick på "husse-och-matte-jakt". Dörrknackning och tålamod. 
Till slut hittade vi rätt hus och både Bella (som vovven tydligen hette) matte, husse och jag blev glada. Så gick hem med gott samvete. Känndes riktigt bra :) 

Ska sätta igång med dammsugning och ta ut bebissakerna som vi fick igår i förrådet. 
Sen kommer bilderna komma upp på vagnen! :)
 
 
 


/E

Höst och bebismys

Publicerad 2012-09-18 22:57:00 i

Oj oj oj, vilken dag detta blev. :) 
Hämtade lilla s från dagis och gick en runda och plockade kastanjer. Sen blev det lite höstmys och pyssel hemma. Underbart mysigt! :)

Efter kvällsmaten åkte jag och lilla s hem till några kompisar för att kolla på bebissaker (bebiskläder), som doom ändå skulle skänka bort eller slänga annars. Fick med mig 3 plastkassar med kläder hem. :) Tack än en gång. 
När vi kom hem igen så höll stora S på med vagnen som kom idag. Åh, nu känner man ju verkligen att det börjar närma sig. Har precis satt oss ner efter ha kollat igenom alla saker, så bilder på vagnen kommer i morgon. Bjuder istället på lite höstbilder från idag med lilla prinsessan! :)  

 

 
 
 
 
 
 
Nä, nu kallar sängen. Hörs i morgon alla! :)

/E
 
 

Äckelpeckelflugor!

Publicerad 2012-09-18 12:52:00 i

Något jag absolut inte gillar med hösten är alla dessa flugor. Innan varje måltid får man gå och slå ihjäl si sådär 30-40 st för att man ska kunna få äta (någolunda) ifred. Sen några minuter senare så är dom lika många igen. Var kommer dom ifrån? :O
Äckliga, irreterande och hemska är dom. Måste dom sitta på mig när dom har hela jäkla huset att vara i?? 

Någon som har bra tips för att få bort dom? 
Annars får jag väl köpa såntdära flugpapper (ni vet sånt klibbigt papper man hänger från taket?). Tycker dom är så fruktansvärt ofräscha bara :/

Försvinn fula fluga, försvinn!!

 
 

Eller är det meningen att man ska sitta med flugsmällaren jämte sig hela tiden, eller dra på sig filten för att få vara "ifred"? 


Blir strax att hämta lilla s från dagis. Får se vad vi hittar på idag. Hon har ju gympa, men verkade inte alls speciellt sugen på att gå dit när jag nämde det igår och i morse. Synd när det blir så när dom bytar gympafröken :( Hon har ju alltid varit så glad för gympan innan. Men vi får se, får kanske ge det någon chans till och se om det blir bättre. 
Har ställt mig i kö (eller som reserv) på en dansgrupp som börjar nästa vecka iaf. Hoppas på att det blir bättre :) 



/E

Träna eller inte träna?

Publicerad 2012-09-18 12:46:18 i Lina,

Ja, det är den frågan jag ställer mig idag. Träna, eller inte träna?
Är fortfarande förkyld även om det är mycket bättre. Har en hemsk hosta (låter som att jag rökt i typ 120-år), hade ont i halsen i morse också (då ska man väl egentligen inte träna?) men det känns bättre nu, men jag är fortfarande lite snörvlig. Jävla förkylning, Geee dig!
Men det skulle vara både nödvändigt, skönt och roligt att få träna lite, jag får väl ta det lugnt. Hur nu det går till när man tränar? Hur tar man det lugnt när man tränar? Går det???


Hmm...
Nu = KAFFE! :-D

Todeloo!
/Lina

P.S. Ett litet förtydligande. Jag har alltså inte rökt i 120 år. För det första är jag inte i närheten av att vara så gammal och för det andra är inte rökning "min grej", usch och tvi och blä! D.S.

Vecka 27 (26+0)

Publicerad 2012-09-18 10:08:43 i

"Bebisen är nu ca 35 cm lång och väger knappt ett kilo. Ögonen börjar öppnas runt den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft. 
Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser."

65% av graviditeten är avklarad
97 dagar kvar 

 

/E



Marabou Crunchy Corn

Publicerad 2012-09-17 21:30:04 i Emily januari 2012 - april 2013,

Provade precis ett par bitar av denna Nyhet av Marabou (mjölkchoklad med knapriga, saltade majssnacks). Den föll tyvärr inte mig i smaken alls. Salt mot sött, och eftersmaken är lite som brända popcorn. :/ 
Tyvärr Marabou, så har ni misslyckats med denna chokladen. Jag kommer inte köpa den igen! 
(Håller mig till min Digistivechoklad!)

 
 
Har ni smakat denna chokladen? vad tyckte ni isåfall?

/E

Hej hopp!

Publicerad 2012-09-17 19:31:27 i

Det blev en tur ner till ÖF idag iaf. Lilla s har fått 2 nya favoritlåtar, synd bara att jag inte hittar dom på spotify och det är bara den ena jag hittar på YouTube. Letat som en tok (antar att jag får leta lite till). Annars blir det att jag får köpa skivorna till henne. 
Nya favoritlåtarna är: Bamse Mini-Hopps Hopp-Hoppa Sång (The Ketchup Song), och Bamse - Hej, Hopp, Mini-Hopp (Hej, Hej Monika).


 
 
 
/E

Häääärlig söndag!

Publicerad 2012-09-17 11:43:11 i Lina,

Igår var en helt perfekt söndag! Vi tog upp potatisen vi sådde i våras, efter det fikade vi mackor och rabarberkräm innan vi åkte och plockade blåbär, nästan 10L fick vi ihop, gottgottigottgott! :)
Synd att det är så pilligt att rensa bären bara^^ Och så blir man så blåååå om fingrarna och under naglarna, någon som har tips på hur man fårt bort det?





Det är verkligen mysigt att gå i skogen och plocka blåbär! Jag minns när jag var liten och plockade någon gång med pappa. Fast inte i samma mängd då, och utan bärplockare. Så mysigt, sådana minnen är bra <3
Todeloo!
/Lina

Höstmys

Publicerad 2012-09-17 09:16:18 i

Vaknar av att det regnar och blåser ute, strax därefter ringer stora S klocka. Han går upp pch gör sig klar för jobb och sätter igång braskaminen. Nu är det höst på riktigt! Jag och lilla s ligger och drar oss i sängen framför barnkanalen. 
Kanske dax att gå upp och äta frukost snart? Hum, frågan är vad man ska hitta på idag. Det är ju ÖF i eftermiddag.. men har inte så stor lust att gå hela vägen dit i detta vädret (även om det hade varit bra eftersom jag ändå måste till affären). 
Vi får helt enkelt se vad som händer idag, mer än att tvätta och städa ur kylskåpet. 

/E

Sockerbullar med vaniljfyllning

Publicerad 2012-09-16 16:10:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Nu är bullarna klara, och vi har hunnit med en fika alla tre. Stora S kom hem precis lagom till bullarna var klara. Tror han kännde doften ;)




Ingredienser för ca 30 st.

50 g jäst
4 dl mjölk
175 g smör
1 ägg
1 dl socker
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
3dl vaniljsås (masansås) blanda enligt förpackningen.

Garnering
Smäl/Flytande smör
Socker

Tillagning
Smält smöret och tillsätt mjölken så det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner smörblandningen. Tillsätt socker och salt. 
Vispa upp ägget lätt och rör ner det. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa  ca 45 minuter under bakduk. 
Dela degen i ca 30 bitar och rulla dom till bullar. Placera ut dom på bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter.
Under tiden bullarna jäser kan du blanda ihop vaniljsåsen. Lättast är sedan att sticka ner spritsen i bullarna för att fylla dom med såsen. Men eftersom våran sprits är sönder, så gjorde jag ett hål i bullen och fyllde med hjälp av en tesked. (Tänk på att inte ta för mkt vaniljsås så den rinner ut sen!) dra upp degen och täck hålet och rulla bullen lite lätt igen.
Grädda bullarna i 225 C i ca 10 minuter. Ta utoch låt dom svalna lite. Pensla ovansidan med smält/flytande margarin och doppa sedan i socker. 
Godast nybakade (ljumna) med ett glas mjölk. :)

Superdupergott! :) 

Både lilla och stora S klämde i sig 2 var. Så blir nog en lite senare kvällsmat idag ;) 

/E

Tippen

Publicerad 2012-09-16 13:55:40 i

Helt otroligt så mycket skräp man samlar på sig. Har haft storrensning i garderober, skåp, vind och förråd både igår och idag. Blev en tur till tippen nu i förmiddes. Nu är det tomt och fint överallt :) (ett tag iaf). Stora S är i garaget och håller på med bilen just nu. Även om det inte är kul att han är där så vet jag med att vi behöver få den fixad. 
Jag och lilla s håller på att baka sockerbullar med vaniljfyllning under tiden. Så har vi och gottar oss till eftermiddagsfikan sen ;) 

Händer inte så mkt annat idag. Ska kolla upp lite dansgrupper och så till lilla s. Om det finns någon grupp i närheten där hon kan börja. Men det får bli ikväll. 

Vad gör ni idag, denna söndag? :)

/E

Nu är han nöjd! ;-)

Publicerad 2012-09-15 20:48:00 i Lina,

Idag träffade jag Malin som sagt. Vi fikade MASSOR, tittade på Fucking Åmål (oj, nostalgitripp tillbaka till 1998 typ^^) och pratade massor. Fick köpt kläder till min lille robot också, så nu är han nöjd och bekymrar sig inte mer över att behöva frysa till vintern^^
       

Färgen stämmer inte riktigt överrens med verkligheten, den är egentligen mer plommonfärgad.






Hur har ni fördrivit tiden denna lördag?
Todeloo!
/Lina

Snabbt

Publicerad 2012-09-15 10:42:36 i Lina,

Hej! Har lite pyssel och grejer för mig i helgen. Blir ett snabbt inlägg nu bara eftersom jag ska möta Malin i stan kl 11!
Vi hörs senare!
Todeloo!
/L

100 dagar!

Publicerad 2012-09-15 10:37:12 i

Nu är det 100 dagar kvar till BF. Tiden går fortfarande väldigt snabbt och det känns mer och mer att det börjar närma sig. Sa ju att vi får hem vagnen och sängen nästa vecka.. men sängen fick vi redan igår och vagnen kommer på tisdag. :)) Myyys!

Läste lite i "Föräldrar & Barn"-tidningen i morse, och där var det en artikel om hur man jämför sina barn med andras barn. 
Kan inte låta bli att lägga mig i. Även om jag själv varit där (är ibland fortfarande), jämfört och disskuterat så har jag aldrig någonsin kännt att lilla s varit efter i utvecklingen. Jag tror det här med att jämföra kommer automatiskt, även om man vill det eller inte. Vems barn vänder sig först? Vems barn sitter först? och vems barn äter bäst? Och vems barn säger "mamma" först? Jag bryr mig egentligen inte. Jag tycker bara det är kul om det går framåt, oavsätt om det är för mitt barn eller om det är för andras. 
Sen kan jag tycka att det är lita skönt att prata och dela med sig, att känna "oh, det är inte bara mitt barn som sover dåligt på natten" eller "skönt att det inte bara är mitt barn som trotsar". Det är en liten tröst på något sätt.

Alla barn utvecklas olika och så länge dom följer sin egna kurva så är det bra. Det jag stör mig på är de föräldrar som tror att det är en tävling. Det värsta är när föräldrar skryter om sina barn (självklart ska man tycka bra om sina barn och prata positivt om dom, men det är skillnad på positivt prat och skryt, och framför allt HUR man säger det). Tex "mina barn har aaaaldrig ätit godis, det är så dåligt för tänderna"- och tittar på ditt barn, eller om dom säger till sitt barn framför ett annat barn (som får äta godis) att "du är så duktig som inte äter godis". Jag har själv varit där. Och lilla s har frågade mig "mamma, är inte jag duktig?" - vad svarar man då i närheten av båda dom barnen? Eller när man är på BVC och sitter i väntrummet och där är andra föräldrar, varpå någon frågar "hur gammal är hon?"  Jag svarar då "3" (sist vi var där), och då kommer det.. "jahaa, men då kan hon väl göra si och så, det borde hon kunna i den åldern!"
Det får inte gå till en kränkande nivå. Och absolut inte när barnen är så stora och förstår.
Det är en stor skillnad på att vara stolt och berömma, och på att jämföra.
Och sen tror jag bara att det är i smååldern (0-2 år) som man jämför så mycket. För i 2-årsåldern så ligger de flesta barnen på samma nivå, och då bryr man sig inte om vad som hände eller vem som utvecklades först. 


En annan sak som jag tänker på nu när jag sitter här... är att man jämför och diskuterar mycket med andra blivande föräldrar om just detta med. Vem har köpt vagn redan? Vem har fixat och donat hemma? Vem har störst mage? Vem mår bäst? Och vi ska inte prata om vem som ska ha dom dyraste och "bästa" sakerna. -

Tyvärr tror jag det kommer bli att många jämför lilla s med lilla när hon kommit ut sen.
Man kommer nog aldrig ur detta babyrace. Eller vad tror ni? 


Vad hände med att låta barn vara barn och låta dom utvecklas i sin egna takt? Att få njuta av tiden att vara just barn, för sen kommer alla dessa jävla krav och måsten. 

 

/E







 

Rusk, fik och BM

Publicerad 2012-09-14 13:06:14 i Emily januari 2012 - april 2013,

Riktigt höstväder ute. Grått, regnigt och blåsigt. Men jag och lilla s tog oss en tripp in till stan för att först ta en fika på Fahlmans och sen var det besök hos min BM. Alla värden såg bra ut och livmodern var 25 cm nu, lite över kurvan men ändå inom "snittet". Lyssnade även på lillans hjärtljud, denna gången gillade hon det inte alls. Hon sparkade på apparaten hela tiden ;) Nästa gång är det dax för sockerbelastningen. Kul att sitta där i 2h (not!) men får väl ta med mig någon bok eller ngt.

Passade även på att hämta ut min baby to be box från apoteket när jag ändå var i stan. Mycket roligt och fint där i. (Tidningar, nappar, neccesär med olja, salva, schampo/badskum och badgroda, tuggumi och probi frisk)

 

Har precis ätit lunch, och får se vad vi ska hitta på resten av dagen. Men blir nog en hel del fredagsmys med film och spel. :) 

Förresten så kommer nog vagnen och sängen nästa vecka :))

/E

Dansa, Pausa

Publicerad 2012-09-13 13:07:21 i

Efter ett par timmars ständning så tar jag lite "lunchrast" nu. S har varit hemma på lunch och beundrade mitt jobb. Kul när han märker att det är städat, han brukar inte göra det annars (män i ett nötskal?) ;) Musiken är fortfarande hög och jag ska strax fortsätta städa. Har i princip bara lite städning i lilla s rum kvar nu. Plocka iordning och rensa i lådorna. Det är det jag sagt att jag ska göra med idag, så det SKA jag göra innan det bär av och hämta lilla s på dagis. Sen blir det en sväng till ÖF för att leka av oss lite. :) 

Sen får vi se om det blir en tripp till Familia senare i eftermiddag. Behöver kolla på en ny (större) cykel till lilla s. Men ja, beror på om vi kan låna någon bil. Våran gick ju så snällt sönder igår när vi var på väg dit. Tydligen generatorn som är sönder :/ och jobbarbilen har bara 2 säten så det går ju inte. 
Alltid ska det vara nått. Eller hur?! ;) 

Nä, ska väl inte sitta här och dega mer. "lunchrasten" är över och jag får ta tag i det sista nu. 


 
Lilla s när vi lekte med radiostyrda bilen igår :) 


/E

Papperspåhitt

Publicerad 2012-09-13 10:40:00 i Lina,




Nej, nu behöver jag en paus från det här skittråkeriet. Ja, där uppfann jag precis ett nytt ord!
Jag har precis skrivit ihop ett löjligt, jävla CV som man måååååste ha, ska börja med mitt personliga brev snart, det behöver en uppfräschning. Men ooooooorka!
Vad är det för jävla påhitt att man ska skriva ner "hela sitt liv om vad man gjort och berätta vem man är på ett jävla papper? " Hur ska någon kunna veta vem jag är eller vad jag kan om dom redan har chansen att döma ut mig från ett jävla papper? Gaaaaaah! Jag blir så irriterad!

Igår satt jag och kollade utbildningar nästan hela dagen, svårt det också. Men jag är så sugen på att börja plugga igen, jag har hittat vad jag verkligen VILL plugga på exakt RÄTT ställe också... Så hoppas, hoppas, hoppas det kan lösa sig. Det måste det!
Men när jag kollade igår försökte jag bredda mina vyer lite utan att sväva utanför ramen alltför mycket om vad jag verkligen vill göra. I reserv liksom....


Todelattiloo!
/Lina

Onsdagsmys

Publicerad 2012-09-12 21:43:34 i

Nyduschad, Roomservice, godispåse, filt, datorn i knät och en bebis som sparkar för fullt. Jag klagar då inte! :)
 


/E

Gulaschsoppa

Publicerad 2012-09-12 20:34:00 i Emily januari 2012 - april 2013, Recept,

Blev det till kvällsmat idag. Längesen vi hade soppa, och passade bra nu i höstvädret. Blev uppskattat både av stora och lilla s. :)

Använder mig alltid av detta underbara recept på kokaihop.se 
 


 
Recept för 4 pers
Ingredienser
250 gram nötfärs
1 st gul lök, hackad 
2 st potatisar i tärningar 
1 st röd paprika, tärningar
2 st vitlöksklyftor, pressade 
500 gram krossade tomater
5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 tsk kumminfrön 
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar, el efter smak
salt

Gör såhär
Stek färsen i en gryta. Blanda ner löken och låt fräsa med. Blanda i resten av ingredienserna och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk. Smaka av.

Lägg gärna på en klick creme fraiche och ta ett par smörgåsar till. 

Smarrit och enkelt! :)


/E
 

Höstbilder

Publicerad 2012-09-12 17:54:00 i Lina,

Jag blev less på att vara sjuk och sitta inne så jag tog roboten med mig och gick på en promenad. Med mig hem fick jag några fina höstbilder, vårsågoda!



Todeloo!
/Lina







Ingen dans på rosor

Publicerad 2012-09-12 11:58:10 i

Efter första graviditeten så har jag hela tiden sagt att "man är inte handikappad bara för att man är gravid", och att man kan göra precis det man kunnat göra innan man blev gravid. Det kan jag säga att jag fått äta upp ganska så rejält. 
Första graviditeten, alltså med lilla s, var hur lätt som helst och jag hade inte några vidare "problem". Mådde lite illa på morgonen de första 3 månaderna, kunde jag inte kräkas själv, så stoppade jag fingrarna i halsen och sen var det bra. Men denna graviditeten.. oj oj oj säger jag bara. 
De första 3-4 månaderna mådde jag illa konstant! Jag kräktes 3-4 gånger om dagen, kunde inte öppna kylskåpet förens jag var tvungen att kräkas. Kunde inte ens få i mig vatten. Ingenting funkade. Gick så långt att jag fick åka in till gynakuten och fick utskrivet lergigan komp. Blev lite bättre, men inte mycket. Illamåendet satt kvar (även om jag inte kräktes hela tiden). Åksjukan var ju med ett stort "problem". Var tvungen att ha med mig spypåsar hela tiden och kunde inte ens skriva sms på min mobil samtidigt som jag gick, utan att må illa. Kunde inte heller titta på någon som cyklade. illa var det! 
Sen en annan sak som är annorlunda mot förra graviditeten är ju att jag får ta sprutor varje dag i magen för att motverka så jag inte får en ny propp, vilket är inte så jobbigt för min del då jag inte är spruträdd alls (och jag ser det som ett måste), men det är endå en sak att tänka på varje dag. 
Ilamåendet kommer fortfarande ibland, men det är absolut inte som fram till vecka 18-20. Nu är det massa annat istället. Det är foglossningar, strålningar i skinkan (falsk ischias?), tröttheten från helvetet, anfåddheten och att känna sig som en elefant. 

Men trots allt detta, så är det så underbart att vara gravid. NU är den bästa tiden. Håret är tjockare, magen är rund och fin, jag mår bättre, lillan sparkar för fullt och visar att hon verkligen är där inne.
Jag tycker det är så fint med magen just nu och visar mer än gärna upp den. Jag är stolt över den! (jag förstår mig inte på dom som vill dölja sina gravidmagar)
Gillar att börja småpyssla med bebissakerna, att lilla s ska få en lillasyster. Men mest av allt så gillar jag att vi svetsas samman, jag stora S och lilla s. Vi blir en familj. <3
 
103 dagar kvar. 
Vituppgång: 3.1 kg
Magen har växt från 80cm till 95cm i omkrets. Alltså 15 cm. :)

 
/E

Tadaaa!

Publicerad 2012-09-12 11:03:27 i

Mår bra idag, ovanligt bra faktiskt. Är det för att solen skiner, eller är det för att jag ändrat inställning lite? Jag vet inte, men det är helt underbart iaf. 
Passar på att ta lite fruktsallad mellan alla "roliga" samtal idag. 

 

Vad gör ni? 

/E

Kids, Barn, Kinder, Børn, Niños, Mga bata, Lapset, Enfants...

Publicerad 2012-09-11 19:53:14 i Lina,

Det är så många bland mina vänner och bekanta som skaffar barn, hela tiden! Vilket är jättekul och visst längtar jag lite extra ibland när man hör talas om fler och fler som skaffar barn. Men nej, det får vänta ett tag till...
Pratade lite med Emily innan idag om hur "lillasyster" kommer att se ut.
Spännande.


Jag kunde liksom inte låta bli att låta mina tankar vandra vidare till den dagen jag själv blir mamma. Hur sjutton kommer våra barn se ut? Mina och M´s?

Jag tror mig "veta" några saker iaf gällande hur våra barn kommer att se ut:

*Ganska långa. (Men tanke på att jag nästan är 174cm och M är 189cm så vore något annat närmast otänkbart)

*Utstående öron. (Yepp, ledsen kids, "with love from mama". Varken M eller jag har särskilt små öron, men jag tar nog priset och är "rädd" att jag kommer dela med mig av mina dumbogener.)

*Låååååånga ögonfransar. (M har väldigt långa och mörka ögonfransar. (som fick mig på fall, hehe^^) Så det får gärna gå i arv, dessutom är mina ögonfransar rätt långa också, men inte lika mörka. Så långa ögonfransar kan vi nog nästan räkna med).

*Trubbig näsa. (Yeeepp, inga kråknäbbar blir det när både M och jag är trubbnosade^^)

*Mörkt hår. (Jag skulle bli förvånad om ungarna blev ljushåriga. Nog för att jag har gener av båda men inte M och han är juh mörkt brunhårig, nästan svart. Så annat känns typ otänkbart^^)

Men med tanke på dom här bilderna blir man juh ganska osäker, vågar man skaffa barn? En pussgurka och en sömntuta^^





Men det blir nog ganska bra ändå :)



Todeloo!
/Lina

Fingertwist

Publicerad 2012-09-11 13:17:00 i

Nu har jag stört mig på detta i snart en veckas tid. Vad heter den dära leken? Ni vet när man hade ett ihopknutet snöre i händerna / mellan fingrarna och man kunde göra olika mönster själv eller tillsammans med en kompis. Gjorde man det tillsammans med en kompis så skulle man "ta över" snörerna genom att ta i kryssen som bildats, och antingen dra under och över, eller över och under tills det bildade ett nytt mönster. Man kunde göra b la vaggan, kaffekoppen och flaggan. 
Väldigt svårt att beskriva denna lek. Men ni som är födda under 80 och tidigt 90-tal kommer väl ihåg denna lek?  Kommer ni ihåg vad den hette? Fingertwist, twist, snörleken?


 
Kan slå vad om att jag skulle komma ihåg allt om jag provade ;) 
 
/E

Förkylningen :(

Publicerad 2012-09-11 11:28:26 i Lina,

Hej och hå vad jag är less på denna förkylning som tagit över min kropp och mitt liv just nu! Försvinn hemska åkomma innan jag nitar dig däckad ner till golvet!

I går gick jag upp tidigt med M och följde med honom 13 mil till stället han jobbar på nu. Eller jag var på hans hotellrum. Försökte vila mig. M bjöd på jättegod och fin lunch, räkpasta med dillpesto och så var det en stor salladsbuffe med massa gott! Sen vilade jag lite till på hotellrummet tills M fick sin firmabil (anledningen till varför jag åkte med honom på jobbet) sen körde jag 13 mil hem igen på 1tim och 45min. Febrig kände jag mig och näsan och ögonen rann. Kändes som en lååånge bilresa hem. Gårdagens I-landsproblem för mig var att vi inte har farthållare på bilen. ^^
När jag kom hem på kvällen var jag så himla trött! Blev lite frukt, te och tv-tittande innan sängen.

Idag mår jag inte mycket bättre, ögon och näsa rinner fortfarande och att koka en kopp kaffe känns helt otänkbart, än mindre att ta hand om disken! Suck.... Blir ingen träning för mig idag heller... Rumpa säger vi på den!

Äpple från "fruktstunden" igår.


Mina älskade, gosnosar! Swante och Ozzy!

Todeloo
/L


Vecka 26. (25+0)

Publicerad 2012-09-11 10:17:59 i

Märks att man har några extrakilon på sig nu. Det blir allt tyngre att gå 6km för att lämna lilla s på förskolan på morgonen. Är helt slut och svett nu när jag kom hem. Phu! Kanske ska fundera på ett busskort? Men känns samtidigt så onödigt. 

Ny vecka IGEN. Tiden går så himla snabbt, snart är vi i mitten av september. 



Idag börjar gympan för lilla s igen efter ett långt sommaruppehåll, gissa om hon längtar eller? :) 

/E

Babybox

Publicerad 2012-09-10 09:54:45 i Emily januari 2012 - april 2013,

Hämtade förresten ut min babybox från babyproffsen igår. Det fanns lite smått och gott där i. 
B la. Nappar, skallra, skedar, tidningar, bindor, blöjor, våtservetter och en liten flaska head & sholders.
 
 
  Gratis ÄR gott!

/E
§

Två bra saker när man är sjuk

Publicerad 2012-09-09 19:13:09 i Lina,


Te med honung och SATC, första filmen. Två saker som är bra när man är sjuk :)
Börjar förresten bli lite mer kompis med min lille robot nu :) Tog bilden ovan och nedan idag med honom (roboten alltså^^) :)



Färgglatt i fruktskålen!

Todeloo!
/Lina

106 dagar kvar

Publicerad 2012-09-09 17:25:00 i

Är i vecka 24+5 idag, (så går in i vecka 26 (25+0) på tisdag).. men tänkte ge er en uppdatering vad som händer i kroppen och med bebis nu. :)


Bebis

"Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram. 
Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Bebisen känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen känner vad som är upp och ner.
Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna."

Jag
"Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner. 
Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod." - (Förklarar mitt näsbold häromdagen + att jag tar innohep-sprutorna som gör att jag får tunnarre blod)
"Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska."
 
Har bara 106 dagar kvar och det går så himla fort. Hinner knappt med. Ska till min BM på fredag och mäta magen, vägas och prata. 

Lilla s blir mer och mer nyfiken och säger dagligen att hon vill mysa med bebis "på riktigt". :) Bebisen sparkar hela tiden och det är så otroligt mysigt. 
Det är den här tiden jag har saknat med att vara gravid. :)  




 

 
/E

Inspirerad

Publicerad 2012-09-08 20:50:36 i Inredning,

Blev så inspirerad av hösbilderna jag la upp igår att jag bestämde mig för att göra lite ändring här hemma. Så blev en tripp till Jysk och IKEA (och lite andra butiker), för att hitta det jag ville. 

Är riktigt nöjd med allt förutom köket.. fick inte ihop det där riktigt. Ville haft en orange löpare. Men vi får leta vidare. :) 


 
 

 
 
 

Fortfarande lite småfix och så, men roligt att ändra lite. Eller hur? :)


Sa precis till Lina att det var lustigt att hon skrev om motiv här på bloggen. Lilla s fick välja vilket motiv hon ville ha på sitt påslakanset, och då valde hon såklart spiderman.  
Så nu skyddar han henne på natten. :)


/E

FULT till barnrum

Publicerad 2012-09-08 15:20:45 i Lina,

Någonting jag inte begriper mig på är vuxna människor som köper massa saker till barnrummen med tryck på. Lampor, mattor, gardiner.... Blööö! Det är så FULT! Och så OANVÄNDBART på många sätt. Dels för att det blir svårt att skapa en helhet och ett "lugn" i rummet för att det är massa fula tryck och figurer överallt och dels för att det inte "håller" så länge.
Hur länge, ärligt talat, vill ungen ha Hello Kitty eller Spindelmannen? Ett år? En månad? En vecka...?!

Nej, NEVER säger jag bara. Jag vill inte köpa och vill heller inte få saker som dessa när jag har barn:





Det här går så mycket BORT BORT BORT!
(Gaaah blir nästan irriterad...!)
Jag kan sträcka mig till typ påslakanset. Dom går att dölja under överkast och är helt okej att byta oftare t.ex.^^Hehe.


Vad tycker ni? Gillar ni sådant här trams?

Todeloooo!
/L

Att vara känslig är inte en svaghet

Publicerad 2012-09-08 08:27:00 i Lina,

I HSP forumet jag är med i frågade en medlem:

"Med tanke på att vi i vårt samhälle ofta benämner att vara känslig som att det skulle vara en svaget, eller något negativt, så undrar jag vilka delar av din HSP som är dina största styrkor?"

Här är några av svaren han fick som jag tycker är väldigt bra, och sanna!

"Jag "känner" in mycket.Stämningar och hur folk mår, på gott och mindre gott.Jag är hjälpsam och bryr mig "om" väldigt mycket. Jag är väldigt intresserad av människor och människors livshistoria.Konst, musik, litteratur, historia kan beröra mig väldigt mycket."

"Lyhördhet i alla sinnen!"

"Jag är bra på att lyssna och respektera mina medmänniskor och tränger mig inte på"

"Jag får en känsla att hsp.are står kvar på perrongen då samhällståget med turbofart susar förbi...hoppas ni förstår;-)"
 
"Jag kan verkligen uppskatta min sävlighet, och mitt mod att besluta mig för att inte göra saker på precis som sätt som alla andra."

"Intuitionen ... Idag har den visat sig två gånger på saker som jag inte kunnat veta i förväg. Jag kan bara vara djupt tacksam."

"Känner igen mig i tidigare kommentarer. Förmåga att njuta mycket av väldigt lite, särskilt av musik, skönhet, arkitektur och natur. Kreativ problemlösare. Självklar strävan efter harmoni, både i omgivande miljö och relationer. Vill att alla i min omgivning ska må bra (och har ibland tagit på mig lite för stort ansvar för det)."
 
A0jpxcbcmaahilb_large
 
HÖG igenkänningsfaktor!
Det är skönt att inte längre vara "ensam" :)
Todeloo!
/L
 
 

Min blivande vän får mig att känna mig gammal...

Publicerad 2012-09-07 22:10:00 i Lina,

Sjuklingar. Ja, M och jag alltså. Förkylning kom som ett brev på posten. Typiskt.
Jag har mest jobbig och retsam hosta... Geeeeeeee dig!
Hämtade hem den lille roboten igår förresten. Ja, ni vet? Jag skrev för ett tag sedan om datorn som går att ringa med och om en undran om jag var redo att bli "robotifierad"?
För er som inte förstår vad jag pratar om är det en Samsung galaxy s3.

Om jag var/är redo för den?

Njaaaa.... Den får mig att känna mig gammal. Jag fattar ingenting och var tvungen att ha glasögon på mig för att se allting :'( KROKODILTÅR på den! Men men, det kommer nog. Ju mer man får sitta och befatta sig med den så borde det ge med sig. Jag hoppas verkligen det.
Sitter och kollar på kläder till min nyfunne (blivande?) vän, jag pratar alltså om ett fodral till telefonen. Finns hur många som helst, blir svårt att välja... ^^

Nu ska jag snart försöka sova. Wish me luck!

Önskar godnatt och todeloo i vanlig ordning!
/L

Orange/Höstinspiration

Publicerad 2012-09-07 11:45:00 i Inredning,

 Skulle så gärna vilja höstdekorera, byta gardiner, plädar, kuddfodral, handdukar osv. Det som vi har nu känns "gammalt". Orange är fint är fräscht. :)
 
 
    






 
 
 
/E
 
 
 

God morgon, eller nått!

Publicerad 2012-09-07 09:17:00 i

Legat vaken halva natten och stört mig på brandlarmet som börjat pipa (dax att byta batterier). Försökte lägga det någonstans där vi inte hörde.. trodde jag. Försökte sedan ta ut batterierna, men var nog väldigt barnsäkert för inte ens jag lyckades.. Var tvungen att väcka stora S så han fick tyst på det. 
Äntligen, tyst och lugnt. Lägger mig till rätta och känner att det börjar killa på näsan, killar tillbaka och känner hur det börjar rinna över ansiktetet. Näsblod! Hela kudden nerblodad och det ville inte sluta rinna på typ 20 minuter. Bara en liten stund där efter, ringer stora S klocka. Har inte kunnat somna om mer.. så det var bara att gå upp. 

Inte den perfekta starten på dagen precis. Men den blir bättre. För i eftermiddag kommer lilla s hem. Och idag blir det massor med fredagsmys! <3 :)

 
Beställde hem vagn och säng igår. Äntligen. Nu väntar vi med spänning och hoppas det kommer snabbt :D 
Blev inte alls vad vi valde mellan i början. Vagnen är densamma, men annan färg (skötbädd,babygym, parasoll och åkpåse gratis till, i samma färg som vagnen). Och sängen blev med annat motiv. Säng, madrass, täcke, kudde, sängkläder, sänghimmel, filt (och lite annat smått som ses på bilden) för en billigare summa, än om man bara skulle köpt säng och madrass här! Vi är nöjda! :)


 


 
 
 
/E






 

Gangnam style

Publicerad 2012-09-06 18:18:04 i

Vatt hoss frissan och gjort mig fin i håret. Inte så mycket förändring då jag ville behålla längden. Men det blev lite uppklippt iaf. Kommer lägga upp bild senare (kanske i morgon) :) 


 
 
 
/E

GRYM - På rätt ställe, på rätt sätt!

Publicerad 2012-09-06 16:46:59 i Lina,

Jag är medlem i ett forum för oss HSP:are (Highly sensitive person). En tjej i detta forum skrev något så himla bra som stämmer så himla bra att jag vill delge det till er, för det är så här det är att vara HSP:are

"Jag måste säga... att sen jag fick kännedom om HSP, så har jag blivit frisk! Att det jag upplever/har som specialbehov, inte längre i mitt huvud klassificeras som ett funktionshinder eller som en diagnos, gör att jag kan släppa ångest och sorg kring "symtomen" och helt enkelt tillåta mig att vara jag: Jag är känslig, jag kan inte ta vilka jobb som helst, kan inte bo hur som helst, umgås hur som helst, orka hur mycket som helst, etc, men jag är GRYM på rätt plats. På riktigt.    "



För så är det. När allting stämmer så är jag GRYM. På rätt ställe, på rätt sätt!
Så det så!

Todeloo!
/L

Saknar.

Publicerad 2012-09-06 11:59:38 i

Saknar min lilla älskling jättemycket idag. Jag blir så lat och orkeslös när hon inte är hemma. Sen är det så tomt och tyst här. :( 
 
 
Ska i alla fall ta mig någonting att äta nu. Sen ska jag till frisören i eftermiddag, kommer bli spännande :D

/E

Så otroligt vackert!

Publicerad 2012-09-05 19:53:21 i

 
 
 
Vilken otrolig röst, vilket framträdande, vilken kvinna!
Tror det är fler än jag som blir tårögda och får rysningar av detta klippet. 


/E

Olika världar

Publicerad 2012-09-05 16:36:00 i

Hur är det möjligt att älska någon som man inte träffat innan?
 
 
"Så nära, men ändå så långt borta
I en helt annan värld,
ändå
alldeles intill min egen.
Hör du när jag viskar
alla världens hemligheter?
känner du när tårarna
faller från min kind ner till dig?
är din värld såpass nära?

I ett eget rum
i en skyddad isolerad cell
lever du,
du och ingen annan.
Märker du av när vi pratar om dig?
känner du glädjen du avger
genom att bara existera ännu en dag?

Min lilla älskling, så lite du vet om denna värld.
fast att du lever
alldeles intill.
Men en dag
så reser skyarna för dig.
En dag går solen upp, bara för dig.
en natt faller en stjärna
för dig
en dag
så är du här.

För hur är det där,
i världen där bara du finns?
kan du höra mig genom alla vävnader,
eller är det som tusen ljusår bort?
kan du känna handen som smeker på gränsen,
mellan din och min värld?

En dag, så kommer din hand möta min
men idag,
så existerar du
utan att finnas.
Och fast du är där, i din värld
så älskar vi dig mer och mer
för var dag som kommer närmre
 vår gemensamma värld. <3"
 
 
 
/E

Ung & bortskämd

Publicerad 2012-09-05 14:12:00 i

Ja, det blev att jag kollade på det igår. Varför vet jag egentligen inte, blir så frustrerad och irreterad. Jag menar, kan man verkligen vara korkad på riktigt? :/ I så fall är det sorgligt, riktigt sorligt.
Kollade på förra säsongen med, och det var likadant då. Många gånger har tror man att dom överdriver. Men det är klart.. har man alltid fått föräldrarnas kreditkort/bankkort, aldrig behövt laga mat, tvätta, städa eller hjälpa till så blir man nog sån. Hur mycket kärlek är det om man kallar sin pappa för "hemhjälp/personlig assistent" i stället för "pappa"?  - Kan bara säga att det är så jävla respektlöst!

Man blir ju rädd alltså. Många föräldrar till ungdomarna denna säsongen har kännt skuld för att dom är ensamstående, och vill därför "fylla tomrummet". Men ser dom inte att dom skadar ungdomarna istället? Dom vill ju aldrig gå ut i arbetslivet och har ingen koll på pengars värde. 
Vad skulle hända om deras föräldrar gick bort? Eller om dom får en annan typ av motgång i livet? 

Det är iaf kul att se när alla dessa ungdomarna bor under samma tak och måste genomföra olika slags arbeten för att få i hop pengar till mat. Sen har som inga föräldrar där som diskar, lagar mateller städar. Så det måste dom göra själva. 
Låter kanske lite hemskt, men jag sitter och skrattar periodsvis under programmets period.


Vad tycker NI om detta program och om curlade ungdomar?
 
 
 
 
 
/E

Godmorgon.

Publicerad 2012-09-05 08:24:32 i

Ligger fortfarande kvar i sängen och gottar mig. Lilla s åkte till sin pappa igår, så det är väldigt tomt och ensamt. Men jag får som sagt gotta mig lite, äta frukost i sängen och ta den tid jag behöver. :) 



 Magen idag, vecka 25 (24+1)
 
 

/E

Hjälp!

Publicerad 2012-09-04 19:42:00 i

För mycket bra program på TV, och alla börjar (givetvis) nu klockan 20.00.
Vilket väljer ni?

Ung & Bortskämd. 1an
Robinson. 4an
Kristallen. 5an 


/E

Trött, tröttare, tröttast.

Publicerad 2012-09-04 15:15:00 i Lina,

Idag är jag trött. Efter fyra nätter med knappt nämnbar sömn så får man väl för fasen vara trött!? Jag kan väl inte vara på topp alltid. Hur skulle det se ut om jag hela tiden sprang runt i högklackade skor med mina perfekt svarvade kycklingben, utan mörka ringar under ögonen, perfekt make-up och ett klädval med stråååålande färgsammansättning... Då skulle ni ju bara bli sååååå avundsjuka!
Ja, eller hur det nu är.... Jag kanske överdrev en liten smula om hur det brukar vara, när jag inte är fullt så här trött... men det hör inte hit!
I kväll ska jag till Friskis&Svettis... För en gångs skull har jag inte någon inbillad "Nu jävlar" mentalitet, helst vill jag bara ligga i sägen hela dagen... Men det kanske är bra? Kanske att motsatsen kan få det här med träningsbiten att fungera?
Jag ska möta Malin utanför godisaffären som ligger bredvid Friskis.... Perfekt belöning efteråt! Eller hur var det nu....?
 

Gäspelodooo...
/Lina

Fruktstund

Publicerad 2012-09-04 12:31:57 i

En liten fruktstund för mig själv innan det är dax att hämta lilla s på dagis :) 

 
/E

Kattaf******n!

Publicerad 2012-09-04 10:33:00 i

"Lille" Tiger fick en ny säng häromdagen i hopp om att han skulle sluta sova så mkt i soffan, och i vår säng. Han totalvägrade den första dagen, men igår så äntligen fattade han. Han låg där i hela dagen och även i natt
"skitbra"- tänkte vi, "vi, lyckades!"
MEN (det måste alltid finnas ett "men") halva jäkla natten har han lekt med musen som hänger ifrån taket. Snacka om att jag var lagom frustrerad eller. Han är ju så tråkig katt annars och varken vill leka eller kela, men i natt dög det. Precis när jag tände lampan och skulle slänga ut honom så la han sig och kollade på mig precis som "vadå? det var inte jag!?" Kattajäkel!
 



Nu sover han gott där i. Inte konstigt att han är trött inte!
 
/E

Insvepande luftljudsläte

Publicerad 2012-09-03 20:13:55 i Lina,

Känner mig lite extra irriterad på den norrländska metaliteten i kväll. Vet egentligen inte varför så don´t ask?
Less på att alla norrlänningar typ är precis likadana. Jakt och barrträd och ett insvepande "luftljudsläte" till svar gällande det mesta.
Och det är gott om norrläningar i Norrland kan jag säga! ;)

Nej, nu längtar jag hem!


Det blev iaf. en plåt med kötbullar idag (Ja, jag gjorde i ugnen...) och två äpplekakor.

Todeloo!
/L

Män vs. Kvinnor

Publicerad 2012-09-03 15:03:17 i

Är fortfarande genom förkyld, men på bättringsvägen. Näsan rinner och har feber.. men idag har jag inte kunnat sitta still. 2 maskiner tvätt, städa och rensa i garderober och skåp (som som är så jäkla tråkigt eftersom det typ inte syns.. men som typ alltid behövs), badat lilla s, tvättat (de värsta) fönstrerna. Ska snart ta tag i lilla s rum, hennes lådor behöver verkligen städas. Sen ville hon bubbla, så det får det bli med innan kvällsmaten. Hoppas det har blivit varmt där nu. :) Funderar på att färga håret med, men vi får se om jag orkar idag. 

Ikväll blir det nog äntligen att beställa vagnen och spjälsängen! Wihoooo! :D :D Tänk att jag går in i vecka 25 i morgon, helt galet vad tiden går snabbt. Nästa månad fyller lilla s 4 år, så det är snart dax att fixa ihop barnkalas. :)

Jaja, skulle bara informera er om att jag mår bättre och att jag har fullt upp. Haha. :D 
 


 
/E

Tillbaka i bloggvärlden!

Publicerad 2012-09-03 11:34:12 i Lina,

Hej!
Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen! KAAAAABAAAAAAM!!! :D
Jag kan inte påstå att det hänt något extra intressant men en liten uppdatering tycker jag ändå är på plats nu när jag varit frånvarande några dagar.

I fredags tog jag en härlig PW med Rammstein i hörlurarna. Inte konstigt att benen pinnar på när det låter som att självaste Hitler står och gormar rätt in i öronen på en^^

I lördags skulle jag varit med Malin och Helén och vi skulle sett Snabba Cash och ätit gott och tjejsnackat var tanken. Men Malin blev sjuk, typiskt! Speciellt med tanke på att M var iväg på "grabbkväll" så jag satt ensam hemma i soffan och hade "Turk-på-burk-smakar-urk-TRÅKIGT!"

Hämtade en något överförfriskad M på natten, fick beröm för min bilkörning: "Vad bra du kör!" "Vilken perfekt högersväng älskling" (Bör nämnas att det var en vänstersväng...) "Vad duktig du är! Du backade om och rätade upp bilen!" Gulltuss <3
Sen fällde han en hel del andra kommentarer, men bara söta sådana.
Men jag sov inte mycket den natten. Vaknade av att M skrek som en tjej (han drömde nog att han föll eller något...?), Det var fullmåne, Katten skrek, M hade glömt stänga av ett alarm på sin telefon som gick igång vid halv fyra tiden... m.m.


Igår, söndag blev en lugn dag. Vi såg på film och gick ner en stund på matfesten som var här i stan och köpte lite mat (nääääheeee... Det menar du inte?!) tyvärr började det ösregna precis när vi gick utanför dörren typ och slutade lagom tills att vi var hemma och under tak igen ;)

Idag vaknade jag också tidigt. M är ute på älgjakt (HATAAAAAAR!) och hade ställt klockan på tre i natt.... Jag hade svårt att somna om efter det, så min sömn har även i natt varit ganska hackig.


Jag sitter och "väntar" på den bästa stunden på dagen. Kaffestunden!
Men varför gör hon inte kaffe nu då? Tänker ni kanske...
Ja, det skulle jag väl kunna göra, men jag har någon slags konstig idé om att ett-tvåtiden på dagen är en bra kaffetid, så jag väntar nog lite till. Dessutom ska jag snart ner till tvättstugan och ta hand om tvätten. ÅH VAD ROLIGT!!!!

Kanske bakar äpplekaka idag också, inte för att jag gillar äpplekaka (eller äpple i någon form som befunnit sig i ugnen och blivit varm... eeeuuuuw) Men vi fick några äpplen av M´s föräldrar från deras trädgård som skulle passa att göra äpplekaka på som man om inte annat kan bjuda andra på när man får besök^^.



Todeloo!
/L

När ingen förstår

Publicerad 2012-09-02 20:45:08 i

Jag och Lina är så himla lika, ibland är det nästan skrämmande. 
Just det här med att känna sig så fruktansvärt udda, att känna sig utanför och i vägen. Men framför allt att aldrig räcka till
Det finns så mycket man skulle vilja säga. Vilja göra.. men som man hela tiden backar för. Att vara rädd för att må bra (kan man ens vara det?). Det låter kanske helt fel, och jag är absolut inte olycklig. Men det bara känns som att alla andra har det så himla mycket bättre. Och hur orkar alla vara så glada och positiva hela tiden? :/
Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva här, men som jag vet att andra inte skulle förstå. Och sen vill jag inte heller att "vissa" ska läsa det. Men jag skulle vilja få det ur mig.. jag behöver det. På något sätt. 
Lina och Syster, ni vet med all säkerhet vad det handlar om. 

Både jag och Lina är rädda och osäkra. Rädda för att göra fel och misslyckas. Samtidigt så vet vi båda två att det är en del av livet och att man "lär av sina misstag". 
En dagen kan man känna att "fan, nu jäklar. Idag mår jag bra!", sen så händer det någonting och man sjunker så långt ner man kan komma på bara ett par sekunder. Och att komma upp därifrån är inte lätt. Jag kan grubbla på saker i dagar. Antar att jag är en sån som måste prata ut ordentligt om saker innan det känns okej att lämna det. 

Även det här är svårt att förklara. Vet liksom inte vad jag ska skriva för att få er att förstå, för ni kommer nog aldrig att känna det jag (vi) känner. 
Jag ska inte säga att jag är ensam heller. Jag har vänner här, men ingen sån där nära. Ni vet riktigt nära som man kan prata med allt om. Dom jag verkligen kan prata med bor på tok för långt bort och det gör mig galen. Jag behöver er! 
Det är klart, jag har min lilla familj här. Jag har stora S som jag kan prata med. Och ibland känns det som att jag slänger över allt för mkt på honom. Och kanske saker som är helt onödiga? Men jag är så tacksam över att jag har honom i mitt liv (och att han står ut). Han, lilla s och bebisen i magen är dom jag älskar mest. 

Önskar jag hade lite mer självkänsla bara.
 
 

 
/E

Ett varmt bad

Publicerad 2012-09-01 21:06:23 i

Hade inte varit fel alls just nu. Sådär, 40-45 grader och bara ligga tills vattnet blir alldeles kallt. Enda problemet är att vi inte har något badkar. :/
Har fortfarande otroligt ont i ryggen. Är det foglossning eller att jag legat konstigt inatt? Har legat en lång stund med värmedyna över ryggen, men det har inte hjälpt. Har tagit en alvedon så jag hoppas jag får sova lite i natt iaf. 
 
Ligger nerbäddad i sängen nu och funderar på att ta fram Ben&Jerrys. 
 
 
 
/E

Kärring

Publicerad 2012-09-01 10:56:30 i

Vaknade 03.50 av att jag harde ont i halsen och var dunderförkyld. Sen har jag legat konstigt i natt, har så jäkla ont i ryggen. Försökte somna om, men gav upp ganska snabbt då jag insåg att det inte gick med ryggen. Satte igång TVn och åt frukost redan 05.15. Vid sju vaknade både lilla och stora S. Känns som att jag gick från 24 till 80 år över en natt. Klagar , gnäller och ont i ryggen. Vet inte alls hur jag ska sitta för att det ska bli bra. Hade varit otroligt skönt att lägga sig på magen :/
Solen skiner och jag ligger inne och surplar i mig te. Usch, dumma! Hoppas det går över snabbt!
 
/E
 
(Inget roligt inlägg detta, jag vet!)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela